bol.com affiliate programma

Bol.com affiliate programma – Hoe verdien je duizenden euro’s per maand?

Wil jij zelf kunnen bepalen wat je met jouw tijd doet? Wil je niet meer een 8 tot 5 baan en werken voor een baas? Dan is het een logische keus om aan de slag te gaan als digitaal ondernemer. Een van de snelst groeiende manieren om geld te verdienen via het internet is affiliate marketing. Bol.com biedt hiervoor een uniek affiliate programma aan.

Via dit partnerprogramma zoals zij dit zelf noemen kun je alle artikelen op de webshop van Bol.com gebruiken om geld mee te verdienen. Door de jaren heen is gebleken dat dit affiliate programma van Bol.com ontzettend populair is onder de affiliate marketeers. Hoe werkt dit en waar moet je beginnen om ook hiervan mee te kunnen profiteren? Wij vertellen jou het allemaal in dit artikel.

Waarom het Bol.com affiliate programma?

Voor we gaan kijken hoe het affiliate programma van Bol.com precies in zijn werk gaat willen we eerst vertellen waarom dit programma zo goed is. Want lang niet alle webshops hebben een eigen affiliate programma, vaak sluiten zij zich aan bij grote affiliate netwerken zoals Daisycon. Bol.com heeft er voor gekozen om een eigen programma op te zetten.

Op die manier kunnen zij alles in eigen beheer houden en hebben zij dus volledige controle over het eigen affiliate programma. Iets wat ontzettend slim is want Bol.com zag al vroeg in dat affiliate marketing erg populair zou gaan worden. De belangrijkste voordelen om te beginnen met het affiliate programma van Bol.com zetten wij hieronder op een rijtje voor jou.

Groot assortiment

Allereerst is het aanbod aan producten die jij kunt gaan promoten via Bol.com ontzettend groot. Het is verstandig om een niche te kiezen wanneer je met affiliate marketing wilt beginnen. Hoe specifieker de niche is hoe minder concurrentie je zult hebben. Zo is de niche “computers” een ontzettend brede niche met erg veel concurrentie.

Welke niche je ook zult kiezen, de kans is groot dat je bij Bol.com het juiste aanbod zult vinden om producten te promoten. Het assortiment van Bol.com is zo uitgebreid dat jij in de meeste gevallen prima uit de voeten kunt.

Goede voorwaarden

Een ander voordeel van het programma van Bol.com zijn de uitstekende voorwaarden die zij aanbieden. De commissies die zijn geven zijn met 3%, 6% of 8% niet ontzettend hoog maar toch is het voorwaarden pakket interessant. Zo is de bewaartijd van de cookies 5 dagen. Dit betekent dat wanneer er iemand op jou affiliate link klikt en 5 dagen later besluit om een artikel op Bol.com aan te schaffen jij hier nog steeds een commissie van ontvangt.

Ook ontvang je commissies over het volledige winkelwagentje en niet alleen het product dat jij promoot. Stel dat jij een stel oordopjes promoot en de bezoeker koopt niet alleen die oordopjes maar ook nog eens voor €200,- aan andere producten. Dan ontvang jij ook een commissie over de €200,- omdat jij de bezoeker hebt aangedragen bij Bol.com.

Vertrouwen

Wanneer een bezoeker op een affiliate link van jou klikt komt hij dus op de webshop van Bol.com uit. Voor de bezoeker geeft dit gelijk vertrouwen omdat iedereen bekend is met Bol. Ga maar eens bij jezelf na, zou jij aankopen doen wanneer je naar een lugubere webshop word geleid? Waarschijnlijk niet, maar als je bij Bol.com terecht komt twijfel je waarschijnlijk geen seconde.

Daarom is de conversie van Bol.com ook zo hoog, iedereen is ermee bekend en de drempel om producten aan te schaffen bij deze webshop is daarom laag.

Gemak

Een ander belangrijk voordeel van het affiliate programma van Bol.com is het gemak waarmee je producten kunt promoten. Bij veel affiliate netwerken is het lastig om een affiliate link voor een product te creëren. Dat is bij Bol.com zeker niet het geval. Wanneer je aangemeld bent bij het affiliate programma van Bol hoef je alleen maar naar een product toe te gaan.

