In welke crypto investeren

In welke crypto investeren? | Nummer 1 crypto training van Nederland!

Het is geen geheim dat de populariteit van Cryptocurrency ontzettend aan het groeien is en dat steeds meer mensen de potentie ervan inzien. Ook steeds meer mensen verdienen veel geld door het kopen en verkopen van crypto. Maar in welke crypto moet je nou gaan investeren? Hoe weet je wanneer de koers van een crypto munt gaat stijgen? Daar willen we jou in dit artikel meer over gaan vertellen.

Natuurlijk zijn er geen zekerheden in de crypto wereld en kan een koers ook zomaar inklappen. Toch hebben wij een aantal tips die jou kunnen helpen om het risico te verkleinen. Ook zullen wij een aantal crypto munten bespreken waarvan wij veel verwachten op de lange termijn en zeker interessant zijn om naar te kijken.

Investeren of traden?

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om geld te verdienen met Cryptocurrency. Zo kun je bijvoorbeeld gaan investeren in Cryptocurrency net zoals je dat bij aandelen zou doen. Dat betekent dat je investeert in een crypto munt en ervan uit gaat dat de koers van deze munt op de lange termijn zal stijgen. Hierdoor word jou investering in de crypto munt meer waard en maak je winst.

Het tegenovergestelde van investeren is crypto trading. Hier ga je niet voor de lange termijn investeren maar schaf je Cryptocurrency aan met de verwachting dat deze op de korte termijn juist gaat stijgen. Crypto trading kun je vergelijken met handelen, de focus ligt op een aantal weken of zelfs dagen.

Crypto trading kost veel meer focus en aandacht omdat je veel actiever de koersen in de gaten moet houden. Let je even niet op dan kun je een koersstijging hebben gemist en loop je dus winst mis. Daarnaast wil je misschien zelfs wel een technische analyse los laten op een crypto munt. Dit is het onderzoeken naar koerspatronen van een crypto munt.

Je zult voor jezelf moeten bepalen welke manier jou het meeste aanspreekt. Wil je voor de lange termijn dan praten we dus over het investeren in crypto. Hier ligt tevens ook onze voorkeur.

Risico bepalen

Als het goed is heb je al besloten om te gaan investeren in Cryptocurrency en zo te kiezen voor de lange termijn. Wat ons betreft de juiste keuze als je nog niet zolang met Cryptocurrency bezig bent. Natuurlijk wil je dan zo snel mogelijk beginnen met het aanschaffen en investeren van jou eerste crypto. Maar het is verstandig om eerst voor jezelf te bepalen hoeveel risico’s jij bereidt bent om te nemen.

Het bepalen van de risico’s word ook wel een risicoprofiel genoemd. Want zoals je wellicht al weet hangen er ook risico’s aan het investeren in Cryptocurrency. Daarom adviseren wij altijd om te investeren met geld dat je kunt missen en niet de laatste €500,- van je rekening.

Cryptocurrency en Bitcoin gaan hand in hand samen met de termen volatiliteit en risico. Volatiliteit is de beweeglijkheid van de koers van een crypto munt. Doordat de Bitcoin steeds volwassener word omdat de munt al zolang bestaat neemt de volatiliteit van de munt en daarmee ook het risico af.

Bitcoin trekt hierdoor ook steeds meer grote investeerders aan, denk bijvoorbeeld maar eens aan Tesla. De andere kant van het stabiliseren van de volatiliteit van de Bitcoin is dat je niet snel meer 1000% winst zult maken op jou investering. Dit is bij de kleinere crypto munten anders, doordat de volatiliteit hoog is kun je meer rendement uit jou investering halen.

Je moet dus voor jezelf bepalen hoeveel risico jij bereid bent om te nemen. De keuze die je maakt beïnvloed ook in welke crypto jij het beste kunt investeren. Het opstellen van een risicobeleid kun je dus ook als een soort plan van aanpak zien.

High Risk High Reward

Wil jij toch lieve r dat je stap voor stap begeleid word in de wereld van de Cryptocurrency? Kijk dan eens naar de Crypto Masterclass. Deze crypto experts laten met behulp van een video cursus alle belangrijke zaken zien en hoe je hier succesvol geld mee kunt verdienen. Lees onze review over de Crypto Masterclass maar eens.

De 50/25/25 regel

Wellicht heb je wel eens gehoord van het gezegde “je moet niet op één paard wedden”? Dat geldt eigenlijk ook bij het investeren in Cryptocurrency. Je doet er verstandig aan om je investering te verdelen over meerdere crypto munten. Zo verdeel jij je kansen over meerdere crypto munten maar ook de risico’s.

