geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing? Stop met jou 9 tot 5 baan

Jij wilt dus graag meer weten over hoe je geld kunt verdienen met Affiliate Marketing? Daar ga ik tenminste wel vanuit als je op deze pagina terecht bent gekomen. En gelijk heb je want Affiliate Marketing is een ontzettend mooie manier om aan een passief inkomen te werken. Wij krijgen regelmatig een e-mail als we ’s morgens wakker worden dat we geld hebben verdiend via Affiliate Marketing.

In het volgende artikel vertellen wij jou meer over Affiliate Marketing en hoe jij hier zelf mee aan de slag kunt gaan. Want het is namelijk echt niet moeilijk om geld te verdienen met behulp van Affiliate Marketing. De truc is om te beginnen en vol te houden.

Wat is Affiliate Marketing?

Om geld te kunnen verdienen met Affiliate Marketing is het natuurlijk eerst belangrijk dat jij weet wat Affiliate Marketing precies is. Bij Affiliate Marketing draait alles om het promoten van een dienst of product van een bedrijf in ruil voor commissies. Verkoop jij doormiddel van jou promotie een product of dienst dan ontvang jij hiervoor een deel van het verkoopbedrag (commissie).

Je kunt dit bijvoorbeeld doen door het opzetten van een eigen YouTube kanaal, een website, blog of via Social Media. Het is dan de bedoeling dat je zoveel mogelijk bezoekers of volgers gaat werven zodat je een groot publiek bereikt. Vervolgens plaats jij unieke affiliate links van de producten of diensten die aansluiten bij jou doelgroep.

Wat is Affiliate Marketing

Deze links plaats je bijvoorbeeld in de beschrijving van een YouTube video of tussen de tekst van een blog. Wanneer mensen op deze links klikken komen ze op de sales pagina van de verkoper. De verkoper ziet automatisch dat jij ze hebt doorverwezen door de unieke affiliate link. Koopt de bezoekers vervolgens het product of de dienst dan ontvang jij hier een commissie over.

Affiliate netwerken

Hoe kom je dan aan deze affiliate links? Er zijn genoeg affiliate netwerken in Nederland waar jij je bij kunt aanmelden. Dit zijn websites waar verschillende producten en diensten van verkopers verzamelt zijn en per product/dienst ook automatisch een unieke affiliate link voor jou account word aangemaakt. Belangrijk is dat jij wel producten aanbied die relevant zijn bij jou website, blog, YouTube kanaal.

Blog jij bijvoorbeeld over geld verdienen via het internet, dan is de kans heel klein dat jij iets verkoopt als je een affiliate link plaatst voor een tosti ijzer. Kijk dus niet alleen maar naar de hoogte van de commissie maar ook naar de relevantie. Want als jij veel verkoopt van een product of dienst met een lage commissie verdien je uiteindelijk ook veel geld.

Het logo van Paypro

Je bent niet verplicht om via affiliate netwerken producten aan te bieden. Er zijn ontzettend veel bedrijven die ook hun eigen affiliate programma hebben. Ons advies is wel om het product of de dienst goed te kennen zodat je weet waar je het over hebt. Affiliate netwerken is dus niet de enigste optie maar begin je net met Affiliate Marketing is dit wel het makkelijkst.

In Nederland zijn er ontzettend veel affiliate netwerken en het is wellicht lastig voor jou om een keuze te maken. Wij hebben daarom voor jou de 4 grootste en beste affiliate netwerken op een rijtje gezet.

  1. PayPro
  2. DaisyCon
  3. Bol.com 
  4. TradeTracker

Werk aan een passief inkomen met Affiliate Marketing

Zoals gezegd ga je met Affiliate Marketing werken aan het opbouwen van een passief inkomen. Dit betekent dat je ook geld kunt verdienen terwijl je slaapt of wanneer je op vakantie bent. Het internet is immers 24/7 online en wanneer Affiliate Marketing eenmaal juist is opgezet dan werkt het internet voor jou.

Dit betekent echter niet dat jij geld kunt verdienen zonder er iets voor hoeven te doen. Je zult nog wel steeds het werk moeten doen om een passief inkomen op te bouwen. Ook is het onderhouden van jou Affiliate Marketing business belangrijk om de geldstroom op gang te houden. Maar als het eenmaal loopt dan is dit een stuk minder werk dan een 9 tot 5 baan.

Afhankelijk van jou kennis en ervaring kan het opzetten van een Affiliate Marketing business wat tijd in beslag nemen. Wij verdienden ons eerste geld na zo’n 3 maand bezig te zijn. Daarna komt alles in een stroomversnelling als jij de juiste wegen bewandelt. Het beste gevoel is vooral dat wij nu inkomsten binnen krijgen terwijl we even niets aan het doen zijn.

