Geld verdienen met Instagram

Geld verdienen met Instagram – Is €200,- per post mogelijk?

Veel mensen denken niet gelijk aan geld verdienen wanneer ze aan Instagram denken. Hoe kun je nou geld verdienen met Instagram door foto’s of filmpjes te posten? Toch zijn er mensen die letterlijk honderden euro’s per post verdienen op Instagram. Het is dus absoluut mogelijk om veel geld binnen te harken met Instagram.

Instagram is hier overigens niet de enigste weg in, je kunt bijvoorbeeld ook prima geld verdienen met TikTok. Uiteraard komt dat niet zomaar aanwaaien en zul je een mooie fanbase (volgers) moeten opbouwen met jouw account. In het volgende artikel vertellen wij jou meer over de verschillende mogelijkheden die er zijn om geld te verdienen met Instagram. Waar moet je op letten en waar begin je?

Wat is Instagram?

Waarschijnlijk is het volledig overbodig om jou te gaan uitleggen wat Instagram is. Maar voor de mensen die nog niet helemaal bekend zijn met Instagram is het wellicht handig om kort te bespreken wat Instagram nou precies is.

Instagram is een social media platform waar alles draait om het delen van foto’s en filmpjes met jouw volgers. Instagram is opgericht door Facebook maar staat hier verder wel volledig los van. De foto’s en filmpjes die je op Instagram deelt kun je bewerken met een filter. Zo kun je er bijvoorbeeld een zwart-wit filter overheen zetten.

Volgers kunnen vervolgens de foto’s of filmpjes ‘vind-ik-leuken’ of een reactie plaatsen bij de post. Instagram is razend populair en bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een Instagram account waar ze foto’s en filmpjes op delen. Ook de bekende mensen hebben bijna allemaal wel een Instagram account.

Dat is ook niet voor niets want zij verdienen vaak erg veel geld via Instagram. Sommige celebrities verdienen wel duizenden euro’s per Instagram post. Je leest het goed, per post. Wellicht leuk om de best verdiende celebrities hieronder op een rijtje te zetten. Een mooie motivatie voor jou om te zien dat het kan.

Dit zijn de geschatte verdiensten die zij PER POST in 2021 binnen halen.

 1. Cristiano Ronaldo ($460,000 – $775,000)
 2. Ariana Grande ($390,500 – $651,500)
 3. Dwayne Johnson ($382,400 – $635,400)
 4. Kylie Jenner ($374,200 – $626,420)
 5. Selena Gomez ($368,300 – $614,362)
 6. Kim Kardashian ($364,150 – $605,960)
 7. Lionel Messie ($324,850 – $538,640)
 8. Beyonce ($301,840 – $502,150)
 9. Justin Bieber ($284,300 – $474,585)
 10. Neymar da Silva ($277,470 – $465,090)

Het opzetten van jouw Instagram account

Voordat je ook maar een euro kunt verdienen op Instagram heb je natuurlijk eerst een account nodig. Wellicht heb je al wel een account anders zal je er eerst 1 aan moeten maken. Om jouw account zo interessant mogelijk te maken voor mensen is het een goed idee om te kiezen voor een specifiek thema voor jouw account.

Ben jij bijvoorbeeld van plan om veel foto’s en filmpjes van dieren te maken of iets anders specifieks, kijk dan hoe jij jouw account hierop aan kunt passen. Probeer een unieke en eigen look voor jouw account te creëren zodat mensen jouw steeds sneller kunnen herkennen op Instagram. Dit vergroot de kans dat mensen jou gaan volgen.

Een eigen Instagram account registeren

Ook het kiezen van een specifieke niche een goed idee op Instagram. Op die manier kun jij namelijk nog makkelijker jou doelgroep bereiken. Een niche is een specifiek onderwerp of deel van de markt waar je de focus op kunt leggen. Wanneer jij bijvoorbeeld gewoon foto’s van dieren op Instagram post ben jij “one out of a million”.

Kies je bijvoorbeeld als thema niet voor “dieren” maar voor “verzorging van een labrador” dan ben je al veel specifieker. Zorgen voor een hele specifieke doelgroep helpt jou om betalende adverteerders aan te trekken. Hieronder een aantal voorbeelden van niches zodat je hier een beter beeld van krijgt.

 • geld verdienen
 • Reizen
 • Gezondheid
 • Voeding
 • Dieren
 • Religie
 • Hobby
 • Computers
 • Gamen
 • Diëten
 • Meditatie

Hoe krijg je volgers op Instagram?

