geld verdienen met jouw website

Geld verdienen met jouw website – Deze manieren werken 100%

Jij wilt dus graag geld verdienen met jouw website? Of wellicht heb je nog geen website en wil je graag weten welke manieren er zijn om geld te verdienen met een website. In het volgende artikel bespreken wij samen met jou de beste manieren om dit te realiseren. In het digitale tijdperk waar we momenteel in leven is het ook niet zo gek dat al veel mensen hun geld verdienen via het internet.

Waarom zou jij hier ook niet van mee profiteren? Geld verdienen via het internet biedt namelijk ontzettend veel voordelen ten opzichte van een 9 tot 5 baan. Zo is het internet 24/7 online en kun je dus geld verdienen terwijl je slaapt of wanneer je op vakantie bent. Lees dus snel verder!

Waarom geld verdienen met een website?

Het lijkt misschien een overbodige vraag waarom je geld zou willen verdienen met een website. Voor veel mensen is dit namelijk een droom om niet meer van 9 tot 5 verplicht te moeten werken. Toch willen wij graag even alle voordelen op een rijtje zetten om nogmaals te benadrukken hoe fantastisch het is om vrijheid te creëren via het internet.

 • praktisch geen opstart kosten
 • Baas over je eigen tijd
 • De mogelijkheden zijn eindeloos
 • Je hebt geen eigen pand nodig
 • Je bereikt erg makkelijk een groot publiek
 • Het internet is 24/7 online en je kunt dus geld verdienen terwijl je slaapt.
 • Iedereen kan geld verdienen met een website
 • Er zijn ontzettend veel manieren om geld te verdienen met een website
 • Je hebt geen opleiding nodig

Of je nou nog moet beginnen met een website of je hebt al een website waar bezoekers naar toe komen, iedereen kan geld verdienen via het internet. Hoeveel je verdiend is sterk afhankelijk van het aantal bezoekers dat maandelijks op jou website terecht komt. Laten we snel verder kijken welke manieren er allemaal zijn om geld te verdienen met een website

Het opzetten van een eigen website

Zoals gezegd gaan wij in de volgende hoofdstukken verschillende manieren beschrijven hoe je geld zou kunnen verdienen met jouw website. Maar het kan natuurlijk dat je wellicht helemaal nog geen website hebt. Wees gerust want dit is echt veel makkelijker dan de meeste mensen denken.

Wij maken onze websites in WordPress en dat is een ontzettend gebruiksvriendelijk CMS systeem om websites in te ontwikkelen. Dit systeem zorgt ervoor dat het voor iedereen mogelijk is om een website op te zetten.

Hieronder zullen wij in het kort de stappen beschrijven die je moet volgen om een website te realiseren. Heb jij nog geen website maar weet je echter al hoe dit werkt, dan kun je dit hoofdstuk natuurlijk overslaan. Voor al die anderen zetten wij het allemaal netjes voor jou op een rijtje

Stap 1: Domeinnaam registeren

Om te beginnen met een eigen website heb je allereerst een domeinnaam nodig. Dit is het adres dat mensen bovenin de adresbalk van de browser typen om op jou website terecht te komen. Kies een domeinnaam die iets vertelt over het onderwerp van jou website.

Wanneer jij bijvoorbeeld een website over honden wilt maken dan zou hondenvrienden.nl een goede optie zijn als deze nog niet bezet is. Een domeinnaam registeren kan bij veel websites gedaan worden maar onze voorkeur gaat uit naar Neostrada. Zij zijn snel, hebben een goede support en vragen eerlijke prijzen.

Stap 2: Webhosting aanvragen

Tijdens het registreren van jouw domeinnaam krijg je ook de optie om webhosting toe te voegen aan jouw bestelling. Deze heb je wel nodig en is bij Neostrada een fluitje van een cent. Webhosting is de ruimte waar de website komt te draaien en de bestanden komen te staan.

