Geld verdienen met Twitch

Geld verdienen met Twitch – Tips hoe je vandaag nog kunt beginnen

Je hebt vast al wel eens van Twitch gehoord of een live stream bekeken op dit platform. En wellicht ben je nu wel op zoek naar manieren om ook zelf geld te verdienen met Twitch. Die kans is vrij groot als je op dit artikel terecht bent gekomen. Twitch is daar zeker een ontzettend mooi platform voor als je niet te bescheiden bent om live te streamen.

In het volgende artikel willen wij samen met jou wat dieper induiken op dit live streaming platform en toelichten hoe je zou kunnen beginnen om met behulp van Twitch geld te verdienen. Twitch word namelijk steeds populairder en heeft dagelijks miljoenen mensen die via dit platform kijken. Hierdoor word het ook steeds interessanter om via dit live streaming platform een business model te koppelen.

Wat is Twitch?

Wellicht is het overbodige informatie voor jou maar voor de volledigheid leek het ons goed om toch even kort te behandelen wat Twitch precies is. Zoals je hierboven waarschijnlijk al wel had gelezen is Twitch een live streaming platform waar je met miljoenen mensen kunt delen waar je van houdt. Twitch noemt de mensen die op hun platform live content maken ook wel “creators”.

De content die je kunt vinden op Twitch is ontzettend wisselend en varieert van gaming, muziek, kunst, voeding maar ook hobby’s of chatten. De content die het meest voorbij komt op Twitch is mensen die games spelen. Echter zijn de successen van streamers op Twitch in alle categorieën te vinden.

Hoeveel kun je verdienen op Twitch?

Om geld te verdienen op Twitch is het belangrijk om abonnees te verzamelen, geld komt namelijk niet zomaar binnen stromen. De best verdienende Twitch streamer op het internet is Ninja. Dat is ook niet gek omdat hij inmiddels ruim meer dan 12 miljoen abonnees verzameld heeft.

Door het spelen van de meest populaire games en deze te streamen op Twitch verdiend hij dus ontzettend veel geld. De website consulting heeft een schatting gemaakt van de inkomsten die Ninja binnen haalt.

  • Met abonnementen verdiend hij: € 3.500.000,-
  • Advertenties: € 450.000,-
  • Donaties: € 270.000,-
  • Sponsors: € 510.000,-
  • YouTube vergoeding: €30.000,-

Natuurlijk zijn bovengenoemde bedragen niet iets wat je zomaar gaat bereiken. Maar wanneer je er tijd en energie in gaat steken kun je mooie resultaten gaan bereiken. Maar wat kun je nou als gemiddeld Twitch streamer gaan verdienen? Stel je hebt een 1000 abonnees en een consistent aantal kijkers voor jou streams. Hieronder een schatting van het gemiddelde maandsalaris dat je kunt gaan verdienen.

  • Met abonnementen: € 3.000,-
  • Advertenties: € 120,-
  • Donaties: € 90,-
  • Sponsors: € 130,-
  • YouTube vergoeding: € 50,-

Het is dus zeker niet gek wat je kunt gaan verdienen door simpelweg te gaan streamen op Twitch. Bovengenoemde inkomsten kun je ook nog eens erg makkelijk gaan opschalen. Je zult simpelweg moeten beginnen en consistent moeten gaan streamen. Wel moet je natuurlijk met een goed concept komen waar mensen graag naar kijken.

Beginnen met streamen op Twitch

Wanneer je eenmaal besloten hebt om te gaan streamen op Twitch om zo een inkomen te creëren ben je natuurlijk enthousiast om gelijk te beginnen. Maar wat heb je allemaal nodig om überhaupt te kunnen beginnen met streamen? Want alleen de website Twitch is namelijk niet genoeg om live te gaan, je hebt apparatuur en software nodig.

Gelukkig zijn de kosten hiervan niet hoog en is het erg laagdrempelig om te beginnen met streamen op Twitch. Allereerst heb je natuurlijk een account nodig op Twitch. Wanneer je deze hebt aangemaakt is het verstandig om vertrouwd te worden op de website en je account in te richten.

Onder dashboard vind jij je “stream key” die je nodig hebt bij de software die je gaat gebruiken om te streamen. Hieronder zullen wij andere benodigdheden verder toelichten.

Software om te streamen

Om geld te kunnen verdienen op Twitch en te beginnen met streamen heb je software nodig die het mogelijk maakt om een stream te starten op Twitch. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor maar de beste software die je hiervoor kunt vinden is OBS Studio. Deze software is nog gratis ook.

Bijna alle streamers op Twitch gebruiken OBS Studio en wij adviseren ook om deze software te gebruiken voor jouw streams. Installeer OBS en raak vertrouwd met de gebruikersinterface van de software. Belangrijk is om bij instellingen naar het menu stream te gaan en hier jouw streaming service te selecteren.

