handelen in bitcoins voor beginners

Handelen in Bitcoins voor beginners – Hoe verdien je hier veilig geld mee?

Jij bent nieuw in de wereld van de crypto en Bitcoins en wilt graag weten of het handelen in Bitcoins voor beginners nog steeds interessant is om mee te beginnen? Daar gaan wij tenminste vanuit wanneer je op ons artikel terecht bent gekomen. Iedereen kent natuurlijk wel de Bitcoin doordat het ontzettend veel in het nieuws is geweest.

De koersstijging die deze crypto munt heeft mee gemaakt is op z’n minst bijzonder te noemen. Veel mensen hebben enorme winsten weten te behalen door op het juiste moment Bitcoins te kopen. In ons artikel vertellen wij jou hoe je als starter alsnog veilig kunt beginnen met het handelen in Bitcoins.

Is het wel veilig om te starten met het handelen in Bitcoins? Is het handelen in Bitcoins voor beginners moeilijk om mee te starten? Op deze vragen en meer willen wij antwoord geven in dit artikel. Tevens reiken wij jou alle tools aan om echt te kunnen beginnen. Want het handelen in Bitcoins voor beginners is niet altijd zo makkelijk als sommige mensen het doen lijken.

Waarom handelen in Bitcoins?

Laten we beginnen om te kijken waarom het handelen in Bitcoins zo interessant is. En is het nog wel verstandig om te beginnen met handelen in Bitcoins als beginner? Heb je niet de trein gemist als het gaat om de Bitcoin? Daar kunnen we heel kort in zijn, dat is zeker niet het geval. Het is nog steeds zeer interessant om te investeren in Bitcoins.

Je hebt vast als zoveel Nederlanders geld weg gezet op je spaarrekening waar je momenteel wellicht niets mee doet. Je geld is eigenlijk op de bank nu niets meer waard. Daarom kan het interessant zijn om een deel te investeren en de Bitcoin is dan zeker een mooie optie, maar waarom?

Het belangrijkste antwoord op die vraag is toch wel de ongekende mogelijkheden die deze crypto munt heeft. Als je bijvoorbeeld 5 jaar geleden geïnvesteerd had in de Bitcoin zou je nu Miljonair kunnen zijn als je de Bitcoins weer zou verkopen. Daarnaast is het handelen in Bitcoins een relatief makkelijk proces.

Handelen in Bitcoins op de telefoon

Er is al vaak gedacht door mensen dat het plafond bereikt is voor de Bitcoin, maar de crypto munt bewijst telkens weer dat dit zeker niet het geval is. De waarde van de Bitcoin fluctueert ook regelmatig en is ook beïnvloedbaar door gebeurtenissen in de Wereld. Zo schoot de waarde van de Bitcoin omhoog toen Elon Musk aankondigde dat Tesla auto’s ook met Bitcoins aangeschaft konden worden.

De beste manieren om te handelen in Bitcoins

Wanneer je wilt gaan handelen met Bitcoins als beginner zijn er een tweetal strategieën die je kunt gaan toepassen. Namelijk de lange termijn beleggen en de korte termijn beleggen. Beide strategieën hebben voor- en nadelen en we zullen hieronder ook beide opties gaan bespreken zodat je zelf goed kunt bepalen wat het beste bij jou past.

Het is wel belangrijk om vooraf te weten dat er wel wat risico’s aan vast zitten als je gaat handelen in Bitcoins als beginner. Je kunt namelijk wel een deel van je investering verliezen als de waarde van de munt daalt. Daarom is het ontzettend belangrijk om beslagen te ijs te komen en ervoor te zorgen dat je alle informatie hebt en begrijpt.

Het volgen van een online training is dan zeker niet onverstandig en vergroot de kans alleen maar om de winst te vergroten. Er zijn ontzettend veel cursussen en trainingen te vinden en lang niet allemaal zijn ze er om jou te helpen. De online training waar wij goede ervaring mee hebben is de Crypto Masterclass. Lees maar eens onze review over de Crypto Masterclass en oordeel zelf.

Lange termijn beleggen in Bitcoins

Zoals gezegd kun je ervoor kiezen om voor de lange termijn te gaan beleggen in Bitcoins. Wat je dan bijvoorbeeld zou doen is elke maand een vast bedrag van je geld investeren in Bitcoins. Eigenlijk precies hetzelfde als je dat met het sparen op een bank zou doen. De Engelse term hiervoor is Dollar Cost Averaging en daarmee beperk je het risico door systematisch hetzelfde bedrag in te leggen.

