Hier zie je de altcoin Litecoin

Welke altcoins kopen? De beste coins en tips voor veilig beleggen

Welke altcoins kopen? Een vraag die door vele mensen gesteld word. De populariteit van Cryptocurrency is natuurlijk de laatste jaren ontzettend hard gestegen. Ook jij zult waarschijnlijk wel verschillende verhalen hebben gelezen of gehoord van mensen die hier ontzettend veel geld mee hebben verdiend. Om geld te verdienen met crypto munten is het natuurlijk ontzettend interessant om te weten welke crypto munten gaan stijgen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Het is dan erg makkelijk om naar de bekendste munt te gaan die wij allemaal wel kennen, namelijk de Bitcoin. Deze is ook zeker wel interessant maar er zijn nog zoveel andere interessante opties, sommigen met zelfs veel meer groei potentie als de Bitcoin. Als je weet waar je moet kijken en waar je op moet letten zul je begrijppen wat wij bedoelen.

Het is dan ook erg belangrijk dat je wel met de juiste kennis gaat handelen in Cryptocurrency. Je kunt namelijk ook je inzet of een deel hiervan verliezen. Zorg daarom voor de juiste kennis. Wij helpen je ieder geval op weg in dit artikel.

Wat zijn altcoins?

Wellicht overbodig om deze vraag te beantwoorden wanneer je op dit artikel terecht bent gekomen, maar wat zijn nou eigenlijk altcoins? Iedereen kent natuurlijk de Bitcoin, dit is de mother of all coins. Het is de eerste crypto munt die op de markt kwam als antwoord op de vraag naar een nieuw digitaal betaalmiddel. Het antwoord op de vraag “wat zijn altcoins?” is dan ook erg simpel.

Welke altcoins kopen

Alle crypto munten naast de Bitcoin noemen wij altcoins. Het woord altcoin is afgeleid van alternatieve bitcoin. Er zijn wel duizenden altcoins te vinden maar lang niet allemaal zijn ze relevant, vele overleven zelfs niet heel lang. Hierover later meer in dit artikel.

Eén van de eerst altcoins op de markt is Litecoin en deze doet het nog steeds erg goed. Hij staat namelijk al jaren in de top 10 van meest interessante munten. De koers van altcoins word sterk beïnvloed door de koers van de Bitcoin. Wanneer de koers van de Bitcoin sterk aan het stijgen is zie je vaak dat de koers van de belangrijkste altcoins mee groeit.

Dat is ook niet gek omdat op het moment van schrijven de marktdominantie van Bitcoin zo’n 52% is. Dit houd in dat 52% van de waarde van alle Cryptocurrency uit Bitcoin bestaat. Wel komen er steeds meer goede altcoins bij die de concurrentie met de Bitcoin aangaan.

Dit is uiteindelijk alleen maar goed omdat dit Bitcoin ontwikkelaars dwingt om te blijven ontwikkelen en innoveren. Maar welke altcoins zijn nou de moeite waard om in te investeren? Welke altcoins kopen? Een vraag die bij veel mensen die willen investeren in crypto munten leeft. Laten we snel verder kijken.

Waar kan ik altcoins kopen?

Om überhaupt te kunnen beginnen met het kopen en verkopen van altcoins moet je natuurlijk weten waar je dat kunt doen. Het kopen van Cryptocurrency doe je bij een crypto exchange. Er zijn veel verschillende crypto exchanges zowel nationaal als internationaal. Elke crypto exchange werkt met verschillende voorwaarden zoals bijvoorbeeld transactiekosten.

Veel mensen vinden het lastig om een goede crypto exchange te kiezen. Dit komt vooral omdat er zoveel keuze is. Daarnaast vinden veel mensen het prettig wanneer ze de altcoins kunnen betalen met iDeal. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend, er zijn namelijk crypto exchanges die alleen Bitcoin accepteren. Je moet dan eerst Bitcoin op je rekening van de crypto exchange zetten om altcoins te kunnen aanschaffen.

Wanneer je nieuw bent en nog niet zo goed weet welke crypto exchange je wilt gebruiken is de veiligste keus om Bitvavo te gebruiken. Dit is een betrouwbare Nederlandse crypto exchange die erg hoog staat aangeschreven. Bitvavo accepteert iDeal en heeft lage transactiekosten. Ook het aanbod van altcoins is bij Bitvavo erg groot. Naast Bitvavo heb je ook nog de volgende goede crypto exchanges:

  • Coinbase
  • Binance
  • KuCoin
  • Kraken
  • Bittrex

Welke altcoins kopen?