Zet hier ook jou stream key in en de software is klaar om te beginnen met streamen naar Twitch. Controleer ook overige instellingen, zo vinden wij het bijvoorbeeld makkelijk om een knop te configureren om een stream te starten en te stoppen. Je ziet hoe makkelijk het is om met OBS een stream op te zetten en live te gaan.

Microfoon

Het is misschien wel vanzelfsprekend maar je hebt natuurlijk ook een goede microfoon nodig wanneer je wilt gaan streamen. Je kunt ervoor kiezen om een Webcam in te zetten en de ingebouwde microfoon van deze webcam te gebruiken. Echter raden wij aan om een professionele microfoon aan te schaffen.

Het geluid van de microfoon van een webcam is namelijk altijd wat minder goed als die van een dedicated microfoon. Wij adviseren een studio microfoon zodat je geen headset op je hoofd hebt en de beste geluidskwaliteit overbrengt tijdens jouw streams.

Een headset kan natuurlijk ook wel maar wanneer je een webcam gaat gebruiken ziet dat er natuurlijk wat minder aantrekkelijk uit voor de kijkers.

Webcam

Een webcam is niet noodzakelijk om te kunnen streamen op Twitch want je kunt met OBS je beeldscherm projecteren tijdens je streams. Echter raden wij wel aan om een webcam te gebruiken zodat je ook zelf in beeld bent. Mensen zien nou eenmaal liever de persoon die aan het streamen is.

Je bouwt ook veel sneller een band op met jouw kijkers wanneer zij kunnen zien wie er streamt. Je hebt vast wel eens een stream gezien waarbij je rechtsonder een klein schermpje ziet van de streamer. Logitech heeft goede instap camera’s voor beginnende streamers.

Webcam voor Twitch

Overlays

In principe ben je met de hierboven genoemde benodigdheden al helemaal klaar om te beginnen met streamen op Twitch. Echter zijn er veel streamers die ook nog gebruik maken van grafische ontwerpers genaamd overlays. Een overlay is niets anders dan een manier om jouw webcam, alerts (nieuwe volgers, abonnees of donaties), chat en andere verschillende zaken op een prettige manier op jouw stream te tonen.

Overlays zijn dus zeker niet noodzakelijk om te gebruiken maar wel goed om eens naar te kijken en daarom benoemen wij het wel in ons artikel. Wanneer je gebruik maakt van OBS Studio kun je eens kijken naar Stream Elements. Deze gratis software stelt een groot aantal overlays beschikbaar.

Hoe krijg je abonnees op Twitch?

Je weet nu als het goed is hoe je zou kunnen beginnen met streamen op Twitch. Maar hoe krijg je nou die belangrijke abonnees op jouw Twitch kanaal? Want om geld te verdienen met Twitch zijn abonnees een ontzettend belangrijk onderdeel.

Het aller belangrijkste om zoveel mogelijk kijkers naar jouw streamkanaal te krijgen en ook zoveel mogelijk abonnees te verzamelen is door een band op te bouwen met jouw kijkers. Zorg voor interactie met jouw kijkers en geef ze het gevoel dat zij deel uitmaken van jouw stream.

Uiteraard is het ook belangrijk dat je over iets streamt waar je passie voor voelt. Zo kun je er ook makkelijk over vertellen tijdens je streams en kun je het ook veel makkelijker volhouden. Vooral in het begin zul je namelijk niet veel kijkers hebben en zal jou geduld op de proef worden gesteld.

Je streams moeten eerst wat bekender worden voordat mensen vaker terug komen naar jou Twitch kanaal en zich uiteindelijk zullen abonneren. Overigens zul jij jouw kijkers ook niet gelijk de mogelijkheid kunnen geven tot abonneren.

Hiervoor moet jij je eerst aanmelden tot het partnerprogramma van Twitch, alleen dan krijg je er een “abonneer” knop bij voor jouw kijkers. Hierover later meer in dit artikel.

Geld verdienen met Twitch

Als het goed is weet je nu precies hoe je zou kunnen beginnen met streamen op jou eigen Twitch kanaal. Echter wil je natuurlijk ook geld gaan verdienen met Twitch. Maar welke manieren zijn er om met Twitch geld te gaan verdienen? Hieronder zullen wij daar verder op in gaan zodat je weet wat jou opties zijn.

Weet wel dat het belangrijkste is dat je consistent content blijft maken op Twitch om zoveel mogelijk kijkers en abonnees te verzamelen. Want alleen dan zal je daadwerkelijk veel geld kunnen verdienen. Dit zal in het begin best wel tijd en energie kosten en veel mensen haken vaak ook alweer af nadat ze met 1 of 2 maand nog geen resultaat hebben gezien.