Deze strategie kun je toepassen wanneer je voor de lange termijn in de Bitcoin gelooft. Het heeft dan geen zin om elke week te kijken of jou investering al meer waard is geworden aangezien je er voor de lange termijn inzit. Je handelt dan niet met emotie omdat je immers Bitcoin koopt ongeacht of de waarde hoog of laag is. Je investeert telkens het zelfde bedrag en weet dus ook elke week/maand waar je aan toe bent.

Als je consistent met kleine bedragen investeert beperk je ontzettend je risico. Had je bijvoorbeeld voor een groot bedrag in Bitcoin geïnvesteerd in December 2017 was je door de daling van de Bitcoin in Januari 2018 de helft van jou geld verloren. Had je Dollar Cost Averaging toegepast dan was jou verlies veel kleiner geweest en had je ook veel sneller weer winst gemaakt bij een stijging.

Bitcoins Kopen

Als je de stap hebt genomen om te gaan handelen in Bitcoins wil je natuurlijk ook weten waar je veilig Bitcoins kunt kopen. Je hebt hier verschillende opties en wij zetten ze hieronder voor jouw op een rijtje. Zo heb je ieder geval een aantal opties om veilig en vertrouwd te kunnen starten met het investeren in Bitcoins.

We hebben ook een artikel geschreven dat wat dieper in gaat op het kopen en verkopen van Bitcoins en de verschillende mogelijkheden. De 2 partijen waar je volgens ons het beste Bitcoins kunt kopen zijn:

  1. Bitvavo
  2. Coinbase

Veilig opslaan van jouw Bitcoins

Nadat je de Bitcoins gekocht hebt moet je deze logischerwijs nog ergens gaan bewaren natuurlijk. In tegenstelling tot fysiek geld zoals de euro zijn Bitcoins volledig digitaal. Je hebt een aantal opties om je Bitcoins te bewaren en aan jou de taak om te kiezen welke optie jij je het prettigst bij voelt.

Zo kun je ervoor kiezen om de Bitcoins bij de aanbieder op de rekening te laten staan zoals bijvoorbeeld bij Bitvavo. Je bent dan ook overgeleverd aan de veiligheidsmaatregelen die de aanbieder heeft getroffen om jou Bitcoins veilig op te slaan. Deze zijn in de loop der jaren flink verbeterd maar je hebt het dus niet zelf in de hand.

Voor veel mensen is dit geen prettige optie omdat ze dus niet zelf de controle hebben, het is echter wel de makkelijkste optie. Een andere manier is om je Bitcoins op te slaan in een wallet, dit kan zowel software matig als hardware matig. Het software matig bewaren van je Bitcoins kan op een telefoon of laptop.

Je installeert dan een stukje software die dit mogelijk maakt. Zorg wel dat het apparaat waar jij de Bitcoins op gaat bewaren dan goed beveiligd is natuurlijk. Het hardware matig bewaren van je Bitcoins kan op een hardware wallet. Dit is vaak een USB stick/Dongel waar jij de Bitcoins op kunt zetten.

Dit is van alle opties de meest veilige keuze en word door de meeste mensen ook gebruikt om de Bitcoins te bewaren. De meest gebruikte hardware wallet op het moment van schrijven is de Ledger Nano S.

Korte termijn beleggen in Bitcoins

Naast het beleggen van Bitcoins op de lange termijn kun je zoals al eerder aangegeven ook handelen in Bitcoins op de korte termijn. Dit noemen we traden en hiermee kun je flink profiteren van koersstijgingen die de Bitcoin doormaakt. Je koopt de Bitcoin(s) op een gunstig moment en verkoopt ze weer als er een mooie koersstijging heeft plaats gevonden.

Het traden van Bitcoins doe je via een exchange zoals bijvoorbeeld Binance. Hier handel je daadwerkelijk in Bitcoins want je kunt er namelijk ook voor kiezen om in contracten te handelen bij een CFD broker. Bij een CFD broker zet je in op een stijging of daling van de koers zonder dat je daadwerkelijk de Bitcoins koopt of verkoopt.

Voor het korte termijn beleggen heb je dus eigenlijk 2 opties. Het handelen in daadwerkelijke Bitcoins via een exchange of het handelen in contracten via een CFD broker.

Voordelen van handelen via CFD brokers

Het handelen via een CFD broker klinkt wellicht lastig omdat je niet daadwerkelijk gaat handelen in Bitcoins maar in gaat zetten op stijgingen of dalingen van de koers. Toch heeft het een aantal voordelen ten opzichte van het daadwerkelijk handelen in Bitcoins en wij zetten deze voor je op een rijtje.

