Hoe verdien je geld met Bitcoins

Hoe verdien je geld met Bitcoins? De beste tips op een rijtje

Hoe verdien je geld met Bitcoins? Een vraag die veel mensen zich gesteld hebben in de afgelopen jaren. Helemaal sinds de Bitcoin veelal erg positief in het nieuws is geweest en mede daardoor zijn mensen zich hierin gaan verdiepen. Er zijn via het internet meerdere mogelijkheden om een passief inkomen op te bouwen en Cryptocurrency is daar zeker een mooi voorbeeld van.

Er zijn genoeg mensen die veel geld hebben verdiend door op het juiste moment in Bitcoin te investeren. Wellicht ken jij ook wel mensen die veel geld hebben verdien met Cryptocurrency. Maar het is zeker niet zo makkelijk als sommige mensen het doen lijken. Je moet wel weten waar je mee bezig bent en zeker niet zomaar in Cryptocurrency gaan investeren omdat bijvoorbeeld je buurman dat adviseert.

In het volgende artikel willen wij jou laten zien welke manieren er zijn om geld te verdienen met Bitcoin en waar je op moet letten. Want het is nog steeds een fantastische manier om geld mee te verdienen als je weet hoe het werkt en zeker ook niet te laat wat sommige mensen denken. Cryptocurrency is nog steeds erg hot en volop in ontwikkeling.

Wat zijn Bitcoins en crypto valuta?

Om antwoord te kunnen geven op de vraag “Hoe verdien je geld met Bitcoins?” moet je natuurlijk wel begrijpen wat Bitcoin en crypto valuta is. Wellicht ben jij hiervan al wel op de hoogte en is deze informatie overbodig. Maar voor de volledigheid staan we toch even stil bij wat Bitcoin nou eigenlijk precies is. Wie weet steek je er zelfs wel wat van op.

Als je het woord Bitcoin(s) op zoekt bij Van Dale is de letterlijke betekenis “op internet ontstane virtuele munteenheid die als ruil- en beleggingsobject dienstdoet”. De Bitcoin is in 2008 voor het eerst op de digitale markt verschenen als nieuw digitaal betaalmiddel. De oprichter van Bitcoin is Satoshi Nakamoto.

Wat zijn Bitcoins

Je kunt Bitcoin vergelijken met de huidige betaalmiddelen zoals de Euro echter wil Bitcoin de tekortkomingen van de traditionele betaalmiddelen oplossen. Doordat crypto volledig decentraal op de blockchain opereert in tegenstelling tot banken biedt crypto hierdoor een aantal belangrijke voordelen:

 • Zo kun je anoniem betalingen uitvoeren (nadeel hiervan is dat crypto erg populair bij hackers is)
 • De betalingen kunnen veel sneller worden uitgevoerd
 • Een derde partij is niet meer mogelijk voor het doen van de betalingen

Doordat een transactie van Cryptocurrency rechtstreeks van persoon tot persoon gebeurd zonder dat hier een bank tussen zit is het betalingsverkeer veel sneller en veiliger. Echter niet alle Cryptocurrency hebben als doel om betalingsverkeer mogelijk te maken. Naast de Bitcoin zijn er wel duizenden andere verschillende crypto munten op de markt die allemaal opgezet zijn met een doel voor ogen.

Waarom Bitcoins kopen?

De Bitcoin is natuurlijk de afgelopen jaren veelzijdig in het nieuws geweest. Veelal positieve berichten maar af en toe waren er ook negatieve geluiden. Echter werd de potentie van Bitcoin en Cryptocurrency in het algemeen steeds duidelijker en werd het steeds meer geaccepteerd door de maatschappij en bedrijven. De Bitcoin heeft ontzettend veel grote koers stijgingen meegemaakt maar ook zeker wel dalingen gezien.

Juist hierom is de Bitcoin een ontzettend interessante crypto munt om te kopen. Je kunt namelijk mee profiteren van grote koersstijgingen. Steeds meer mensen omarmen de Bitcoin omarmen en ook steeds meer bedrijven investeren in Bitcoin. Mede hierdoor lijkt het plafond voor de Bitcoin nog lang niet in zicht is. Crypto experts verwachten zelfs dat de Bitcoin kan doorgroeien tot een waarde van $100.000.