Het is natuurlijk lastig om advies te geven welke altcoins je op de korte termijn zou moeten kopen, dit fluctueert namelijk zo erg dat dit lastig voorspellen is. Voor de lange termijn is dit al een stuk beter te doen maar ook dan kunnen er zaken veranderen die wij op het moment van schrijven niet kunnen voorspellen.

Het is echter wel interessant om te kijken van welke altcoins wij verwachten dat deze op de lange termijn zullen gaan stijgen. Doe uiteraard ook zelf altijd je eigen onderzoek. De altcoins die wij hieronder bespreken is een verwachting van ons op basis van eigen onderzoek en marktverwachtingen uitgesproken door crypto experts. Wij zijn echter geen financieel adviseurs.

We beginnen met de lijst van interessante altcoins waarvan wij verwachten dat deze flink in waarde zullen stijgen en dus interessant zijn om in te investeren. Daarnaast is het belangrijk om te weten waar je op moet letten wanneer je altcoins gaat selecteren. De belangrijkste punten zullen wij verderop in dit artikel bespreken. Maar voor nu de vraag: Welke altcoins kopen?

Cardano (ADA)

Wij trappen onze lijst van altcoins die je in de gaten moet houden af met Cardano. Dit is een ontzettend veelbelovende munt die zich in het afgelopen jaar ook al flink heeft bewezen. Veel crypto experts zijn het er ook over eens dat deze munt absoluut de potentie heeft om flink in waarde te gaan stijgen. Cardano richt zich vooral op het oplossen van de beperkingen van de traditionele blockchain.

De altcoin Cardano

De belangrijkste kenmerken van Cardano is dat het netwerk van Cardano ontzettend snel en schaalbaar is. Ook zijn de transactiekosten behoorlijk laag wat zeker in het voordeel werkt. Het succes van Cardano heeft te maken met het sterke team dat erachter staat. Het team is samengesteld door Charles Hoskinson die medeoprichter is van Ethereum.

De blockchain van Cardano bestaat uit 2 verschillende lagen. In de eerste laag worden alle transacties opgeslagen en in de tweede laag de smart contracts. Hierdoor zit er een scheiding in de transacties waardoor de transacties ontzettend snel zijn. Mede hierdoor is Cardano bezig met een behoorlijke opmars en veel crypto experts verwachten een flink stijging.

Wil jij net als ons Cardano kopen? Dan kun je dit het beste doen bij Bitvavo. Je kunt dan namelijk de optie Staking aanzetten. Je krijgt dan elke week een percentage uitgekeerd over jou aangekochte Cardano. Je kunt Staking het makkelijkste zien als rente.

Ethereum (ETH)

De volgende crypto munt die zeker de moeite waard is om naar te kijken is Ethereum. Ethereum is na de Bitcoin waarschijnlijk wel de bekendste en grootste munt en wellicht heb jij er ook wel van gehoord. Het unieke van Ethereum is dat gebruikers software kunnen ontwikkelen en laten draaien op de blockchain van Ethereum. Hierbij moet je denken aan applicaties of financiële transacties afhandelen.

Een goed voorbeeld van bovenstaande eigenschappen zijn de smart contracts. Met name de ontwikkelingen die zijn aangekondigd voor de komende jaren kunnen er wel eens voor zorgen dat de koers van Ethereum ontzettend gaat stijgen. Experts verwachten dat Ethereum wel eens de hardst groeiende cryptomunt kan worden en zelfs de Bitcoin kan gaan inhalen.

Een andere altcoin met ontzettend veel potentie is Chainlink. Het interessante aan het netwerk van Chainlink is dat deze informatie in en uit de blockchain kan halen. De manier die zij hierbij gebruiken is daarbij nog steeds heel veilig, betrouwbaar en ook nog steeds decentraal.

De koers van Chainlink

Om een praktisch voorbeeld aan te halen zodat het wellicht allemaal wat duidelijker word is het ophalen van informatie over de prijs van bijvoorbeeld de Bitcoin. Je moest er maar op vertrouwen dat de bron waar jij die informatie vandaan haalde klopte en niet de informatie manipuleerde. Met Chainlink word de informatie rechtstreeks van de blockchain afgehaald en is het dus ontzettend betrouwbaar.