  1. CFD brokers zijn verplicht om aan strenge voorwaarden te voldoen om jou als klant te beschermen.
  2. Je kunt naast de Bitcoin ook inzetten op koersstijgingen van bijvoorbeeld aandelen of grondstoffen.
  3. Daarnaast kun je ook geld inzetten op een daling van de koers. Je verdient dan dus geld terwijl de koers daalt.

Hoeveel geld kun je verdienen met handelen in Bitcoins?

Als je op het punt staat om te gaan handelen in Bitcoins wil je natuurlijk ook graag weten wat je er mee zou kunnen verdienen. Dit is echter ook gelijk een lastige vraag om te beantwoorden omdat je ontzettend afhankelijk bent van verschillende factoren. Zo ben je vooral afhankelijk van de koers van de Bitcoin en die is niet te voorspellen.

Geld verdienen met de Bitcoin

Wel is duidelijk dat het plafond van de Bitcoin geen limiet heeft en dat kenners telkens weer verbaasd worden hoe snel deze crypto munt aan het groeien is. De munt is voor veel mensen ook nog steeds onbekend terrein. Echter zijn de kenners het over 1 ding eens, crypto valuta is het geld van de toekomst.

De mogelijkheden zijn eindeloos en bij het beleggen in crypto valuta geldt “the sky is the limit” ook zeker weten. Anders als bij bijvoorbeeld Affiliate Marketing kun je lastig voorspellen wanneer jij jouw eerste winst gaat behalen en hoeveel deze zal zijn. Eén ding is wel zeker, als je het goed oppakt kun je ontzettend veel geld verdienen met het beleggen in Bitcoins.

De risico’s van handelen in Bitcoins voor beginners

Het handelen in Bitcoins neemt voor beginners echter ook wel een aantal risico’s met zich mee. Waarschijnlijk is dit geen nieuwe informatie maar wanneer je gaat beleggen in Bitcoins kun je ook een deel van je inzet verliezen. Door je goed voor te bereiden en in te lezen kun je deze risico’s natuurlijk zo klein mogelijk houden. Echter kun je de markt niet beheersen en zijn de risico’s er altijd.

Het grootste risico voor beginners wanneer je gaat handelen in Bitcoins is wanneer je vanuit jouw emotie gaat handelen. Je hebt bijvoorbeeld net jouw eerste Bitcoins aangeschaft en ziet de koers hiervan na een aantal weken dalen. Uit paniek verkoop je snel jouw Bitcoins en dit is bijna altijd de verkeerde benadering.

Zet voor jezelf een strategie uit en bepaal waar je naar toe wilt werken. Je verliezen kun je beperken door zogeheten “stop loss” triggers in te stellen. Wanneer de koers een bepaalde waarde bereikt verkoopt de exchange automatisch de Bitcoins zodat je niet nog meer verlies draait. Voor beginners is het belangrijk om de risico’s te weten voor je begint met het handelen in Bitcoins.

Conclusie over handelen in Bitcoins voor beginners

Zoals je hebt kunnen lezen in het afgelopen artikel is het handelen in Bitcoins voor beginners een ontzettend mooie manier om veel geld te verdienen. Je moet je echter wel goed voorbereiden en zorgen dat je alle kennis in huis hebt om hiermee te starten. Anders loop je het risico om je eigen inzet te verliezen.

Tuurlijk, als je gaat beginnen is het leuk en spannend maar je moet er wel voor zorgen dat jij de risico’s beperkt. Het beleggen in Bitcoins op de lange termijn is een relatief veilige manier om te beginnen. Ga je toch voor het traden op de korte termijn dan zal het jou in het begin wat meer tijd en energie kosten.

Naast het zorgen voor de juiste kennis spelen emoties en discipline ook een grote rol in het succes van jou avontuur. Zorg dat je ieder geval met de juiste partijen in zee gaat en dat je over de juiste kennis beschikt. Wij zijn erg nieuwsgierig naar jouw ervaringen met het handelen in Bitcoins.

Met de juiste kennis veel geld verdienen met Bitcoins?

Door met de juiste informatie aan de slag te gaan met het beleggen in Bitcoins vergroot jij je kansen op succes. Kijk daarom eens naar de Crypto Masterclass. Een online cursus waar jij van A tot Z alles leert over het beleggen in Bitcoins en cryptocurrency.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.