Passief inkomen genereren

Passief inkomen genereren? 8 bewezen methodes voor jou op een rijtje

Jij wilt dus graag weten hoe je succesvol een passief inkomen kunt genereren? Daar gaan wij tenminste wel vanuit als je op deze pagina terecht bent gekomen. Voor wie is dat geen droom? Geld verdienen terwijl je op vakantie bent of terwijl je slaapt. Niet meer werken voor een baas van 9 tot 5 maar je eigen tijd kunnen indelen.

Als je succesvol bent met het genereren van een passief inkomen dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar hoe genereer je nou eigenlijk een passief inkomen en wat is het precies? In het volgende artikel gaan wij jou helpen om alles te leren over een passief inkomen en hoe jij dit kunt gaan opbouwen. Alle informatie die jij nodig hebt om aan de slag te gaan staat in dit artikel. Heel veel plezier en succes.

Wat is een passief inkomen?

Als eerste is het belangrijk om de term passief inkomen goed te begrijpen, wat is het en waarom vinden zoveel mensen dit zo super interessant? Bij een passief inkomen verdien je geld terwijl jij er op dat moment niets voor doet. Vaak heb jij daarvoor al ergens tijd erin gestoken om dat op te bouwen. Een spaarrekening waarbij jij rente ontvangt over jou geld is hiervan een goed voorbeeld.

Je hebt dan al geld gespaard en vervolgens krijg jij elk jaar rente over jou spaargeld zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen. Een passief inkomen is het tegenovergestelde van een actief inkomen. Bij een actief inkomen word jij vaak betaald voor de uren die jij werkt. Hierbij ben je gelimiteerd aan de uren die jij kunt werken, je word namelijk niet betaald als jij aan het slapen bent.

Hier zie je veel geld bij elkaar

Dat is bij een passief inkomen anders. Je kunt namelijk met een passief inkomen meerdere inkomsten naast elkaar gaan opbouwen. Hier verdien jij dan geld aan terwijl jij slaapt of op vakantie bent. Je bent veel vrijer wanneer je een passief inkomen opbouwt en je bent niet gelimiteerd aan uren die je kunt werken. De mogelijkheden zijn eindeloos en het mooie is dat iedereen het kan. Je hebt geen diploma nodig.

Hoe makkelijk kun je een passief inkomen genereren?

Dat klinkt natuurlijk ontzettend lekker, geld verdienen terwijl je slaapt of op reis bent. Maar hoe makkelijk is het om een passief inkomen te genereren? Veel mensen doen jou namelijk geloven dat je slapend rijk kunt worden maar dat is zeker niet het geval. Je zult er echt wel tijd en energie moeten insteken om dit te kunnen bereiken.

Vooral het begin is lastig omdat je vaak niet goed weet waar je moet beginnen en wat je precies moet doen. Het begint pas echt leuk te worden wanneer jij jouw eerste geld begint te verdienen. Maar voor je zover bent heb je echt wel een paar keer getwijfeld of jou dit wel gaat lukken. Want het kost vaak tijd en dat vinden veel mensen erg lastig.

Dus is het erg moeilijk om een passief inkomen te genereren? Nee dat is het niet maar de sleutel tot succes is geduld en consistentie. Zoek een manier die voor jou werkt en begin hiermee rustig wat op te bouwen. Wees geduldig en geef niet op. Dan zul jij zien dat je ontzettend mooie resultaten kunt behalen. Want als het andere mensen lukt, waarom zou het jou dan niet kunnen lukken?

Meest gemaakte fout met een passief inkomen genereren

Ondanks dat een passief inkomen generen geen hogere wiskunde is gaan de meeste mensen toch de fout in. Wij zien zo’n 80% tot 90% van de mensen dezelfde fout maken. De meest gemaakt fout die wij zien is dat mensen na 2 of 3 maand alweer stoppen omdat ze geen inkomsten zien. Dat is ontzettend jammer want dan is de reeds genomen moeite ook voor niets geweest.