Natuurlijk zal de koers van de Bitcoin ook wel dalingen kennen, echter op de lange termijn heeft de Bitcoin bewezen om alleen maar te stijgen. Wanneer de koers van de Bitcoin daalt is dat juist een mooi moment om Bitcoins bij te kopen. Dat is ook gelijk al een deel van het antwoord op de vraag “Hoe verdien je geld met Bitcoins”. Hier gaan we later in het artikel uitgebreid op in.

Waar kan ik Bitcoins kopen?

Wanneer je eenmaal besloten hebt om te gaan handelen in Bitcoins of Cryptocurrency in het algemeen moet je deze natuurlijk nog wel ergens aanschaffen. Je kunt crypto munten namelijk niet overal kopen. Om Bitcoins of andere crypto valuta aan te schaffen heb je een crypto broker of crypto exchange nodig. Dit kun je vergelijken met een tussenpartij die de handel van crypto valuta regelt.

Bij een crypto broker of crypto exchange kun je geld (euro’s of dollars) storten en hiervoor de gewenste crypto munten aanschaffen. Hoeveel je van deze crypto munten kunt aanschaffen voor het geld dat je gestort hebt is uiteraard afhankelijk van de koers op dat moment. Hoe verdien je geld met Bitcoins? Dat begint dus eigenlijk bij een crypto broker of crypto exchange.

Bitcoins kopen bij een broker

Er zijn meerdere goede crypto brokers te vinden in Nederland maar ook zeker wel Internationaal. De bekendste en betrouwbaarste crypto broker in Nederland is toch wel Bitvavo. Echter zijn er zeker nog wel meer hele goede crypto brokers. Wij hebben de beste crypto brokers voor jou op een rijtje gezet. Elke crypto broker heeft zijn eigen voor- en nadelen dus denk goed na wat jij in een crypto broker zoekt.

 1. Bitvavo
 2. Coinbase
 3. Binance
 4. BTCDirect
 5. Bittrex

Wat is nou voor jou de beste crypto broker? Zoals hierboven al reeds vermeld is dat sterk afhankelijk van jou eigen voorkeuren. Elke crypto broker heeft eigen voorwaarden zoals bijvoorbeeld de tarieven voor een transactie. Kijk waar jij je prettig bij voelt.

Wat is een Bitcoin Wallet?

Wanneer je Bitcoins gaat kopen bij een crypto broker moeten deze natuurlijk nog wel ergens veilig opgeslagen worden. Jouw geld zet je ook veilig weg op een rekening bij de bank. En wanneer je heel veel contant geld in huis hebt doe je dat toch ook vaak veilig in een kluis? Dat werkt met crypto valuta ook zo alleen doe je dat in een crypto wallet.

Een crypto wallet kun je vergelijken met een rekening bij de bank alleen dan net even wat anders. Je hebt meerdere mogelijkheden voor een crypto wallet en die gaan we hieronder toelichten. Want antwoord geven op de vraag “Hoe verdien je geld met Bitcoins?” is leuk maar je wilt jouw Bitcoins ook veilig kunnen bewaren.

Bitcoins opslaan in een wallet

De eerste mogelijkheid om je Bitcoins op te slaan is simpelweg in de wallet van de crypto broker waar jij de Bitcoins aanschaft. Deze bieden crypto brokers vaak gratis aan en zijn al geïntegreerd bij het account dat je daar hebt aangemaakt. Koop jij bijvoorbeeld Bitcoins bij Bitvavo dan worden deze automatisch op de wallet gezet van jouw account.

Bitcoins opslaan in een wallet

Een nadeel van een wallet bij de crypto broker is dat jij de veiligheid van je crypto munten niet volledig zelf in de hand hebt. Je bent overgeleverd aan de veiligheid van de website van de crypto broker. In het verleden kwamen hier wel eens negatieve berichten over naar buiten, echter is deze veiligheid bij de meeste crypto brokers sterk verbeterd.

De meeste crypto brokers investeren veel geld in de veiligheid van de website. Het is echter wel ALTIJD aan te raden om een 2FA op jouw account te zetten. Dit zorgt voor een extra stukje veiligheid van jouw account die jij wel zelf in de hand hebt om te activeren. Wanneer je dan inlogt op jouw account bij de crypto broker heb je ook een code vanaf je telefoon nodig. Wanneer iemand dan jouw wachtwoord heeft van jouw account kan hij/zij nog steeds niet inloggen.

Bitcoins opslaan in een software wallet

Een andere mogelijkheid om je Bitcoins veilig op te slaan is in een software wallet. Je installeert dan een stukje software op jouw computer die als wallet dient voor jouw Cryptocurrency. Pas hier echter wel mee op omdat er ook veel frauduleuze software in omloop is. Een goed voorbeeld van een software wallet die je kunt gebruiken is Electrum.

