Crypto traden voor beginners

Crypto traden voor beginners | De startersgids voor jou!

Crypto traden voor beginners word steeds meer en meer populair en dat is zeker niet voor niets. Dagelijks zien wij meer mensen beginnen met crypto traden omdat zij de potentie hiervan zien. Of de verhalen hebben gehoord of gelezen over de successen van een ander en besluiten deze trein ook niet te willen missen. En dat is zeker geen verkeerde keus, want er is veel geld te verdienen met crypto trading.

Echter zitten er ook risico’s aan vast omdat jij je inzet kunt verliezen als je niet weet waar je mee bezig bent. Je kunt niet zomaar beginnen met crypto traden zonder enige kennis. Daarom helpen wij jou op weg in ons artikel over “Crypto traden voor beginners”. Wij vertellen jou precies wat je moet weten om te kunnen beginnen met crypto traden.

Wat is crypto traden?

Wanneer jij jouw geld wilt investeren om hier meer rendement uit te halen heb je meerdere opties. Voorheen stopte bijna iedereen die geld wilde investeren hun geld in aandelen. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld forex trading en Cryptocurrency. En vooral crypto trading is de laatste jaren ontzettend populair geworden.

Bij crypto trading ga je handelen in Cryptocurrency’s. De ideale situatie is om crypto munten voor een laag bedrag te kopen en het vervolgens voor een veel hoger bedrag weer te verkopen. Deze manier van handelen word steeds populairder. Niet alleen onder de jongeren of mensen die meer rendement uit hun spaargeld willen halen maar ook onder handelaren die normaal alleen in aandelen zouden beleggen.

Wat is crypto traden

Voordat je echter begint en daadwerkelijk geld kunt verdienen met crypto trading is het wel belangrijk om te weten waar je op moet letten. Zonder enige kennis gaan handelen in Cryptocurrency’s of vertrouwen op het advies van je buurman vergroot de kans op verlies van je inzet. Lees daarom eerst rustig ons artikel “crypto traden voor beginners” door en denk ook zeker eens na om een crypto training te volgen.

wat zijn cryptomunten en tokens?

Wanneer je gaat beginnen met crypto traden zul je 2 begrippen vaak tegen gaan komen, namelijk crypto munten en tokens. Er is echter een groot verschil tussen de 2 begrippen. Een cryptomunt zoals bijvoorbeeld Bitcoin (BTC) is een coin die op zijn eigen blockchain draait. Een blockchain kan namelijk maar één crypto munt vertegenwoordigen.

Je kunt echter wel meer dan één token op een blockchain laten draaien. Een token maakt gebruik van de techniek die een andere blockchain aanbiedt. Een voorbeeld hiervan is Chiliz (CHZ), deze maakt gebruik van de blockchain van Ethereum. Er zijn verschillende soorten tokens, zo heb je security tokens, utility tokens en equity tokens.

Bitcoins en Altcoins

Jij hebt vast en zeker wel eens over Bitcoin gehoord, deze crypto munt is namelijk zo ontzettend populair en veelal in het nieuws geweest. Bitcoin was de aller eerste crypto munt die op de markt kwam in 2009 en is uitgevonden door Satoshi Nakamoto. Ook het achterliggende netwerk waar de Bitcoin op opereert namelijk de blockchain is uitgevonden door Satoshi. Veel mensen hebben erg veel geld verdiend met Bitcoin.

Echter zijn er in de loop der jaren veel meer crypto munten bij gekomen dan alleen de Bitcoin. Zo zijn er tegenwoordig wel duizenden andere crypto munten waar jij in kunt handelen, en deze noemen we altcoins. Voorbeelden van bekende altcoins zijn Ethereum (ETH), Polkadot (DOT) of Cardano (ADA). Je hebt dus ontzettend veel mogelijkheden om te handelen in Cryptocurrency’s.