Een passief inkomen genereren kost nou eenmaal wat tijd maar die tijd word dubbel en dwars terug betaald. Je moet echter wel geduld hebben en niet na 2 of 3 maand al miljonair willen zijn. Afhankelijk van welke manier je kiest om een passief inkomen op te bouwen zie je vaak jou eerste resultaten pas na zo’n 5 of 6 maand.

De belangrijkste tip die wij jou daarom ook kunnen geven is dat je geduldig moet zijn. Begin met een manier die jou het meest aanspreekt en zorg dat jij hiervoor de juiste kennis hebt. Voor alles is wel een online training te volgen en kun jij je laten coachen. Dit zal het proces namelijk alleen maar versnellen. Hoe dan ook, je moet gewoon beginnen en volhouden. Dat is de sleutel tot succes.

Passief inkomen genereren

Zoals beloofd vertellen wij jou in dit artikel 10 bewezen methodes om een passief inkomen te genereren. Die zullen wij hieronder uitgebreid gaan toelichten en wijzen wij jou in de juiste richting om te kunnen beginnen. Natuurlijk zijn er nog veel en veel meer manieren om een passief inkomen op te bouwen als die wij hieronder toelichten.

Echter zijn de hieronder genoemde methodes wat ons betreft op dit moment het interessantst. Lees ze rustig door en kijk welke manier jou het meeste aanspreekt.

Beleggen

De eerste manier die wij bespreken om een passief inkomen te genereren is het beleggen in aandelen. Wat je doet is een aandeel van een bedrijf kopen en zo word jij ook voor een klein gedeelte eigenaar van het bedrijf. Wanneer het bedrijf succesvol is dan profiteer jij hiervan mee en worden jou aandelen meer waard.

Passief inkomen genereren door beleggen

Deze kun je vervolgens voor meer geld verkopen als waar jij het aandeel voor gekocht hebt. Je kunt natuurlijk ook afwachten of jou aandelen nog meer waard gaan worden. Daarnaast keert het bedrijf waar jij aandelen van hebt gekocht ook een deel van de winst uit aan zijn aandeelhouders. Dit noemen we Dividend.

Het voordeel van beleggen in aandelen is dat je in korte tijd ontzettend grote winst kunt maken. Echter zitten er ook risico’s aan vast want als het bedrijf waar jij aandelen van gekocht hebt verlies maakt zullen jou aandelen ook minder waard worden. Hierdoor maak jij zelf dus ook verlies. Na het aanschaffen van de aandelen hoef jij dus niets anders te doen dan de aandelen in de gaten te houden.

Om je op weg te helpen hebben wij hieronder een aantal betrouwbare websites voor jou verzameld. Kijk er eens rustig doorheen en kijk of deze manier van een passief inkomen genereren wellicht iets voor jou is.

WebsiteBijzonderheden
https://www.onlinebeleggen.nl/beleggen-in-aandelenBasis uitleg + mogelijkheid tot oefenen met fictief geld
https://bieb.knab.nl/sparen-investeren/beleggen-voor-beginners-dit-zijn-de-basicsUitleg voor beginners inclusief stappenplan
https://beleggen.info/aandelen/Goede website met veel nuttige informatie

Verkoop jouw eigen online boek of cursus

Een ideale manier om een passief inkomen te generen is het verkopen van een eigen online product. Denk hierbij aan een e-book of een eigen online cursus. Jij bent vast ergens ontzettend goed in en daar kun jij wellicht zelfs andere mensen mee helpen. Schrijf hier een e-book over of ontwikkel een online cursus.

Het verkoop proces van een e-book of cursus kun je volledig automatiseren en daar heb je dus geen omkijken naar. Belangrijk is wel dat jij een bepaalde expertise bezit over het onderwerp, want rotzooi word al genoeg aangeboden op het internet. Ga dus geen e-book schrijven over sporten terwijl jij zelf nog nooit in een sportschool bent geweest.

