Tips om eigen webshop te beginnen

Tips om een eigen webshop te beginnen – Voorkom beginnersfouten

Jij zit er dus over na te denken om een eigen webshop te beginnen en bent op zoek naar de beste tips op jou een vliegende start te geven? Of misschien heb je al wel een eigen webshop en ben je aan het kijken hoe jij deze kunt optimaliseren en verbeteren. Een eigen webshop opzetten is een ontzettend mooie manier om een online inkomen te genereren, echter ben jij niet de enigste en is er best wel wat concurrentie.

Daarom is het belangrijk om niet zomaar te beginnen en jezelf eerst goed in te lezen over alles wat belangrijk is bij het opzetten van een eigen webshop. In het volgende artikel geven wij de belangrijkste tips om een eigen webshop te beginnen. Zo voorkom je de meest gemaakte beginnersfouten en ben je goed voorbereid.

Waarom een eigen webshop?

Het is goed om eerst stil te staan waarom een eigen webshop opzetten nou zo interessant is. Wat zijn de voordelen van het succesvol runnen van een eigen webwinkel? Allereerst is het natuurlijk ontzettend fijn dat jij je eigen tijd in kunt delen. Je bent niet meer afhankelijk van een baas en jou werktijden kun je zelf bepalen en zit niet meer vast aan een 8 tot 5 baan.

Dat is natuurlijk alleen het geval als jou eigen webshop genoeg omzet gaat draaien dat je geen baan meer nodig hebt. Verder zijn er nog veel meer voordelen van het runnen van een eigen webshop. Wij hebben deze voordelen voor jou op een rijtje gezet. Hopelijk geeft dit jou motivatie nog een extra boost om voor de 100% voor dit avontuur te gaan. Want wie wil er nou niet baas zijn over zijn eigen tijd.

  • Jij bepaalt jou eigen werktijden en zit niet meer vast aan een 8 tot 5 werkdag.
  • Je hebt geen eigen pand nodig
  • De opstartkosten voor een eigen webshop zijn erg laag
  • Je kunt een eigen webshop prima beginnen naast jou reguliere 8 tot 5 baan
  • Een webshop is 24/7 online en werkt dus ook ’s nachts voor jou door, hierdoor is jou limiet niet meer het aantal uren dat je kunt werken
  • Steeds meer mensen kopen online hun producten
  • Je bereikt ontzettend veel mensen
  • Bijna alles is te automatiseren zodat jij veel meer vrije tijd over houd voor andere zaken

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er nogal wat ontzettend mooie voordelen van het beginnen van een eigen webshop. Het is ook niet voor niets dat zoveel mensen tegenwoordig op zoek zijn naar manieren om online een inkomen te genereren. Veel mensen willen niet meer vast zitten aan een 8 tot 5 baan en zijn op zoek naar meer vrijheid.

Een webshop is dus zeker een manier om dat te bereiken maar, het is natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Want een webshop beginnen is namelijk echt niet moeilijk maar kan het wel een uitdaging zijn om er een succes van te maken. Er is tegenwoordig veel concurrentie en jij zult je dus moeten onderscheiden.

Juist daarom hebben wij ook een artikel geschreven om jou tips te kunnen geven om succesvol een eigen webshop te beginnen. Want een vliegende start is natuurlijk ontzettend fijn.

Tips om een eigen webshop te beginnen

Zoals beloofd zullen wij hieronder de belangrijkste tips toelichten om een eigen webshop te beginnen. We gaan echter niet alles behandelen wat er bij komt kijken om een webshop op te zetten, in dit artikel geven we namelijk zoals gezegd praktische tips. Voor een stappenplan over het opzetten van een webshop verwijzen wij jou graag naar ons artikel over geld verdienen met een webshop.

Hier zie je het proces van een eigen webshop

Wil jij liever begeleid worden bij het opzetten van jou webshop en zoek jij een stap voor stap training? Er is op het internet ook genoeg informatie te vinden om een eigen webshop te kunnen starten. Wanneer je bijvoorbeeld een WordPress website begint zijn er plug-ins die al een kant en klare webshop aanleveren. Het enigste wat jij nog hoeft te doen is de webshop goed inrichten en vullen.

