geld verdienen met crypto

Geld verdienen met crypto? Verdien veel geld in korte tijd

Je hebt vast de verhalen wel gelezen de laatste jaren. Mensen die door de opkomst van crypto ontzettend veel geld hebben verdiend door het handelen in cryptovaluta zoals de Bitcoin. Als je destijds op het juiste moment een aantal Bitcoin had gekocht dan kon je ontzettend rijk zijn geworden. Maar je kunt nog steeds heel goed geld verdienen met crypto.

In het volgende artikel vertellen wij jou precies hoe je geld kunt verdienen met crypto en waar je op moet letten. Want je kunt niet zomaar beginnen met het handelen in crypto. Er zijn belangrijke zaken waar je aan moet denken en het is verstandig om je eerst te verdiepen hoe het werkt. Want zoals je veel geld kunt verdienen met crypto bestaat het risico dat je ook geld kunt verliezen.

Wat is Crypto?

Ik hoef jou waarschijnlijk niet te vertellen over de Bitcoin, hier heb je vast al wel eens van gehoord. De Bitcoin is een voorbeeld van een crypto munt, een nieuw digitaal betaalmiddel. Het is een digitaal muntsoort dat met de blockchain technologie gecodeerd is. Bij crypto worden de gegevens gespreid opgeslagen in plaats van 1 centraal punt.

Crypto is digitaal

Hierdoor zijn crypto munten veel moeilijker om te hacken dan bijvoorbeeld een bank waarbij de gegevens wel op 1 centraal punt worden opgeslagen. Vele experts geloven dat crypto voor een revolutie gaat zorgen en dat dit het nieuwe betaalmiddel van de toekomst word. Maar om geld te verdienen met crypto moet je meer weten dan alleen de betekenis van crypto, dus laten we snel verder kijken.

Wat is Blockchain?

Zoals we hierboven al kort benoemd hebben werken cryptomunten op de blockchain technologie. Dat werkt als volgt. De informatie over de cryptomunten worden wel in een database opgeslagen maar deze database is niet centraal aan te passen. De veranderingen in deze database gebeuren doormiddel van het hele netwerk bestaande uit duizenden computers.

Elke computer verwerkt een stukje van de informatie over de crypto munt en verifieert deze. Hierdoor is het niet mogelijk om informatie over de crypto munten te vervalsen. Zo word de informatie over de crypto munten niet centraal verwerkt zoals dat bij een bank wel gebeurd. Een ontzettend veilige manier dus.

De Blockchain technologie

Welke verschillende crypto munten zijn er?

Iedereen kent de Bitcoin wel. De munt die ooit meer dan 15.000 dollar per munt waard was maar ook ontzettend snel weer in waarde kelderde. Dit komt vooral doordat de Bitcoin een hype werd en mensen deze massaal gingen kopen. Inmiddels is de Bitcoin wel weer uit dat dal gekropen maar de munt blijft erg afhankelijk van de populariteit onder de ‘normale mensen’.

Maar de Bitcoin is gelukkig niet de enigste crypto munt die er bestaat. Doordat crypto ontzettend populair is geworden in de laatste jaren zijn er inmiddels al duizenden crypto munten. Deze zijn zeker niet allemaal relevant want een aantal cryptomunten zijn werkelijk niets waard. Maar als je geld wilt verdienen met crypto is het zeker de moeite waard om naar de 10 grootsten te kijken. Hieronder de lijst met de 10 grootste crypto munten op dit moment.

 1. Ethereum (ETH)
 2. Ripple (XRP)
 3. Litecoin (LTC)
 4. Tether (USDT)
 5. Bitcoin Cash (BCH)
 6. Libra (LIBRA)
 7. Monero (XMR)
 8. EOS (EOS)
 9. Bitcoin SV (BSV)
 10. Binance Coin (BNB)

De 10 bovenstaande munten zijn goed voor meer dan 90% van de marktwaarde en zijn de crypto munten die het meest verhandeld worden. Deze munten hebben ook de grootste potentie om veel geld te kunnen verdienen met crypto.

Een aantal crypto munten

Crypto platforms

Om te kunnen handelen in crypto munten zul jij eerst moeten weten waar je deze kunt kopen. Er zijn ontzettend veel crypto platforms waar je crypto munten kunt kopen en traden. Niet alle crypto platforms bieden dezelfde crypto munten aan en elk crypto platform heeft zijn eigen voor- en nadelen. Als je net begint met het handelen in crypto adviseren wij om je te focussen op 1 crypto exchange (crypto platform).