Verder zijn online producten zoals een e-book of een online cursus ontzettend goed te promoten op het internet. Je kunt gebruik maken van social media, YouTube of het toepassen van Affiliate Marketing. Je kunt erg makkelijk een groot publiek bereiken om jou producten aan te bieden. Een e-book breng je vaak uit in PDF formaat en uiteraard ook voor een e-reader.

Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een fysiek exemplaar te drukken van jou eigen boek. Voor een online cursus zijn er wat meer opties om deze bij de mensen te kunnen aanbieden. Zo kun je zelf een WordPress website ontwikkelen waar jij je cursus gaat aanbieden. Of je kiest ervoor om jou cursus aan te bieden op Udemy.

Dit is een website waar duizenden cursussen op staan en zij hebben ook een ontzettend groot bereik omdat zij al een tijdje meegaan. Om jou op weg te helpen hebben we hieronder een aantal handige links geplaatst.

WebsiteBijzonderheden
https://www.boekengilde.nl/boek-schrijven/stappenplan-boek-schrijven/Stappenplan om een boek te schrijven
https://www.schrijfvis.nl/boek-schrijven/Aantal handige tips voor het schrijven van een boek
https://soofos.nl/10-stappenplan-online-cursus-maken/Stappenplan voor het maken van een online cursus
https://kinsta.com/nl/blog/wordpress-lms-plugins/De beste wordpress plug-ins voor het ontwikkelen van een eigen online cursus
https://www.udemy.com/Website waar jij online cursussen kunt aanbieden

Affiliate Marketing

Wil je toch liever niet zelf een product ontwikkelen maar wel een passief inkomen genereren? Dan is Affiliate Marketing absoluut een ontzettend mooie manier om dat te bereiken. Bij Affiliate Marketing ga je namelijk een product van iemand anders promoten in ruil voor een deel van het verkoopbedrag.

Koopt iemand via jou een product dan krijg jij hiervoor een commissie. Je hebt dus geen eigen product nodig en hebt ook niets te maken met klantenservice of producten die retour worden gestuurd. Deze manier van geld verdienen is ontzettend aan het groeien en zeker de moeite waard om eens naar te kijken.

Wat is Affiliate Marketing

Affiliate Marketing kun je op verschillende manieren toepassen, namelijk via social media, YouTube of het opzetten van een eigen affiliate website. Je kunt jezelf aanmelden bij een aantal grote affiliate netwerken zoals Paypro en Daisycon. Hier vind je duizenden producten waar je uit kunt kiezen om te promoten.

Weet je niet goed waar je moet beginnen met Affiliate Marketing kijk dan eens naar onze review over de Affiliate Marketing Revolutie. In deze online training leer jij stap voor stap om succesvol een eigen business op te zetten met Affiliate Marketing.

Start een eigen webshop

Ook jij hebt waarschijnlijk wel eens producten aangeschaft bij een webshop zoals Bol.com of Coolblue. Tegenwoordig kopen de meeste mensen hun producten online en is dit ook absoluut de toekomst. Waarom zou jij hier niet van mee profiteren door het opzetten van een eigen webshop? Het klinkt namelijk moeilijker dan het is.

Veel mensen denken namelijk dat het opzetten van een eigen webshop onmogelijk is en alleen voor mensen is weggelegd met veel kennis en ervaring. Uiteraard moet je wel weten waar je mee bezig bent maar iedereen is in staat om een goede webshop op te zetten. Belangrijk is dat je een goed idee hebt voor een webshop en uniek bent van de grote partijen zoals Bol.com en Coolblue.

Bijna alle processen van een webshop zijn te automatiseren of uit te besteden. Zo kun je kiezen voor een dropshipping webshop waarbij de producten rechtstreeks van de fabrikant naar de klanten worden gestuurd. Jij hoeft dan niet te investeren in een eigen pand of een eigen voorraad.

Passief inkomen genereren met bloggen

Een andere ontzettend goede manier om een passief inkomen te genereren is om te gaan bloggen. Je zet een website op in een bepaalde niche en begint met het schrijven van informatieve artikelen. Wat ontzettend belangrijk is om succesvol geld te kunnen verdienen met bloggen is om relevante en goede artikelen te schrijven.