Een vuistregel die vaak word aangehouden om jou investering in crypto te verdelen is de 50/25/25 regel. Het betekent eigenlijk niets anders dan dat jij 50% van jou vermogen investeert in Bitcoin (BTC), 25% in high cap altcoins zoals bijvoorbeeld Ethereum (ETH) en de laatste 25% in een mid/low cap altcoins.

De termen ‘High’ ‘Mid’ ‘Low’ cap altcoins komen we verder op in het artikel nog op terug, maak je dus geen zorgen als je nog niet precies weet wat dit betekent. De 50/25/25 regel zoals hierboven beschreven staat natuurlijk niet vast en kun je met de percentages nog wat schuiven. Afhankelijk hoe vertrouwt jij je voelt bij een investering. Het gaat er vooral om dat je voldoende spreiding hebt in jouw portfolio.

In welke crypto kun je het beste investeren?

In welke crypto je moet investeren is dus best nog wel een lastige keus, helemaal omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Op het moment van schrijven zijn er ruim over de 900 cryptomunten. Hieronder lichten wij een aantal crypto munten toe die volgens ons de moeite waard zijn om eens naar te kijken.

Om de 50/25/25 regel te kunnen hanteren en te zorgen voor een goede spreiding van jou investering behandelen wij high, mid en low cap crypto munten. Wij behandelen crypto munten waarvan wij denken dat ze de moeite waard zijn om in te investeren. Echter geven wij alleen onze mening en moet je dit niet beschouwen als een investeringsadvies.

Doe altijd eerst je eigen onderzoek voor je een investering gaat doen. Wanneer je eenmaal weet in welke crypto munten je wilt investeren kun je deze aanschaffen bij verschillende crypto brokers. Voorbeelden van goede crypto brokers zijn Bitvavo of Binance. Echter zijn er nog wel veel meer.

Bitcoin (BTC)

We trappen onze lijst af met de nummer 1 crypto van de wereld, the king of the jungle namelijk Bitcoin. Eigenlijk kan Bitcoin niet missen in een goed verdeeld portfolio. Het is de aller eerste crypto munt die er op de markt kwam en bestaat al sinds 2009. Steeds meer grote bedrijven zien ook de potentie van Bitcoin en investeren in deze digitale munt. Kijk bijvoorbeeld maar naar Tesla.

Bitcoin accepted here

Bitcoin is een relatief veilige investering omdat de munt veel minder volatiliteit van de prijs laat zien dan andere altcoins. Veel experts verwachten dat het plafond van Bitcoin nog lang niet bereikt is en dat de koers wel kan doorstijgen tot boven de €100.000,-. Zeker geen gekke investering dus.

High cap altcoins

High cap altcoins zijn crypto munten die een market cap hebben die boven de 10 miljard dollar ligt. De market cap kun je heel makkelijk controleren op CoinMarketCap.

Ethereum

De eerste high cap altcoin die we bespreken is Ethereum. Deze altcoin word door velen gezien als een gouden investering en steeds meer mensen voegen deze crypto munt ook toe aan hun portfolio. De munt is op de markt gekomen in 2014 en maakt net als Bitcoin gebruik van de blockchain technologie.

Ethereum is de benaming voor een volledig netwerk waarbij ze gebruik maken van een eigen digitale munt, namelijk de Ether. Hoe meer mensen investeren in Ethereum hoe hoger de koers van de Ether komt te liggen. Er is voor deze munt nog veel ruimte om te groeien en daarom ook zeker een munt om eens naar te kijken.

Ook word er bij Ethereum flink door ontwikkelt en werken ze aan oplossingen voor het schaalbaarheidsprobleem van het netwerk van Ethereum.

Polkadot (DOT)

De volgende crypto munt in ons portfolio is Polkadot. Deze relatief nieuwe crypto munt is op de markt gekomen in augustus 2020 en stond binnen no-time in de top 10. Dit is niet voor niets omdat er ontzettend veel verwacht word van deze Cryptocurrency. De koers schoot omhoog sinds de lancering maar heeft ook nog steeds erg veel potentie om nieuwe records te vestigen.