De Chainlink community is groeiende en steeds meer ontwikkelaars voegen zich bij het project van Chainlink. Ook zijn ze bezig met meer partnerships en dit alles leidt ertoe dat steeds meer bedrijven en mensen gebruik gaan maken van Chainlink. Op de lange termijn ziet de prognose van Chainlink er dan ook erg positief uit en is de verwachting dat de koers van Chainlink flink gaat stijgen.

Polkadot (DOT)

Polkadot is een vrij nieuwe munt die nog sinds 2020 op de markt is. Het speciale aan Polkadot is dat deze cryptomunt meer dan één blockchain heeft. Hierdoor is het netwerk ontzettend flexibel en schaalbaar. De hoofdchain van de Polkadot is de Relay-chain. Deze is verantwoordelijk voor de algemene zaken en de beveiliging van het netwerk.

Onder de Relay-chain zijn er nog verschillende parachains aanwezig en dat zijn zelfstandige chains met allemaal een eigen token. Ontwikkelaars kunnen hier aanpassingen aan doen naar hun eigen behoefte. Ook wil Polkadot de communicatie met externe blockchains zoals bijvoorbeeld Ethereum mogelijk maken.

De grootste voordelen van Polkadot zijn de schaalbaarheid met dank aan de parachains en de decentralisatie. Mede hierdoor heeft Polkadot de aandacht van verschillende developers zijn kant op getrokken en dit heeft een gunstig effect gehad op de prijs van deze altcoin.

Het was zelfs de afgelopen 2 jaar één van de beste presterende altcoin op de markt. Daarom is Polkadot zeker een cryptomunt om in de gaten te houden en wellicht zeer interessant om in te investeren.

VeChain (VET)

VeChain is voor veel mensen net zoals ons één van de meest favoriete altcoin op de markt. Met behulp van de supplychain van VeChain kan een bedrijf exact nagaan waar een product vandaan komt en welke reis het product heeft gemaakt. Niet alleen bedrijven kunnen hier gebruik van maken maar ook consumenten.

Via de toolchain van VeChain kunnen consumenten een qr code inscannen op de product verpakking en zo alle informatie over een product tevoorschijn toveren. Hiernaast heeft VeChain nog veel meer usecases en word VeChain ingezet voor onder andere: Gezondheidszorg, Certificering, Koolstofkredieten, Duurzaamheid en Gasindustrie.

VeChain is absoluut een munt met enorm veel potentie en de samenwerking met verschillende grote bedrijven bevestigd dit ook. Zo heeft VeChain namelijk samenwerkingen met onder andere:

  • Walmart China
  • Renault
  • BMW
  • H&M
  • DNV

Daarnaast is VeChain de eerste in de wereld om een 5 sterren blockchain servicecertificaat te ontvangen. Dit bevestigd hoe serieus VeChain bezig is om de cryptomarkt te veroveren.

Waar moet je op letten bij het kopen van altcoins?

Welke altcoins kopen is natuurlijk een vraag die je niet zomaar kunt beantwoorden. De hierboven genoemde altcoins zijn ontzettend interessant om te onderzoeken maar kunnen over een half jaar wellicht niet meer relevant zijn. Onze verwachting is dat de hierboven genoemde altcoins op de lange termijn wel degelijk interessant blijven. Echter kunnen wij ook niet in de toekomst kijken.

Daarom is het belangrijk dat jij ook zelf weet waar je op moet letten wanneer je crypto munten gaat selecteren voor een investering. Hieronder hebben wij daarvoor de belangrijkste tips neer gezet waar je op moet letten. Zodat het voor jou ook wat makkelijker word om te bepalen welke crypto munten gaan stijgen.

Waar staat de crypto munt voor?

Het is allereerst belangrijk om te onderzoeken wat de functionaliteit is van het systeem achter de munt. Wat wil dit systeem bereiken en welke problemen willen zij hiermee oplossen? Het team achter een crypto munt heeft altijd een doel om iets te bereiken, wat is dat en spreekt jou dat aan? Is er in de markt ook vraag naar de functionaliteit die zij aanbieden.

