geld verdienen met een webshop

Geld verdienen met een webshop – waar moet je overal aan denken?

Dus jij zit erover na te denken om geld te gaan verdienen met een webshop of wilt graag weten wat hierbij komt kijken? Daar ga ik tenminste wel vanuit als je op deze pagina terecht bent gekomen. Voor veel mensen klinkt dit als een droom, je eigen werktijden bepalen en lekker vanuit huis je geld verdienen. Dit is natuurlijk ook ontzettend fijn maar dat komt niet voor niets.

Om succesvol een eigen webshop op te zetten zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In het volgende artikel willen wij jou hierover meer vertellen. Zo kun jij voor jezelf inschatten of een eigen webshop beginnen iets voor jou is. Want het zou jammer zijn als je er veel werk in hebt zitten en erachter komt dat dit niet bij jou past.

De voor- en nadelen van geld verdienen met een webshop

Zoals gezegd is een eigen webshop beginnen een ontzettend mooie manier om een passief inkomen op te bouwen. Je kunt dan zelfs geld verdienen wanneer je op vakantie bent of als je ’s nachts slaapt. Het is een fantastisch gevoel wanneer je weer een product verkocht hebt. Een eigen webshop bied van allerlei voordelen maar kent ook een aantal nadelen. Wij hebben deze voor jou op een rijtje gezet.

Een positieve gedachte die je nodig hebt voor een eigen webshop

Voordelen van een eigen webshop:

 • Lage opstartkosten
 • Je bent ontzettend flexibel
 • Geen eigen pand nodig
 • Vrijheid, je deelt zelf jou dag in
 • Je bereikt gemakkelijk een groot publiek
 • Het verkoopproces is volledig te automatiseren
 • Je bent 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend
 • Steeds meer mensen kopen online, dat is de toekomst

Nadelen van een eigen webshop:

 • Je hebt vaak geen tot weinig collega’s dus het is wat minder sociaal werk
 • Een webshop is nooit af
 • Je kunt niet overal zomaar een bedrijf vanuit huis beginnen, lees dus de regelgeving in jou gemeente

Geld verdienen met een webshop naast je fulltime baan

Wij lezen erg vaak dat mensen vragen of je een webshop kunt beginnen naast een fulltime baan. Dit is in bijna alle gevallen ontzettend goed te combineren, vooral in het begin is dat prima te doen. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Ben je bijvoorbeeld vrachtwagen chauffeur die bijna altijd van huis weg is dan word het wellicht een wat grotere uitdaging.

Werken voor een baas

Wanneer je net begint met het opzetten van een eigen webshop kun je dit zoals gezegd prima naast je huidige baan doen. Het kost je dan hooguit een paar uurtjes in de avond en het weekend. Je word er vooral drukker mee zodra de bestellingen eenmaal binnen beginnen te komen. Je gaat dan wel merken dat je wat minder tijd over gaat houden.

Op die manier kun jij jou online business langzaam op gaan zetten zonder dat je salaris hoeft in te leveren. Vaak kiezen mensen om minder uren bij de baas te gaan werken zodra de webshop beter begint te draaien. En voor de meeste mensen is het ultieme doel om volledig uit loondienst te gaan en dat is zeker niet ondenkbaar wanneer je een eigen webshop gaat opzetten.

Plan van aanpak

Een plan van aanpak zal voor velen aanvoelen dat ze weer terug in de school banken zitten. Of wellicht ben jij wel een student die graag geld wil gaan verdienen met een webshop. Maar met een plan van aanpak bedoelen wij dat je vooraf onderzoek hebt gedaan naar de markt waar jij een webshop in wilt beginnen.

Is er bijvoorbeeld ontzettend veel concurrentie in de markt waar jij wilt beginnen dan kan het verstandig zijn om verder te kijken. Concurrentie hoeft zeker niet een probleem te zijn maar het is wel slim om hier vooraf naar te kijken. Je wilt namelijk onderscheidend zijn van de rest. Denk erover na wat jij de mensen kunt bieden en wat andere webshops niet doen?

Tijd om aan jou succes te denken

Ook het onderzoek naar jou doelgroep is ontzettend belangrijk. Bedenk van te voren welke doelgroep jij wilt bereiken zodat jij hier vanaf het begin op in kunt spelen. Daarnaast moet je ook over de  praktische zaken van te voren nadenken. Hoe ga jij de producten versturen naar de klanten? Hoe ga jij om met klachten en producten die klanten retour willen sturen?

Zorg dat jij over dit soort zaken van te voren goed hebt nagedacht, dan begin jij namelijk al met een 1-0 voorsprong. En geloof ons maar dat het starten van jou webshop dan een stuk prettiger zal zijn.

Naam voor je webshop

Als jij jou doelgroep hebt bepaald en een goed beeld hebt hoe jou webshop ingericht moet gaan worden is het tijd om een naam te bedenken voor jou webshop. Dit lijkt wellicht een makkelijk proces maar onthoud wel dat er al ontzettend veel webshops en websites zijn en dus ook al een domeinnaam hebben geregistreerd. Grote kans dus dat jou eerste ideeën al bezet zijn.