Echter zijn lang niet alle altcoins relevant of interessant om in te handelen. Daarom is het ontzettend belangrijk om goed onderzoek te doen naar de verschillende altcoins. Je wilt weten welke altcoins interessant zijn en welke er beschikbaar zijn. Op de website van CoinMarketcap kun je veel informatie vinden over de koers van de BItcoin (BTC) maar ook over de altcoins. In ons artikel over altcoins vertellen wij jou hoe jij de winnende altcoins kunt selecteren.

Crypto traden voor beginners: Onze Startersgids

Je kunt het traden van Cryptocurrency dus sterk vergelijken met het handelen in aandelen of opties. Je kunt veel winst pakken maar ook het verliezen van je inzet behoort tot de risico’s. Dit schrikt veel mensen af maar dat is zeker niet nodig.

Door ervoor te zorgen dat jij over de juiste kennis beschikt weet jij waar je op moet letten en hoe je de risico’s zo laag mogelijk kunt houden. Neem zeker geen onnodige risico’s en handel alleen maar op betrouwbare platforms. Hieronder onze startersgids voor crypto traden voor beginners.

1 – Wat zijn jouw doelen?

Het eerste belangrijke punt wat wij willen aanhalen voor crypto traden voor beginners is het bepalen van jouw doelen. Wat wil jij bereiken als je gaat beginnen met crypto traden? Het bepalen van jouw doelen zorgt namelijk voor de juiste motivatie en geeft jou wat om naar toe te werken. Je bent dan ook veel doelgerichter bezig en vaak ben je dan ook bereid om dieper te gaan om jouw doelen te behalen.

Maak je in dit stadium nog niet druk over hoe jij deze doelen gaat behalen en of jij ze überhaupt kunt/gaat halen. Simpelweg door het opschrijven/noteren van jouw doelen motiveert dat al om aan de slag te gaan met crypto traden. Daarnaast zijn de resultaten die je haalt met crypto trading erg goed meetbaar, dus het volgen van je doelen is erg goed te doen.

Zorg voor de juiste Mindset

Wanneer je gaat beginnen met crypto traden zul je ook tegenslagen kennen, de crypto markt is immers nog een erg volatiele markt. Belangrijk hierbij is dat jij aan jouw Mindset gaat werken, want opgeven bij de eerste tegenslag bezorgd jou namelijk geen inkomen. Zorg dat jij jouw emoties onder controle houd.

Veel mensen denken niet na over de Mindset en willen simpelweg beginnen, dat is logisch en zo waren wij ook. Echter zul je er dan snel achter komen dat je negatief gaat denken en snel de drang hebt om te stoppen.

Het is niet voor niets dat elke online training die je kunt volgen over online geld verdienen een hoofdstuk heeft over het aannemen van een winnaars Mindset. Denk hier dus zeker niet te licht over en zoek eens een YouTube filmpje op over Mindset. Je zult versteld staan wat dit je kan brengen.

2 – Bepaal jouw strategie

Het volgende punt waar we aankomen in ons artikel over crypto traden voor beginners is het bepalen van een strategie. Je hebt in jouw geval de keuze uit 2 strategieën, namelijk crypto traden voor de korte termijn of crypto traden voor de lange termijn.

Hieronder vertellen wij wat de verschillen zijn. Kies een strategie die bij jouw past en waar jij je prettig bij voelt. Je houdt het dan namelijk veel makkelijker vol en de kans op succes is dan groter.

Crypto traden op de lange termijn

De naam zegt natuurlijk al veel over de strategie. Wanneer je kiest voor de lange termijn strategie stop je geld in crypto munten die jij onderzocht hebt en ga jij ervan uit dat de koers van deze munt op de lange termijn flink zal gaan stijgen. Hierbij moet je denken aan maanden tot zelfs jaren.

Het grote voordeel van crypto traden op de lange termijn is dat je niet telkens de koers hoeft te controleren. Je gaat er immers toch vanuit dat de koers op de lange termijn zal stijgen en niet op de korte termijn. Uiteraard houd je de koers wel in de gaten maar je hoeft je minder zorgen te maken over de koers wisselingen op de korte termijn.