Allemaal vragen die kunnen helpen bij het bepalen van het succes van een crypto munt en of deze de komende tijd wellicht gaat stijgen. Ook is het heel verstandig om te bekijken welk team er achter een crypto munt zit. Is het een team met ervaren leden dan zorgt dat voor een extra stukje zekerheid bij beleggers. Dit kan er voor zorgen dat de crypto munt in waarde zal stijgen en steeds populairder word.

Bepaal jouw budget

Welke altcoins kopen is natuurlijk ook afhankelijk van je budget. Je moet voor jezelf van tevoren gaan bepalen hoeveel geld je wilt investeren in Cryptocurrency. Hoe verleidelijk het ook is om grote bedragen te gaan investeren omdat het vooruitzicht van een crypto munt er zeer gunstig uit ziet is het verstandig om je budget te bepalen.

Spaarvarken om budget te sparen.

Ons advies is en zal altijd blijven om nooit met geld te gaan handelen dat je niet kunt missen. Kun jij bijvoorbeeld 200 euro investeren en heeft dit geen directe gevolgen voor jou wanneer je dat verliest dan is dat een mooi budget. Probeer het nemen van onnodige risico’s te vermeiden en investeer verantwoord.

Pas op voor scam coins

Helaas zijn er ook in de wereld van de crypto scams, dit noemen wij ook wel pump en dump munten. Wat je ziet is dat dan vaak onbekende altcoins ontzettend snel in waarde stijgen in een korte periode. Echter word de koers van zo’n altcoin kunstmatig beïnvloed door een groep mensen. Zij verspreiden misleidende informatie op social media om zo de altcoin te hypen.

Hierdoor schiet de koers van de altcoin ontzettend hard omhoog en kunnen de mensen achter deze scamcoin de munten met veel winst verkopen. Op de lange termijn zal de munt echter weer in elkaar storten en is de kans op verlies aanzienlijk. Zie je dus een altcoin in een korte periode ontzettend hard omhoog schieten zonder aanwijsbare verklaring? Doe dan altijd eerst goed onderzoek.

Laat je niet leiden door emotie

Vooral als beginnend belegger in crypto kan het behoorlijk spannend zijn. Je ziet zoveel volatiliteit en dat is natuurlijk zeer aantrekkelijk omdat je in korte tijd veel winst kunt maken op je investering. Echter moet je wel om kunnen gaan met de stress die hierbij komt kijken.

Belangrijk is dat jij je niet laat leiden door emotie en dat je beslissingen neemt op basis van onderzoek. Zakt bijvoorbeeld de koers van een altcoin waarin jij geïnvesteerd hebt? Ga dan niet gelijk alles verkopen maar doe onderzoek waarom de koers van de altcoin zakt. Wellicht is er een verklaring en zal de koers niet lang erna wel weer gaan stijgen.

Luister alleen naar daadwerkelijke crypto experts

Het investeren in crypto is natuurlijk ontzettend populair geworden in de laatste jaren. Iedereen is bang om deze hype mis te lopen en veel mensen zijn gaan investeren in crypto. Dit zorgt er ook voor dat iedereen denkt verstand te hebben van het investeren in crypto en geven ook vaak advies. Wees echter verstandig en luister alleen naar mensen die daadwerkelijk verstand hebben van het investeren in crypto.

Verzameling van altcoins

Je zult misschien wel mee hebben gemaakt dat de buurman op een verjaardag zegt dat je moet investeren in crypto. Veel mensen zijn dan bang om wat mis te lopen en investeren vervolgens in crypto zonder zelf onderzoek te doen.

Doe altijd zelf onderzoek

Zoals we hierboven al reeds hadden aangegeven is het ook erg belangrijk om zelf onderzoek te doen en niet zomaar te investeren in crypto. Wat is de geschiedenis van de koers van een altcoin en waarom investeren zoveel mensen in een bepaalde crypto munt? Allemaal zaken om bij jezelf af te vragen voor je gaat investeren in een crypto munt.

Vertrouw nooit alleen maar op de kennis van iemand anders maar onderzoek ook altijd zelf naar de crypto munten waar je interesse in hebt. Daarvoor is basis kennis natuurlijk wel belangrijk. Wij adviseren dan ook om ieder geval te beschikken over de juiste kennis over het handelen in crypto. Zo voorkom je beginnersfouten en kun je zelf bepalen of het verstandig is om in een bepaalde crypto munt te investeren.