Je word helaas op Instagram niet van vandaag op morgen rijk, hiervoor heb je wat meer tijd nodig. Er zijn eigenlijk geen methodes waarbij dat mogelijk is, op het winnen van de Lotto daar gelaten natuurlijk. Lukt het jou echter om de tijd en energie op te brengen om met Instagram geld te verdienen dan kun je echt hele mooie dingen bereiken.

Om geld te kunnen verdienen met Instagram heb je natuurlijk volgers nodig, anders heb je namelijk geen bereik met jou Instagram account. En wanneer je geen bereik hebt ben je niet interessant voor andere bedrijven of partijen. Om te beginnen kun je natuurlijk je familie, vrienden en kennissen vragen om jou te volgen op Instagram.

Je moet ergens beginnen en dat brengt het balletje mooi aan het rollen. Ook je Facebook vrienden kun je erg makkelijk uitnodigen om je te volgen op Instagram. Afhankelijk van de aantallen heb je waarschijnlijk al een paar honderd volgers.

Een super mooi begin natuurlijk maar het word pas echt interessant als je meer dan 10.000 volgers hebt, dus er is nog wel werk aan de winkel. Maar hoe krijg je nou nog meer volgers zodat je serieus geld kunt gaan verdienen op Instagram? Hieronder de belangrijkste manieren om meer volgers op Instagram te krijgen.

 1. Post elke dag content (foto’s en filmpjes) op jou Instagram account
 2. Maak gebruik van hashtags bij je foto’s maar niet meer dan 8 per foto.
 3. Volg Instagram accounts in vergelijkbare niches
 4. Zorg dat je actief bent op Instagram en reageer ook op relevante Instagram accounts
 5. Vraag of andere mensen op Instagram iets van jou willen delen
 6. Speel in op hypes of trending topics

Belangrijk is dat je kwalitatief goede volgers gaat zoeken en niet bijvoorbeeld volgers gaat kopen. Zij zullen namelijk jou Instagram account eerder een slechte reputatie bezorgen. Mensen die geïnteresseerd zijn in de niche wat jij gekozen hebt met jou Instagram account zijn de beste volgers. Daar heb je namelijk de grootste kans mee om er geld aan te verdienen.

Geld verdienen op Instagram

Je weet nu hoe jij je Instagram account in moet richten en hoe je volgers kunt werven. Maar hoe kun je nou geld verdienen met Instagram? Het aller belangrijkste om inkomsten te genereren vanuit Instagram is het aantal volgers. Hoe meer volgers je hebt hoe interessanter jouw account word voor bedrijven om zaken mee te doen.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook wel manieren om zelf jouw account commercieel in te zetten en hierdoor geld te verdienen met Instagram. Kortom er is niet 1 weg die naar Rome leidt. Hieronder gaan we samen kijken naar de beste methodes om Instagram in te zetten om geld te verdienen. Realiseer je wel dat dit niet een korte termijn plan is, je zult eerst tijd en energie moeten investeren.

Ben jij echter bereidt om dit te doen dan kun je echt ontzettend mooie resultaten verwachten. De sky is the limit. Kijk eens rustig welke manier jou het meest aanspreekt en begin hier vervolgens mee. Je zult er geen spijt van krijgen, dat beloven we.

Promoot je eigen product of dienst op Instagram

De eerste manier die wij willen bespreken om geld te verdienen met jouw Instagram account is het promoten van een eigen product of dienst. Nou zul jij wellicht gelijk denken dat dit niet haalbaar is of dat dit alleen is weg gelegd voor mensen met veel kennis en ervaring. Dit valt echter ontzettend mee en iedereen kan wel een eigen product of dienst op de markt brengen.

Jij bent vast ergens ontzettend goed in of hebt ergens heel veel kennis over. Schrijf hier een simpel e-book over waarmee je mensen kunt helpen of amuseren. Het opzetten van een online training is ook zeker een optie. Deze kun je vervolgens ontzettend goed promoten via jouw Instagram account. Doordat je via Instagram een groot publiek kunt bereiken liggen daar hele mooie kansen.

Doordat je een eigen product of dienst op de markt gaat brengen ga je werken aan een eigen merk. En geloof ons, er is niets gaver dan een eigen merk opzetten. Dit kost wellicht iets meer moeite dan reclame maken voor een bedrijf tegen betaling. Echter vinden wij dit absoluut wel de moeite waard. Hier kun je ook het meeste geld mee verdienen op Instagram.