Je kunt ervoor kiezen om gelijk een groot bedrag te investeren in Cryptocurrency omdat je verwacht dat deze op de lange termijn gaat stijgen. Wat je ook kunt doen is maandelijks een vast bedrag investeren in Cryptocurrency en zo jouw crypto portfolio steeds verder uit te breiden. Voordeel hiervan is dat je de risico’s ook beter spreid. Op de lange termijn crypto traden word ook wel vaak gezien als investeren.

Crypto traden op de lange termijn

Crypto traden op de korte termijn

Naast het crypto traden op de lange termijn kun je dus ook kiezen voor de korte termijn. Hierbij verdien je sneller geld door crypto te kopen en binnen enkele dagen/weken alweer te verkopen. Je koopt crypto munten net zoals bij de lange termijn bij een crypto broker en je speelt in op kleine koerswijzigingen.

Doordat je ontzettend nauw de koersen in de gaten moet houden om op het juiste moment te kopen of te verkopen kost het korte termijn traden meer tijd en energie. Ook heb je geduld en doorzettingsvermogen nodig. Het korte termijn traden word ook wel daytraden genoemd en is vooral zeer interessant wanneer je wat kennis hebt opgebouwd.

3 – Meld je aan bij een crypto broker

De volgende stap in onze startersgids voor crypto traden voor beginners is het daadwerkelijk aanmelden bij een crypto broker. Een crypto broker of crypto exchange is een tussenpartij die het kopen en verkopen van crypto munten mogelijk maakt. Je hebt keuze uit veel crypto brokers en dat worden er alleen maar meer.

In Nederland heb je ook verschillende crypto brokers en één van de meest bekendste en betrouwbaarste crypto brokers is Bitvavo. Andere goede crypto brokers zijn Binance, Coinbase, Bitcoin Meester. Alle crypto brokers hebben andere voorwaarden zoals bijvoorbeeld de transactiekosten. Kijk hier goed naar en bepaal op basis van de voorwaarden welke crypto broker het beste bij jou past.

Crypto munten veilig opslaan in een wallet

Wanneer jij jouw eerste crypto munten gaat kopen moet je deze uiteraard ergens veilig opslaan. Dit kun je doen in een crypto wallet en je kunt kiezen uit 3 verschillende vormen van een wallet. Je wilt namelijk je crypto munten zo veilig mogelijk opslaan zodat ze niet gestolen kunnen worden. De 3 verschillende wallets waar je uit kunt kiezen zijn de exchange wallet, software wallet en de hardware wallet.

Een exchange wallet is de wallet die de crypto broker aanbiedt wanneer jij je aanmeldt op de website. Deze is bijna altijd gratis en de veiligheid van deze wallet is in het beheer van de crypto broker. Je bent dus overgeleverd aan de veiligheidsmaatregelen die de crypto broker neemt om jouw crypto munten zo veilig mogelijk op te slaan. Dit is in de laatste jaren wel sterk verbeterd.

Een crypto wallet

Wil je liever zelf het beheer hebben over jouw crypto wallet dan kun je kiezen voor een software wallet. Dit is software die je installeert op jouw computer waar jij de crypto munten kunt opslaan. Je krijgt een crypto adres waar jij je crypto munten naar toe kunt sturen. Je bent dan zelf volledig verantwoordelijk voor de beveiliging van je crypto munten.

De meest veilige optie is de hardware wallet, dit is een soort USB stick waar jij de crypto munten kunt opslaan. Tijdens het kopen van de crypto munten zet jij de valuta op de hardware wallet en vervolgens haal jij hem offline. Dat betekent dat er dus niemand bij kan.

4 – Het crypto onderzoek

Voor je daadwerkelijk crypto munten gaat kopen voor het traden is het meest cruciale onderdeel van onze startersgids voor crypto traden voor beginners het onderzoek. Het is ontzettend belangrijk om goed onderzoek te doen naar de crypto munten die je wilt gaan kopen. Hierdoor verlaag jij het risico om je inzet te verliezen en neem je een goede beslissing op basis van onderzoek.