Nog een reden om voor Neostrada te kiezen is omdat je hier ontzettend makkelijk het WordPress systeem kunt installeren. De kosten van een domeinnaam + webhosting liggen tussen de €50,- tot €60,- per jaar. Want in het begin kun jij makkelijk uit met het goedkoopste pakket van de webhosting.

Stap 3: WordPress installeren

Wanneer jij de domeinnaam en webhosting hebt aangevraagd hoef jij alleen nog maar WordPress te installeren om jouw website live te zetten. Dit kun jij doen door naar het control panel van jouw webhosting te gaan. De link en login gegevens hiervan krijg jij netjes op de e-mail, tenminste wel als je bij Neostrada hebt geregistreerd.

Uiteraard zul jij na het installeren en activeren van WordPress nog wel de website moeten inrichten naar jouw wens. Maar omdat WordPress ontzettend overzichtelijk en makkelijk in gebruik is zal dit geen probleem zijn. Zo kun je een mooi thema over jou website heen zetten om het uiterlijk van jouw website aan te passen naar jou smaak.

Via Google AdSense geld verdienen met website

De eerste mogelijkheid om jouw website in te zetten als geldmachine is het gebruik van Google AdSense. Dit is een ontzettend makkelijke manier die voor iedereen interessant is, zowel voor mensen die net beginnen als voor websites die al 10.000 bezoekers per maand hebben. Bij Google AdSense plaats je advertenties op jouw website van derde partijen.

Het grote voordeel van Google AdSense is dat jij niet zelf de adverteerders hoeft te zoeken, dit doet Google namelijk allemaal voor je. Daardoor ben je verzekerd dat de advertenties interessant zijn voor jouw bezoekers en dus de kans op clicks groter is. Want je krijgt namelijk betaald per click op de advertenties. Dus hoe meer clicks hoe meer inkomsten.

Wel moeten wij erbij vertellen dat dit niet de methode is waarbij je het grote geld gaat verdienen. Gemiddeld kun je erop rekenen dat 2% van jou bezoekers op de advertentie klikt. Heb je dus een website van 10.000 bezoekers dan zullen er ongeveer 200 mensen de advertentie bekijken. Dit staat ongeveer gelijk aan €40 tot €50 per maand.

Google zoekmachine

Dit valt jou wellicht erg tegen maar bedenk wel dat je praktisch niets hoeft te doen om hier geld mee te verdienen. Dan klinkt €50,- in de maand een stuk beter in de oren toch?

Affiliate Marketing inzetten om geld te verdienen met jouw website

De volgende methode die wij gaan behandelen is Affiliate Marketing. Dit is een ontzettend mooie manier om veel geld te verdienen in een respectievelijk korte tijd. Bij Affiliate Marketing draait het om een product of dienst van iemand anders te promoten in ruil voor een deel van het verkoop bedrag.

Wanneer een bezoeker besluit om een product of dienst aan te schaffen via een promotie van jou dan krijg jij een deel van het verkoopbedrag, dit noemen wij een commissie. Door het gebruik van unieke affiliate links kun je verschillende producten of diensten gaan promoten. Het mooie van affiliate marketing is dat je niet verantwoordelijk bent voor het verkoop proces of de klantenservice.

Wat is Affiliate Marketing

Door het gebruik van unieke affiliate links weten de verschillende verkoop partijen dat een verkoop via jou is aangedragen. Hierdoor weten zij dus wie de commissie heeft verdiend. Maar hoe kom jij nu aan deze unieke affiliate links? Er zijn meerdere grote affiliate netwerken in Nederland waar jij je bij kunt aanmelden.

Bij deze affiliate netwerken kun je kiezen uit verschillende producten en diensten en per product krijg je een unieke affiliate link die aan jou account is gekoppeld. Deze link gebruik je dan op jou website om de producten aan te prijzen bij jou bezoekers. De grootste en populairste affiliate netwerken in Nederland zijn:

 1. Paypro
 2. Daisycon
 3. Tradetracker

Ook hebben vaak de grote webshops een affiliate programma zoals Bol.com en Coolblue. Hier kun jij je ook aanmelden bij hun partner programma om producten te promoten. Er zijn genoeg producten en diensten die je kunt promoten met affiliate marketing, dat maakt het ook zo sterk.

