Rijk worden met crypto

Rijk worden met crypto – Is dat nog mogelijk en hoe werkt het?

Rijk worden met crypto? Je hebt vast ergens gelezen over de mooie verhalen van mensen die miljonair zijn geworden door te handelen in cryptomunten zoals de Bitcoin. Crypto munten zijn in een heel snel tempo ontzettend populair geworden en dat is ook niet voor niets. Cryptocurrency is nog erg in opkomst en mede daardoor kun je hier geld mee verdienen.

Natuurlijk zijn er niet alleen maar succesvolle verhalen te lezen. Veel mensen hebben geld geïnvesteerd in crypto omdat iedereen dat deed en omdat het een heuse hype was. Ze wilden de boot niet missen maar hadden eigenlijk geen idee waarin ze investeerden. Om jou hiervoor te behoeden hebben wij een artikel geschreven waar je op moet letten en hoe je wel geld kunt verdienen met crypto.

Wat is crypto?

Waarschijnlijk is het volledig overbodig en weet je al wel wat crypto is. Anders was je waarschijnlijk ook niet op dit artikel terecht gekomen. Maar voor de volledigheid willen we toch even toelichten wat crypto precies is. Cryptocurrency kun je het makkelijkst toelichten als digitale munten die zonder tussenkomst van een centrale bank naar elkaar overgemaakt kunnen worden.

De allereerste crypto munt die op de markt gezet werd is de munt die iedereen wel kent, namelijk de Bitcoin. Deze munt is uitgevonden door Satoshi Nakamoto en Satoshi heeft tevens het netwerk uitgevonden waar de Cryptocurrency opereren, namelijk de blockchain. Rijk worden met crypto is dus mede mogelijk gemaakt door Satoshi Nakamoto en veel mensen zullen hem dankbaar zijn.

De blockchain kun je vergelijken met een kasboek dat voor iedereen inzichtelijk is. Doordat de blockchain gecontroleerd word door alle computers die aangesloten zijn op de blockchain is het uitgesloten dat er fraude word gepleegd. Alle transacties kloppen omdat het netwerk zich zelf controleert. En dat zonder de tussenkomst van een bank of andere partij.

Crypto op blockchain netwerk

Zorg voor de juiste kennis

Wat ontzettend belangrijk is en waar helaas veel mensen de mist mee in gaan is het handelen in crypto zonder de juiste kennis. Ze horen van een buurman of vriend dat een crypto munt heel veel potentie heeft en willen de boot niet missen. Ze investeren vervolgens in crypto zonder zelf onderzoek te doen en zonder de juiste kennis.

Dit kan natuurlijk wel eens goed gaan maar de kans is heel groot dat je jouw inleg of een deel hiervan verliest. Zorg daarom dat je altijd eerst beschikt over de juiste kennis en ga nooit zomaar investeren in crypto. Er zitten namelijk ook risico’s aan vast zoals dat met alles is wanneer je gaat handelen.

Probeer ook nooit te handelen vanuit emotie. Daarmee bedoelen wij dat je bijvoorbeeld niet uit paniek je crypto munten gaat verkopen wanneer de koers in eens wat zakt. Doe altijd je onderzoek en bepaal of de dalende koers aanhoud of wellicht een gevolg is van een nieuwsbericht maar daarna wel weer zal stijgen.

Voor het opdoen van de juiste kennis kun je natuurlijk van alles vinden op het internet. Net zoals jij op ons artikel terecht bent gekomen. Wat wellicht ook verstandig kan zijn is het volgen van een online training waarin jij stap voor stap alle belangrijke zaken krijgt uitgelegd.

Over de beste online trainingen van Nederland hebben wij reeds een uitgebreide review geschreven. Hieronder de lijst van deze reviews zodat je kunt bepalen of dit wellicht wat voor jou is.

  1. De Crypto Mastery review
  2. De Crypto Masterclass review
  3. X10 met Crypto review

Welke crypto munten zijn er?

Natuurlijk zijn er veel meer munten dan alleen de Bitcoin, anders zal de lol er snel vanaf gaan om te handelen in Cryptocurrency. De Bitcoin is uiteraard wel de bekendste crypto munt maar dat maakt het niet gelijk de makkelijkste om in te handelen.

Je zult ongetwijfeld ook de succes verhalen hebben gehoord van mensen die miljonair zijn geworden door op het juiste moment te investeren in Bitcoin. Momenteel lijkt de Bitcoin telkens weer de records te verbreken en lijkt de munt maar niet te stoppen. Veel experts verwachten zelfs dat de Bitcoin de grens van $100.000,- zal doorbreken.

