Crypto Trading

Crypto Trading, Wat moet je weten om hiermee te beginnen?

Je bent overtuigd van de kansen die er liggen met crypto trading en wilt hier mee gaan beginnen. Wij kunnen ons voorstellen dat er dan gelijk een heleboel vragen bij je naar boven komen. Waar moet je beginnen en hoe werkt het precies? Natuurlijk is het kopen van bijvoorbeeld de Bitcoin geen moeilijk proces.

Maar het is zeker verstandig om wat meer tijd te steken in het begrijpen van de cryptocurrencymarkt. Want naast de mooie verhalen die je leest en de kansen die er zijn schuilen er ook wel risico’s. Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je via een online exchange crypto valuta kunt kopen en verkopen.

Ook laten we zien hoe je de verschillende “intimiderende” schermen op een exchange kunt lezen en hoe je hiervan kunt profiteren.

Wat is Crypto Trading?

Laten we beginnen om te kijken wat crypto trading precies inhoudt. Waarschijnlijk weet je dit in grote lijnen al wel als je op dit artikel terecht bent gekomen. Maar het lijkt ons goed om hier toch samen even naar te kijken. Eigenlijk is het principe van crypto trading te vergelijken met het handelen in aandelen.

Om hiermee geld te verdienen is het belangrijk dat je de crypto valuta bij een lage koers inkoopt en bij een hogere koers weer verkoopt. Dit klinkt makkelijker dan het in praktijk is omdat er veel zaken zijn waar je rekening mee moet houden.

Er zijn verschillende manieren om met crypto trading geld te verdienen, maar simpel gezegd maken we onderscheid tussen de lange termijn en de korte termijn. Bij de lange termijn ga je ervan uit dat de cryptocurrency op de lange termijn veel meer waard word. Je kijkt hierbij niet de de koers wisselingen op de korte termijn.

Wanneer je op de korte termijn wilt gaan handelen met crypto maken we onderscheid tussen 2 manieren, namelijk swing traden en day traden. Bij swing traden ga je op zoek naar patronen in de koers van een crypto valuta op een korte termijn. Hoe langer je hiermee bezig gaat hoe sneller je bepaalde patronen zult herkennen.

Door deze patronen te herkennen kun je voorspellen wat een koers gaat doen en op die manier op de juiste momenten de crypto munt kopen. De andere manier die wij onderscheiden bij het korte termijn handelen in Cryptocurrency’s is day traden.

De naam verklapt eigenlijk al wat deze manier van handelen precies inhoudt. Je koopt en verkoopt op dezelfde dag jouw crypto munten. Soms zelfs meerdere keren per dag. Je maakt gebruik van de live koersen van de Cryptocurrency en probeert op die manier dagelijks winsten te maken.

Waarom traden in Crypto?

Iedereen kent natuurlijk wel de verhalen van de enorme koersstijgingen van de Bitcoin. Veel mensen hebben hierdoor ontzettend veel geld verdiend. Maar wellicht dat jij je nu afvraagt of het niet te laat is om te beginnen met crypto trading. Echter is de markt van de crypto valuta constant in beweging en altijd interessant.

Ook zijn de vooruitzichten zeer positief en kun je ook op steeds meer plekken betalen met verschillende crypto munten. Zo kun je bijvoorbeeld al een Tesla kopen met de Bitcoin. Toen dat nieuws naar buiten kwam steeg de koers van de Bitcoin ook behoorlijk.

De koers van de Cryptocurrency is dus net zoals aandelen beïnvloedbaar door nieuws van buitenaf. Sinds de komst van de Bitcoin zijn er ook ontzettend veel verschillende crypto munten bij gekomen. In 2017 lag het aantal crypto munten dat bekend waren al op 919. Je hebt dus meer dan genoeg opties.

Een man met een Bitcoin bord

De koers van veel verschillende crypto munten is sterk gelinkt aan die van de Bitcoin. Experts verwachten dat de waarde van de Bitcoin nog lang niet het plafond heeft bereikt. Natuurlijk is het ontzettend belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Zomaar beginnen zal je hoogst waarschijnlijk niet veel brengen.

Zorg dat je beschikt over de benodigde kennis en dan is crypto trading absoluut één van de mooiste en leukste manieren om geld te verdienen. Kijk anders maar eens naar onze review over de Crypto Masterclass. Hier leer je stap voor stap wat je nodig hebt om succesvol te kunnen handelen in crypto.