Er zijn 2 soorten onderzoek die je kunt doen die wij hieronder verder zullen toelichten. Doe ALTIJD je onderzoek en ga nooit zomaar op het advies van iemand anders af. Soms klinkt het mooi wanneer iemand bijvoorbeeld op een verjaardag verteld over zijn winsten, maar diezelfde munt kan nu wel helemaal niet meer interessant zijn om bij in te stappen.

De fundamentele analyse

Wanneer je een fundamentele analyse gaat uitvoeren ga je kijken naar verschillende interne en externe factoren van een crypto munt. Zo kun je namelijk bepalen of een crypto munt ondergewaardeerd (te goedkoop) of overgewaardeerd (te duur) is. Je wilt natuurlijk het liefst crypto munten kopen die ondergewaardeerd zijn.

Bij het kijken naar de interne factoren let je vooral op data en gegevens van de crypto munt die je wilt kopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de prijs van de crypto munt en hoeveel munten zijn er in omloop.

Ga je kijken naar de externe factoren dan doe je onderzoek naar onder andere de concurrenten. Maar ook wat de toekomstplannen zijn van de crypto munt en welk team er achter de munt staat. Heeft de crypto munt al een werkend product en zal er ook vraag zijn naar de plannen van de crypto munt? Al deze gegevens zet je op een rijtje en ga je bepalen of het interessant is om in de crypto munt te investeren.

Een fundamentele analyse word vooral uitgevoerd door mensen die voor langere tijd willen investeren in Cryptocurrency. Wees verstandig en voer altijd je onderzoek uit om jouw risico’s zo laag mogelijk te houden.

De technische analyse

Een technische analyse uitvoeren is een stukje lastiger, vooral wanneer je net begint met het handelen in Cryptocurrency. Wat je namelijk gaat doen is het bepalen van de beste koop- en verkoopmomenten van een crypto munt. Dit ga je doen op basis van het analyseren van grafieken van de koers en verschillende indicatoren.

Een crypto onderzoek uitvoeren

Je wilt namelijk tot een voorspelling komen van het koersverloop van de crypto munt waar jij in wilt gaan handelen. Je wilt bijvoorbeeld een trend ontdekken in de koers van een munt zodat jij hierop in kunt spelen. Dit is niet alleen mogelijk voor de lange termijn maar vooral ook voor een korte termijn.

Er zijn verschillende manieren om een technische analyse uit te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van patronen die je in grafieken ziet, indicatoren, oscillatoren of het combineren hiervan. Het vergt echter veel oefening omdat je dit niet binnen een week leert.

Hulp nodig bij jouw onderzoek?

Wij kunnen ons voorstellen dat de informatie in ons artikel over crypto traden voor beginners wellicht wat overweldigend is en je misschien wel meer informatie wilt. Vooral dit hoofdstuk over de onderzoeken kan wellicht voor wat paniek zorgen. Kijk anders eens naar de online training van AllesOverCrypto.

Hier leer je stap voor stap alles wat je moet weten om succesvol te kunnen beginnen met het handelen in Cryptocurrency, waaronder het onderzoek. In onze review over de Crypto Masterclass vertellen wij jou alles over deze online training.

5 – Plaats jou eerste crypto order

Wanneer jij al jouw onderzoek hebt gedaan en je weet in welke munt jij geld wilt investeren is het tijd om een order te plaatsen. Je kunt verschillende soorten orders plaatsen maar de belangrijkste is de market order. Je koopt of verkoopt dan namelijk jouw Cryptocurrency direct voor de huidige marktprijs. Je bent dan gelijk in het bezit van de coin of de coin wordt gelijk verkocht.

Het instellen van een stoploss of stoplimit

Naast het plaatsen van een order is het ook verstandig om een stop loss of een stop limit order te plaatsen. Je bepaald dan voor de geselecteerde crypto munten voor welke koers de munten verkocht moeten worden en voor welke koers er gekocht moet worden. Vervolgens regelt het platform dan automatisch de koop en verkoop van jouw Cryptocurrency. Zo beperk je onder andere dat je niet teveel inzet kunt verliezen.