De koers van Bitcoin
De koers van de Bitcoin in de afgelopen 5 jaar

De waarde van de Bitcoin word echter ook sterk beïnvloed door de “hype” onder de mensen. Dit maakt het ook gelijk lastiger om te handelen in Bitcoin omdat dit niet te voorspellen is. Natuurlijk zijn er wel meer factoren die de waarde van de Bitcoin of crypto munten in het algemeen bepalen, hierover later meer.

De Bitcoin word sinds 2021 ook veel meer geaccepteerd in de samenleving en merk je dat ook veel beleggingsfondsen wat met Bitcoin doen. Dit geeft de Bitcoin natuurlijk een flinke boost en zorgt voor meer zekerheid in de koers.

Zoals reeds aangegeven zijn er nog veel meer crypto munten dan alleen de Bitcoin. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 12.000 geregistreerde crypto munten. Natuurlijk zijn niet alle crypto munten interessant, sommigen zijn namelijk helemaal niets waard.

Naast de Bitcoin zijn er dus ontzettend veel andere munten en deze munten noem je altcoins. Dit komt omdat de meeste van deze crypto munten worden gekocht met de Bitcoin als betaalmiddel. Bitcoin was de eerste cryptomunt en is daarom de grootste en bekendste.

Het is verstandig wanneer je wilt gaan investeren in crypto om zeker ook naar andere cryptomunten te kijken dan alleen de Bitcoin. De grootste crypto munten zijn samen met de Bitcoin goed voor meer dan 90% van de totale marktwaarde. Ons advies is ook om je investering te spreiden over meerdere crypto munten en zo je risico te verkleinen.

Maar hoe weet je nu in welke crypto munten je moet investeren? Je kunt beginnen om de gratis crypto training te volgen van AllesOverCrypto. Hierin leer je alles over het handelen in crypto en hoe jij hier geld mee kunt gaan verdienen.

Rijk worden met crypto – welke manieren zijn er?

Rijk worden met crypto klinkt natuurlijk ontzettend mooi, maar hoe werkt dat en waar begin je? Je kunt crypto namelijk op meerdere manieren inzetten om geld te verdienen. Om jou op weg te helpen hebben wij hieronder de meest populaire manieren beschreven en wijzen wij jou de juiste kant op. Je moet alleen nog bepalen welke manier jou het meeste aanspreekt.

Rijk worden met crypto door traden

De eerste manier die wij bespreken om geld te verdienen met crypto is door te gaan traden met Cryptocurrency. Dit is ook gelijk één van de meest actieve manieren om dit te doen. Je gaat namelijk Cryptocurrency kopen en verkopen op een korte termijn met als hoofddoel het kopen bij een lage koers en het verkopen bij een hogere koers.

Wij zeggen op een korte termijn omdat het kopen en verkopen van Cryptocurrency bij crypto trading vaak op dezelfde dag gebeurd. Crypto trading word daarom ook wel vaak crypto daytrading genoemd. Ben je net nieuw in de wereld van de crypto dan is crypto trading best lastig om mee te beginnen. Je moet namelijk wel enige kennis en ervaring hebben om hier succesvol mee te zijn.

Zo is het belangrijk om trends te kunnen herkennen en te weten wanneer je moet kopen en verkopen. De meeste beginnende crypto handelaren kiezen er dan voor om voor de lange termijn te gaan, je gaat dan eigenlijk investeren in crypto en dat behandelen we later in dit artikel. Je kunt met het crypto traden wel ontzettend veel geld verdienen als je weet waar je mee bezig bent.

Weet je echter niet wat je doet of ga je investeren in crypto omdat je buurman dat ook doet dan loop je het risico om je inzet te verliezen. Zorg dus altijd voor de juiste kennis.

Verschillende crypto munten

Rijk worden met crypto door staking

Rijk worden met crypto hoeft niet alleen maar door te traden, gelukkig zijn er nog wel meer manieren. Eén van die manieren is staking. Je bewaard dan voor een langere termijn crypto munten in jouw crypto wallet. Vanuit het crypto netwerk staat daar een kleine vergoeding tegenover. De beste munten om eens naar te kijken voor staking zijn:

  1. Tezos (XTZ)
  2. VeChain Thor (VET
  3. NEO (NEO)
  4. Cosmos (ATOM)
  5. Lisk (LSK)

De beste en meest populaire munt om in te zetten voor staking is de Tezos. Alleen al door deze munt in je wallet te behouden krijg je een ROI (Return on investment) van ongeveer 6% per jaar. Uiteraard moet je ook kijken naar de koers van de crypto munt op dat moment. Maar dan kom je ook al snel weer bij het handelen in crypto valuta.

