Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met YouTube – Verdien makkelijk een maandinkomen

Jij wilt dus graag meer weten hoe je geld zou kunnen verdienen met YouTube? Daar gaan wij tenminste vanuit als je op dit artikel terecht bent gekomen. Wie kent niet de bekende influencers die bakken met geld verdienen door simpelweg te vloggen op YouTube, denk hierbij bijvoorbeeld aan Enzo Knol of Nikkie de Jager (Nicky Tutorials).

Er is dus zeker geld te verdienen op YouTube als je weet waar je moet beginnen. En daar gaan wij jou mee helpen in het volgende artikel. Je vind hier de beste manieren om te beginnen en tips om jouw vlogs tot een succes op het internet te maken. Want na Google is YouTube namelijk de grootste zoekmachine van de wereld met meer dan 2 miljard gebruikers. Je kunt je dus wel voorstellen dat hier enorme kansen liggen.

Belangrijk bij geld verdienen met YouTube?

Iedereen kent YouTube natuurlijk als het platform waar je video’s kunt zoeken en bekijken. Wellicht dat je wel eens zelf een video hebt geüpload op YouTube maar de meesten gebruiken het puur voor informatie of amusement. Wanneer mensen een YouTube kanaal heel tof vinden kunnen zij zich abonneren op dat kanaal zodat je niets van het kanaal hoeft te missen.

Op een dag worden er duizenden video’s online gezet op YouTube en opvallen op YouTube is dus nog niet zo makkelijk als het lijkt. Je ziet steeds gekkere YouTube kanalen voorbij komen om maar anders te zijn dan de massa. Toch is dat wel de sleutel tot succes, iets anders doen dan de massa.

Om geld te verdienen op YouTube heb je allereerst een eigen YouTube kanaal nodig. Dit is jou eigen stukje op YouTube waar jij jouw video’s kunt delen met de wereld. Belangrijk is dat jouw eigen YouTube kanaal het onderwerp en de doelgroep welke je wilt bereiken goed uitstraalt, denk hier dus over na wanneer jij jouw kanaal inricht.

Het is natuurlijk wel belangrijk om met de juiste apparatuur te werken als je geld wilt verdienen met YouTube. Mensen willen tegenwoordig niet meer kijken naar filmpjes van slechte kwaliteit of geluid dat niet kraakhelder is.

Zorg daarom dat je daarom over een goede camera en microfoon beschikt zodat je professionele video’s kunt opnemen. Dit hoeft helemaal geen duizenden euro’s te kosten dus zorg dat je het voor elkaar hebt als je hier serieus mee bezig wilt gaan.

Abonnees verzamelen op YouTube

Om geld te kunnen verdienen met YouTube is 1 ding ontzettend belangrijk en dat is het krijgen van views en het liefst abonnees. Met veel abonnees word je namelijk interessant voor bedrijven om met jou in zee te gaan of om zelf succesvol wat op te zetten. YouTube neemt daarnaast ook de abonnees mee in de ranking van jouw video’s, dus hoe meer abonnees hoe hoger je eindigt in de zoekresultaten van bezoekers.

Maar wat is nou de beste manier om abonnees te krijgen op YouTube? Wij geven jou een aantal tips om meer abonnees te krijgen op jouw YouTube kanaal. Belangrijk om te weten is dat het hier gaat om de lange termijn, je zult niet binnen 2 of 3 weken al duizenden abonnees binnen halen.

  1. Upload alleen goede content op jouw kanaal. Zorg dat jou video’s informatie laten zien waar de kijkers echt wat aan hebben. Hoe beter de content van jouw video’s hoe eerder bezoekers zich zullen abonneren op jouw kanaal.
  2. Probeer wekelijks nieuwe video’s online te zetten. Door telkens nieuwe content/video’s te blijven toevoegen zul je steeds beter zichtbaar worden op YouTube
  3. Zorg dat je video’s die jij upload goed ingericht zijn. Denk hierbij aan de titel van de video, de omschrijving en de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden.
  4. Abonneer je op andere YouTube kanalen. Door jezelf te abonneren op andere kanalen word je beter zichtbaar. Ook kun je de eigenaar van het YouTube kanaal vragen om zich te abonneren op jou YouTube kanaal. Uiteraard is het wel belangrijk dat jij je abonneert op YouTube kanalen die aansluiten op de doelgroep van jou eigen YouTube kanaal.
  5. Spoor kijkers aan zich te abonneren op jouw kanaal. Je kunt natuurlijk erg makkelijk in jou video’s de kijkers vragen zich te abonneren op jou YouTube kanaal. Doe dit niet te opzichtig maar verzin een leuke manier om dit te doen.
  6. Zorg er verder voor dat jouw YouTube kanaal er netjes en verzorgd uitziet. Probeer het duidelijk in te richten voor de doelgroep die je wilt bereiken.