Belangrijk om te weten bij een software wallet is dat jij de seed phrase of key ontzettend goed bewaard. Deze krijg jij tijdens de installatie en is jouw herstel code om jouw wallet te kunnen herstellen. Ook krijg je tijdens de installatie een crypto adres, dit adres kun jij gebruiken bij het kopen en verkopen van jouw crypto munten. Daar stuurt een crypto broker dan de gekochte crypto munten naar toe.

Omdat de software op jouw computer geïnstalleerd staat heb jij ook zelf de veiligheid in handen. Voor veel mensen is dat een reden om voor een software wallet te kiezen, zij hebben graag zelf de controle over hun crypto munten. Belangrijk is dan uiteraard wel om je computer goed te beveiligen en te updaten.

Bitcoins opslaan in een hardware wallet

De laatste mogelijkheid om je Bitcoins op te slaan is een hardware wallet, dit is ook gelijk de veiligste optie die er is. Dit is een fysiek opslag apparaat waar jij je Bitcoins op kunt slaan en een hardware wallet kun je vergelijken met een USB stick. Doordat je na het opslaan van de crypto munten op jouw hardware wallet de wallet weer offline haalt kan deze praktisch nooit gehackt worden.

De hardware wallet Nano Ledger S

Je kan met de software die erbij meegeleverd wordt de crypto munten opslaan op de hardware wallet. Net als bij een software wallet heeft de hardware wallet een adres waar de crypto munten naar toe kunnen worden gestuurd. Daarnaast zijn de kosten voor een hardware wallet ook helemaal niet groot. Je betaald voor één van de beste hardware wallets, namelijk de Ledger Nano S, zo’n €60,-.

Hoe verdien je geld met Bitcoins?

Maar hoe verdien je geld met Bitcoins? Dat is natuurlijk de vraag waarvoor je op dit artikel terecht bent gekomen? Daar gaan wij in de hoofdstukken hieronder uitgebreid naar kijken.

Profiteren van koers stijgingen

Het antwoord op de vraag “hoe verdien je geld met Bitcoins” is eigenlijk niet heel moeilijk. Je koopt Bitcoins in wanneer deze een lage koers heeft en verkoopt de Bitcoins weer bij een hoge(re) koers. Echter is het lastige hieraan dat niemand in de toekomst kan kijken en de koers van de Bitcoin kan voorspellen. Crypto is ook nog relatief nieuw en de koersen van crypto fluctueren nog behoorlijk.

Dat is echter ook juist de reden waarom mensen hier zoveel geld mee kunnen verdienen, omdat de koersen grote schommelingen doormaken. Weet jij op het juiste moment Bitcoin te kopen en te verkopen dan kun je daar veel geld mee verdienen. Omdat Bitcoin in het algemeen steeds meer geaccepteerd word zien we dat de koers wel wat minder fluctueert als andere crypto munten.

Hierdoor kun je iets beter voorspellen wat de koers van Bitcoin gaat doen en daar op in spelen. Maar anders als bij aandelen zijn de koersstijgingen en dalingen niet altijd te verklaren. Men weet niet altijd waarom de koers van de Bitcoin stijgt of daalt terwijl dat bij aandelen vaak wel te verklaren is. Dat is echter niet bij alle koersstijgingen het geval.

Toen Elon Musk een bericht postte dat Tesla ook met Bitcoin betaald kon worden schoot de koers van de Bitcoin omhoog. Als je toen jouw Bitcoins op een laag punt had ingekocht was dit een mooi moment geweest om je Bitcoins te verkopen. Telkens bezig zijn met het kopen en verkopen van Bitcoins of crypto munten in het algemeen noemen we ook wel daytraden

Je moet dan goed op de hoogte zijn van wat er speelt en kennis hebben van alles wat erbij komt kijken bij het handelen in Cryptocurrency. Maar als je dit goed doet kun je met daytraden wel de meeste winst behalen. Uiteraard zitten hier ook risico’s aan en kun jij je inzet ook verliezen. Handel dus ALTIJD met geld dat je kunt missen.

Wanneer je wilt gaan daytraden met Bitcoin is het belangrijk om over de juiste kennis te beschikken zodat je beginnersfouten voorkomt. Het volgen van een online cursus kan dan zeker een oplossing zijn, zo leer je namelijk van A tot Z hoe alles werkt en waar je op moet letten. Over de beste trainingen van Nederland hebben wij een review geschreven, zie hieronder de link naar deze reviews.