Conclusie – Crypto traden voor beginners

In het afgelopen artikel over crypto traden voor beginners heb je kunnen lezen waar je overal op moet letten wanneer je met het handelen in Cryptocurrency wilt beginnen. Belangrijk is dat je zelf onderzoek doet naar de verschillende mogelijkheden en zelf de kennis gaat opbouwen om hier daadwerkelijk succesvol mee te zijn. Veel mensen volgen het advies van een buurman of kennis op en de kans om je inzet te verliezen is dan vele malen groter.

Het moment van instappen is cruciaal en het advies van je buurman kan voor hem gewerkt hebben maar hoeft voor jou allang niet meer van toepassing te zijn. Er zijn veel factoren die belangrijk zijn en ons advies is ook om een crypto training te volgen om de juiste kennis op te doen. Er liggen daadwerkelijk heel veel kansen in de crypto markt maar je moet wel weten waar je op moet letten.

Wij zijn benieuwd of je zelf al bezig bent met het traden in crypto of dat je wellicht naar aanleiding van dit artikel een crypto training bent gaan volgen. Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Veel gestelde vragen over crypto traden voor beginners

Hieronder willen we kort nog even de meest gestelde vragen behandelen die wij tegen komen als je gaat zoeken op “crypto traden voor beginners”. De vragen zijn allemaal behandeld in ons artikel maar voor de mensen die kort even door de meeste gestelde vragen heen willen kun je deze hieronder vinden.

Crypto traden voor beginners – Ben ik niet te laat om te beginnen met crypto?

Een vraag die wij vaak tegen komen bij veel mensen is of ze niet te laat zijn om met crypto traden te beginnen. Mensen denken vaak dat de hype over is en dat ze hun kans hebben mis gelopen. Maar niets is minder waar. De markt van Cryptocurrency is nog volop in beweging en staat eigenlijk nog maar in de kinderschoenen. Vooral door de fluctuerende markt liggen er veel kansen en kun je hier veel geld verdienen.

Crypto traden voor beginners – Waar kan ik veilig crypto kopen en verkopen?

Wil je beginnen met het traden van crypto dan zul je ook crypto moeten kopen en verkopen, maar waar doe je dat? Crypto munten kopen doe je bij een crypto broker of een crypto exchange. Dat is een tussenpartij waar je Cryptocurrency kunt kopen en verkopen. Er zijn erg veel crypto brokers beschikbaar, In Nederland is de grootste en bekendste Bitvavo. Maar ook Coinbase, Binance is een optie.

Crypto traden voor beginners – Is er een goede online training voor crypto traden?

Als je als beginner wilt starten met crypto traden dan is het een goed idee om over een online training na te denken. Je leert dan namelijk stap voor stap hoe het werkt en waar je op moet letten. De juiste kennis is namelijk ontzettend belangrijk als je succesvol wilt zijn met crypto traden. De kosten voor een eventuele training verdien je namelijk zo weer terug als je succesvol bent. Er zijn een aantal goede online trainingen beschikbaar, hieronder de lijst en de link naar de review die wij daarover geschreven hebben.

  1. De Crypto Masterclass
  2. X10 met Crypto
  3. De Crypto Mastery

Crypto traden voor beginners – Hoe begin ik met crypto traden?

Wil je beginnen met crypto traden maar weet je niet waar je moet beginnen? Uiteraard is dan het vergaren van kennis ontzettend belangrijk en absoluut het eerste wat je zou moeten doen. Maar heb je de juiste kennis opgedaan en wil je beginnen dan is onderstaande stappenplan kort door de bocht wat je kunt aanhouden:

  1. Bepaal jouw doelen
  2. Bepaal jouw strategie
  3. Meld je aan bij een crypto broker
  4. Doe een goed crypto onderzoek
  5. Plaats jouw eerste crypto order

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.