Geld verdienen via bol.com

Geld verdienen via Bol.com – Hoe verdien je hier €7500,- per maand mee?

Eén van de grootste webwinkels van Nederland is Bol.com, wie kent hem niet? Maar wist jij dat je ook zelf veel geld kunt verdienen via Bol.com? Waarschijnlijk wel anders was je vast niet op dit artikel terecht gekomen. Bol.com biedt voor online ondernemers een ontzettend mooie kans om via dit miljardenbedrijf geld te verdienen.

Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen via Bol.com en in dit artikel vertellen wij jou hier alles over. Het is namelijk prima mogelijk om maandelijks genoeg geld te verdienen via Bol.com om jou huidige baan op te zeggen. De meest voorkomende manier om via Bol.com geld te verdienen is om producten via Bol.com te verkopen.

Hier zullen wij dan ook wat dieper op inzoomen. Uiteraard komt dat niet vanzelf aanwaaien en zul je aan de slag moeten gaan. Lees dus snel verder.

Waarom geld verdienen via Bol.com?

Het is niet voor elke online ondernemer vanzelfsprekend om zo’n groot publiek te bereiken als dat Bol.com dat doet. Maar wanneer jij jouw producten via Bol.com gaat verkopen bereik jij een miljoenenpubliek, en dat is iets wat veel mensen ontzettend aanspreekt. De cijfers van Bol.com liegen er ook niet om, ze zijn niet voor niets 1 van de grootste webwinkels van Nederland.

De kans dat jij dus meer verkopen gaat realiseren neemt dus behoorlijk toe. Daarnaast is het gemak om producten te verkopen via Bol.com ook absoluut een reden om hierover na te denken. Jij kunt erg makkelijk producten toevoegen aan de webshop van Bol.com. Ook houd Bol.com jou goed op de hoogte wanneer er een product verkocht word of wanneer er een klant een vraag heeft.

Online geld verdienen

Wanneer een bezoeker op Google naar een gericht product gaat zoeken heb je ook grote kans dat Bol.com bovenaan de zoekresultaten staat. Je hebt dus een grote kans dat jij hierbij staat als een bezoeker naar een product zoekt dat jij verkoopt. Jij kunt dus mee profiteren van de naamsbekendheid van Bol.com.

Voorwaarden van Bol.com

Om producten te kunnen verkopen via Bol.com dien je echter wel aan de strenge voorwaarden te voldoen die Bol.com stelt. Zij willen er namelijk wel zeker van zijn dat de service en kwaliteit waar zij voor staan ook door jou word nageleefd. Zo dien jij de verzending volledig gratis te verzorgen wanneer iemand voor 20 euro of meer aan producten besteld. Dit doet Bol.com namelijk zelf ook.

Ook de servicenormen zijn van groot belang die Bol.com heeft opgesteld. Je krijgt namelijk een waarschuwing wanneer jij je niet aan de servicenormen houd. Maar houd jij je langere tijd niet aan de servicenormen van Bol.com dan word jouw account geblokkeerd. Je krijgt wel hulp van Bol.com wanneer ze zien dat jij je niet aan de servicenormen houd.

Bol.com is erg streng op het naleven van de kwaliteit en dienstverlening maar helpt jou dus wel om deze op orde te krijgen. Hieronder een overzicht van de servicenormen die Bol.com heeft opgesteld voor 2020.

 • Je moet minstens 93% van de bestelde producten op tijd leveren.
 • Maximaal 2% van de bestellingen mag geannuleerd worden door jou.
 • Elke verzending dient een Track & Trace nummer te hebben.
 • Minimaal 90% van de telefoontjes moet door jou beantwoord worden.
 • Jouw beoordelingscijfer moet minimaal een 8.0 zijn.
 • Vragen die klanten stellen moeten minimaal 90% van de tijd binnen 8 kantooruren behandeld zijn.

Een product kiezen om te verkopen

Als je producten wilt verkopen via de webshop van Bol.com is het natuurlijk belangrijk om een goed product aan te bieden. Marktonderzoek is hierbij ontzettend belangrijk, je wilt immers wel een product aanbieden waar vraag naar is. Dit kun je redelijk eenvoudig doen door jezelf voor te doen als koper van een interessant product.