 1. De Crypto Masterclass
 2. X10 met Crypto
 3. De Crypto Mastery

Investeren in Bitcoins

Maar er zijn meerdere antwoorden op de vraag “Hoe verdien je geld met Bitcoins?”. Hierboven hebben we verteld over het geld verdienen met Bitcoins via handelen/daytraden. Dit is vaak op de korte termijn en vergt kennis en tijd, dat is niet voor iedereen weg gelegd. Je moet namelijk dan actief in de gaten houden wat de koers doet en op het juiste moment kopen en verkopen.

Een andere manier om geld te verdienen met Bitcoins is het investeren voor de lange termijn. Dit is een veiligere manier dan daytraden en kost ook veel minder tijd en energie. Je investeert dan een bedrag dat je kunt missen in Bitcoin met de verwachting dat deze op de lange termijn meer waard word. Iets dat op het moment van schrijven nog zeker het geval is.

Je kunt op verschillende manieren investeren in Bitcoin. Je kunt ervoor kiezen om een aanzienlijk bedrag in 1 keer te investeren in Bitcoin als jou financiële situatie dat toelaat. Of je gaat per maand bijvoorbeeld €100,- investeren in Bitcoin. Die laatste optie is voor veel mensen een prettigere optie omdat zij niet in 1 keer een groot bedrag van de spaarrekening hoeven te halen.

Investeren in Bitcoins

Daarnaast spreid je ook jouw risico’s over meerdere investeringen en is de kans op grote verliezen ook kleiner. Het voordeel van investeren op de lange termijn is dat je niets constant de koers in de gaten hoeft te houden en dat je jouw risico’s verkleind.

Ook bij het investeren op de lange termijn geldt dat je altijd ook zelf onderzoek moet doen. Is het investeren in Bitcoin nog steeds de beste optie of zijn er inmiddels betere keuzes? Investeren in kennis in de vorm van een training is dan ook zeker geen verkeerde optie.

Geld verdienen via CFD’s

De koers van de Bitcoin stijgt en daalt dagelijks en ook aan het voorspellen van de koers kun je geld verdienen. Je zet dan geld in op een stijgende of dalende koers, dit noemen we ook wel CFD (Contract for Difference) handel. Je koopt dus een CFD maar komt zelf niet in het bezit van de coin zelf.

Maar hoe verdien je dan geld met CFD handel vraag jij je misschien af? Je betaalt of ontvangt het verschil tussen de koers van de coin die geldt op het moment dat jij het contract aangaat tot het moment dat jij het CFD contact beëindigd. Je behaald winst of verlies. Je kunt inzetten op zowel een stijgende koers als een dalende koers.

Zet je in op een koersstijging dan noemen we dat “long gaan” en zet je in op een dalende koers dan noemen we dat “short gaan”. Verwacht jij bijvoorbeeld dat de koers van Bitcoin de komende maanden flink zal dalen? Dan is het verstandig om short te gaan.

Bitcoin Staking

Het is niet gelijk een antwoord op de vraag “Hoe verdien je geld met Bitcoins?” maar wel het benoemen waard. Want je hebt namelijk bij veel crypto brokers de mogelijkheid om staking aan te zetten. Dit is vooral interessant wanneer je voor de lange termijn Bitcoins of andere crypto munten in jouw wallet gaat opslaan.

Wanneer je namelijk de optie staking aanzet bij een crypto broker ontvang jij een percentage rente over de crypto die je vasthoudt. De rente is verschillend maar komt vaak in de vorm van crypto munten. Staking heeft dus alleen maar nut wanneer je crypto munten voor langere tijd in je wallet zet. Het is een ontzettend makkelijke manier om wat extra geld te verdienen met crypto. Je zult hier echter niet rijk van worden.

Bitcoins minen

Het laatste antwoord dat wij jou geven op de vraag “Hoe verdien je geld met Bitcoins?” is het minen van Bitcoins. Bij het minen van Bitcoins laat je een computer moeilijke berekeningen oplossen zodat deze een Bitcoin block op de blockchain kunnen maken. Als beloning voor het maken van een Bitcoin block ontvang je een stukje Bitcoin.

Het proces van Minen kost veel rekenkracht en daarom zijn er vaak veel computers nodig om enigszins wat te kunnen verdienen. Er bestaan in de wereld verschillende mining farms waar ze duizenden computers laten minen. Dit doen ze zeker niet alleen maar naar Bitcoins maar ook naar andere crypto munten.

