geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen – Verdien met gemak €7500,- per maand

Jij wil dus graag geld verdienen met bloggen? Dat is absoluut mogelijk. Je kunt er met gemak een volledig inkomen mee verdienen als je weet waar je mee bezig bent. Er zijn genoeg voorbeelden van websites die €10.000,- per maand binnen halen. Dit is echter volledig afhankelijk van de manieren die jij gebruikt om geld te verdienen met bloggen.

In het volgende artikel vertellen wij jou de beste manieren om dit te bereiken. De meeste manieren zijn wel gebaseerd op de lange termijn, vaak moet je eerst bezoekers genereren voor jou website. Maar als jij geduld hebt en doorzet kun je ontzettend mooie resultaten gaan verwachten. Zo kun jij straks jou 9 tot 5 baan gaan opzeggen.

Waarom geld verdienen met bloggen?

Het lijkt waarschijnlijk voor de meeste mensen een overbodige vraag waarom je geld zou willen verdienen met bloggen. Voor veel mensen zal dit namelijk een droom zijn. Geld verdienen via het internet en zelf jou tijd kunnen indelen. Toch willen wij de voordelen van geld verdienen met bloggen voor jou op een rijtje zetten.

Geld verdienen met bloggen

Zo krijg jij namelijk nog een beter beeld waarom het echt de moeite waard is om hiermee te beginnen en door te zetten. Want er zijn al zoveel mensen die dankzij het internet hun 9 tot 5 baan hebben kunnen opzeggen en volledig leven van de inkomsten die zij binnenhalen via het internet. Dat wil jij toch ook?

 • De opstartkosten voor een eigen website zijn ontzettend laag
 • Je hebt geen eigen pand nodig
 • Lekker geld verdienen van achter jouw eigen computer
 • Het internet is 24/7 online en dus kun je geld verdienen als je slaapt
 • Je kunt zelfs aan jouw business werken als je op reis bent
 • Jij kunt zelf jouw eigen tijd indelen
 • De mogelijkheden zijn eindeloos
 • De inkomsten die je kunt genereren via het internet kent geen grenzen, in tegenstelling tot wanneer je gaat werken voor een baas.

Wat is een blog?

Waarschijnlijk weet bijna iedereen wel wat een blog is, maar toch is het goed om hier even bij stil te staan. Het woord blog is een afstammeling van weblog. Blog is dus geen fysiek boek maar een verzameling van verhalen of ervaringen die online geplaatst zijn. Anders dan een website waar je simpelweg een aantal statische pagina’s hebt is een blog iets wat je bijhoud.

Je plaatst dus regelmatig nieuwe blogs over verschillende onderwerpen. Blogs worden ook wel vaak artikelen genoemd, echter zit er nog wel een verschil tussen beide. Blogs kunnen na een tijdje hun relevantie verliezen terwijl artikelen vaak tijdloos zijn. Op de meeste blog websites vind je dus eigenlijk ook vaak wel artikelen.

Waar kun je over bloggen?

Het is natuurlijk goed mogelijk dat je helemaal nog geen eigen blog website hebt en erover na zit te denken om er 1 te beginnen. Maar waar moet je dan over gaan bloggen? Het is een goed idee om met jou website in een bepaalde niche te gaan zitten. Dit wil zeggen dat jou website een bepaald onderwerp behandeld.

Een voorbeeld hiervan zou kunnen zijn dat jou website alles te maken heeft met gezond eten, reizen of geld verdienen. Vervolgens ga je allerlei blogs schrijven die te maken hebben met dat onderwerp. Op die manier weet Google ook beter waar jou website over gaat en zul jij hoger scoren in de ranking. Zo heeft onze website alles te maken met online geld verdienen.

De meest populaire niche websites om geld te verdienen met bloggen zijn reizen, geld verdienen, eten, gezondheid, uiterlijk en lifestyle.

Het kiezen van een niche voor jouw website kan voor sommige mensen als lastig worden ervaren. Ze twijfelen vaak waar je goed aan doet en waar zij de meeste kans van slagen mee hebben. De beste tip die wij jou kunnen geven is om een niche te kiezen waar je affiniteit mee hebt. Want als jij blogt over iets wat je leuk vind dan gaat dit veel makkelijker.