Crypto kopen

De eerste stap die je moet nemen om met crypto trading te beginnen is het aanmaken van een account op één van de crypto exchange platformen. In ons voorbeeld in dit artikel doen we dat bij Binance maar er zijn nog veel meer ontzettend goede opties zoals bijvoorbeeld Bitvavo. In ons voorbeeld dat wij hieronder behandelen gaan wij ervan uit dat jij een account hebt aangemaakt en jouw eerste Bitcoin hebt gekocht.

Wil je meer informatie over het kopen van Bitcoins kijk dan even naar ons artikel over het kopen en verkopen van Bitcoins. Het is belangrijk dat je weet hoe en waar je Bitcoins kunt kopen omdat je met de Bitcoin ook andere Cryptocurrency kunt aanschaffen.

Crypto trading

Zoals we al reeds hebben aangegeven laten we hieronder zien hoe het werkt om op een exchange Cryptocurrency te kopen met Bitcoin. We gebruiken de exchange Binance als voorbeeld maar de theorie die wij behandelen kun je toepassen op alle andere online crypto exchanges.

Als je eenmaal een account hebt aangemaakt bij Binance kun je inloggen en beginnen met het handelen in crypto. Eenmaal ingelogd kun je links bovenin op de menuknop (9 vierkantjes naast het logo van Binance) te klikken en te kiezen voor “Exchange”. Je krijgt dan onderstaand scherm te zien.

De Binance market

Het scherm kan er voor iemand die net begint best wel intimiderend uit zien en afschrikken. Maar wees gerust, wij zullen in de onderstaande hoofdstukken er samen met jou doorheen lopen wat je nou allemaal ziet. Je zult merken dat het dan eigenlijk best wel mee valt.

In ons voorbeeld gaan wij er voor het gemak vanuit dat jij NEO wilt kopen. Je klikt rechts bovenin in het zoekvakje en vult NEO in. De gevonden resultaten worden getoond en je klikt op de gewenste munt, in dit geval NEO/BTC. Dit kun je uiteraard ook toepassen op andere crypto munten.

De belangrijkste schermen hebben wij genummerd en zullen wij hieronder dus nader toelichten. De 3 belangrijkste schermen zijn:

  1. De grafiek
  2. Het orderboek
  3. Het orderformulier

De grafiek

Het eerst scherm dat voor de meeste mensen ook in het oog springt is de grafiek. De grafiek geeft de huidige prijs van de NEO (Of een andere geselecteerde crypto munt) weer. Ook zie je de prijsgescheidenis van NEO ten opzichte van de Bitcoin. De verschillende staafjes die je ziet worden candlesticks genoemd.

Vooral dit scherm kan mensen afschrikken omdat het er in eerste opslag wat ingewikkeld uit ziet. Je hebt echter de grafiek niet eens nodig voor alleen het kopen en verkopen van NEO. Dus maak je er in het begin niet gelijk zoveel zorgen om.

De grafiek word onder andere gebruikt om bepaalde patronen in de koers van een crypto munt op te sporen. Dit doe je om een zo gunstig mogelijk moment te zoeken om een crypto munt te kopen.

Het orderboek

Ook het orderboek kan er voor sommige mensen wat verwarrend uitzien met allerlei cijfers die constant aan het veranderen zijn. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want het orderboek is makkelijk dan je denkt. Het orderboek geeft zoals de naam al verklapt de huidige orders weer die op dat moment lopen.

Een order is een afspraak die een handelaar maakt om voor een aangegeven prijs een bepaalde hoeveelheid NEO te kopen of te verkopen. Eigenlijk zegt de handelaar: als NEO de prijs van 0,002332 Bitcoin bereikt dan wil hij er 8 verkopen. Daarna kan de handelaar zijn computer afsluiten en wat anders gaan doen.

Komt er vervolgens in de tussentijd iemand voorbij die voor dat bedrag NEO wil kopen dan hebben ze samen een deal. Zoals je waarschijnlijk al wel gezien hebt bestaat het orderboek uit 2 gedeeltes, namelijk de koop- en verkoopkant. De onderkant is het gedeelte waar handelaren NEO kopen in ruil voor Bitcoin.

