Welke crypto moet je kopen

Welke crypto kopen? Zo pak jij jouw eerste grote winst!

Welke crypto moet je kopen? Dat is de vraag die door velen gesteld word wanneer ze willen beginnen met het handelen in crypto valuta. Welke crypto munt gaat de komende tijd nog flink in waarde stijgen? Allemaal vragen waar wij natuurlijk ook geen kant en klaar antwoord voor hebben. Niemand kan in de toekomst kijken.

Toch zijn er wel wat zaken waar je op kunt letten als je crypto wilt gaan kopen. In het volgende artikel vertellen wij waar je allemaal rekening mee moet houden en welke munten wij zouden aanschaffen en waarom. Wij zijn echter geen experts en zelf onderzoek doen is altijd aan te raden.

Wat is cryptocurrency?

Om bezig te kunnen gaan met het handelen in crypto valuta is het natuurlijk eerst goed om stil te staan wat cryptocurrency eigenlijk precies is. Cryptocurrency is digitaal geld en word door velen gezien als het geld van de toekomst. Het bekendste voorbeeld van een crypto munt is de Bitcoin, die kent inmiddels iedereen.

Maar zoals de Bitcoin zijn er nog duizenden andere crypto munten die je kunt kopen. Het grootste voordeel van cryptocurrency is dat deze digitale munten versleuteld zijn. Hierdoor is het een stuk veiliger dan een “traditionele” spaarrekening waar jij jouw geld op zet. Een aantal andere voorbeelden van crypto munten zijn: Ethereum, Ripple of Tether.

Waarom moet je crypto kopen?

Toen de Bitcoin in het begin bekend werd en flink in waarde aan het stijgen was wilde iedereen in eens investeren in Bitcoin. Veel mensen hebben ook in die tijd ontzettend veel geld verdiend, maar waarom is het nu nog steeds verstandig om te investeren in cryptocurrency? Vooral omdat een crypto munt in korte tijd flink in waarde kan stijgen en hierdoor kun je in korte tijd ook heel veel geld verdienen.

Wanneer jij bijvoorbeeld voor €1000,- investeert in een crypto munt en deze stijgt in 1 dag van 0,03 cent naar 0,06 cent dan is dat een verdubbeling. Jij verdient dan dus in 1 dag €1000,-, dat is natuurlijk wel erg lekker. Maar wees jezelf er van bewust dat het ook net zo hard weer kan kelderen en jij hierdoor ook snel verlies kunt lijden.

Waarom je crypto zou moeten kopen

Ons advies is dan ook om alleen geld te investeren dat je kunt missen. Verkoop ook niet gelijk jouw crypto munten als deze minder waard worden, want verkopen uit angst is het laatste wat je moet doen. Doe goed jouw onderzoek en verklein zo jou risico.

Welke crypto kopen?

Vooral wanneer je net begint met het kopen en verkopen van crypto kan het lastig zijn om te bepalen in welke munt je moet investeren. Wij zouden sowieso in Bitcoin investeren en dat is simpelweg omdat dit de belangrijkste munt in de cryptowereld is. Je moet echter wel een goed moment kiezen om hierin te investeren. Op het moment van schrijven heeft de Bitcoin namelijk een record waarde en kun je wellicht beter even wachten als deze niet meer lijkt te stijgen.

De koers van een crypto munt word door ontzettend veel verschillende zaken beïnvloed. Zo is de waarde van Bitcoin momenteel wat aan het dalen door de presidentsverkiezingen in Amerika. Wat ook zeker interessant is om naar te kijken zijn altcoins. Dit zijn munten die nog niet zo bekend zijn maar ontzettend veel potentie hebben om in waarde te stijgen. Ook hier is het doen van goed onderzoek erg belangrijk.

Ben jij volledig nieuw met het investeren in crypto maar wil jij hier wel serieus mee bezig gaan? Dan is het misschien verstandig om eens te kijken naar een goede online training. Zo voorkom je namelijk beginnersfouten en leer je alle facetten die belangrijk zijn om geld te kunnen verdienen met crypto. Want waar je veel geld kunt verdienen met crypto kun je helaas ook geld verliezen. Weten waar je mee bezig bent is dus wel belangrijk.

Er bestaat gelukkig een ontzettend goede cursus waar jij van A tot Z leert om geld te kunnen verdienen met crypto. Kijk maar eens naar onze review over de Crypto Masterclass. Dit is een online video training die je op volledig eigen tempo kunt volgen. Je hebt geen enkele kennis of ervaring nodig om hiermee te beginnen.

Waar moet je op letten bij het kopen van crypto?