Omdat het best lastig kan zijn wanneer je net begint met het handelen in crypto om een crypto exchange te kiezen, hebben wij voor jou 3 goede crypto platforms op een rijtje gezet. Er zijn er nog veel meer en verdiep je later ook zeker in het aanbod, maar de onderstaande crypto platforms zijn ideaal om mee te beginnen.

Bitvavo

De eerste in ons rijtje is Bitvavo. Dit is een Nederlandse crypto exchange en is ook vrij nieuw. Omdat Bitvavo een Nederlans crypto platform is maakt dit het ontzettend makkelijk om met euro’s te handelen. En Bitvavo is vooral gericht op het gemak van de gebruikers. Daarom is dit een platform dat uitermate geschikt is voor beginnende crypto handelaren. Ook is het storten en opnemen van euro’s gratis.

Binance

Het grootste crypto platform dat er op dit moment bestaat is Binance. Zij bieden de meeste crypto munten aan en hebben ook een app voor de telefoon. Dit maakt het mogelijk om zelfs als je onderweg bent te kunnen handelen in crypto. Ook Binance is zeer gebruikersvriendelijk en heeft een eenvoudige registratie. Binance is zeker de moeite waard om eens naar te kijken.

Het logo van Binance

Coinbase

Een exchange platform waar je hoofdzakelijk de grootste crypto munten kunt verhandelen is Coinbase. Hierbij moet je denken aan Bitcoin, Ethereum en Litecoin, uiteraard zijn er nog wel meer maar de meeste handelaren komen hier voor de grote munten. Daarnaast heeft Coinbase ook een ontzettend gebruiksvriendelijke interface wat het verhandelen van crypto munten erg makkelijk maakt.

Geld verdienen met crypto

Jij weet nu wat crypto en blockchain is en jij weet welke belangrijke crypto munten er zijn. Dat is heel mooi maar daarmee kun je nog geen geld verdienen met crypto. Het is goed om jezelf af te vragen hoe succesvolle mensen die reeds rijk zijn geworden met crypto dit hebben gedaan. Je zult veel succes verhalen lezen over de piektijd van de Bitcoin, maar de koers van de Bitcoin is tegenwoordig stabieler geworden.

Veel geld verdienen met crypto

Er zijn gelukkig nog genoeg manieren en kansen om geld te verdienen met crypto. Er word aangenomen dat de blockchain technologie en de crypto munten nog maar in de kinderschoenen staan. Daar is nog genoeg toekomst dus voor de crypto valuta. Wij zullen in het volgende hoofdstuk kijken hoe jij geld kunt gaan verdienen met crypto en welke manieren hier voor zijn.

Handelen in crypto

Voor het handelen in crypto valuta word vaak gebruik gemaakt van short traden. Dit betekent dat jij dagelijks crypto munten inkoopt maar ook die zelfde dag alweer verkoopt omdat de waarde van de crypto munt omhoog is geschoten. Dit komt omdat de koers van de crypto munten heel erg schommelt en daardoor het short traden heel erg interessant is.

Het gebeurd regelmatig dat de koers van een crypto munt op 1 dag zomaar 8% tot 12% omhoog of omlaag schiet. Je kunt dus behoorlijk snel geld verdienen met crypto. Het gevaar is echter wel dat je ook snel geld kunt verliezen met crypto. Daarom is het ontzettend belangrijk dat jij weet waar je mee bezig bent.

Houd het nieuws rondom de crypto munt waarin jij handelt goed in de gaten, en uiteraard ook het algemene nieuws rondom crypto valuta. Allerlei invloeden van buitenaf kunnen ervoor zorgen dat de koers van een crypto munt daalt of stijgt. Je wilt dit ten alle tijde weten want bij negatief nieuws wil jij zo snel mogelijk de getroffen crypto munten verkopen. En bij positief nieuws creëert dat uiteraard weer kansen.

Handelen in crypto

Meer geld verdienen met crypto door een hefboomeffect

Naast het reguliere handelen in crypto is er ook een mogelijkheid om jou winst nog sneller te laten groeien. De meeste crypto platforms bieden de mogelijkheid om een hefboomeffect toe te passen op de crypto munten. Je moet dit zien als een multiplier op jou inzet. Dat betekent dat wanneer jij €100,- op een crypto munt inzet en een multiplier van 4 gebruikt, jij eigenlijk €400,- op die munt inzet.