Polkadot is opgericht door Gavin Wood en is medeoprichter van Ethereum. Polkadot geeft de mogelijkheid om meer dan 1 blockchain op een netwerk te laten werken. Wellicht interesseert de techniek je niet en zoek je alleen maar een goede crypto munt om in te investeren. Maar door meerdere blockchains op 1 netwerk mogelijk te maken lopen transacties ontzettend snel en soepel.

Het mooie van investeren in Polkadot is dat je 12% rendement maakt zonder dat jij hiervoor hoeft te traden. Stel dat jij €3000,- in Polkadot investeert dan heb jij na een jaar hoe dan ook €360,- verdiend. Doordat de munt ook nog vrij nieuw is ben je er op tijd bij. De Polkadot is zeker een munt die in onze lijst thuis hoort.

Cardano (ADA)

Een andere high cap altcoin om zeker in de gaten te houden is Cardano. Net als Polkadot is Cardano voor een groot deel gebouwd door één van de mede oprichters van Ethereum, namelijk Charles Hoskinson. Het is opmerkelijk dat veel van de mensen die bij Ethereum weg komen succesvol andere Cryptocurrency in de markt helpen zetten.

De Cryptocurrency Cardano

Cardano is de eerste digitale munt die gebaseerd is op wiskundige formules. Het Cardano-project wil een evenwichtig blockchainsysteem creëren met alle voordelen van de andere bekende crypto munten. Denk hierbij aan de veilige opslag van Bitcoin of de smart contracts van Ethereum. Door de wetenschappelijke benadering van het Cardano project heeft het een grote kans van slagen.

Mid cap altcoins

Mid cap altcoins zijn crypto munten die een market cap hebben die onder de 10 miljard dollar ligt maar boven de 1 miljard dollar. Veel van de altcoins die in de top 100 staan van crypto munten vallen onder deze categorie. Er bestaat een grote mogelijkheid om te groeien voor deze altcoins maar dit betekent ook meer risico’s.

Elrond (EGLD)

De eerste crypto munt met veel potentie in de ‘mid cap’ categorie is Elrond EGLD. Deze crypto munt heeft een eigen blockchain. Met behulp van sharding wil Elrond zichzelf onderscheiden door ontzettend hoge transactiesnelheden. De munt is sinds 2021 in de lift geschoten en is in 1 maand 750% gestegen.

Het is zeker een munt om in de gaten te houden. Helemaal omdat het Elrond netwerk de ambitie heeft om in 2021 te gaan samenwerken met Binance Smart Chain. De munt is nog erg jong en de techniek waar de crypto munt op gebaseerd is en waar Elrond voor staat is veel belovend. Elrond kopen kun je doen bij Binance.

VeChain (VET)

Een mid cap altcoin die al sinds 2015 op de markt is en veel potentie heeft is VeChain (VET). Vechain heeft als doel om een ecosysteem te ontwikkelen dat enkele van de grootste problemen van voorraadketenbeheer aanpakt. Denk bijvoorbeeld aan namaak producten die op de markt worden gezet van grote merken. Je weet tegenwoordig niet of je een echte Rolex koopt of niet.

Door het registeren van alle producten op de blockchain van VeChain kun je dus controleren of het product een fake is of echt. VeChain heeft een ervaren team dat een oplossing aanbiedt waar veel vraag naar is. Juist daarom is VeChain een crypto munt die zeer interessant kan zijn om in te investeren.

IOTA

De laatste crypto munt die in het rijtje thuis hoort van interessante mid cap altcoins is IOTA. Deze munt is nog relatief jong want IOTA is op de markt gebracht in 2017. De munt is gebaseerd op het concept van IoT (Internet of Things). Internet of Things verwijst naar apparaten of voorwerpen die met het internet verbonden zijn.

Hierbij kun je denken aan een slimme koelkast of een auto. De transactiesnelheid van het platform van IOTA is ook vele malen sneller als die van bijvoorbeeld Bitcoin. Ook de transactie kosten zijn bij IOTA laag wanneer je deze vergelijkt met Bitcoin of andere Cryptocurrency.

Doordat het platform regelmatig technische ontwikkelingen doorvoert word het telkens efficiënter en nog gebruiksvriendelijker dan het al is. Absoluut een cryptomunt om in de gaten te houden en zeker interessant voor investeerders.

Low cap altcoins

Met low cap altcoins bedoelen wij de cryptomunten die een market cap hebben die onder de 1 miljard dollar ligt. Deze cryptomunten hebben in potentie de grootste kans om winst op te leveren maar tegelijkertijd ook de grootste kans op verlies. Hiermee neem je dus het grootste risico en goed onderzoek is daarom noodzakelijk om het risico te verkleinen.