Bij het kopen van crypto zijn er een aantal factoren belangrijk waar naar gekeken moet worden. Zo kun je namelijk beter bepalen of het interessant is om de crypto munt te verhandelen. Wij zullen hieronder de belangrijkste factoren toelichten voor het kopen van crypto. Zo weet jij beter waar je op moet letten.

Beschikbaarheid

Het lijkt wellicht een beetje onwaarschijnlijk maar in sommige landen zijn niet alle cryptocurrency’s beschikbaar. Daarom is het goed om te controleren of de crypto die je wilt kopen ook beschikbaar is in het land waar jij woont. Zo voorkom je dat jij veel tijd steekt in een onderzoek naar een crypto munt en deze vervolgens niet eens kunt kopen.

Trading fee

Wat zeker niet onverstandig is om rekening mee te houden is dat veel exchange platforms waar je crypto kunt kopen een trading fee hanteren. Dit betekent dat er een percentage bij de prijs van de crypto munt op komt voor het exchange platform. Dit percentage kan in sommige gevallen zelfs oplopen tot wel 10% van het bedrag.

Daarom is het dus lonend om goed uit te zoeken welke exchange platforms veilig, betrouwbaar en goedkoop zijn. Op het moment van schrijven is een goede exchange in Nederland Bitvavo. Zij worden steeds populairder omdat ze betrouwbaar, goedkoop en veilig zijn.

Beveiliging

Om nog even wat dieper in te gaan op het vorige punt “reputatie” is beveiliging natuurlijk 1 van de meest belangrijke punten waar je op moet letten. De verhalen dat mensen gehackt zijn en voor duizenden euro’s aan Bitcoin zijn kwijt geraakt wil jij natuurlijk niet mee maken. Wanneer jij namelijk crypto bij een broker/exchange aanschaft word het in eerste instantie op dat platform opgeslagen.

Beveiliging van jouw crypto

Jij bent dus afhankelijk van de veiligheid die dat exchange platform jou kan bieden. Uiteraard kun je er wel voor kiezen om na de aankoop van de crypto valuta het over te zetten naar een hardware wallet. Maar de veiligheid van een platform moet je absoluut niet onderschatten. Kijk daar dus goed naar.

Reputatie

Bij het kiezen van een goede exchange is het ook goed om naar de reputatie van de exchange te kijken. Google gewoon is de ervaring van andere gebruikers met de exchange. Jij zult wellicht denken dat het vinden van 1 goede exchange misschien wel genoeg is. Maar een exchange kan misschien wel net niet die crypto munt verhandelen die jij zoekt.

Daarom kan het heel goed zijn dat je op zoek moet naar een exchange die wel die crypto munt verhandelt. Dan is het wel zaak dat je goed onderzoek hebt gedaan welke exchange het meest betrouwbaar en veilig is. Daarbij is de reputatie van een exchange zeker 1 van de belangrijkste punten. Als duizenden anderen goede ervaring hebben met een exchange straalt dat wel vertrouwen uit.

Waar kun je crypto kopen?

Om crypto te kunnen kopen moet je natuurlijk wel weten waar je dit kunt kopen. Zoals we reeds al vermeld hadden koop je crypto munten vaak bij een exchange. Er zijn wel andere manieren om crypto te kopen en te verkopen maar vooral als beginner adviseren wij om het bij een exchange aan te schaffen.

Zoals we reeds als zijn tegen gekomen in dit artikel is ons advies om te beginnen bij Bitvavo. Deze exchange is ontzettend populair en uitermate geschikt voor beginners omdat alles ontzettend makkelijk word gemaakt. Ook is het een Nederlandse exchange wat het nog wat prettiger maakt. Wanneer je wat ervaring hebt opgedaan kun je ook kijken naar Binance. Dit is een van de grootste exchange platforms die er te vinden is.

Conclusie over welke crypto jij het beste kunt kopen

Zoals je in het artikel hebt kunnen lezen zijn er nogal wat factoren waar je rekening mee moet houden als je gaat kiezen welke crypto je gaat kopen. Crypto is in de huidige maatschappij niet meer weg te denken en daarom ook een fantastische manier om veel geld te verdienen. Je moet echter wel goed weten waar je mee bezig bent want anders is de kans dat jij geld verliest in plaats van verdient veel groter.

Wil jij ook mee profiteren van deze snelle en mooie manier van geld verdienen? Kijk dan eens naar de Crypto Masterclass. In deze online videotraining leer jij van A tot Z hoe je succesvol geld kunt verdienen met het verhandelen van crypto.

Wil jij ook duizenden euro’s per maand extra verdienen?

Kijk dan net als duizenden andere mensen naar de Crypto Masterclass. Start hier jou crypto avontuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.