Je kiest een product dat jij zou willen aanbieden op Bol.com en jou persoonlijke interesse in producten is hierbij niet belangrijk. Je doet net alsof jij 500 van deze producten zou willen bestellen bij Bol.com. De webshop verteld jou dat er niet zoveel producten op voorraad zijn en geeft jou het aantal aan dat ze wel kunnen leveren.

Dit is de voorraad die Bol.com op dat moment heeft van dit product. Vervolgens doe jij de dagen erna precies hetzelfde en kijkt hoe snel de voorraad van Bol.com afneemt. Zo kun jij onderzoeken hoeveel van dat product per dag verkocht word. Is dit aantal hoog genoeg voor jou dan heb jij een interessant product gevonden en kun je op zoek naar een leverancier.

Geld verdienen als verkoper bij Bol.com

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kiezen veel mensen ervoor om producten te verkopen via Bol.com. Je kunt dit doen door een eigen webshop te koppelen aan die van Bol.com, of door rechtstreeks producten te plaatsen op de webshop van Bol.com. Wat je ook kiest, er zijn een aantal stappen die je moet volgen om dit te kunnen bereiken.

Stap 1: Regel de inschrijving bij KvK en Bol.com

Als allereerste zul jij je moeten inschrijven bij de KvK als je dat nog niet hebt gedaan. Om een verkoopaccount bij Bol.com te kunnen aanmaken heb je namelijk een KvK en BTW nummer nodig. Zorg dus dat jij je bij de KvK inschrijft zodat jij over deze gegevens beschikt. Sommige mensen schrikt het af wanneer zij zich moeten inschrijven bij de KvK maar het stelt echt niets voor.

Inschrijving bij de KvK

Wanneer je eenmaal de gegevens van de KvK hebt kun je een verkoopaccount aanmaken bij Bol.com. Hiervoor heb je ook een normaal account nodig bij Bol.com, maak deze daarom als eerste aan. Daarna kun je dus een verkoopaccount aanmaken zodat jij producten via Bol.com kunt verkopen. Jou inschrijving heb je dan in ieder geval al geregeld.

Stap 2: Kies jou verkoopvoorwaarden

De volgende stap na het inschrijven bij de KvK en Bol.com is het stellen van jouw verkoopvoorwaarden. Deze kun jij namelijk instellen bij het verkoopaccount dat jij zojuist hebt aangemaakt. Denk hier daarom goed over na en schakel bij vragen de hulp van Bol.com in.

Als jij vervolgens jou verkoopvoorwaarden hebt bepaald stel deze dan in bij de instellingen van jou verkoopaccount bij Bol.com. De volgende verkoopvoorwaarden moet je in ieder geval aan gedacht hebben;

 • Wat is jouw retourtermijn?
 • Welke garantie ga jij hanteren op de producten?
 • Wanneer iemand onder de €20,- besteld, wat worden dan jouw verzendkosten?
 • Hoe ga jij de pakketten versturen?
 • Regel jij het logistieke gedeelte zelf of leg jij dit bij Bol.com neer?

Stap 3: Zet jou producten online (listing)

Nu is het tijd om producten te gaan toevoegen aan het verkoopaccount dat jij hebt aangemaakt bij Bol.com. Je kunt op 2 manieren de producten toevoegen aan de website van Bol.com. Je kunt de producten handmatig gaan toevoegen of via een formulier (product feed). Belangrijk wanneer je gebruik wilt maken van het formulier dat alles 100% goed staat zodat Bol.com het formulier ook uit kan lezen.

Tijdens het toevoegen van een product heb je ook een EAN of ISBN nummer nodig. Wanneer jij deze nog niet hebt zul je die dus moeten aanvragen. Wanneer jij het EAN nummer niet weet kun je altijd naar de website GS1.nl gaan om deze op te vragen. Tijdens het toevoegen van een product zul je uiteraard ook een prijs voor het product moeten bepalen.

De prijs is natuurlijk een belangrijke factor voor het toevoegen van een product, zorg dus dat je hier voldoende aandacht aan besteed. Maak gebruik van de geavanceerde prijsanalyse tool die Bol.com ter beschikking stelt. Kijk uiteraard ook goed naar jou concurrenten en welke prijs zij hanteren voor vergelijkbare producten.

