geld verdienen met social media

Geld verdienen met social media – De beste manieren die werken

Jij wilt dus graag geld verdienen met social media? Daar ga ik tenminste vanuit als jij op deze pagina terecht bent gekomen. Iedereen heeft tegenwoordig wel ergens een social media account, bij Facebook of bij Instagram. Sommige mensen hebben zelfs wel duizenden volgers en daardoor kun je dus een groot publiek bereiken. Daar moet dan toch ook goed geld mee te verdienen zijn?

Dat klopt helemaal en er zijn genoeg voorbeelden van mensen die kunnen leven van de inkomsten die zij halen uit social media. Maar zoals dat met alles is moet je wel weten waar je mee bezig bent. Daarom gaan wij jou op weg helpen en vertellen wij jou de beste manieren om met social media geld te kunnen verdienen.

Social Media Platforms

Waarschijnlijk zullen de meesten wel de bekende social media platforms kennen. Toch is het goed om deze samen nog eens beter te bekijken en te zien waar jij ze voor in zou kunnen zetten. Want social media is natuurlijk een vrij ruim begrip en er zijn meerdere mogelijkheden waarbij ieder zijn voor- en nadelen heeft.

Facebook

Facebook is misschien wel het bekendste voorbeeld van een social media platform. Bijna iedereen heeft wel een Facebook account. Facebook word vooral gebruikt om vrienden en kennissen op de hoogte te houden door het posten van berichten, foto’s en video’s. Marketingmogelijkheid: liken en sharen tegen betaling, advertenties plaatsen, winacties organiseren en gebruiken als extra verkoop kanaal.

Het social media platform Facebook

Instagram

Wat veel mensen wellicht niet weten is dat Instagram een onderdeel van Facebook is. Met Instagram kun je met behulp van een app op de telefoon foto’s posten en ook voorzien van een mooi filter. Marketingmogelijkheid: Met behulp van goede foto’s kun je erg mooi sluik reclame maken of locaties van bedrijven promoten.

Linkedin

Linkedin is vooral bedoeld als online Curriculum Vitae (CV). Je kunt hier een account/profiel aanmaken en gebruiken als CV bij sollicitaties. Je kunt hier ook heel erg goed contact houden met zakelijke relaties. Marketingmogelijkheid: Het uitzetten van advertenties.

Pinterest

Pinterest is een ontzettend breed en divers platform waar vooral vrouwen actief zijn. Je kunt Pinterest zien als een soort van digitaal moodboard. Je plaatst/pint foto’s om te laten zien wat je leuk of mooi vind. Marketingmogelijkheid: Je kunt hier ontzettend goed producten promoten.

Het social media platform Pinterest

Twitter

Twitter is ook bij iedereen waarschijnlijk wel bekend. Op basis van korte berichten (140 karakters) houd je mensen op de hoogte. Dit kan natuurlijk van alles zijn en is heel erg divers. Iedereen kent de hashtag verwijzingen wel die je bijna dagelijks wel hoort op bijvoorbeeld de radio. Marketingmogelijkheid: snelle reclame voor producten of campagnes.

Overige Social Media

Bovenstaande social media kanalen zijn degene die de meeste mensen kennen. Er zijn er echter nog wel meer waar je wellicht niet gelijk aan denkt of welke de laatste tijd aan het groeien zijn. Hierbij kun je denken aan Google+, Snapchat, Medium (nog in de beta fase) of Weibo (Chinese variant van Twitter). Wees je dus bewust van de verschillende social media kanalen en doe onderzoek welke kanalen het beste werken voor jouw doelgroep.

Hoe krijg je meer volgers op Social Media?

Om geld te kunnen verdienen met social media heb je natuurlijk volgers/fans nodig. Hoe meer volgers je hebt hoe groter publiek jij bereikt en hoe interessanter jij word voor eventuele bedrijven. Je hebt echt geen duizenden volgers nodig om te kunnen starten maar hoe meer jij er hebt hoe beter het is. Alles draait om het bereik van jou social media netwerk.

Hoe krijg je meer social media volgers

Er is geen magische manier om in eens heel veel volgers te krijgen. Je zult hier consequent mee aan het werk moeten gaan en dat vergt energie en doorzettingsvermogen. Wil jij meer volgers op social media gaan krijgen dan hebben wij voor jou hieronder een aantal bewezen tips die daarbij kunnen helpen.