Ook zullen de bezoekers op jouw website echt gaan merken wanneer jij schrijft over iets wat jij leuk vind. De blog die jij nu leest is hier een goed voorbeeld van.

Een Blog website opzetten

Zoals wij al eerder vertelden kan het goed mogelijk zijn dat jij nog helemaal geen blog website hebt opgezet. Misschien heb jij zelfs nog nooit een website opgezet en heb je hier helemaal geen kennis of ervaring mee. Wees dan gerust want het is echt zoveel makkelijker dan jij waarschijnlijk denkt. Iedereen kan namelijk een basis website om op te bloggen opzetten.

Veel mensen denken dat je veel kennis en ervaring nodig hebt om een eigen website op te zetten, maar niets is dus minder waar. Om jouw een idee te geven wat er allemaal bij komt kijken om een eigen website op te zetten hebben wij hieronder de globale stappen op een rijtje gezet. Je zult zien dat het makkelijker is dan jij dacht.

Een naam voor jouw website registreren

Wanneer jij een niche hebt gekozen voor jouw nieuwe blog website is het zaak om als eerst een domeinnaam te kiezen en te registreren. Dit is de URL die mensen boven in de adresbalk van de browser intypen om op jouw website terecht te komen. Het is belangrijk dat de domeinnaam iets vertelt over de niche waar jij over bloggen gaat.

Het logo van Neostrada

Dus niet dat jij lekkerfietsen.nl registreert als domeinnaam terwijl jij een blog website over dieren wil beginnen. Er zijn ontzettend veel websites waar jij een domeinnaam kunt registreren. Wij geven echter de voorkeur aan Neostrada omdat zij goede en snelle support hebben en ook eerlijke prijzen.

Hosting voor jouw website aanvragen

Tijdens het registeren van jouw domeinnaam krijg jij de keuze om ook de webhosting af te nemen. Deze is nodig om de daadwerkelijke website op te draaien, hier komen ook de bestanden van de website op te staan. Wanneer je begint met een nieuwe website is het goedkoopste pakket meer dan voldoende. Het registeren van een domeinnaam en webhosting kost je gemiddeld zo’n €50,- tot €60,- per jaar.

Website opzetten en inrichten

Wanneer je de domeinnaam en webhosting geregeld hebt dan kun je beginnen met het opzetten en inrichten van jouw website. Wij draaien onze website op het CMS (Content Management Systeem) WordPress. Dit is een ontzettend gebruiksvriendelijk systeem waarmee iedereen een website kan opzetten.

Veel van de grote en succesvolle websites zijn ontwikkelt in het CMS van WordPress. De mogelijkheden met WordPress zijn ontzettend groot.

Na het registreren van jouw domeinnaam en webhosting kun jij inloggen op het control panel van jouw webhosting. Hiervan krijg jij een link met inloggegevens na het registreren. In dit control panel zit een optie om WordPress te installeren als CMS. Je volgt simpelweg de stappen en daarna heb jij al een basis website online staan.

Vervolgens is het zaak om jouw website naar jouw eigen smaak in te richten. Dit gebeurt niet via moeilijke code die jij moet programmeren maar gewoon via gebruiksvriendelijke menu’s. Zo kun je een mooi thema installeren op jouw website om het uiterlijk aan te passen naar jouw smaak. Het laatste wat jou dan nog rest is het beginnen met bloggen en bezoekers genereren.

nieuw artikel schrijven in WordPress

Bezoekers naar jou blog krijgen

Het succes van een blog website is volledig afhankelijk van het aantal bezoekers dat naar jouw website komt. Daarom is het belangrijk om te bedenken hoe jij bezoekers naar jouw blog website gaat krijgen. Ga jij op Facebook blog berichten delen of wacht jij tot de mensen jou vinden via Google? Hoe dan ook, je wilt zoveel mogelijk bezoekers naar jou website krijgen.

Succesvolle blog websites hebben vaak een minimum van 10.000 bezoekers per maand. Dan ga je ook daadwerkelijk veel geld verdienen.