Wat ook ontzettend belangrijk is voor het toevoegen van een product is de product omschrijving, een goede afbeelding en de product titel. Dit alles bij elkaar noemen wij een product listing en is datgene wat een bezoeker ziet voordat hij besluit het product te kopen. Het is belangrijk dat je hier alles kort maar krachtig neer zet. Besteed hier voldoende tijd aan want dit is jou verkoop praatje.

Stap 4: Evalueer en automatiseer

Nu jij producten online hebt staan op de webshop van Bol.com kan het geld verdienen beginnen. Het is belangrijk dat jij nu in de gaten gaat houden welke producten goed lopen en welke niet. Zo kun je namelijk goed inspringen op een altijd verschuivende en wisselende markt. Loopt een product niet goed, kijk dan waarom dat zo is en gooi deze eventueel uit het assortiment.

Ga niet eindeloos tijd steken in producten die maar niet goed willen lopen. Onderzoek waarom dat zo is en kijk wellicht naar producten die beter lopen. Daarnaast is het verstandig om zoveel mogelijk zaken te automatiseren. Heb jij bijvoorbeeld een eigen webshop dan kun je via een API koppeling erg makkelijk jou webshop koppelen met die van Bol.com.

Bol.com biedt jou voldoende mogelijkheden om zoveel mogelijk processen te automatiseren. Dit scheelt jou erg veel tijd en is zeker de moeite waard om naar te kijken.

Geld verdienen via het partnerprogramma

Naast het verkopen van producten op Bol.com is er ook nog een andere mogelijkheid om geld te verdienen via Bol.com. Namelijk het aanmelden bij het partnerprogramma van Bol.com. Wanneer je dat doet ga jij affiliate marketing toepassen om producten van Bol.com te verkopen. Jij promoot dus producten van Bol.com in ruil voor een percentage van het verkoopbedrag.

Deze promotie (reclame) kun je op verschillende manieren toepassen. Denk bijvoorbeeld aan een affiliate website of social media, ook YouTube is een goede manier om affiliate marketing toe te passen. Per product dat op Bol.com staat kun jij een unieke affiliate link genereren die alleen voor jou account is. Deze affiliate link verwerk jij in de promotie van het product, bijvoorbeeld in de beschrijving van een YouTube video.

Wanneer iemand dan via jou unieke affiliate link naar het product gaat en koopt, weet Bol.com dat de verkoop via jou affiliate link is aangedragen. Jij krijgt dan een percentage van het verkoopbedrag. Het is verstandig om producten te zoeken met een hoge verkoopprijs, zo is de commissie die jij krijgt per verkoop namelijk het hoogst.

Wil jij meer weten hoe je affiliate marketing succesvol kunt toepassen? Kijk dan eens naar onze review over de Affiliate Marketing Revolutie. Hier leer jij stap voor stap om succesvol en winstgevend een eigen affiliate business op te zetten. Het is makkelijker dan je denkt en je kunt hier zelfs geld mee verdienen terwijl jij op vakantie bent. Een ontzettend mooi business model dus.

Conclusie over geld verdienen via Bol.com

Zoals je in het afgelopen artikel hebt kunnen lezen zijn er meerdere manieren om geld te kunnen verdienen via Bol.com. Het belangrijkste is dat je ergens begint en vol blijft houden. Doe je onderzoek en kijk waar jij het meeste geld mee kunt verdienen. De meeste mensen kiezen ervoor om producten te verkopen via de webshop van Bol.com.

Het is dan belangrijk dat je een goed product kiest en dat je weet wat jou concurrentie doet. Je moet ervoor zorgen dat jij de beste bent want de zoveelste zijn die een bepaald product gaat verkopen is lastig. Je kunt er ook voor kiezen om via het partner programma van Bol.com producten te gaan promoten. Je bent dan niet verantwoordelijk voor het verkoopproces of het versturen van de producten.

Hoe dan ook, je kunt ontzettend veel geld verdienen via Bol.com en mee profiteren van de goede naam van dit miljarden bedrijf. Zolang jij je aan de voorwaarden van Bol.com houd heb je een goede partner aan Bol.com. Ben je geïnteresseerd dan wensen wij jou veel plezier en succes.

Wil jij weten welke fantastische manieren er nog meer zijn om een online inkomen op te zetten? Lees ons uitgebreide artikel dan zeker eens door. Wij vertellen jou hier alles over en helpen jou op weg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.