Geld verdienen zonder baan

Geld verdienen met schrijven? Maak van jou hobby een top salaris

Ben jij goed in het schrijven van teksten of verhalen? Wil jij van jou hobby jou werk maken of zoek jij een goede en leuke manier om geld te verdienen met schrijven? Dan ben jij op de goede pagina terecht gekomen. Er zijn namelijk verschillende manieren om veel geld te verdienen met schrijven en dat verwachten heel veel mensen niet.

Wij gaan jou in het volgende artikel op weg helpen en geven jou alle informatie die je nodig hebt om te beginnen. Ben jij zo’n iemand die in een mum van tijd een goede tekst kunt schrijven of heb je er gewoon veel plezier aan om de beste teksten/artikelen te schrijven? Dan liggen er echt hele mooie kansen voor jou.

Voordelen van geld verdienen met schrijven?

Het schrijven van teksten is niet voor iedereen weg gelegd, sommigen beginnen al te zweten als ze eraan denken. Maar realiseer je wel dat wanneer je geld verdient door het schrijven van teksten je een aantal zeer interessante voordelen hebt. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet om je al wat enthousiaster te maken.

  • Je word slimmer – Je moet waarschijnlijk regelmatig onderzoek doen voor teksten die je gaat schrijven en daar word je slimmer van. Het is dus tegelijkertijd een investering in jezelf
  • Overal ter wereld te doen – Het enigste wat je nodig hebt is een laptop en internet en jij bent ready to go. Je zou dus gewoon geld kunnen verdienen terwijl je op vakantie bent.
  • Goede tarieven – Het geld dat jij kunt verdienen met schrijven is zeker niet verkeerd. Ook zul jij steeds sneller worden in het schrijven van de teksten. Een tarief van €45,- tot €60,- per uur is absoluut haalbaar.
  • Veel vraag naar tekstschrijvers – Er is tegenwoordig ontzettend veel vraag naar goede tekstschrijvers en dit zal alleen nog maar meer worden. Makkelijk om werk te vinden dus.

Tips voor geld verdienen met schrijven

Voordat wij gaan kijken welke methodes er allemaal zijn om geld te verdienen met schrijven willen wij eerst een aantal belangrijke aandachtspunten met jou delen. Er zijn namelijk wel wat belangrijke punten waar mensen op letten, vooral als jij jouw teksten wil verkopen aan andere partijen. Zo is het namelijk erg belangrijk dat jou Nederlands goed in orde is, er zijn bijvoorbeeld verschillende prijs categorieën voor mensen die ontzettend goed Nederlands kunnen schrijven.

Verder is het ook zeker verstandig om je te verdiepen in SEO (Search Engine Optimalization). SEO betekent dat jij teksten schrijft waarbij je rekening houd met verschillende belangrijke punten waar Google op let. Een tekst die geschreven is op basis van goede SEO komt namelijk vaak hoger in de zoekresultaten van Google terug als teksten die dat niet zijn.

Wat is goede SEO

Dat zijn punten waar erg op gelet word als jij jezelf gaat presenteren als tekst schrijver. Verdiep je dus in SEO en zorg dat jij de basis hiervan weet, dit kost je echt niet heel veel tijd om uit te zoeken. Het correct schrijven in Nederlands is zeker ook iets wat je vanzelf gaat leren als je hiermee gaat beginnen.

Geld verdienen met schrijven

Zoals beloofd gaan wij hieronder een aantal methodes behandelen die jij kunt gebruiken om geld te verdienen met schrijven. Wij adviseren om niet met allemaal tegelijk te beginnen maar om eerst een methode te kiezen die het beste bij jou past. Je zult zien dat het sneller en makkelijker is dan jij zult denken. Het geheim is om gewoon te beginnen en niet op te geven.

Methode 1: Affiliate Marketing

De eerste methode die wij gaan behandelen waarmee je ontzettend veel geld kunt verdienen door te schrijven is Affiliate Marketing. Met Affiliate Marketing ga je andermans product promoten in ruil voor commissies per verkoop. Dus als iemand via jou unieke Affiliate Link op de webpagina van de verkoper terecht komt en een product aanschaft ontvang jij een gedeelte van het aankoopbedrag.

Een van de meest succesvolle manieren om Affiliate Marketing toe te passen is het opzetten van een Affiliate Website. Op deze website ga je vervolgens informatieve artikelen schrijven waarbij jij bezoekers naar de website van de verkoper begeleid. De artikelen zullen dus wel te maken moeten hebben met het onderwerp van het product, maar dat kan erg breed zijn.

Je kunt hier al jou creativiteit in kwijt en wanneer jou website eenmaal begint te lopen kun je hier erg veel geld mee verdienen door alleen maar artikelen te schrijven. Het mooie van Affiliate Marketing is dat je een passief inkomen gaat opbouwen. Internet is namelijk 24/7 online en dus ook jou website met de geschreven artikelen. Je kunt dus zelfs geld verdienen terwijl je op vakantie bent of slaapt.