Staking is overigens al lang niet meer zo lastig als het eerder was. Je kunt heel eenvoudig een account aanmaken bij Bitvavo en de optie staking aanzetten. Staking is dus best een mooie manier om heel eenvoudig rendement op te bouwen met crypto munten.

Wil jij meer weten over rijk worden met crypto? Patrick Suiker en Derek Westra hebben hier een hele goede gratis training voor gemaakt.

Investeren voor de lange termijn

Een andere optie om geld te verdienen met crypto is het investeren voor de lange termijn. Je gaat dan kijken welke crypto munt de potentie heeft om op de lange termijn in waarde te stijgen. Ook hier is kennis weer erg belangrijk omdat je wel moet weten welke crypto munten interessant zijn. Begin dus nooit zomaar in crypto munten te investeren.

Elke crypto munt heeft namelijk zijn doel en wat het wil bereiken. Zo heb je bijvoorbeeld de IOTA die zich vooral richt op het internet of things. Ben jij hiervan overtuigd dat dit groot gaat worden dan is het investeren in IOTA een logische keus. Natuurlijk komt er wel meer bij kijken dan alleen jouw geloof.

Verdiep je in de crypto munt en kijk waar het voor staat. Wat is de geschiedenis van de munt geweest of gaat het om een relatief nieuwe crypto munt? Het is sowieso verstandig om niet te investeren in 1 crypto munt maar je portfolio te verspreiden over meerdere crypto munten. Zo beperk jij namelijk je risico om jouw inzet te verliezen.

Rijk worden met crypto door mining

De laatste manier die wij bespreken om geldt e verdienen met crypto is het minen van crypto munten. Voor de mensen die handelen in crypto is het minen hiervan niet heel relevant. Maar er zijn zeker mensen die veel geld verdienen door crypto munten te minen. Het minen van crypto betekent dat je een computer berekeningen/puzzels laat oplossen om zo crypto munten in jouw bezit te krijgen.

Een voorbeeld van een computer die word ingezet voor crypto mining

Je hebt hier echter altijd wel meer dan 1 computer voor nodig om rendement te kunnen opbouwen en dat kost dus de nodige energie. En de energie in Nederland is tegenwoordig ook best duur. Daarom is het niet altijd relevant om bezig te gaan met het minen van crypto. Toch is het zeker niet slecht om hier eens naar te kijken. Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen dan kan dit zomaar eens interessant zijn om extra inkomsten te genereren.

Wat beïnvloed de prijs van crypto?

Rijk worden met crypto zijn dus meerdere manieren voor zoals je hierboven al hebt kunnen lezen. Maar wat zeker zo belangrijk is is dat jij weet wat de prijs van de Cryptocurrency beïnvloed. Want als je dat weet dan kun je hier beter op inspringen en weet jij ook waar je op moet letten. Hieronder een overzicht van de grootste factoren die de prijs van crypto beïnvloed.

Vraag en aanbod

Zoals dat bij heel veel markten is word een groot deel van de prijs bepaald door de vraag en het aanbod. Is er veel vraag naar bijvoorbeeld de Bitcoin dan zal de prijs stijgen. Daarnaast is de hoeveelheid munten die beschikbaar zijn van een bepaalde Cryptocurrency ook bepalend voor de prijs.

Zo zijn er namelijk munten zoals de Bitcoin waar een maximum aantal munten van beschikbaar zijn. Er komt een moment dat de munten een keer op zullen zijn. Als dat punt bereikt is maar de vraag naar bijvoorbeeld de Bitcoin blijft groeien dan zal de prijs van de Bitcoin ook fors gaan stijgen.

Acceptatie van crypto

De acceptatie van crypto in onze maatschappij speelt natuurlijk ook een belangrijke rol voor de bepaling van de prijs. De acceptatie staat natuurlijk dan ook nauw in verband met de vraag en aanbod. Want hoe meer mensen de crypto zullen accepteren hoe meer vraag er naar zal komen.

Nou gaat het met crypto zeker de goede kant op en veel experts verwachten ook dat crypto het nieuwe betaalmiddel zal worden. Kijk maar wat je tegenwoordig allemaal al kunt kopen met de Bitcoin. Maar crypto heeft nog wel een lange weg te gaan.

Invloeden van de overheid

Ook het beleid dat overheden voeren is van grote invloed op de prijs van Cryptocurrency. Niet elke overheid ziet de potentie van Cryptocurrency en op het moment van schrijven is het handelen in Bitcoin zelfs verboden in China. Zo zie je nog erg veel verschillen hoe de verschillende overheden hiermee omgaan maar wat zeker van invloed is op de prijs van Cryptocurrency.