Verwacht niet dat jij dit aantal gelijk al in de eerste maand gaat halen, dit kost tijd en doorzettingsvermogen. Jouw website moet groeien en bekend worden binnen Google.

De belangrijkste tip die wij jou kunnen geven om meer bezoekers te genereren is het schrijven van waardevolle content op jouw website. Je wilt blog berichten schrijven waar mensen wat aan hebben, waar jij mensen mee kunt helpen. Denk er bijvoorbeeld over na welk probleem jij voor mensen kunt oplossen als je een bericht wilt gaan schrijven.

Je doet er goed aan om vooral in het begin over specifieke onderwerpen te schrijven. Wanneer je een blog bericht over “afvallen” wilt schrijven kies dan bijvoorbeeld voor “afvallen met een ketogeen dieet”. Je zult meer bezoekers op jouw website krijgen omdat er op dat onderwerp minder concurrentie zit als “afvallen”.

Hoe meer relevante blog berichten jij schrijft hoe sneller jij zult groeien. Ook is het verstandig om je te verdiepen in het toepassen van goede SEO op jouw website en blog berichten. SEO betekent Search Engine
Optimization. Met het toepassen van goede SEO komen jouw blog berichten hoger in Google te staan en krijg jij dus meer bezoekers naar jouw website.

Manieren om geld te verdienen met bloggen

Wanneer jij eenmaal genoeg bezoekers per maand naar jouw website krijgt kun jij manieren toe gaan passen om geld te verdienen met jouw blog berichten. Hieronder vertellen wij jouw de beste en meest populaire manieren om dat te bereiken. Kijk welke manier jouw het meeste aanspreekt en ook welke het meeste kans van slagen heeft binnen jouw doelgroep.

Geld verdienen met bloggen via affiliate marketing

De eerste ontzettend populaire manier die wij gaan bespreken is het toepassen van Affiliate Marketing op jouw website. Bij Affilliate Marketing ga jij een product of dienst van iemand anders promoten op jouw website. In ruil daarvoor ontvang jij per aangeleverde verkoop een deel van het verkoopbedrag, dat noemen wij een commissie.

In jouw blog berichten kun je dus een speciale affiliate link verwerken om mensen naar de verkoop pagina van het product te sturen. Door deze unieke affiliate link weet de verkopende partij door wie de bezoeker is aangeleverd en wie er dus recht heeft op de commissie. Maar hoe kom je dan aan deze affiliate links?

Sowieso hebben veel grote merken en namen een eigen affiliate programma om hun producten te promoten via Affiliate Marketing, denk bijvoorbeeld aan Wehkamp. Ook zijn er in Nederland genoeg affiliate netwerken te vinden waar jij je bij kunt aanmelden. Hier vind je een verzameling van producten en diensten die jij kunt gaan promoten. De grootste en populairste affiliate netwerken in Nederland zijn:

 1. Paypro
 2. Daisycon
 3. Bol.com
 4. Tradetracker

Wil jij beginnen met het toepassen van Affiliate Marketing dan doe je er goed aan om eens te kijken naar de Affiliate Marketing Revolutie cursus. Hier leer jij van A tot Z hoe jij een succesvolle en winstgevende affiliate website opzet. In onze review over de Affiliate Marketing Revolutie vertellen wij jou hier meer over.

Man die geld verdient met het internet

Verkoop jouw eigen product of dienst

Je kunt er natuurlijk ook een schakel tussenuit halen en zelf een product of dienst gaan verkopen. Dit klinkt voor jou misschien als heel veel werk in de oren, maar dit valt reuze mee. Jij bent vast ergens ontzettend goed in of hebt ergens heel veel verstand van. Schrijf hier dan een klein e-boekje over en verkoop deze op jouw website.

Belangrijk is natuurlijk wel dat jou product mensen kan helpen of entertainen, het moet wel waarde hebben. Maar hiermee kun je natuurlijk nog meer geld verdienen als Affiliate Marketing, je hoeft namelijk het verkoopbedrag niet te verdelen tussen 2 partijen. De methode is echter precies hetzelfde als met Affiliate Marketing.

