Bitcoin verwachting

Bitcoin verwachting – Wat gaat de koers van Bitcoin doen?

Jij wilt dus graag weten wat de Bitcoin verwachting voor de komende tijd is? Daar gaan wij tenminste wel vanuit als je op dit artikel terecht bent gekomen. Je hebt natuurlijk ook goud in handen als je kunt voorspellen wat de koers van Bitcoin gaat doen. Echter kan niemand met 100% zekerheid vertellen wat de koers van Bitcoin in de toekomst gaat doen.

Toch zijn er een flink aantal zaken waar je op kunt letten om alsnog een verwachting te kunnen uitspreken over de koers van de Bitcoin. Dit zijn zaken waar crypto experts dagelijks naar kijken en in veel gevallen delen met de rest van de wereld. In dit artikel kijken we wat de verwachting is van de koers van de Bitcoin op de korte en lange termijn.

Het handelen in Bitcoins is namelijk altijd een risico maar wanneer jij de koers nauwkeurig kunt voorspellen word dat risico wel een stuk kleiner.

Geschiedenis van de Bitcoin

Om Bitcoin te kunnen begrijpen is het goed om eerst stil te staan bij de geschiedenis van de Bitcoin. Alhoewel de Bitcoin natuurlijk nog helemaal niet zo oud is. Satoshi Nakamoto was de eerste deelnemer die op 3 januari 2009 de eerste Bitcoin ging minen. Minen is het vastleggen van transacties die plaats vinden in het Bitcoin netwerk.

Niet veel later sloot een Amerikaanse programmeur genaamd Hal Finney aan en hij was ook de allereerste persoon die een Bitcoin ontving via een directe transactie. Dit gebeurde op 12 Januari 2009 toen Hal 10 bitcoin ontving van Satoshi. Dat zou tegenwoordig een behoorlijke zak met geld zijn.

Het ontstaan van Bitcoin heeft als voornaamste reden de privacy. Maar ook de macht die banken hadden en de economische crisis van 2008 zijn grote redenen waarom Bitcoin is ontstaan. Inmiddels is Bitcoin uitgegroeid tot de grootse cryptomunt ter wereld en weet iedereen van het bestaan.

Tegenwoordig kun je op steeds meer plekken betalen met Cryptocurrency en neemt crypto valuta steeds meer een plek in binnen onze maatschappij. Veel experts verwachten ook dat crypto absoluut de toekomst heeft en dat het nu nog maar in de kinderschoenen staat.

Hoe werkt Bitcoin?

Om zelf te begrijpen waarom de koers van de bitcoin stijgt of daalt is het belangrijk om ook te snappen hoe Bitcoin werkt. De voornaamste functie van Bitcoin is het mogelijk maken van snelle, veilige en goedkope transacties of betalingen zonder dat hier een bank of centrale processor voor nodig is.

Dit is ook gelijk de kracht van Bitcoin, het is een decentrale digitale valuta waarbij transacties direct kunnen plaats vinden. De transacties bevatten unieke privé sleutels die bewijzen dat een transactie daadwerkelijk afkomstig is van de eigenaar van de digitale portemonnee.

Wat gaat de koers van Bitcoin doen?

De transacties van Bitcoin worden geverifieerd in de blockchain. Blockchain is een decentraal grootboek waarbij duizenden computers over de gehele wereld werken aan de verwerking van de transacties. In dit gezamenlijke grootboek worden alle transacties bijgehouden. Zo weet iedereen wat van wie is.

Blockchain wordt door velen gezien als één van de beste uitvindingen sinds de komst van het internet. Zonder blockchain was de bitcoin ook absoluut niet mogelijk geweest.

Hoe word de koers van Bitcoin beïnvloed

voordat we gaan kijken wat de verwachting is van de koers van de Bitcoin is het goed om eerst te kijken wat nou precies de koers van de Bitcoin bepaald. Natuurlijk zijn dat meerdere factoren en is dat niet 100% zwart op wit te zetten.

Maar een groot gedeelte word bepaald door het marktprincipe en word de koers bepaald door het vraag en aanbod. Toch zijn er ook nog veel meer factoren die een rol spelen bij het stijgen of dalen van de koers van de Bitcoin. Hieronder de belangrijkste factoren op een rij.

De (Social) Media

Het handelen van de Bitcoins gebeurd door mensen, dit betekent dat er emoties bij komen kijken. En emoties zijn ontzettend gevoelig voor goed of slecht nieuws. Is er bijvoorbeeld goed nieuws te vertellen dan heeft dit vaak een positief effect op de koers van de Bitcoin.

Bij slecht nieuws ontstaat er vaak angst en onzekerheid en dit zorgt er vaak voor dat mensen Bitcoin gaan verkopen. Als resultaat daarvan daalt de prijs. Media heeft dus best wel een effect op de prijs van de Bitcoin. Zo schoot de prijs van de Bitcoin behoorlijk omhoog toen Elon Musk aankondigde dat Tesla ook Bitcoins accepteerde.