Alleen de mensen die volhouden en vertrouwen op het proces zullen succesvol zijn met geld verdienen op Twitch. Zolang je maar streams blijft maken en mensen blijft vermaken dan zul je vanzelf mooie resultaten gaan zien. En pas dan heeft het zin om te kijken naar onderstaande verdienmodellen op Twitch.

Partnerprogramma van Twitch

De eerste manier om geld te verdienen op Twitch die we gaan bespreken is het aanmelden voor het partnerprogramma van Twitch. Deze hebben we hierboven al kort benoemd en is zeker de moeite waard om naar te kijken. Wanneer je word toegelaten tot het partner programma van Twitch verschijnt er een “abonneren” knop bij jou live streams.

Voor $4,99 per maand kunnen kijkers zich abonneren voor jouw Twitch kanaal. De helft van deze inkomsten is voor Twitch zelf en de andere helft is voor jou. Heb je dus eenmaal een stabiel aantal kijkers per stream opgebouwd dan is dit een ontzettend mooie manier om terugkerende inkomsten te genereren.

Zoals eerder benoemd word niet iedereen zomaar toegelaten tot het partnerprogramma. Twitch stelt hier wel een aantal voorwaarden aan waar naar gekeken word. Naast het partner programma heeft Twitch ook een tussenstap waar jij je voor kunt aanmelden en dat is namelijk Affiliate. De voorwaarden om jezelf aan te melden als Affiliate of toegang te vragen tot het partner programma van Twitch vind je hieronder.

Voorwaarden van het partnerprogramma van Twitch

Wanneer je aan de bovengenoemde criteria voldoet wil het nog niet zeggen dat je automatisch word toegelaten tot het partner programma. Je moet dan een aanmeldformulier invullen die je via het Dashboard kunt vinden. Twitch gaat dan zelf beoordelen of je word toegelaten. Hieronder nog de verschillende functies die je ontgrendeld als je word toegelaten als Affiliate of tot het partnerprogramma.

Voordelen van het partnerprogramma van Twitch

Geld verdienen met Twitch door Donaties

Een andere manier om geld te verdienen met Twitch is door het toestaan van donaties tijdens jou live streams. Je hebt hierboven al kunnen lezen dat de bekende Twitch streamer Ninja hier $270.000,- aan inkomsten mee binnen haalt. Natuurlijk zal het voor jou niet gelijk om dat soort bedragen gaan maar donaties is een goede manier om extra geld te verdienen op Twitch.

Affiliate marketing op Twitch

Een manier die veel streamers gebruiken om veel geld te verdienen met Twitch is het toepassen van affiliate marketing. Je hebt vast wel eens een stream of filmpje gekeken waar banners tevoorschijn kwamen met reclame. Dit is een vorm van affiliate marketing die je op Twitch ook erg goed kunt toepassen. Let er wel op dat de banners of meldingen niet als vervelend worden ervaren door jou kijkers.

Wanneer een kijker op de link/banner klikt word hij vaak doorverwezen naar de sales pagina van een product of dienst. Wanneer de bezoeker besluit om dit product aan te schaffen ontvang jij hier een commissie van omdat jij deze betalende bezoeker hebt aangedragen. Dit is vaak een percentage van het verkoopbedrag.

Het is geen geheim dat wij ontzettend fan zijn van het principe affiliate marketing en wij dit één van de mooiste manieren vinden om een passief inkomen op te bouwen via het internet. Wil jij ook weten hoe je een eigen affiliate marketing business kunt opbouwen en zo een volledig passief inkomen kunt creëren?

Kijk dan eens onze review over de affiliate marketing revolutie. In deze online training leer je alles wat je moet weten om te kunnen starten met affiliate marketing.

Conclusie over geld verdienen met Twitch

Zoals je in het afgelopen artikel hebt kunnen lezen is het absoluut mogelijk om veel geld te verdienen met Twitch. En hoe tof is het wel niet om geld te verdienen door met de rest van de wereld te delen wat je graag doet. Want dat is waar Twitch om draait, het platform wil mensen een plek geven om live te delen waar je mee bezig bent en waar je passie ligt.

Uiteraard zal het begin zoals met vele dingen in het leven het lastigst zijn. Je moet consistente kijkers op gaan bouwen en je content zo interessant mogelijk maken zodat mensen zich willen abonneren op jouw Twitch kanaal. Wanneer je hierin slaagt zal je ontzettend mooie resultaten gaan behalen.

Het belangrijkste is dat je gaat beginnen en de stap durft te maken. Blijf je vervolgens consistent waardevolle live streams en content maken dan komt de rest vanzelf.

Wil jij ook kunnen leven van jouw eigen online business?

Ben jij het ook zat om vast te zitten in de 9 tot 5 sleur? Kijk dan eens of een eigen affiliate marketing business wat voor jou is? In de Affiliate Marketing Revolutie leer je stap voor stap om een eigen online business op te zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.