Geld verdienen met Affiliate Marketing

Wellicht is het een goed idee om eens naar onze review over de Affiliate Marketing Revolutie te kijken als deze methode jou interessant lijkt. In deze online training gaat Jacko Meijaard jou stap voor stap leren hoe je Affiliate Marketing op een succesvolle manier kunt toepassen. Er zijn letterlijk duizenden voorbeelden van deelnemers die hun baan hebben kunnen opzeggen door de Affiliate Marketing Revolutie toe te passen.

Methode 2: Artikelen schrijven

Wil jij liever niet een website opzetten en voel je niet veel voor Affiliate Marketing dan is dat geen enkel probleem. Er zijn namelijk ook websites waar jij je kunt aanmelden en waar jij jou artikelen kunt plaatsen/aanbieden. Heel vaak worden dan bij jouw artikelen ook jouw Google Adsense advertenties getoond. Telkens als een bezoeker op zo’n advertentie klikt ontvang jij hier een commissie voor en dat kan aardig oplopen. 

Het enigste wat jij hiervoor hoeft te doen is jezelf aanmelden bij Google Adsense en jouw unieke Adsense code toevoegen aan de artikel verzamelsite. De voorwaarde die verzamelsites stellen is dat de teksten wel uniek en zelf geschreven zijn. Je kunt echter wel andere artikelen gebruiken als bron. Het hoeven niet eens alleen maar informatie artikelen te zijn. 

geld verdienen met artikelen schrijven

Ook boekverslagen, handleidingen, recepten of reisverhalen zijn voorbeelden van teksten/artikelen die jij kunt plaatsen op de artikelen verzamelsite. Een voorbeeld van de beste artikel verzamelsite is InfoNu. Meld jezelf aan en begin met het schrijven van teksten. Je zult zien dat je hier sneller geld mee gaat verdienen dan je denkt. 

Methode 3: Schrijven van een (e)boek

Een andere ontzettend mooie manier om geld te verdienen met schrijven is het produceren van een (e)boek. Jij bent vast ergens heel goed in of hebt ergens heel veel kennis van. Schrijf hierover een boek en breng dat boek uit, het onderwerp schrijf je vast heel makkelijk over omdat je toch al de kennis hebt. De meeste mensen denken dat een eigen boek uitbrengen heel ingewikkeld is, maar dat is absoluut niet het geval. 

Dit boek kun je vervolgens ook erg gemakkelijk bij mensen promoten met hulp van bijvoorbeeld Affiliate Marketing of social media. Het schrijven van een eigen boek in combinatie met Affiliate Marketing heeft de potentie om jou ontzettend veel geld op te leveren. De meeste mensen denken dat het niet voor ze is weggelegd en dat is heel erg jammer. Je moet namelijk gewoon beginnen en dan zul je zien dat het makkelijk is dan jij denkt. 

Methode 4: Aan de slag voor Textbroker

De laatste methode die wij gaan bespreken hoe jij geld kunt verdienen met schrijven is om aan de slag te gaan voor textbroker. Textbroker is al jarenlang een betrouwbaar online platform waar schrijvers gekoppeld worden aan opdrachtgevers. De opdrachten die hier worden aangeboden lopen zeer uiteen en is voor elke tekstschrijver zeer interessant. 

De website Textbroker

In een openbare lijst kun jij kiezen uit verschillende opdrachten met uiteenlopende onderwerpen zoals reizen, eten, mode, vertalingen, product reviews, auto’s en nog veel meer. Hier liggen voor elke tekstschrijver ontzettend mooie kansen. Op de website word je beoordeeld met 1 tot 5 sterren en aan de hand hiervan kun je ook opdrachten toegeschoven krijgen van opdrachtgevers. 

Hoe beter jou Nederlands en hoe unieker jou teksten zijn hoe betere beoordeling jij zult ontvangen. Textbroker heeft zichzelf bewezen als een zeer betrouwbaar systeem voor zowel schrijvers als opdrachtgevers. 

Conclusie over geld verdienen met schrijven

Wij hebben hierboven een aantal methodes behandeld waarvan wij vinden dat deze de meeste potentie hebben om geld te verdienen met schrijven. Maar er zijn er natuurlijk nog wel meer, denk bijvoorbeeld maar eens aan het schrijven van columns voor bijvoorbeeld de krant of een tijdschrift. Je moet voor jou zelf bepalen welke methode het beste bij jou past en hiermee aan de slag gaan.  

Het mooie van de methodes die wij behandeld hebben is dat jij ze allemaal naast jou wellicht huidige baan kunt doen. Dit betekent dat je ook geen enkel risico hoeft te lopen of grote investeringen hoeft te doen. Daarom is de instap om hiermee te beginnen erg laag en ideaal voor mensen om deze kans te pakken. 

Rijk worden met Affiliate Marketing?

Met deze online training is het voor iedereen mogelijk om duizenden euro’s per maand te verdienen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.