Invloed van Social Media op de Bitcoin

Deze daalde vervolgens weer net zo hard toen Elon Musk niet heel veel later dit bericht weer introk. Zo kun je zien wat voor effect 1 bericht kan hebben op de koers van Bitcoin.

Acceptatie van de mensen

Natuurlijk is de koers van de Bitcoin ook afhankelijk van de acceptatie van Cryptocurrency in het algemeen onder de mensen. Hoe meer mensen Bitcoin zullen gebruiken hoe sneller de koers van Bitcoin omhoog zal schieten. Het lijkt er echter op dat steeds meer mensen Cryptocurrency omarmen.

Beleid van de overheid

De regels rondom Cryptocurrency zijn niet bij elke overheid of toezichthoudende instanties gelijk en kunnen het gebruik van Cryptocurrency bemoeilijken. In sommige landen zijn de regels rond het gebruik van Cryptocurrency erg streng. Zo wilde China zelfs het gebruik van Bitcoin op een bepaald punt verbieden.

Dat heeft natuurlijk een negatief effect op de koers van de Bitcoin. Toch zien we dat ook in deze landen de acceptatie van Cryptocurrency aan het groeien is. Ook al zijn de regels daar vaak nog wel wat strenger als in Europa.

Toegankelijkheid

Er komen dagelijks steeds meer plekken bij waar je met Bitcoins kunt betalen. En dat heeft natuurlijk een zeer positief effect op de prijs van de Bitcoin. Je kunt tegenwoordig al je boodschappen afrekenen met Bitcoins. Hoe meer mensen er gebruik gaan maken van het betalen met Bitcoins hoe hoger de waarde van deze cryptomunt zal zijn.

Competitie

Uiteraard is er ook veel competitie op de markt van Cryptocurrency. Op het moment van schrijven zijn er al meer dan 1000 alternatieve coins (altcoins) op de markt. Al deze altcoins zijn cryptomunten die een betere versie van Bitcoin willen worden. Wanneer een altcoin het ontzettend goed doet heeft dat effect op de koers van de Bitcoin.

Competitie tussen crypto munten

Tot nu toe is er echter nog geen enkele altcoin die de Bitcoin heeft kunnen uitdagen. Bitcoin blijft de nummer 1 in de wereld en het ziet er nog niet naar uit dat dit snel zal gaan veranderen. Met een marktkapitalisatie van boven de $900 miljard staat de Bitcoin met stip bovenaan. Alle munten met hun marktkapitalisatie kun je controleren op coinmarketcap.

De Bitcoin verwachting

Het uitspreken van een verwachting van de koers van Bitcoin blijft lastig en ook gevaarlijk. Er zijn veel factoren die bepalen wat de koers kan doen bewegen zoals je hierboven hebt gelezen. Je kunt namelijk niet voorspellen wanneer bijvoorbeeld Elon Musk een tweet eruit gooit die invloed heeft op de koers van Bitcoin.

Er zijn gelukkig wel manieren om zelf voorspellingen en verwachtingen te schetsen over de prijs van de Bitcoin. Wanneer je op de korte termijn winst wil behalen met Bitcoin noemen we dat day traden. Je koopt Bitcoin en houdt deze vast voor een bepaalde periode. Wanneer de koersdoelen die gesteld zijn behaald worden dan verkopen day traders de Bitcoins weer. Dit alles gebeurd dus binnen een korte termijn.

Voor het day traden zijn technische analyses van groot belang. Een technische analyse is erop gericht om koersen van crypto te analyseren en trends te herkennen. Hierdoor kun je een voorspelling doen over het koersverloop op basis van de technische analyse. Voor het uitvoeren van goede technische analyses heb je onder andere grafieken nodig over het verloop van de koers.

Echter worden er ook veel goede technische analyses gedeeld door allerlei groepen crypto experts. Voor het day traden is het onmogelijk om voor ons een voorspelling uit te spreken. Omdat de koers van crypto en dus ook de Bitcoin ontzettend fluctueert kan de voorspelling die wij hier geven over een week alweer oud nieuws zijn.

Het handelen in Bitcoin op de korte termijn oftewel day traden zal je moeten doen op basis van actuele technische analyses. Deze kun je van betrouwbare crypto experts inzien of leren hoe je zelf een technische analyse uitvoert. Wees je wel bewust dat er altijd risico’s aan het handelen in crypto zitten. Investeer dus altijd met geld dat je eventueel kunt missen.

Wil jij nou graag meer informatie over het handelen in crypto of het maken van een technische analyse? Kijk dan zeker eens naar een online training waarin jij aan de hand word genomen in deze wereld. In onze review over de Crypto Masterclass of onze review over X10 met Crypto vertellen wij alles over deze populaire online cursussen.

Kunnen we dan helemaal geen verwachting of voorspelling geven over de koers van de Bitcoin? Ja zeker wel, het handelen in Bitcoin op de lange termijn is een volledig ander verhaal. Daarover vertellen wij jou graag meer in het hoofdstuk hieronder.