  • Consistentie: Jij wilt gezien worden op social media om zoveel mogelijk volgers te krijgen. Dan is het belangrijk dat je bijna op dagelijkse basis van je laat horen op social media. Wees hier consistent in en plaats dus dagelijks content, anders verliezen je volgers snel hun interesse.
  • Social Media accounts linken: Er zijn ontzettend goede apps beschikbaar die het mogelijk maken om jou Social Media accounts met elkaar te linken. IFTTT is hier een mooi voorbeeld van. Post je bijvoorbeeld dus een bericht of foto op Instagram dan zorgt de app ervoor dat deze ook op Twitter word geplaatst. Dit bespaart jou een heleboel tijd.
  • Houd contact met andere: Vaak zijn mensen die geld willen verdienen met social media alleen gefocust op het commerciële vlak. Maar onderschat niet de kracht van het sociale stukje. Like of reageer eens op een post van iemand in jou niche en vaak zullen zij dit ook bij jou gaan doen. Hierdoor vergroot jij jouw netwerk weer enorm.
  • Meten is weten: Het is verstandig om af en toe te evalueren welke posts en advertenties het wel goed hebben gedaan en waar je nog winst kunt halen. Er zijn websites beschikbaar die jou hier inzichten in geven. Een voorbeeld hiervan is Squarelovin en Fanpage Karma.
  • Plaats waardevolle content: Een ontzettend belangrijke tip is het plaatsen van waardevolle en kwalitatief goede content. Jij moet mensen vermaken of helpen met de informatie die jij plaatst. Zo zorg je er namelijk voor dat mensen geïnteresseerd blijven om je te volgen en zelfs reclame voor jou gaan maken.
  • Wees uniek: Zorg dat je altijd unieke content plaatst en niet informatie van andere mensen gaat kopiëren. Je kunt natuurlijk wel informatie van andere artikelen gebruiken voor jou posts, zolang je maar jou eigen woorden gebruikt.
  • Adverteren: Het mooiste is natuurlijk als jij jou volgers/bezoekers organisch kunt opbouwen. Toch kan het betaald adverteren jou een snellere groei opleveren. Onderzoek de mogelijkheden hiervan en kijk of dit wellicht interessant is voor jou niche.

Geld verdienen met Social Media

Dan is het nu tijd om te kijken naar de verschillende manieren om geld te verdienen met Social Media. Onthoud wel dat je niet gelijk resultaat zult gaan zien en dat jij er eerst energie en tijd in moet steken. Maar dat is ook gelijk de reden waarom de meeste mensen alweer na 2 maand afhaken.

social media subscription

Zij denken dat ze snel rijk kunnen worden met Social Media en proberen 1 of 2 maand wat uit. Echter zul je de eerste resultaten en inkomsten pas na 3 a 4 maand zien, uitzonderingen niet mee gerekend uiteraard. Wanneer je dat inziet en volhoud ga je 100% mooie resultaten behalen.

Affiliate Marketing

De eerste manier die we gaan bespreken om geld te verdienen met Social Media is Affiliate Marketing. Bij Affiliate Marketing ga je een product of dienst van iemand anders promoten via social media. Wanneer iemand anders besluit om via jou post of artikel het product aan te schaffen ontvang jij een percentage van het verkoopbedrag. Dit word ook wel een commissie genoemd.

Het mooie van Affiliate Marketing is dat je geen klantenservice hoeft te hebben of verantwoordelijk bent voor het verkoopproces. Je bent volledig vrij van verplichtingen. In ons artikel over geld verdienen met Affiliate Marketing laten wij jou zien hoe dit precies werkt. De inkomsten met Affiliate Marketing zijn vaak hoger dan die van de andere methodes die wij hieronder beschrijven.

En je hoeft trouwens ook niet met jou persoonlijke account/profiel op social media te gaan om geld te verdienen. Je kunt zelfs beter een nieuw kanaal starten in een bepaalde niche en daar vervolgens gerichte acties plaatsen en producten/diensten promoten. Uiteraard is het krijgen van volgers hierin wel belangrijk want die bepalen of jij gaat slagen of niet.