Affiliate Marketing Saldo bij paypro

Geld verdienen met Affiliate Marketing

Zoals reeds vermeld zijn er meerdere manieren om Affiliate Marketing toe te passen, je kunt deze zelfs erg mooi combineren. Zo kun jij bijvoorbeeld video’s vanuit jou eigen YouTube kanaal ook toevoegen in blogs die je op jouw Affiliate website schrijft. Dit word namelijk ook door Google opgemerkt en zal jou belonen met hogere posities in de zoekresultaten.

Het combineren van de verschillende manieren om Affiliate Marketing toe te passen is dus een slimme keuze. Maar de meest gekozen methode om Affiliate Marketing in te zetten is het opzetten van een Affiliate website. Hierbij kies je van te voren welke type producten of diensten je wilt gaan promoten zoals bijvoorbeeld dieet/afval producten. En vervolgens creëer je een website die te maken heeft met die categorie, ook wel niche genoemd.

Door op de website informatieve artikelen te schrijven die te maken hebben met de niche waarin jij de producten gaat promoten ga jij bezoekers naar jou website leiden. In de artikelen die jij schrijft verwerk jij vervolgens de affiliate links van de producten die jij wilt promoten. Het mag logisch zijn dat het belangrijk is om zoveel bezoekers op jou website te krijgen. Hierin speelt SEO (Search Engine Optimalization) een belangrijke rol, hierover later meer in dit artikel.

Belangrijke begrippen bij Internet Marketing

Stappenplan om geld te verdienen met Affiliate Marketing

Om jou te laten zien hoe snel en simpel je kunt beginnen met Affiliate Marketing hebben wij de verschillende stappen voor jou op een rijtje gezet. Dit stappenplan beschrijft hoe je een Affiliate website kunt opzetten en kunt beginnen met het schrijven van artikelen. Je zult zien dat geld verdienen met Affiliate Marketing makkelijker is dan je denkt. Ook de kosten om te starten met Affiliate Marketing zijn ontzettend laag, gemiddeld kost 1 Affiliate website jou €50,- per jaar.

Stap 1: Domeinnaam + hosting aanvragen

Voor je überhaupt kunt beginnen met het opzetten van een Affiliate website zul je eerst een domeinnaam moeten registreren en een hostingpakket moeten aanvragen waar de website op kan draaien. Het is belangrijk dat je een domeinnaam kiest die iets verteld over het onderwerp van de website. Waarschijnlijk zijn de beste domeinnamen waar je het eerst aan denkt al wel bezet dus je zult creatief moeten zijn.

Er zijn in Nederland ontzettend veel partijen waar je een domeinnaam kunt registeren en de kosten zijn erg laag. Wij hebben zelf erg goede ervaring met Neostrada en hier kun je ook goedkoop een hostingpakket aanvragen. Voor het begin heb je meer dan voldoende aan het goedkoopste hostingpakket. Wanneer je eenmaal een domeinnaam en hostingpakket hebt aangevraagd krijg je de inlog gegevens van de beheerpagina van de website en ben je klaar om verder te gaan.

Stap 2: WordPress installeren

Er zijn verschillende mogelijkheden om tot een website te komen, zo kun je bijvoorbeeld een kant en klare website huren bij verschillende bedrijven. Maar dit zijn vaak hoge kosten en heb je de website nooit helemaal volledig in eigen beheer. Het makkelijkste en goedkoopste is om het gratis CMS (Content Management Systeem) te installeren op jou nieuwe domeinnaam/webhosting.

Wordpress installeren

Dit is zeer eenvoudig te installeren en WordPress is ontzettend gebruiksvriendelijk om een website te ontwikkelen. Iedereen kan dit in principe voor elkaar krijgen zonder enige kennis of ervaring. Wanneer je bij Neostrada de webhosting hebt aangevraagd log je in op het CPanel waar je de gegevens van op de e-mail hebt gekregen.

Eenmaal ingelogd krijg je een scherm met ontzettend veel icoontjes. Jij wilt op zoek gaan naar het tabblad “Software” en daar zie jij het icoontje WordPress bij staan. Installeer via het icoontje de WordPress module en volg de instructies op het scherm. Daarna is WordPress geïnstalleerd en heb je al een basis website online staan. Deze moet uiteraard nog wel ingericht worden.

Stap 3: Basis inrichting van de website

Nu jij de WordPress module geïnstalleerd hebt ben je klaar om jou website vorm te gaan geven. Er zijn verschillende zaken die je kunt gaan inrichten zoals menu’s, pagina’s en thema’s. Doorloop gewoon rustig alle menu’s en lees aandachtig door wat je er allemaal kunt instellen. Je word goed geholpen binnen WordPress en veel zaken spreken ook voor zich.