De prijs van de Bitcoin

Ook de prijs van de Bitcoin bepaald voor een groot deel wat de koers van de andere crypto munten gaat doen. Omdat Bitcoin de eerste crypto munt op de markt was word deze munt gezien als de belangrijkste crypto munt. Wanneer de prijs van de Bitcoin (BTC) stijgt zie je vaak dat de rest van de Cryptocurrency dat ook doet. En dat werkt natuurlijk hetzelfde wanneer de prijs van Bitcoin daalt.

Nieuws en Social Media

Ook het nieuws of berichten op social media van belangrijke personen kunnen van grote invloed zijn op de prijs van Cryptocurrency. Zo zorgde een bericht van Elon Musk ervoor dat de prijs van de Bitcoin omhoog schoot. Hij twitterde namelijk dat Tesla auto’s ook met de Bitcoin gekocht konden worden.

Wanneer er slecht nieuws komt rondom crypto munten zijn mensen snel geneigd om te verkopen. Ook zullen zij niet snel nieuwe crypto kopen en dit zorgt weer voor een daling van de prijs. Houd dus ook altijd het nieuws rondom Cryptocurrency in de gaten zodat jij hier snel op in kunt spelen.

Updates van Cryptocurrencies

Ook wanneer een team besluit om updates door te voeren van een Cryptocurrency kan dat invloed hebben op de prijs van de desbetreffende crypto munt. Voert een crypto munt regelmatig updates door dan geeft dat mensen een gevoel van vertrouwen. Want dan zit er een team achter dat zelf ook nog in de crypto munt gelooft en updates doorvoert.

Natuurlijk zijn er nog wel meer factoren wat de prijs van de Cryptocurrencies beïnvloed maar de belangrijkste factoren om in de gaten te houden hebben we hierboven behandeld.

Laat je emoties thuis

Eén van de belangrijkste tips die wij jou kunnen mee geven wanneer je gaat handelen in crypto is om niet te handelen vanuit je emotie. Veel mensen verkopen hun crypto munten wanneer ze zien dat een koers van de munten die zij gekocht hebben in elkaar zakt. Dat is erg jammer omdat je vaak ziet dat de koers zich na een aantal dagen wel weer hersteld.

Daarom is het belangrijk om je emoties uit te schakelen en puur te kijken naar statistieken en op basis daarvan beslissingen maakt.

Conclusie over rijk worden met crypto

Rijk worden met crypto is niet voor iedereen weggelegd maar zoals je hebt kunnen lezen is het wel voor iedereen mogelijk. Uiteraard is kennis je vriend maar ook zonder kennis kun je nog steeds wel investeren in crypto. Investeer dan simpelweg elke maand in de grotere cryptomunten om op die manier een spaarpotje op te bouwen.

Mijn tip wanneer je gaat beginnen met het investeren in crypto is om naar de lange termijn te kijken. Laat je niet van de wijs brengen door de vele koers schommelingen die je op de korte termijn ziet. Het investeren in de Bitcoin is bijvoorbeeld nog nooit een slechte investering geweest op de lange termijn.

Wil jij beginnen met het handelen in crypto dan adviseren wij zeker de gratis training van de crypto experts van AllesOverCrypto.

Meest gestelde vragen over rijk worden met crypto

Als aller laatste willen wij nog de meest gestelde vragen over geld verdienen met crypto behandelen. Wanneer je ons artikel volledig hebt doorgelezen zijn de meeste vragen die wij hieronder neer zetten reeds beantwoord. Maar voor de mensen die graag snel antwoord op de meeste gestelde vragen wil hebben kan deze hieronder vinden.

Rijk worden met crypto – Ben ik niet te laat?

Veel mensen denken dat ze de boot hebben gemist en niet meer geld kunnen verdienen met crypto. Maar niets is minder waar want je kunt nog steeds erg veel geld verdienen met het handelen in crypto. Er zijn zo ontzettend veel interessante crypto munten dat de mogelijkheden eindeloos zijn.

Rijk worden met crypto – Waar koop ik crypto?

Veel mensen weten ook niet goed waar ze moeten beginnen om crypto te kopen. Crypto kopen doe je bij een crypto broker en daar zijn er genoeg van te vinden. Eén van de bekendste en betrouwbaarste crypto brokers uit Nederland is Bitvavo. Een account aanmaken bij Bitvavo is ontzettend makkelijk en zo gebeurd. Denk er wel aan om je account zo volledig en veilig mogelijk in te richten.

Rijk worden met crypto – Is er een goede training?

Zoals we reeds eerder hebben vermeld in dit artikel zijn er meerdere goede online trainingen te vinden. De beste en meest complete training die je kunt vinden is die van het team van AllesOverCrypto. In onze review over de Crypto Masterclass lees je alles over deze online training.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.