Er is op het internet genoeg informatie te vinden om zonder kosten de juiste kennis op te doen. Echter moet je wel goed opletten dat het om informatie gaat die gegeven word door mensen met de juiste kennis. Wil je graag van A tot Z alles netjes uitgelegd krijgen dan zijn er genoeg goede crypto trainingen te vinden. Eén van de beste crypto trainingen van Nederland is die van AllesOverCrypto. In onze review over de Crypto Masterclass kun je hier alles over lezen.

Beveilig je crypto munten

Wat jou niet gelijkt helpt bij de vraag “welke altcoins kopen?” maar wat wel ontzettend belangrijk is is het beveiligen van je crypto munten. Je wilt niet dat je crypto munten gehackt worden en jij op die manier je investering kwijt raakt. Zorg dus voor een goed en veilig wachtwoord op jou crypto exchange portaal en gebruik altijd 2FA (twee factor authenticatie).

Verder kun je ook nadenken om je crypto munten op een hardware wallet te zetten. Dit is een stuk veiliger dan de wallet bij de crypto exchange. De hardware wallet is een soort USB stick waar jij je crypto munten op kunt zetten. Deze heeft een uniek adres en daarmee kun jij de crypto munten erop zetten en ook er weer af halen. Denk ieder geval goed na over de beveiliging van je crypto munten.

Beveiligen van jouw crypto munten

Spreid je investeringen

Het is verstandig om niet al jouw geld op 1 paard te wedden. Zorg voor een goede spreiding van jouw crypto portfolio. Op die manier verspreid je ook jouw risico’s en is de kans op grote verliezen kleiner. Een methode die veel crypto handelaren hanteren is de 50/25/25 regel. Dat betekent dat je 50% van je investering in Bitcoin investeert, omdat dit nog steeds een goede munt is.

Daarnaast investeer je dan 25% in de grotere altcoins zoals Ethereum, Cardano etc. En dan overige 25% investeer je in de kleinere altcoins welke grote potentie hebben. Dit is uiteraard 1 manier om je portfolio van crypto munten te verspreiden.

Welke altcoins kopen conclusie

Op de vraag “welke altcoins kopen?” kunnen wij niet een direct antwoord op geven, wij kunnen namelijk ook niet in de toekomst kijken. Het is belangrijk om altijd je eigen onderzoek te doen en te kijken welke crypto munten op dat moment interessant zijn om in te investeren. Wel hebben wij jou kennis laten maken met een aantal zeer interessante altcoins met veel potentie.

Naast de altcoins die wij in dit artikel genoemd hebben zijn er nog duizenden andere coins dus je zult ook zelf moeten kijken welke altcoins potentie hebben. Ben je na het lezen van ons artikel nog steeds enthousiast over het handelen in crypto maar heb je nog vragen? Dan is het volgen van een goede online cursus helemaal geen slechte investering.

Welke altcoins kopen – Meest gestelde vragen

Tot slot willen wij nog de meest gestelde vragen die wij tegen komen bij de vraag “welke altcoins kopen?” behandelen. Wanneer je ons artikel volledig hebt doorgelezen zijn waarschijnlijk de meeste vragen behandeld. Maar voor de mensen die er liever snel door heen gaan hebben wij de vragen op een rijtje gezet.

Welke altcoins kopen – Ben ik niet te laat?

Veel mensen zijn bang dat ze de hype van Cryptocurrency gemist hebben en nu te laat zijn om geld te verdienen met het handelen of investeren in crypto. Dit is echter absoluut niet het geval, er zijn nog steeds zoveel kansen om rijk te worden met crypto. Wees dus niet bang dat je te laat bent en investeer in kennis zodat je geen beginnersfouten maakt.

Welke altcoins kopen – Waar kan ik altcoins kopen?

Crypto munten kun je kopen bij een crypto exchange. De meeste bekendste en betrouwbaarste crypto exchange van Nederland is Bitvavo.

Welke altcoins kopen – Is er een goede online training?

Het investeren in een goede online training is absoluut een verstandige keuze. Je leert namelijk van A tot Z wat erbij komt kijken om veilig en winstgevend te handelen in crypto. De nummer 1 online training van Nederland is de Crypto Masterclass.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.