Je kunt je voorstellen dat je hierdoor een stuk sneller veel geld kunt verdienen, maar helaas ook verliezen. Daarom is het belangrijk dat je hier pas naar gaat kijken als je ontzettend goed weet wat je doet. Verlies jij tijdens het handelen in crypto bijna nooit geen geld, dan is het wellicht de moeite waard om te kijken naar een hefboomeffect. High risk high reward.

Geld verdienen met crypto doormiddel van Staking

Naast het traden/verhandelen van crypto munten zijn er nog meer manieren om geld te kunnen verdienen met crypto. 1 van deze populaire manieren is met behulp van staking. Hierbij houd jij de crypto munten voor een langere periode in jouw wallet en in ruil daarvoor ontvang jij een vergoeding vanuit het crypto platform.

Geld verdienen met Crypto door Staking

Uiteraard moet je natuurlijk ook de koers van de crypto munten die jij vast zet in de gaten houden. Want ook hier kun je natuurlijk goede winst mee halen als je ze op het juiste moment weer verkoopt. Maar dat gaat alweer de kant van het traden/verhandelen op. Een aantal goede crypto munten voor staking hebben we hieronder in een lijstje gezet.

 1. Tezos (Alleen al door deze crypto munt in jouw wallet te zetten ontvang jij 6% per jaar)
 2. Neblio
 3. Komode
 4. Decred
 5. NAV Coin

Geld verdienen met crypto als masternode

Een andere populaire manier om geld te verdienen met crypto is het gebruik van masternodes. Wat je doet is een groot aantal crypto munten in jouw wallet zetten die 24/7 taken uitvoeren rondom de crypto munt. Jij krijgt van de cryptovaluta een vergoeding voor het uitvoeren van deze taken op jou computer.

Het nadeel is dat je vaak wel een groot aantal crypto munten nodig hebt om hiermee te kunnen starten. Vaak is het minimum aantal crypto munten waarmee je moet starten 1000 maar dit kan bij een aantal cryptovaluta zelfs 20.000 zijn. Er zijn 2 crypto munten die over het algemeen goed gebruikt kunnen worden om als masternode in te zetten. Dit zijn de DASH en de PIVX.

Geld verdienen met crypto door bloggen

Ben jij iemand die al het een en ander weet van crypto currency en de verschillende crypto munten? Dan kun je deze kennis gebruiken om verschillende blogs te schrijven en hier geld mee te verdienen. Er zijn meerdere crypto platforms waar je blogs kunt schrijven met de kennis die jij hebt.

Wanneer mensen jou blogs steeds meer gaan waarderen en ook positieve reacties gaan posten dan krijg jij als schrijver ook steeds meer geld. Zo kun jij jou kennis op een ontzettend simpele manier gebruiken om geld te verdienen met crypto. Een van de meest bekende crypto platforms waar je blogs kunt schrijven is Steemit. 

Day traden met crypto

Wellicht heb je wel eens van het begrip daytraden gehoord? Je koopt bijvoorbeeld om 13:00 een Bitcoin van $ 3.000 en deze verkoop je 1 uur tot 2 uur later alweer voor $ 3.200. Deze manier van handelen kost best wat tijd en concentratie omdat je de koersen nauwlettend in de gaten moet houden voor een langere tijd. 

Wanneer je dit naast een fulltime baan wilt doen kun je dat het beste in de avonduren en de weekenden doen. Je hebt namelijk wel een aantal vrije uren achter elkaar nodig om dit succesvol te kunnen doen. Maar als je hier echt goed in word kun jij jou fulltime baan wel opzeggen, want je kunt hier echt heel veel geld mee verdienen. 

Conclusie geld verdienen met crypto

Geld verdienen met crypto is niet voor iedereen weg gelegd, je moet risico durven te nemen en ook zeker wel weten waar je mee bezig bent. Niet iedereen wil hier de tijd voor nemen maar toch is dit wel de snelste manier om veel geld te verdienen. Er zijn meer dan genoeg verhalen op het internet te lezen van mensen die na een paar maanden al niet meer voor een baas hoefden te werken omdat ze zoveel aan crypto hadden verdiend.

Ben jij iemand die geïnteresseerd is om via crypto geld te verdienen? Dan raden wij jou graag aan om een alles in 1 online training te volgen. Op die manier leer jij alles wat je moet weten over het verhandelen van crypto valuta en voorkom je de valkuilen waar veel mensen in lopen. In onze review over de Crypto Masterclass vertellen wij alles over de nummer 1 online training in Nederland.

Wil jij ook kunnen leven van de inkomsten die jij verdient via Crypto?

Dan adviseren wij om de Crypto Masterclass te volgen. Hier leer jij stap voor stap om succesvol te handelen in Crypto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.