Geld verdienen met Affiliate Marketing

Liken en sharen

Veruit de makkelijkste methode om geld te verdienen met social media is het liken en sharen van berichten voor een vergoeding. Doordat jij berichten van bedrijven liked of deelt bereiken zij veel makkelijker jou vrienden in tegenstelling tot het betaald adverteren wat bedrijven vaak ook nog meer geld kost. Daarom zijn er genoeg bedrijven te vinden die jou hiervoor willen vergoeden.

De vergoedingen die jij ontvangt voor het liken en sharen van berichten van bedrijven is niet heel hoog, vaak gaat het maar om een aantal centen per like. Echter is het ook maar 1 seconde werk en kun je daardoor al snel een leuk bedrag verdienen. Via online spaarprogramma’s kun je erg gemakkelijk dingen aanklikken en je word hier gelijk uitbetaald. Het aanmelden kost niets en vaak zit er al een aanmeldbonus bij.

Het verkopen van advertenties

Begint jou social media kanaal al lekker te lopen? Heb je al veel volgers weten te verzamelen? Dat is super mooi want dan zul je merken dat jij vanzelf interessant gaat worden voor bedrijven. Je kunt dan tegen betaling advertenties gaan plaatsen, hoe makkelijk is dat. Vooral Twitter en Instagram zijn hier zeer populair in.

Adverteren op Social Media

Dit is zeer breed en elk bedrijf kan weer wat anders willen dat je post. Vaak gaat het om een product dat je moet aanprijzen. Denk maar eens aan bekende sporters die op hun social media kanalen bekende merken aanprijzen. Als jij maar interessant genoeg bent voor bedrijven zullen zij jou ook benaderen.

Het opzetten van een SMMB

Ben jij goed in het opzetten van een social media advertenties of wil jij hier meer mee gaan doen? Dan kan het opzetten van een eigen SMMB (Social Media Marketing Bureau) wel eens erg interessant zijn voor jou. Wat jij namelijk gaat doen met een eigen SMMB is het verzorgen en opzetten van social media campagnes/advertenties voor klanten.

Je zult wellicht denken dat het veel werk is omdat je natuurlijk wel klanten moet gaan binnen halen. Maar alles kan heerlijk vanuit je luie stoel thuis en het is makkelijker dan jij zult denken. Ook zijn de inkomsten ontzettend interessant, je verdient namelijk al snel zo’n €1500,- per maand aan een goede klant.

Gelukkig zijn er 2 goede online trainingen die jou stap voor stap laten zien hoe jij een succesvolle eigen SMMB kunt opzetten. Kijk maar eens naar onze review over de Agency Masterclass of onze review over de SMMB Masterclass. Het mooie van een SMMB is dat jij jou eigen business aan het opbouwen bent, echt iets van jou zelf.

Een Social Media Marketing Bureau

Het kopen van advertenties

Maar is er dan helemaal geen shortcut? Ja die is er wel want je kunt namelijk advertenties kopen. Deze worden dan tegen betaling getoond op social media en worden als het goed gaat dan vanzelf terug verdiend. Wij adviseren dit alleen te doen wanneer je 100% vertrouwen hebt in het product dat jij adverteert maar het kan zeker interessant zijn.

Conclusie over geld verdienen met Social Media

Social media kun je deze dagen absoluut niet meer weg denken uit onze maatschappij. Iedereen gebruikt het en daarom is het ook zo ontzettend interessant om geld te verdienen met Social Media. Omdat het razend populair is kun je erg gemakkelijk een groot publiek bereiken en daarom is ook de kans van slagen erg groot.

Toch is deze manier van geld verdienen niet voor iedereen weg gelegd. Je moet namelijk erg veel vanachter de computer werken en ook jou geduld zal op de proef gesteld worden. Niet elk idee zal gelijk aanslaan en soms moet je eerst een aantal keren vallen voor je successen ziet. Maar de doorzetters zullen 100% mooie resultaten gaan boeken.

Er zijn meer dan genoeg mooie verhalen te lezen op het internet van mensen die door Social Media miljonair zijn geworden. En als anderen dit lukken waarom zou jij dit dan niet kunnen?

Wil jij ook €250,- per dag kunnen verdienen met een eigen SMMB?

Dan is de SMMB Masterclass een ontzettend slimme zet om aan te schaffen. Jij leert stap voor stap hoe het werkt en werkt naar een winstgevende SMMB toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.