Geld verdienen met advertenties op YouTube

Zoals je dus hebt kunnen lezen draait alles om het krijgen van abonnees. Zonder abonnees of kijkers zul je geen geld kunnen verdienen. De eerste manier waar we naar gaan kijken om geld te verdienen met YouTube is het inschakelen van YouTube advertenties. Je geeft YouTube dan toestemming om advertenties te laten zien bij jou video’s.

Je krijgt dan een klein bedrag uitgekeerd door YouTube per geklikte advertentie. Jij kent ze vast wel, de advertenties die tijdens het kijken van een filmpje vaak voorbij komen. Het is dus best een makkelijke methode om geld te verdienen als je maar de abonnees en views hebt.

YouTube geeft jou niet ontzettend veel geld voor de advertenties. Maar wanneer je een video maakt die viral gaat op het internet kan het best leuk oplopen. Gemiddeld verdien je zo’n €1400,- tot €1500,- per miljoen views op YouTube. Je kunt je voorstellen dat dit best leuk op kan lopen als je veel video’s hebt die goed bekeken worden.

Om YouTube advertenties aan te kunnen zetten dien je partner te worden van YouTube. Hier gelden echter wel een aantal voorwaarden voor. Zo moet je in het afgelopen jaar minimaal 4000 uur kijk tijd hebben gehad en ook 1000 abonnees hebben. Verder moet je beschikken over een Google AdSense account. Niet ontzettend lastig maar je moet hier wel eerst aan voldoen.

Branding en YouTube

Als je een eigen YouTube kanaal aanmaakt en hier video’s voor gaat maken gaan wij ervan uit dat je goed nagedacht hebt over het onderwerp dat jij wilt gaan belichten. Jou kanaal moet namelijk wel ergens over gaan en uniek zijn, mensen abonneren zich namelijk niet willekeurig op kanalen. Wat er behandelt word moet ze aanspreken.

Doordat kijkers zich abonneren op jou kanaal omdat je een onderwerp behandelt dat ze aanspreekt zijn deze kijkers ook geld waard. Zij zullen namelijk veel eerder geneigd zijn om producten te kopen of in te gaan op aanbevelingen van jou omdat ze tot een specifieke doelgroep behoren.

YouTube op een laptop

Weten tot welke doelgroep jou kijkers behoren is ontzettend belangrijk om geld te verdienen met branding op YouTube. Je kunt hier inzicht in krijgen met YouTube analytics.

Wanneer je abonnees hebt verzameld in een specifieke doelgroep kun je namelijk bedrijven benaderen die aansluiten bij jouw doelgroep. Voor hen is het namelijk erg interessant om hun producten in jouw video’s te promoten omdat jouw abonnees allemaal aansluiten bij hun doelgroep.

Soms zullen bedrijven jou ook benaderen voor een samenwerking maar het beste is om zelf actief op zoek te gaan naar branding partners. Veel bedrijven zijn bereid om hier best wat geld voor neer te leggen, het is namelijk een ontzettend goede vorm van online marketing.

Wat bedrijven vaak belangrijk vinden is dat jij veel interactie hebt met jou kijkers. Dus dat er veel reacties en likes worden gepost bij jouw video’s en dat jij ook reageert op de kijkers. Dit schept vaak een band en bedrijven geloven dat mensen dan eerder producten zullen kopen als jij deze aanbeveelt in jouw video’s.

Eigen producten of diensten verkopen op YouTube

Wanneer je eenmaal genoeg abonnees hebt verzameld kun je dus heel makkelijk een groot aantal bezoekers bereiken. Dit geeft dus ook heel veel mogelijkheden om verschillende manieren van geld verdienen te onderzoeken. Zo kun je bijvoorbeeld ook heel makkelijk een eigen product of dienst bij de kijkers kunnen aanbieden.

Veel mensen denken dat het ontzettend lastig is om een eigen product te ontwikkelen en op de markt te brengen. Maar denk bijvoorbeeld eens aan het schrijven van een e-boekje. Dit hoeft nog niet eens een heel boekwerk te zijn maar een boekje waarin jij mensen kunt helpen of amuseren. Jij bent ook vast ergens heel goed in of hebt ergens veel verstand van.