Je wilt namelijk wel dat de naam die jij voor jou webshop kiest ook vast word gelegd als domeinnaam. Het is belangrijk om een unieke naam te bedenken voor jou webshop en die klanten makkelijk gaan onthouden. Een korte pakkende naam is aan te raden en gebruik liever geen leestekens. Ga eens rustig een avond brainstormen en schrijf een aantal ideeën op.

Een domeinnaam registreren

Webshop naam registreren

Heb je eenmaal een naam gevonden voor jou webshop waarvan de domeinnaam ook nog vrij is? Geweldig, dan is het tijd om deze te gaan registreren en ook de naam vast te laten leggen bij de Kamer van Koophandel. Voor het registeren van jou domeinnaam kun je bij ontzettend veel websites terecht. Wij hebben goede ervaring met Neostrada, hier krijg je ook goede support als je een vraag hebt.

Het is ook zeker niet onverstandig om de buitenlandse extensies voor jou webshop naam vast te leggen zoals bijvoorbeeld .com. Je weet nooit of je wellicht nog internationaal wilt gaan en het registreren van een domeinnaam is ontzettend goedkoop.

Bankzaken regelen

Wanneer jij je inschrijft bij de Kamer van Koophandel zal er gekeken worden of jij BTW moet afdragen, dit is vaak wel het geval en dan krijg je ook een btw nummer. Dit betekent dat jij omzetbelasting moet betalen aan de belastingdienst. Het is belangrijk om je van te voren goed te verdiepen in de belasting zaken die geregeld moeten worden.

Bankzaken regelen bij Knab

Het kan verstandig zijn om een boekhouder in te schakelen om jou hierbij te helpen. De belastingzaken kunnen namelijk best lastig zijn voor startende ondernemers. Wellicht heb jij wel een bekende die goed is met belastingzaken en kun je die om hulp vragen.

Je doet er ook verstandig aan om een zakelijke bankrekening te openen, op die manier kun jij de zakelijke financiën veel beter in de gaten houden. En wanneer jij de klanten de optie wilt geven om via iDeal te betalen dan is een zakelijke bankrekening toch verplicht. Er zijn genoeg opties om een zakelijke bankrekening te openen maar over het algemeen is Knab de goedkoopste bank om een zakelijke rekening te openen.

Geld verdienen met een webshop

Als je overal goed over na hebt gedacht en het voor jou duidelijk is welke kant jij op wilt met de webshop dan is het tijd om te beginnen met het opzetten van de webshop. Want je kunt nog zo goed alles gaan voorbereiden, het succes van de webshop is uiteindelijk voor een groot deel afhankelijk van de inrichting.

Mensen willen tegenwoordig namelijk een makkelijk te gebruiken webshop waar klantvriendelijkheid op de eerste plaats staat. Neem dat dus zeker mee wanneer je gaat beginnen met het inrichten van jou eigen webshop. Ga maar eens bij jou zelf na wat je belangrijk vind als je producten wilt kopen op een webshop.

Webshop software

Ervan uitgaande dat jij een domeinnaam geregistreerd hebt voor jou webshop is het tijd om te kiezen welke software jij voor de Webshop wilt gaan gebruiken. Ook hier zijn er genoeg mogelijkheden wat jij kunt gaan doen, voor elke webshop is er wel goede software beschikbaar. Je kunt kiezen voor een kant-en-klare oplossing of voor een webshop die precies voor jou op maat gemaakt is.

De WordPress plugin WooCommerce

Als je geld wilt besparen kun jij er ook voor kiezen om de webshop volledig zelf op te zetten. Dit klinkt zwaarder dan het is, een eigen webshop opzetten is namelijk makkelijker dan jij zult denken. Ook hier heb je meerdere mogelijkheden maar de makkelijkste en gebruiksvriendelijkste manier is met WordPress. De globale stappen die jij moet nemen om een eigen webshop op te zetten is als volgt:

 1. Schaf een stuk webhosting aan bij de domeinnaam die jij geregistreerd hebt voor de webshop. Dit kost vaak tussen de €50,- en €100,- per jaar.
 2. Installeer/activeer WordPress en richt de basis van je website in.
 3. Vervolgens kies je een webshop plug-in en installeer je deze binnen WordPress. De absolute marktleider hierin is Woocommerce. En de plug-in is nog gratis ook.

Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de webshop software en hier voldoende onderzoek naar doet. Want later overstappen is namelijk ontzettend veel werk. Denk hierbij ook aan eventuele toekomstplannen waar jij met de Webshop naar toe wilt groeien.

Webshop inrichten

Wanneer je eenmaal de basis van de webshop hebt draaien is het zaak om te beginnen met de inrichting ervan. Je wilt immers geld gaan verdienen met jou webshop. Het is belangrijk dat je de webshop gaat vullen met producten en hierbij ook denkt aan duidelijke product omschrijvingen en goede foto’s. Ook moet er gedacht worden aan andere zaken zoals betaalmogelijkheden, retourneren van producten en contact mogelijkheid voor klanten.

Op zoek naar nog meer goede manieren om online geld te verdienen? Lees het ins ons uitgebreide artikel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.