Je wilt mensen amuseren of helpen met problemen waar ze tegenaan lopen. Maar hoe kun je hier dan geld mee verdienen zul je misschien denken? Als jou blog website eenmaal veel bezoekers begint te krijgen word jij interessant voor andere bedrijven. Je kunt dan bijvoorbeeld sponsoring toestaan. Jij word dan maandelijks betaalt door bedrijven om hen te promoten.

Hoe meer mensen jij bereikt met jou blog website hoe interessanter jij word voor verschillende verdien modellen. Je kunt bijvoorbeeld Google Adsense laten lopen of Advertorials toestaan. Uiteindelijk kun je zelfs jou eigen producten gaan opstarten en aanbieden via jou blog website. Genoeg opties wanneer jou website eenmaal bezoekers begint te trekken dus.

Vastgoed

Het investeren in vastgoed is ook een mooie manier om een passief inkomen te genereren. Je koopt dan bijvoorbeeld een woning, kantoorpand of vakantiehuis en verhuurt deze vervolgens aan andere mensen. Op deze manier heb je een stabiele maandelijkse inkomstenbron. Het voordeel van vastgoed is dat deze minder gevoelig is voor inflatie.

Geld verdienen met investeren in vastgoed

Als de prijzen voor kantoorpanden of woningen stijgen dan stijgen de huurprijzen altijd mee. Hierdoor behouden jou vastgoed investeringen hun waarde en loop je hier weinig risico mee. Je kunt je echter wel voorstellen dat je zelf wel een behoorlijk eigen vermogen mee moet nemen om met vastgoed te kunnen beginnen. Dat is voor veel mensen wel een deal breaker.

Lijkt jou het investeren in vastgoed een mooie manier om een passief inkomen te genereren maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Wij hebben hieronder een aantal goede links voor jou verzameld om jou op weg te helpen.

WebsiteBijzonderheden
https://www.hoeinvestereninvastgoed.com/Goede website met veel informatie inclusief een basis training
https://www.wereldwijdleven.com/investeren-in-vastgoed/Een goed artikel waarom investeren in vastgoed een slim idee is
https://www.vastgoedinvesteren.nl/Investeren/RisicosArtikel over de risico’s maar ook een goede website met veel informatie

Met cryptocurrency een passief inkomen genereren

Iedereen kent natuurlijk wel de verhalen van de Bitcoin waarmee mensen die op het juiste moment geïnvesteerd hadden in deze crypto valuta ontzettend veel geld hebben verdiend. Maar het handelen in cryptocurrency is nog steeds een ontzettend mooie manier om een passief inkomen te genereren.

Cryptocurrency is digitaal geld dat door vele experts word gezien als het geld van de toekomst. Er zijn duizenden crypto valuta maar de Bitcoin is de munt die de meeste mensen kennen. Door op het juiste moment crypto munten te kopen en te verkopen kun je erg veel geld verdienen. Het principe is hetzelfde als met aandelen maar toch zijn er wel veel verschillen.

Zo moet jij je crypto munten namelijk goed beveiligen anders kunnen ze gestolen worden. In tegenstelling tot jouw spaargeld dat bij een bank staat heeft Cryptocurrency geen centrale opslag. Hierdoor is het veel veiliger en kun je geld overmaken zonder tussenkomst van een derde partij zoals een bank.

Wil jij graag beginnen met het opbouwen van een passief inkomen doormiddel van Crypto? Kijk dan eens naar onze review over de Crypto Masterclass. In deze online training ga jij alles leren om winstgevend te handelen in crypto. Jij leert wat de valkuilen zijn en waar je het meeste mee kunt verdienen.

YouTube

Iedereen kent natuurlijk wel YouTube en veel mensen zijn ontzettend rijk geworden door simpelweg filmpjes van hun dagelijkse leven online te zetten of door het bespreken en toelichten van verschillende onderwerpen. Het mooie van YouTube is dat jou filmpjes nog jaren online blijven staan en een passief inkomen genereren.