Denk eens na hoe jij met die kennis mensen zou kunnen helpen met een probleem waar ze dagelijks of wekelijks tegenaan lopen. Als je dat eenmaal hebt gevonden is het makkelijk om hier een boek over te schrijven. En het hoeft natuurlijk niet perse een boek te zijn, je kunt ook een cursus ontwikkelen waarin je mensen stap voor stap helpt. Genoeg manieren om een eigen product te lanceren.

Dit product kun je vervolgens in jouw YouTube video’s promoten en een link in de beschrijving van de video zetten waar ze dit product kunnen aanschaffen. Het is wellicht iets meer werk dan bijvoorbeeld advertenties in YouTube aanzetten, maar je kunt met een eigen product ook veel meer verdienen als het eenmaal loopt. Zeker iets om over na te denken.

Geld verdienen op YouTube met affiliate marketing

Een andere favoriete manier van ons om geld te verdienen met YouTube is het toepassen van affiliate marketing. Deze manier van geld verdienen is de laatste jaren steeds populairder geworden en dat is niet voor niets. Bij affiliate marketing ga je een product van een ander promoten en wanneer een bezoeker het product via jou koopt dan ontvang jij een percentage van het verkoopbedrag (commissie).

Via een unieke affiliate link weet de verkoper dat een bezoeker via jou is aangedragen en dat jij recht hebt op de commissie. Doordat je nergens verantwoordelijk voor bent zoals het versturen van de producten of de klantenservice is dit een ontzettend mooie manier om een passief inkomen op te bouwen. Je kunt dit ook erg goed combineren met het opzetten van een affiliate marketing website.

Op een subtiele manier kun jij in jouw YouTube video’s de producten die je wilt promoten aanbevelen en natuurlijk een affiliate link in de beschrijving van de YouTube video zetten. Wil je meer weten over affiliate marketing en hoe je hier mee zou kunnen beginnen is het wellicht een goed idee om eens ons affiliate marketing stappenplan te lezen.

Geld verdienen met YouTube door donaties

De laatste manier van geld verdienen met YouTube die we willen behandelen is het krijgen van donaties. Wij waren hier in het begin best wel sceptisch over. Wie maakt er nou geld over om naar onze video’s te kijken? Hier moesten wij echter vrij snel op terug komen.

Veel mensen zijn bereid om geld te betalen om jou op die manier te ondersteunen in het maken van nog meer goede content en video’s. Natuurlijk is de interactie met jou kijkers dan wel belangrijk en moeten de kijkers het gevoel hebben dat ze een band met jou aan het opbouwen zijn.

En voor veel kijkers is het maken van een donatie ook een manier om nog nauwer betrokken te zijn bij jou en de video’s. Natuurlijk zal dit niet gelijk in het begin al geld op leveren. Vaak moeten mensen dan al wel een tijdje abonnee zijn en vaker naar jouw video’s kijken voor ze besluiten een donatie te doen.

Echter is het ontzettend makkelijk om deze manier van geld verdienen toe te staan. Je hoeft er niets extra’s voor te doen en hoe meer abonnees je weet te verzamelen hoe groter de kans op donaties.

Conclusie over geld verdienen met YouTube

Je hebt in het afgelopen artikel kunnen lezen dat er best heel veel mooie manieren zijn om geld te verdienen met YouTube. Alles is afhankelijk van het aantal abonnees en de band die jij opbouwt met de kijkers. Het is ontzettend belangrijk om consistent video’s te blijven uploaden op jouw eigen YouTube kanaal, alleen dan zul je successen weten te behalen.

Het proces om abonnees te verzamelen is in het begin erg langzaam en zal jouw geduld zeker op de proef stellen. Het kan frustrerend zijn dat je elke week video’s online zet en per week maar 15 nieuwe abonnees erbij krijgt. Vooral in het begin zal dit wel de realiteit zijn.

Echter wanneer jij doorzet en video’s blijft toevoegen aan je kanaal kun je werkelijk hele mooie resultaten verwachten. 1000 nieuwe abonnees per week is dan op eens niet heel vreemd meer. En zoals je hebt kunnen lezen draait alles om de abonnees.

Veel mensen die beginnen met een eigen YouTube kanaal om hier geld mee te verdienen stoppen vaak na 1 of 2 maand alweer omdat ze niet de gewenste resultaten zien. Zorg dat je consistent goede video’s online zet en een sterk doorzettingsvermogen hebt en dan ga je er komen.

Ook €300,- per dag verdienen met affiliate marketing?

Met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard leer je stap voor stap om succesvol een online business op te zetten met affiliate marketing. Het is de nummer 1 online training van Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.