Dus denk er eens over na hoe jij mensen zou kunnen helpen met jouw expertise en maak daar vervolgens een eigen product of training van. Mensen zijn namelijk altijd op zoek naar oplossingen voor hun “problemen”.

Geld verdienen op Instagram met affiliate marketing

De 2e manier waar we naar gaan kijken om geld te verdienen met Instagram is met behulp van affiliate marketing. Wij vinden affiliate marketing sowieso 1 van de mooiste manieren om een online inkomen op te bouwen. En je kunt dit dus ook prima toepassen op Instagram. Bij affiliate marketing draait het om het promoten van een product van iemand anders.

Je maakt dus “reclame” voor andermans product en wanneer iemand via jou promotie het product aanschaft ontvang jij hier een commissie voor. De promotie loopt via een unieke affiliate link en hierdoor weet de verkoper dat een verkoop via jou is aangedragen. Deze affiliate link kun je natuurlijk prima onder een foto of filmpje zetten die jij op Instagram post.

Het grote voordeel van affiliate marketing is dat je niets te maken hebt met het verkoopproces. Je bent dus niet verantwoordelijk voor het opsturen van de producten of de klantenservice. Geld verdienen met affiliate marketing is een geweldige manier om een passief inkomen op te bouwen.

Influencer op Instagram

Wanneer je een mooi aantal volgers hebt opgebouwd en een specifieke doelgroep hebt kun je er ook voor kiezen om met bedrijven in zee te gaan om hun producten te promoten. Zij betalen dan niet per verkoop zoals bij affiliate marketing, maar voor de reclame die jij maakt voor hun producten. Je hoeft niet eens altijd zelf op zoek te gaan naar bedrijven waarvoor jij de producten kunt promoten.

Er bestaan namelijk bemiddelingsbureaus die voor jou op zoek kunnen gaan naar een goede match. Wanneer je Instagram account hebt met heel veel volgers is het ook niet ongewoon dat bedrijven jou rechtstreeks benaderen. Je moet dan natuurlijk wel een doelgroep hebben die aansluit bij de producten van dat bedrijf.

Om je een idee te geven hoeveel je zou kunnen verdienen met Instagram vind je hieronder een afbeelding met de gemiddelde inkomsten op Instagram per post. Dit hangt zoals eerder aangegeven sterk samen met het aantal volgers dat je hebt.

Andere manieren om geld te verdienen op het internet

Natuurlijk is Instagram niet de enigste manier om geld te verdienen met behulp van het internet. Er zijn nog veel meer mooie manieren om meer vrijheid te creëren in jou leven. Maar bij alles geldt eigenlijk wel dezelfde regel, voor niks komt de zon op en je zult er tijd en energie moeten in steken. Dit is natuurlijk helemaal niet erg maar veel mensen verwachten al na 2 a 3 weken resultaat te zien.

Je zult echt op de lange termijn moeten denken en kijken wat je kunt bereiken als je hiermee doorzet. Zo kun je bijvoorbeeld ook heel veel geld verdienen met Cryptocurrency’s of het opzetten van een eigen webshop. We hadden natuurlijk al affiliate marketing benoemd als mogelijkheid om geld te verdienen met Instagram. Maar affiliate marketing is ook op heel veel andere manieren in te zetten.

Conclusie over geld verdienen op Instagram

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er best nog wel wat mooie manieren om geld te verdienen met Instagram. Er zijn ook meer dan genoeg voorbeelden van mensen die leven van de inkomsten die zij via Instagram verdienen. Alles hangt samen met het aantal volgers dat je weet te verzamelen en de kwaliteit van die volgers.

Je word wellicht verleid om volgers te kopen om zo jou Instagram account aantrekkelijker te maken, dit is echter altijd de verkeerde keus. Volgers die jij koopt hebben namelijk totaal geen waarde. Het lastigste van geld verdienen met Instagram is dat je niet gelijk de eerste weken resultaten zult zien. Het kost tijd en energie voordat je genoeg volgers hebt om interessant te zijn voor bedrijven.

Ben jij echter bereid om de tijd en energie erin te stoppen die nodig is dan kun je ontzettend mooie resultaten behalen. Je kunt ook prima de verschillende manieren die wij in dit artikel besproken hebben combineren.

Passief inkomen opbouwen met Affiliate Marketing?

Met behulp van Affiliate Marketing hebben al zoveel mensen financiële vrijheid gecreëerd. En het mooie ervan is dat iedereen het kan, ongeacht de kennis of ervaring. Met behulp van de Affiliate Marketing Revolutie word je stap voor stap geholpen om een eigen business op te zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.