Aan de rechterkant van het scherm verschijnt er dan een menu waarbij je met 1 druk op de knop een affiliate link kunt aanmaken voor dat product. Uiteraard moet je dan wel ingelogd zijn op jou account. Zo bespaar je veel tijd en kun je erg gemakkelijk producten van Bol.com promoten.

Hoe werkt het affiliate programma van Bol.com

Nu jij weet waarom het zo interessant is om aan de slag te gaan als affiliate marketeer bij Bol.com is het tijd om te kijken hoe dit in z’n werk gaat. Wanneer je wilt beginnen met affiliate marketing via het programma van Bol.com kun jij je hiervoor aanmelden. Via deze link kom je gelijk op de pagina terecht waar jij je kunt aanmelden.

Nadat jij je hebt aangemeld voor het affiliate programma zal Bol.com een aantal zaken controleren. Zijn deze allemaal in orde dan krijg jij toegang tot het affiliate programma en kun je beginnen met het promoten van producten van Bol.com. De zaken die Bol.com controleert alvorens ze jou account goedkeuren zijn:

 • Je dient al reeds een website online te hebben staan
 • Op jouw website dient reeds al unieke en duidelijk content te staan
 • De content van jouw website is niet in strijd met de algemene voorwaarden die vermeld staan op de website van Bol.com
 • Jouw website is niet gericht op cashback of loyalty

Zoals je ziet is het beginnen met het affiliate programma van Bol.com helemaal niet ingewikkeld. Wanneer je eenmaal producten via Bol.com gaat promoten ga jij mensen dus doorverwijzen naar de website van Bol. kopen de bezoekers vervolgens een product dan ontvang jij hier een commissie voor en word het bedrag bij geschreven op jou account.

Omdat je een unieke affiliate link gebruikt om het product te promoten weet Bol.com dat de bezoeker via jou is door verwezen naar de webshop. Het geld dat op jou rekening word bij geschreven kun je vervolgens rechtstreeks laten uitbetalen. Het proces om via het affiliate programma van bol.com geld te verdienen ziet er globaal als volgt uit:

 • Stap 1 – Jij meld je aan bij het affiliate programma van Bol.com
 • Stap 2 – Jij wacht tot Bol.com jou aanmelding heeft goedgekeurd
 • Stap 3 – Je kunt nu affiliate links aanmaken en het promotie materiaal gebruiken via jou account bij het affiliate programma
 • Stap 4 – Promoot producten van Bol.com met behulp van de aangemaakt affiliate links
 • Stap 5 – Koopt iemand via jou affiliate links een product dan ontvang jij hier een commissie voor
 • Stap 6 – Je kunt de commissies die jij verdient hebt laten uitbetalen

Zoals gezegd kun je beginnen met het promoten van producten zodra jou account bij het affiliate programma is goedgekeurd. Hiervoor dien je affiliate links van producten aan te maken welke jij wilt gaan promoten. Om dit te doen moet je eerst een functie activeren zodat je een “side bar” bij de producten krijgt te staan.

Login op het partner gedeelte van Bol.com met het account dat je hebt aangemaakt en klik vervolgens bovenin op promotiemateriaal. Klik nu op het gedeelte “Product/Tekst links” en kies vervolgens voor “activeer”. Je hebt nu een “side bar” geactiveerd die verschijnt wanneer je naar een product gaat op de website van Bol.com. Hiervoor moet je uiteraard wel zijn ingelogd met jou account op Bol.com.

Wanneer je op de bovenste knop van de side bar klikt kun je op een ontzettend makkelijke manier een affiliate link aanmaken. Deze kun je vervolgens gebruiken op jouw website om bezoekers naar het product te begeleiden.

Hoeveel commissie ontvang je?

Je weet nu het proces om aan de slag te gaan als affiliate marketeer bij Bol.com. Niet heel lastig zoals je hebt kunnen zien. Maar hoeveel commissie kun je ontvangen bij Bol.com voor het verkopen van producten? Dat is natuurlijk erg afhankelijk van het product dat je verkoopt en wat hiervan het verkoopbedrag is. Je krijgt namelijk een percentage over het verkoopbedrag.

Bol.com hanteert 3 gradaties van percentages die we hierboven al een keer genoemd hebben, namelijk 3%, 6% of 8%. De verschillende product groepen die je op de webshop van Bol.com vind zijn onderverdeeld over die percentages. Zo krijg je bijvoorbeeld over witgoed een commissie percentage van 3%. Hieronder een volledig overzicht van het commissiemodel dat Bol.com hanteert bij het affiliate programma.