Een thema is een grafische schil over de website die bepaald hoe jou website eruit komt te zien. Er zijn oneindig veel thema’s en voor bepaalde “premium” thema’s moet je betalen. Voor Affiliate Marketing is het belangrijk dat je een thema kiest zonder teveel poespas. Hoe “cleaner” het thema eruit ziet hoe beter, want je wilt niet dat mensen afgeleid worden door allerlei toeters en bellen.

Stap 4: Artikelen schrijven

In principe heb je nu de basis voor een Affiliate website staan en kun jij beginnen met het promoten van de producten of diensten om commissies te verdienen. Zoals eerder gezegd kun je dat doen door artikelen te gaan schrijven waarin je de affiliate links verwerkt.

nieuw artikel schrijven in WordPress

Door steeds meer content (artikelen) te plaatsen op jou website word je steeds beter vindbaar op Google en zullen de bezoekers gaan stijgen. Het is wel belangrijk dat jij rekening houd met de SEO van jou artikelen, hiervoor zijn een aantal punten erg belangrijk.

Om jou hierbij te helpen kun je de Yoast SEO plug-in installeren op jou website. Deze plug-in verteld jou precies bij elk artikel waar je op moet letten en welke punten je nog moet verbeteren. Zo zorg jij ervoor dat de artikelen geoptimaliseerd zijn voor Google en andere zoekmachines.

Tips om geld te verdienen met Affiliate Marketing

Zoals je kunt lezen is het principe van Affiliate Marketing helemaal niet zo moeilijk en kun jij al vrij snel geld verdienen met Affiliate Marketing. De meeste mensen verdienen hun eerste commissies nadat ze 2 a 3 maand bezig zijn en als je het goed blijft dat alleen maar groeien.

Wij willen jou tot slot nog een aantal tips mee geven waar je rekening mee kunt/moet houden als je gaat beginnen met Affiliate Marketing. Lees ze goed door en doe hier jou voordeel mee. Het belangrijkste om te slagen met Affiliate Marketing is dat je begint en niet opgeeft, dan kom jij er 100%.

Schrijf waardevolle content

Het belangrijkste aan een succesvolle Affiliate website is dat je waardevolle content schrijft voor de bezoekers. Je moet de bezoekers iets kunnen bieden waardoor ze blijven en geïnteresseerd raken. Neem bijvoorbeeld dit artikel, blijkbaar was het interessant genoeg voor jou om door te lezen.

Het is niet genoeg om alleen maar Affiliate links op jou website te plaatsen. Je moet de bezoekers waarde kunnen bieden. Bedenk welke problemen jij voor de bezoekers kunt oplossen en schrijf hierover. Zeer belangrijk.

geld verdienen met artikelen schrijven

Wees uniek

Zorg dat je uniek bent  op het internet. Ga geen teksten of zinnen van andere websites kopiëren naar artikelen van jezelf. Hiervoor word je namelijk bestraft door Google en zullen jou artikelen minder goed vindbaar zijn. Wees dus jezelf en gebruik geen teksten van een ander. Je kunt natuurlijk wel andere websites als bron gebruiken voor jou informatie.

Details doen er niet toe

Dat klinkt natuurlijk een beetje vreemd want de basis van de Affiliate website moet wel goed zijn. Maar besteed niet teveel aandacht aan de details van de website zoals het uiterlijk. Wij zien te vaak dat mensen weken bezig zijn om de website er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Maar dat is niet belangrijk en dat kan nog wel als de website eenmaal goed loopt.

Het allerbelangrijkste is het maken van goede content om bezoekers naar jou website te krijgen. Staar je dus niet blind op de kleine details maar zorg voor een goede basis en begin met het maken van content.

Wees slim in wat je promoot

Wees slim in de producten of diensten die je gaat promoten. Hiermee bedoelen wij dat er vaak meerdere producten in een niche zijn die jij op de website kunt promoten. Maar er zit vaak veel verschil in de hoogte van de commissies en hoe goed een product verkoopt. Besteed voldoende aandacht aan het kiezen van de producten of diensten die jij gaat promoten. Weet ook wat je promoot en schaf desnoods het product aan.

Stap voor stap begeleiding bij Affiliate Marketing

Wil jij nou een vliegende start maken met Affiliate Marketing en geen beginnersfouten maken? Kijk dan eens naar onze review over de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. In deze online video training word jij stap voor stap begeleid bij het opzetten van een succesvolle Affiliate website. Tevens krijg je toegang tot een ontzettend sterke online community.

Wil jij ook €250,- per dag verdienen met Affiliate Marketing?

Dan adviseren wij jouw om de Affiliate Marketing Revolutie te volgen. In deze online training leer jij stap voor stap hoe jij Affiliate Marketing succesvol toepast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.