Passie

De allereerste tip die wij jou willen meegeven en zeker één van de belangrijkste in dit rijtje is dat je een webshop begint in een niche waar jij passie voor hebt. Iedereen heeft wel een passie of een expertise waar ze niet over uitgepraat raken. Zoek iets waar jij goed in bent en waar jij feeling mee hebt, dan sta je namelijk al met 1-0 voor.

Je houd het ook veel langer vol als jij iets doet waar jij passie voor hebt. En aangezien succes met een eigen webshop niet zomaar komt aanwaaien is het goed als je iets verkoopt wat je ook leuk vind. Zo vertel je namelijk veel makkelijker over de producten en kun jij je veel makkelijker in de doelgroep verplaatsen.

Ook het schrijven van artikelen en teksten zal voor jou dan geen probleem zijn aangezien je verteld over iets wat je leuk vind. Natuurlijk kun je wel een webshop opzetten met als doel om snel geld te verdienen. inkopen via Alibaba en een product kiezen dat via brievenusbezorging geleverd kan worden.

Maar heb jij een feeling met dit product? Zou jij dit product ook zelf aanschaffen? En wat als de omzet tegen zou vallen, heb jij er dan nog steeds lol aan? Is jou antwoord op 1 van de bovenstaande vragen nee, dan zou ik jou afraden om hier een webshop in te beginnen. Zoals gezegd, doe iets wat jij leuk vind want dan houd je het gewoon veel langer vol.

Plan van aanpak

Zomaar beginnen met het opzetten van een webshop is vaak gedoemd om te mislukken. Het is belangrijk om over een aantal zaken goed na te denken voor je begint. 1 van de tips om een eigen webshop te beginnen die veel mensen overslaan is om een plan van aanpak op te zetten zodat je jou weg naar succes hebt uitgestippeld. Hoe ga jij er bijvoorbeeld voor zorgen dat jou webshop zich onderscheidt van al die andere webshop die er al zijn?

Het maken van een plan van aanpak

Ook wil je online gevonden kunnen worden met jouw webshop, maar hoe ga jij dat bereiken? Verder is het uitvoeren van een onderzoek ook belangrijk om te doen voor je een webshop gaat beginnen. Wat is de vraag naar de producten die jij eventueel wilt verkopen? Kijk hoe vaak mensen zoeken op google naar de belangrijkste zoektermen rondom jou niche.

Maak fouten

De volgende tip om een eigen webshop te beginnen is wellicht niet het meest voor de hand liggen. Maar wees niet te bang om fouten te maken. Van fouten maken leer je namelijk ontzettend veel en meestal weet jij na het maken van een fout vaak wel welke kant je op moet. Natuurlijk wil je zo weinig mogelijk fouten maken en geen geld verliezen.

Maar soms moet je ook niet te bang zijn en wanneer jij een goed idee hebt en er gewoon voor gaan. Het is jouw webshop en jij bepaalt de richting waar je daarmee op gaat. Fouten maken hoort daar bij en zal jou webshop alleen maar sterker maken.

Webshop opzetten

Zoals we reeds al hebben aangegeven gaan wij in dit artikel niet stap voor stap beschrijven hoe je een webshop kunt opzetten. Toch willen wij een aantal belangrijke punten om een webshop in te richten aanhalen. Zo zul jij bijvoorbeeld een platform moeten kiezen om jouw webshop op te draaien. Om jou hiermee op weg te helpen hebben wij een artikel geschreven over de beste webshop software.

Ook zul jij na moeten denken over de voorwaarden die jij stelt in de webshop zoals verzending, garantie en retour zendingen. Allemaal zaken die jij in moet regelen wanneer je een webshop wilt gaan opzetten. Verder moet je de klanten ook een mogelijkheid tot betaling aanbieden zoals iDeal. Het zijn geen hele lastige zaken als je eenmaal weet hoe het werkt, maar wel zaken die je niet moet vergeten.