Geld verdienen met jouw website door advertenties

In tegenstelling tot Google AdSense waar je betaalt krijgt per click kun je natuurlijk ook betaald krijgen voor alleen het plaatsen van advertenties. Wanneer jouw doelgroep op de website goed aansluit bij die van bedrijven dan willen ze vaak graag adverteren op jouw website.

Uiteraard is het wel afhankelijk van het aantal bezoekers dat maandelijks op jouw website komt. Want hoe meer bezoekers jij naar jouw website weet te krijgen hoe interessanter het is voor bedrijven om op jouw website te adverteren. Maar met een groot aantal bezoekers willen bedrijven zelfs wel een maandelijkse commitment met jouw aangaan. De bezoekers blijven toch wel naar jouw website komen.

Hoe vind je bedrijven die willen adverteren?

Om geld te kunnen verdienen met advertenties op jouw website moet je natuurlijk nog wel eerst bedrijven vinden die hier geld voor willen betalen. Maar hoe vind jij deze bedrijven? Het is verstandig om ieder geval een pagina op jou website te zetten waarin jij bedrijven laat weten dat zij de mogelijkheid hebben om op jouw website te adverteren.

Wanneer jij een goed lopende website hebt en veel bezoekers per maand hebt dan haal jij waarschijnlijk al ontzettend snel jouw eerste adverteerders binnen. Ook kun jij zelf bedrijven benaderen die goed aansluiten bij jouw doelgroep. Het sturen van een e-mail is dan al vaak genoeg. Laat ze weten wat jouw doelgroep is en het aantal bezoekers per maand.

Veel bedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om hun business beter onder de aandacht te brengen bij de mensen. Deze bedrijven zijn ook vaak bereid om hier veel geld voor te betalen. Een belangrijke tip is om altijd op zoek te gaan naar bedrijven die aansluiten bij jouw doelgroep van de website.

Het bepalen van een bedrag voor advertenties vinden veel mensen vaak nog lastig. Gemiddeld zouden wij zeggen dat je per 10.000 bezoekers tussen de €50,- tot €100,- per maand kunt vragen. Echter is dit ook sterk afhankelijk hoeveel van die bezoekers op de advertentie klikt. Dit is echter goed te meten met Google Analytics.

Advertorials toestaan op jouw website

Wanneer jij hoofdzakelijk blogs schrijft op jouw website kan het een goed idee zijn om Advertorials toe te staan. Dit is een blog post waar je voor betaald krijgt om deze op jouw website te zetten. Deze kan volledig door jou zelf geschreven zijn maar kunnen ook aangeleverd worden door bedrijven zelf.

Dit is 1 van de meest gebruikte manieren om geld te verdienen met een website onder de bloggers. In een Advertorial word de naam van een bedrijf 1 of meerdere keren genoemd. Als je een website hebt met veel bezoekers per maand zorgt dat voor een snelle naamsbekendheid voor dat bedrijf.

geld verdienen met artikelen schrijven

Het bedrag dat je kunt vragen voor een blogbericht is ongeveer hetzelfde als dat van een advertentie. Echter als jij het blog bericht zelf schrijft ligt dit bedrag natuurlijk hoger. Gemiddeld kun je zo’n €50,- tot €100,- per blog bericht vragen, dit is afhankelijk van de hoeveelheid woorden in het bericht. Vaak reken je namelijk met een bedrag per woord.

Het vinden van jou klanten/bedrijven gaat op dezelfde manier als dat met advertenties. Je kunt bedrijven mailen of bellen en vragen of zij interesse hebben om Advertorials op jouw website te plaatsen. Ook het toevoegen van een pagina op jouw website waarin jij verteld over de mogelijkheid om Advertorials te plaatsen is een slim idee.