Bitcoin verwachting lange termijn tot 2025

Anders als bij day traden kun je er ook voor kiezen om te investeren voor de lange termijn. Je koopt dan Bitcoins met de verwachting dat deze op de lange termijn flink in waarde zal stijgen. Dit kun je natuurlijk ook met andere crypto munten doen, ons advies is sowieso om je crypto portfolio goed te spreiden.

Je ziet de laatste jaren dat er steeds meer vraag komt naar Bitcoin en dat steeds meer mensen Bitcoin kopen. Dit is natuurlijk erg gunstig voor de koers van de Bitcoin. Ook kun je op steeds meer plekken betalen met deze digitale valuta. De verwachting voor de Bitcoin is dat dit de komende jaren nog wel door zal gaan.

Vele experts hebben de verwachting uitgesproken dat de Bitcoin wel eens een all time high kan bereiken van $100.000 tot zelfs wel $400.000. De toekomst van de Bitcoin ziet er in ieder geval erg rooskleurig uit. Elke crypto investeerder heeft wel Bitcoin in zijn portfolio zitten en het blijft de favoriet van vele crypto experts.

Bitcoin koers verleden

Zoals we hierboven al eerder hebben benoemd blijft het een verwachting en kunnen ook wij en de crypto experts niet met 100% zekerheid de koers voorspellen. Er zijn namelijk veel factoren die de koers kunnen beïnvloeden. Maar het verleden laat ieder geval een constante groei op de lange termijn van de Bitcoin zien.

Veel gestelde vragen over de verwachting van Bitcoin

Omdat we veel vragen over de Bitcoin en de verwachting ervan terug zien komen, hebben wij deze in een soort van FAQ gezet. Hieronder vind jij dus een lijst met de meest gestelde vragen over de Bitcoin.

  1. Zal de Bitcoin in waarde stijgen? Volgens vele experts die dagelijks bezig zijn met analyses en het in de gaten houden van de markt zal de komende jaren de Bitcoin naar verwachting nog flink gaan stijgen.
  2. Is het investeren in Bitcoin verstandig? Het antwoord op deze vraag is erg afhankelijk wat jou doel is. Ga jij voor de lange of korte termijn? Doe altijd een uitgebreid onderzoek voor je een beslissing neemt en ga niet af op het advies van een bekende buurman.
  3. Hoe word de prijs van Bitcoin bepaald? Net als alle andere crypto valuta word deze grotendeels bepaald door het vraag en aanbod op de markt.
  4. Kan ik Bitcoin inwisselen voor euro’s? Je kunt Bitcoins aanschaffen met valuta’s zoals de Dollar of Euro. Uiteraard kun je deze ook weer omzetten naar echt geld.
  5. Hoe vaak verandert de prijs/koers van Bitcoin? De koers van Bitcoin is constant in beweging en kan binnen enkele seconden al veranderen. Hier is echter geen vaste frequentie voor.
  6. Is de prijs van de Bitcoin over de gehele wereld gelijk? Ja, deze is over de gehele wereld hetzelfde.
  7. Is Bitcoin legaal en veilig? Ja Bitcoin is zeker legaal echter hebben overheden wel verschillende regels en voorschriften.
  8. Waar kan ik veilig Bitcoins kopen? Dit kun je doen bij verschillende crypto brokers. Een hele bekende in Nederland is bijvoorbeeld Bitvavo.
  9. Hoe beveilig ik mijn Bitcoins zo goed mogelijk? De veiligste optie om jou Bitcoins op te slaan is een hardware wallet. Uiteraard is het belangrijk om je computer goed te updaten en 2FA te activeren op al jou accounts.

Conclusie over de Bitcoin verwachting

Zoals je hebt kunnen lezen is de Bitcoin nog steeds een razend populaire crypto munt die absoluut nog marktleider is. Het ziet er ook zeker niet naar uit dat dit op korte termijn gaat veranderen. De verwachting van de experts is dat de Bitcoin zeker de komende jaren nog in waarde zal blijven stijgen.

Het uitspreken van een verwachting over de Bitcoin op de korte termijn is lastig. De koers van de Bitcoin toont nog steeds veel prijsvolatiliteit (schommelingen) waardoor het lastig voorspellen is op korte termijn. Hiervoor is een technische analyse erg belangrijk en cruciaal als je wilt gaan day traden.

Day traden is handelen in Bitcoin op de korte termijn en met een technische analyse kun je trends (patronen) in de koers van een crypto munt herkennen. De verwachting van Bitcoin voor de lange termijn ziet er ieder geval erg goed uit en steeds meer mensen maken ook gebruik van deze crypto munt. De Bitcoin is en blijft dus absoluut een crypto munt om mee te nemen in jou crypto portfolio.

Wil je veilig handelen in Bitcoins?

Kijk dan zeker eens naar de Crypto Masterclass. In deze online training leer je stap voor stap om online te beleggen in crypto en hier veel geld mee te verdienen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.