Een voorbeeld van een Bitcoin mine
Voorbeeld van een crypto mine

Bitcoins minen is zeker niet iets waar je zomaar mee begint omdat je best wel moet investeren in apparatuur. Daarnaast moet je ook begrijpen hoe het werkt en zul jij je verder moeten verdiepen in de blockchain. Toch kan het minen van crypto veel geld opleveren als je dit op de juiste manier aanpakt.

Hoe verdien je geld met Bitcoins conclusie

In het afgelopen artikel hebben wij geprobeerd om jou antwoord te geven op de vraag “Hoe verdien je geld met Bitcoins?”. Zoals je hebt kunnen lezen zijn hier meerdere manieren voor. De één is wat veiliger als de andere en soms kun je ook manieren combineren. Zo kun je staking aanzetten als je voor langere tijd gaan investeren in Bitcoin. Zo ontvang je een leuke rente over jouw investering.

Belangrijk is om te kijken welke manier van geld verdienen met Bitcoin het beste bij jou past. Heb je bijvoorbeeld niet heel veel tijd om koersen in de gaten te houden van de Bitcoin dan is daytraden waarschijnlijk niet voor jou. Dan kun je wellicht het beste investeren op de lange termijn en bijvoorbeeld elke maand €100,- of meer in Bitcoin investeren.

Vergeet niet om ook zelf je onderzoek te doen en jezelf te verdiepen in de kennis die nodig is om te beginnen met handelen in Bitcoin. Vertrouw nooit zomaar op het advies van je buurman of collega maar zorg dat je zelf ook begrijpt waar jij je geld in investeert. Want het handelen/investeren in Bitcoin zitten ook risico’s aan vast.

Veel gestelde vragen – hoe verdien je geld met Bitcoins

Zoals we dat vaker doen in onze artikelen willen we ook kort even de meest gestelde vragen langs lopen die wij tegen komen bij de vraag “Hoe verdien je geld met Bitcoins?”. De vragen zijn allemaal behandeld in ons artikel maar voor de mensen die liever kort er even doorheen gaan zetten wij ze hieronder even op een rijtje.

Hoe verdien je geld met Bitcoins – Ben ik niet te laat?

Veel mensen zijn bang dat ze te laat zijn met het handelen in Bitcoin omdat de hype rondom de Bitcoin redelijk gedaald is. Echter is dit zeker niet het geval en verwachten experts dat de Bitcoin de top nog lang niet bereikt heeft. Daarnaast fluctueert de koers van de Bitcoin nog steeds genoeg om ook met daytraden flink geld te verdienen.

Hoe verdien je geld met Bitcoins – Waar kan ik Bitcoins kopen?

Bitcoins en andere crypto munten koop je bij een crypto broker of crypto exchange. Dit is een tussenpartij waar je crypto valuta kunt kopen en verkopen. Eén van de bekendste en betrouwbaarste crypto brokers in Nederland is Bitvavo. Maar er zijn nog veel meer goede crypto brokers.

Hoe verdien je geld met Bitcoins – Wanneer is het juiste moment om Bitcoins te kopen?

Het antwoord op de vraag wanneer je het beste kunt instappen om Bitcoins te kopen is sterk afhankelijk van je intentie. Wil je bijvoorbeeld gaan investeren in Bitcoin voor de lange termijn dan kun je daar gelijk mee beginnen. De verwachting is dat de koers van de Bitcoin op de lange termijn zal blijven stijgen.

Wil je echter gaan daytraden oftewel handelen in Bitcoin op de korte termijn, dan zul je wat meer onderzoek moeten doen naar het juiste instap moment. Je moet dan weten wanneer de koers op een gunstig moment staat om in te stappen en wanneer een goed moment is om te verkopen. Ben je een beginner dan raden wij een online training aan die jou hier alles over leert.

Hoe verdien je geld met Bitcoins – Is er ook een goede online training?

Er zijn meerdere goede online training in Nederland beschikbaar om te volgen die je stap voor stap laten zien hoe het handelen in Bitcoin en Cryptocurrency werkt. Zij behoeden jou voor beginnersfouten en je kijkt daadwerkelijk mee op het scherm van de experts.

Helaas zijn er ook veel online training die niet van hoge kwaliteit zijn en zeker niet het geld waard zijn. In Nederland is de Crypto Masterclass één van de beste online trainingen die er beschikbaar is. Hier kun je zeker niet verkeerd mee gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.