Google AdSense inzetten

Een andere optie om geld te verdienen met bloggen zou kunnen zijn om Google AdSense in te zetten op jouw website. Het interessante van Google AdSense is dat jij bijna niets hoeft te doen om hier geld mee te verdienen, je hoeft alleen maar te zorgen voor bezoekers op jouw website. Google zorgt voor de rest, hoe makkelijk is dat?

Met Google AdSense sta jij Google toe om relevante advertenties op jouw website weer te geven. Jij krijgt dan betaald wanneer een bezoeker op een advertentie klikt. Jij hoeft hier zelf niets voor te regelen, Google doet alles voor jou.

Je zult met Google AdSense niet zoveel geld kunnen verdienen als dat jij met Affiliate Marketing zou kunnen. Maar je hoeft er ook praktisch niets voor te doen, alleen een account aanmaken bij Google AdSense. Daarom is het zeker verstandig om te overwegen om Google AdSense in te zetten.

Geld verdienen met bloggen voor bedrijven

De volgende methode om geld te verdienen met bloggen is het direct benaderen van bedrijven om voor hen te gaan bloggen. Veel bedrijven willen beter zichtbaar worden en naamsbekendheid opbouwen. Goede blogs op de website helpt daar ontzettend goed bij mee. Bedrijven komen professioneler en deskundiger over wanneer zij goede en relevante artikelen op hun website hebben staan.

Het bloggen voor bedrijven is de laatste tijd ontzettend populair aan het worden en zie je steeds meer bloggers doen. Wat je hiermee kunt verdienen is uiteraard sterk afhankelijk van het bedrijf en de business waar ze in zitten. Maar gemiddeld kun je rekening houden dat de prijzen liggen tussen de €400,- en €600,-.

Maar hoe kom je dan aan bedrijven waarvoor je kunt gaan bloggen? Dat is heel simpel, je benaderd ze gewoon. Kijk welke bedrijven voor jouw interessant zijn en zoek contact met deze bedrijven. Stuur ze een e-mail en vertel ze over jouw zelf en de mogelijkheid die jij ze kunt bieden. Vaak zullen bedrijven ook wat van zich laten terug horen.

Er is nog een alternatieve methode om geld te verdienen met het schrijven van blogs voor bedrijven. Jij kunt namelijk ook een plaatsing van jouw blog te koop aanbieden op een platform. Zo kunnen bedrijven een blog op jouw website kopen. Hiervoor is er een goed platform dat bloggers en bedrijven met elkaar in contact brengt namelijk Whitepress.

Maak een account aan en je kunt gelijk in contact komen met bedrijven. Het is dan uiteraard wel belangrijk dat je maandelijks al een mooi aantal bezoekers op jouw website krijgt. Anders is het natuurlijk niet interessant voor bedrijven om een blog plaatsing te kopen.

Conclusie over geld verdienen met bloggen

Zoals jij hierboven hebt kunnen lezen zijn er genoeg manieren om geld te verdienen met bloggen. Het belangrijkste is dat je voor jou zelf een plan uitstippelt en begint. Waar de meeste mensen de fout in gaan is het te vroeg opgeven als het even niet lukt. Mensen stoppen al wanneer zij in de eerste maand niet gelijk 10.000 bezoekers op hun website krijgen.

Het succesvol opzetten van een website en het generen van bezoekers is niet heel moeilijk maar het kost alleen wel wat tijd. Want de sleutel om geld te kunnen verdienen met bloggen is het krijgen van zoveel mogelijk bezoekers op jouw website. 90% van de mensen die beginnen aan dit avontuur geven vaak al veel te vroeg op. Jouw kansen liggen er dus wanneer jij doorzet. Dan zul jij zien dat je ontzettend mooie dingen kunt bereiken en jou 9 tot 5 baan uiteindelijk kunt opzeggen.

Wil jij ook met gemak €7500,- per maand kunnen verdienen van achter jouw computer?

Dan raden wij de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard ten zeerste aan. In deze online training leer jij stap voor stap om een winstgevende website op te zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.