Goud: Percentage is 8%

 • baby
 • baby- & peuterkleding
 • schoenen
 • e-books
 • mooi & gezond
 • sieraden, horloges & accessoires

Zilver: Percentage is 6%

 • boeken
 • entertainment (dvd, muziek & games)
 • software
 • speelgoed
 • koken, tafelen & huishouden
 • dier
 • tuin & klussen
 • wonen & slapen
 • sport & vrije tijd
 • computer & elektronica accessoires

Brons: Percentage is 3%

 • witgoed
 • bruingoed
 • computer- & game hardware
 • mobiele telefonie
 • elektronica

Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk commissies proberen te scoren met een zo hoog mogelijk bedrag, dat snappen we. Maar laat je niet alleen maar misleiden door de hoogte van de commissie. Om veel geld te verdienen via het affiliate programma van Bol.com is veel commissies belangrijker dan hoge commissies.

Hoeveel geld kun je verdienen met het affiliate programma van Bol.com?

Nu jij weet hoe het commissie model van Bol.com in elkaar zit kun je redelijk nagaan hoeveel geld jij per verkoop zou kunnen ontvangen. Dit is zoals eerder gezegd wel afhankelijk welk product je promoot. Maar als jij de koe bij de horens vat en alles goed aanpakt kun je zeker honderden tot duizenden euro’s per maand verdienen met het affiliate programma van Bol.com.

Belangrijk hierin is dat jou website geoptimaliseerd is voor het doel waar deze voor bedoeld is, namelijk affiliate marketing. Daarin zijn een aantal zaken erg belangrijk zoals het juist opzetten van jouw artikelen. Wij hebben een affiliate marketing stappenplan geschreven waarin wij stap voor stap uitleggen hoe je een affiliate marketing website opzet.

Belangrijk is namelijk dat jouw website en jouw artikelen hoge rankings bij Google gaat pakken. Alleen met het binnen halen van veel bezoekers naar jouw website zul je veel geld verdienen. Je kunt er ook voor kiezen om dit met advertenties voor elkaar te krijgen, maar dat kost maandelijks geld. Hoe mooi is het als jij gratis en voor niets elke dag weer duizenden bezoekers via Google krijgt?

Samengevat is het dus zeker mogelijk om duizenden euro’s per maand te verdienen met het affiliate programma van Bol.com. En wanneer jij eenmaal weet hoe het werkt kun je dit telkens weer toepassen op nieuwe websites en zo jou inkomsten telkens weer vergroten. Dat is ook het mooie van geld verdienen via het internet, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Conclusie over het affiliate programma van Bol.com

Zoals je hebt kunnen lezen zijn wij erg enthousiast over het affiliate programma van Bol.com. De voorwaarden die zij aanbieden zijn uitstekend en er zijn meer dan genoeg voorbeelden van mensen die duizenden euro’s per maand verdienen via dit programma. Het proces om te beginnen met het affiliate programma is erg makkelijk en daardoor toegankelijk voor iedereen.

Het mooie van het affiliate programma van Bol.com is dat de meet periode van bezoekers die jij doorstuurt naar Bol.com 5 dagen is. Stuur jij dus een bezoeker door naar Bol.com op dag 1 en deze bezoeker koopt op dag 5 nog een product, ontvang jij hier ook een commissie over. Verder zijn de commissies gebaseerd op de volledig winkelwagen en niet alleen het product waar jij de bezoeker naar doorstuurt.

Kortom: ben jij op zoek naar een mooie manier om een online inkomen op te bouwen dan is het affiliate programma van Bol.com zeker een mooie optie. Verwacht niet dat je al gelijk binnen 2 a 3 maanden duizenden euro’s per maand verdient, dit kost tijd. Maar ben jij bereid om het werk en energie erin te steken kun je echt hele mooie resultaten verwachten.

Ben je nog vrij nieuw in de wereld van affiliate marketing dan is de online training van Jacko Meijaard wellicht een slim idee. In de Affiliate Marketing Revolutie leer jij stap voor stap alles wat je moet weten om een succesvolle affiliate website op te zetten. Lees onze review over de Affiliate Marketing Revolutie maar eens.

Verdien met gemak duizenden euro’s per maand met Affiliate Marketing

In de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard leer jij stap voor stap om een winstgevende affiliate website op te zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.