Jou verdienmodel met YouTube is Google AdSense, dit is het toestaan van advertenties in jou video’s. Kijkt iemand tussen de 5 en 30 seconden naar een advertentie in jou YouTube filmpje dan word je betaald. Uiteraard kun je ook prima dezelfde verdien modellen als het bloggen toepassen. Zoals Affiliate Marketing links in de beschrijving van het filmpje plaatsen.

Voor veel mensen is het een drempel om filmpjes te maken en in filmpjes te verschijnen. Maar wanneer je deze drempel gepasseerd bent is het maken van filmpjes ontzettend snel en makkelijk. Je maakt een eigen YouTube kanaal aan en begint met het opnemen en plaatsen van filmpjes. Belangrijk is wel dat je relevante filmpjes maakt die mensen amuseert of helpen.

Het mooie is dat jij zelf kunt bepalen waar je filmpjes over wilt maken. Wanneer je eenmaal abonnees begint op te bouwen en veel volgers krijgt dan zul je zien dat de inkomsten beginnen te lopen. Het zal echter wel wat tijd en doorzettingsvermogen kosten om hiermee te slagen. Maar door simpelweg consistent filmpjes te blijven posten komt het vanzelf.

Hieronder nog een aantal nuttige links die jou kunnen helpen als je wilt beginnen met een passief inkomen te genereren met behulp van YouTube.

WebsiteBijzonderheden
https://demodernenomaden.nl/online-geld-verdienen/youtube/Goed artikel over het opzetten van een eigen YouTube kanaal + nuttige informatie
https://devideomakers.nl/8-manieren-om-geld-te-verdienen-met-youtube/Verschillende ideeën om geld te verdienen met YouTube

Tips om een passief inkomen te genereren

Zoals we reeds al vermeld hadden kost het opbouwen van een passief inkomen tijd. De volgende tips kunnen jou helpen om te slagen met het genereren van een passief inkomen. Lees ze rustig door en kijk hoe jij ze kunt toepassen bij het opbouwen van jou eigen online business.

  • Ga altijd voor de lange termijn – Een passief inkomen genereren lukt jou niet in 1 week. Vaak zie je het eerste geld pas na 3 maanden. Denk dus altijd lange termijn.
  • Geef niet op – De meest gemaakte fout is dat mensen vaak na 3 a 4 weken alweer stoppen omdat ze geen resultaat zien. Een passief inkomen genereren is voor de doorzetters.
  • Change your mindset – Bij het genereren van een passief inkomen hoort een andere mindset dan die je hebt bij een 9 tot 5 baan. Je moet anders gaan denken en dat lukt niet binnen 1 dag.
  • Investeer geld dat je kunt missen – Wanneer je geld moet investeren in jou ideeën, doe dat dan met geld dat jij niet gelijk nodig hebt. Zo loop je namelijk niet een groot risico om in de problemen te komen.
  • Begin met zaken die je begrijpt – Het is belangrijk dat jij je bezig houd met zaken die je begrijpt. Zorg dus dat je eerst weet waar je mee bezig gaat voor je begint.
  • Begin en houd vol – Veel mensen stellen uit en vertellen zich zelf “dat komt nog wel”. Hoe eerder je begint hoe sneller jij ook verandering gaat zien.

Conclusie over een passief inkomen genereren

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er meer dan genoeg manieren om een passief inkomen te genereren. De meeste manieren zijn zelfs mogelijk vanachter de computer bij jou thuis. En de manieren die wij besproken hebben in dit artikel zijn nog niets eens alle manieren. Hopelijk heeft dit artikel jou wel geïnspireerd om over te gaan tot actie, want jij zult jezelf er een enorme gunst mee bewijzen.

€10.000,- per maand verdienen?

Wil jij ook een passief inkomen genereren en jou eigen online business opstarten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.