Orion Protocol (ORN)

De eerste low cap altcoin die wij met jullie willen delen is Orion Protocol (ORN). Deze crypto munt is onlangs van een market cap van 100 miljoen dollar gestegen naar een market cap van 600 miljoen dollar. Toch zien vele experts deze altcoin nog veel verder stijgen omdat ze iets unieks op de markt brengen.

Orion Protocol biedt een toegangsportaal tot de gehele cryptomarkt. Hier worden alle exchanges, zowel centraal als decentraal samengebracht tot één gebruiksvriendelijk platform. Je krijgt dus toegang tot meerdere exchanges en krijgt zo de beste spotprijzen van alle ondersteunende crypto munten.

Orion Protocol heeft de potentie om sterk te groeien en een ontzettend groot aandeel op de cryptomarkt in te nemen. Uiteraard is het afwachten hoe dit in de toekomst gaat uitpakken en hoe Orion Protocol hun platform blijft verbeteren.

COTI

Een andere low cap altcoin met enorm veel potentie is COTI. COTI is één van de eerste technologieplatformen die het voor ondernemingen mogelijk maakt om zelf betaaloplossingen te bouwen. Deze kunnen ze bijvoorbeeld inzetten op hun webshops. Zo zijn ondernemingen niet meer afhankelijk van betaal oplossingen die andere bedrijven aanbieden.

In welke crypto jij kunt investeren, COTI

Een aantal voordelen van COTI zijn de schaalbaarheid, de snelle verbetering van fouten op het platform en de bescherming van kopers/verkopers. COTI is in onze ogen een ontzettend interessante munt met een erg hoge potentie. Dat veel experts ook verwachten dat de koers van COTI zal gaan stijgen bevestigd dat het een interessante munt is om in te investeren.

Energy Web Token (EWT)

De laatste van onze lijst in welke crypto je het beste kunt investeren is Energy Web Token (EWT). Dat deze als laatste in de lijst staat betekent zeker niet dat het de minste van de lijst is, in tegendeel. Energy Web is een non-profit organisatie die de focus legt op de energie markt. Energy Web biedt een versneld koolstofarm en klantgericht elektriciteitssysteem aan.

De organistatie Energy Web is opgericht in 2019 en is snel onder de aandacht van de mensen gekomen doordat het hele grote partners heeft aangetrokken. Hierbij moet je denken aan Shell en Tenaska, dit zijn één van de meest invloedrijke bedrijven op deze markt. Doordat de focus op groene energie alleen maar groter gaat worden verwachten wij dat Energy Web Token hier zeker van mee gaat profiteren.

Ze spelen daar ook uitstekend op in en de potentie van deze Cryptocurrency is enorm. Vooral omdat ze ook gesteund worden de werelds meest invloedrijke energiebedrijven.

Conclusie over in welke crypto je moet investeren

In het afgelopen artikel hebben wij jou geprobeerd uit te leggen hoe je het beste de winnende crypto kunt selecteren. Tevens hebben wij een aantal zeer interessante Cryptocurrency beschreven waarvan wij verwachten dat de koers op de lange termijn zal stijgen. Echter een direct antwoord op de vraag “In welke crypto kun je het beste investeren?” is er niet.

De markt is namelijk constant in beweging en ook beïnvloedbaar van zaken die er in de wereld gebeuren. Zo steeg de koers van Bitcoin bijvoorbeeld enorm nadat Tesla bekend maakte dat je hun auto’s ook met Bitcoin kon betalen. De Cryptocurrency die wij behandelen in dit artikel is een verwachting van ons gebaseerd op de kennis en ervaring die wij hebben opgedaan.

Het is daarom geen investeringsadvies van onze kant. Doe altijd je eigen onderzoek en maak op basis van dat onderzoek een keuze. En investeer altijd met geld dat je kunt missen omdat er een risico is dat jij je inleg verliest. De crypto markt is nog lang niet uitgegroeid en de mogelijkheden om hier veel geld aan te verdienen liggen voor het oprapen. Je moet ze alleen wel vinden en durven te investeren. Heel veel succes!

Wil jij geen beginnersfouten maken met het investeren in Crypto?

Kijk eens naar de Crypto Masterclass. Jij leert in deze online videotraining van A tot Z hoe het geld verdienen met Crypto werkt. Zo voorkom jij dat je beginnersfouten maakt en maak je een vliegende start.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.