Reviews zijn belangrijk

Een tip om een eigen webshop te beginnen die veel mensen niet weten is dat reviews belangrijk zijn. Wat wij daarmee bedoelen is dat mensen kijken of andere klanten positief zijn over een product. Wanneer jij bijvoorbeeld een nieuwe computer online gaat bestellen zal jij waarschijnlijk ook reviews nalezen om te kijken hoe goed een product is.

het opzetten van reviews

Geef klanten daarom de mogelijkheid om een review/beoordeling achter te laten op de webshop. Probeer zoveel mogelijk positieve reviews te verzamelen door klanten te vragen om er 1 achter te laten. Maar laat ook punten van kritiek zien en wees eerlijk, dat waarderen klanten namelijk alleen maar. Reageer ook op reviews zodat klanten zien dat je de reviews leest en er ook wat mee doet.

Op die manier bouw je ook aan de zichtbaarheid van jou webshop en zal jij zien dat dit zich zal lonen.

Acties op jouw webshop

1 van de andere goede tips wanneer je een eigen webshop gaat beginnen is het opzetten van mooie acties op jouw webshop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan seizoen deals zoals met kerstmis of andere interessante acties. Mensen zijn hier gevoelig voor en zullen eerder overgaan tot het aanschaffen van producten als ze het gevoel krijgen dat ze een goede deal hebben.

Daarnaast is het zo dat klanten vaak ook meer aanschaffen dan 1 product als ze op een webshop aan het winkelen zijn. Wel moet je er natuurlijk zelf ook wat aan verdienen dus het afdwingen van goede inkoop prijzen is zeker aan te raden. Wel is het belangrijk om jou acties grootst te promoten zodat mensen er ook vanaf weten. Daarover hieronder meer.

Promoten van jouw webshop

Om überhaupt aan verkopen te komen op jouw webshop heb je natuurlijk bezoekers nodig. Hiervoor is het belangrijk dat jouw webshop zichtbaar is op het internet. Daarom is het promoten van jouw webshop op het internet een slim idee. Zo breng jij jouw business onder de aandacht van de mensen en weten mensen jou te vinden.

Je kunt op verschillende manieren jouw webshop promoten en te zorgen dat mensen jou vinden. Denk bijvoorbeeld aan een eigen YouTube kanaal of advertenties plaatsen op belangrijke websites. Hieronder zullen wij de 2 belangrijkste manieren om jouw webshop te promoten nader toelichten.

Begin een blog op jouw webshop

De eerste manier om jouw webshop onder de aandacht te brengen bij de mensen en zo bezoekers te genereren is het opzetten van een blog. De bedoeling is dat je vervolgens artikelen gaat schrijven die te maken hebben met de producten die jij verkoopt op de webshop. Het is belangrijk dat de artikelen die je schrijft waarde hebben en mensen kan helpen.

Het schrijven van een blog

Deze manier zal niet gelijk na 1 maand al zijn vruchten afwerpen. Maar als jij consistent goede artikelen op de webshop plaatst zal Google jou belonen met hogere posities in de zoekresultaten. Dit zal jou vervolgens weer veel meer bezoekers opleveren die via zoekmachines op jouw webshop terecht komen. Mooiere bezoekers bestaan er bijna niet.

Social Media

1 van de andere tips om een eigen webshop te beginnen is het inzetten van Social Media. Iedereen heeft tegenwoordig wel een social media account bij bijvoorbeeld Instagram, Facebook of 1 van de andere social media kanalen. Social media is hot en door het plaatsen van de juiste berichten/reclames kun jij hier ontzettend veel bezoekers en verkopen mee binnenhalen.

Maak een account aan op naam van jouw webshop en begin met het consistent plaatsen van interessante berichten. Je zult merken dat jij naar verloop van tijd volgers begint te krijgen en daardoor ook een veel groter bereik zult creëren.

Conclusie van de tips om een webshop te beginnen

Zoals je hebt kunnen lezen is geld verdienen met een eigen webshop een ontzettend mooie manier om een online inkomen op te bouwen. Veel mensen denken dat dit niet voor ze is weg gelegd. Maar het mooie is dat iedereen geld kan verdienen via het internet. Het belangrijkste wat veel mensen vergeten te doen is gewoon beginnen.

Maak fouten en sta weer op, wees consistent in wat je doet en geef niet op. Je zult zien dat je dan mooie resultaten kunt bereiken. De tips die wij hebben gegeven voor het beginnen van een eigen webshop kunnen jou daarbij helpen.

Ben jij op zoek naar de beste manieren van online geld verdienen? Lees dan zeker eens ons uitgebreide artikel waar wij jou hier alles over vertellen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.