Verkoop jouw eigen product of dienst

Wanneer je een goed lopende website hebt en daadwerkelijk veel geld wilt verdienen kun je nadenken om een eigen product of dienst aan te bieden op de website. Dit hoeft lang niet zo moeilijk te zijn als jij wellicht nu denkt. Vaak beginnen mensen een website over onderwerpen waar zij al veel kennis en ervaring mee hebben.

Dan is het een kleine stap om hier bijvoorbeeld een e-book over te schrijven waarmee jij mensen helpt iets te bereiken. Ook kun je nadenken om een video cursus te ontwikkelen die mensen kunnen aanschaffen. De mogelijkheden hierin zijn echt eindeloos.

Het mooie van het verkopen van een eigen e-book of video cursus is dat jij met niemand de inkomsten hoeft te delen. Ook ben jij van helemaal niemand afhankelijk. Daarom zie je ook steeds mee websites waar mensen een eigen product of dienst aanbieden. Waarom zou jij ook niet mee profiteren met deze makkelijke manier van geld verdienen.

Eigen producten zijn makkelijker te ontwikkelen dan jij denkt en wanneer jij genoeg bezoekers op jouw website hebt ook erg makkelijk te verkopen. Het internet is immers 24/7 online en jij kunt dus zelfs geld verdienen terwijl je slaapt.

Geld verdienen met jouw website via een webshop

Een andere ontzettend mooie manier om geld te verdienen met jouw website is het toevoegen van een eventuele webshop. Deze kun jij toevoegen aan jouw huidige website en kan erg gemakkelijk extra inkomsten genereren. Uiteraard zal het inrichten en opzetten van een webshop wat tijd in beslag nemen, er zijn namelijk wel een aantal zaken waar je aan moet denken.

Maar dit zal zich zeker terug betalen. Ook zal een webshop jouw website alleen maar sterker maken en nog meer bezoekers genereren. En het verkoopproces is volledig te automatiseren. Het is dus een slim idee om een webshop te overwegen op jouw website.

Steeds meer mensen kopen de producten die zij nodig hebben online op een webshop. Dit heeft absoluut de toekomst en geld verdienen met een webshop is ook ontzettend leuk.

Een eigen webshop opzetten

Geld verdienen met jouw website door deze te verkopen

Wanneer jij een goed lopende website hebt waar maandelijks veel bezoekers naar toe komen dan kun je er over nadenken om de website te verkopen. Er zijn genoeg bedrijven te vinden die graag een website kopen waar maandelijks 10.000 of meer bezoekers per maand komen. Zo hoeven zij namelijk niet de moeite te nemen om een goed lopende website te ontwikkelen.

Het bepalen van een prijs voor jouw website is altijd lastig en is niet echt een vuistregel voor. Er zijn veel factoren die hierin meespelen zoals het aantal bezoekers per maand en of jij al geld verdiend met de website. Maar gemiddeld genomen kun je toch al snel €10.000 vragen voor een goed lopende website.

Echter blijft de vraag wel waarom je een goed lopende website zou verkopen. Want als jij er een goed verdien model achter hebt zitten dan verdien jij namelijk veel meer dan €10.000 per jaar. Het is zelfs erg goed mogelijk om dit bedrag gewoon per maand te verdienen. Wij kennen hier genoeg voorbeelden van.

Conclusie geld verdienen met jouw website

Zoals jij hebt kunnen lezen zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om veel geld te verdienen met jouw website. Het mooiste is dat IEDEREEN geld kan verdienen door simpelweg een website op te zetten. Belangrijk hierin is dat je een plan maakt en gewoon vol blijft houden. Je zult namelijk echt niet binnen 1 maand al duizenden euro’s verdienen.

De eerste resultaten zie je vaak pas na 3 a 4 maand en dat is sterk afhankelijk van het aantal bezoekers. Maar wanneer jij doorzet zul je echt mooie resultaten gaan behalen. En uiteindelijk zul jij er met gemak van kunnen leven. En zeg nou zelf, wat is er nou mooier dan baas te zijn over jouw eigen tijd?

Rijk worden met Affiliate Marketing

Wil jij ook snel en veel geld verdienen via het internet met Affiliate Marketing? Dan raden wij zeker de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.