Logischerwijs is de bovenkant dan het gedeelte waar handelaren NEO verkopen in ruil voor Bitcoin. Beide gedeeltes zijn ingedeeld in 3 kolommen en die betekenen het volgende:

  • Price (BTC), dit geeft de prijs in Bitcoins aan waar handelaren voor bereid zijn om NEO te kopen of te verkopen
  • Amount (NEO), dit is het aantal NEO dat handelaren bereid zijn om te kopen of te verkopen voor die prijs
  • Total (BTC), hier zie jij de totale waarde aan NEO (uitgedrukt in Bitcoin) dat handelaren bereid zijn om voor die prijs te kopen of te verkopen.
Het orderboek van Binance

Een term die je waarschijnlijk wel vaker langs gaat ziet komen als je gaat handelen in crypto is “slippage”. Het is wel goed om dit even toe te lichten zodat je weet wat dat betekent. Slippage is het verschil tussen de duurste prijs waarvoor handelaren bereid zijn om NEO te kopen en de goedkoopste prijs waarvoor handelaren bereid zijn om NEO te verkopen.

In het voorbeeld hierboven is de slippage dus 0,000020 BTC omdat de duurste prijs voor het kopen van NEO 0,001974 is. En de goedkoopste prijs voor het verkopen is 0,001954. De slippage is voor kleine bedragen te verwaarlozen. Echter wanneer je grote transacties gaat doen kan dit bedrag best wel oplopen.

Je hebt nu een redelijk beeld gekregen hoe de prijs van NEO tot stand komt en dus kun jij nu jouw eerste NEO gaan kopen. Dit kun je doen bij het orderformulier.

Het orderformulier

Dan word het nu echt leuk omdat je naar het orderformulier kunt gaan om jou aller eerste NEO te gaan kopen. Bij het orderformulier kun je gaan bepalen voor hoeveel BTC jij NEO wilt gaan aanschaffen. Je ziet bovenin 2 tabbladen staan, namelijk Limit en Market. Hieronder zullen wij de verschillen tussen beide uitleggen en hoe het werkt.

Het Binance market orderboek

Market:

Market is de makkelijkste manier om crypto te kopen en te verkopen en daarom ook aan te raden voor mensen die pas beginnen met crypto trading. Bij market kies je ervoor om NEO te kopen voor de laagste prijs die crypto traders bereid zijn om hun NEO voor te verkopen. Het grote voordeel van crypto kopen via de market is dat je de crypto gelijk in je bezit hebt.

Hierdoor loop je geen risico dat de koers plotseling wijzigt en daarom ook ideaal voor beginnende crypto traders. Je zult wel even moeten rekenen hoeveel NEO je kunt kopen met de BTC die je op jou account hebt staan en hoeveel je er wilt kopen uiteraard. Vul dit in en klik op de knop “Buy NEO” en je hebt nu jou eerste NEO gekocht. Het verkopen van NEO werkt bij market op dezelfde manier.

Limit:

Het crypto kopen via limit zit iets anders in elkaar als wanneer je dat doet bij market. Je geeft bij limit namelijk aan dat je wel NEO zou willen kopen maar alleen wanneer de NEO voor een bepaald bedrag verkocht word. Zo kun je zelf de prijs bepalen waar je NEO voor zou willen kopen of verkopen.

Anders als bij market waar je gelijk jou Cryptocurrency in het bezit hebt kan het zijn dat je bij limit moet wachten. Je hebt immers een order geplaatst waarvoor je NEO zou willen kopen maar dan moet er nog wel een crypto trader zijn die voor dat bedrag NEO wil verkopen.

Het Binance limit orderboek

Als jij de prijs te laag instelt bestaat er dus het risico dat jouw order helemaal niet gevuld zal worden. Crypto traders kunnen namelijk zelf goed bepalen voor welke prijs zij het beste crypto kunnen kopen of verkopen.

Conclusie over Crypto Trading

In het afgelopen artikel heb je kunnen lezen hoe jij met de basis van crypto trading kunt beginnen. Het is een ontzettend mooie manier van het opbouwen van een online inkomen. De markt van de Cryptocurrency staat nog steeds in het begin stadium en daardoor liggen er ook ontzettend veel kansen. Veel experts verwachten ook dat crypto valuta de toekomst heeft.

Het is wel ontzettend belangrijk dat je over de juiste kennis/informatie beschikt voordat je gaat beginnen met crypto trading. Zomaar iets proberen heeft een grote kans om jouw inzet te verliezen. De informatie is overal op het internet wel te vinden. Maar wellicht is het verstandiger om te investeren in een online training die jou van A tot Z leert om succesvol te kunnen beginnen met crypto trading.

Leer om winstgevend te beleggen in Crypto

Wil jij stap voor stap leren om winstgevend te beleggen in verschillende cryptocurrency? Dan is de Crypto Masterclass de oplossing voor jou. Met deze online video training voorkom jij de meest gemaakte beginnersfouten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.