Beste cryptomunten lange termijn

De beste cryptomunten voor de lange termijn? De beste 8 coins op een rij

Je kunt tegenwoordig niet meer om de populariteit van Cryptocurrency heen. Iedereen heeft wel gehoord van de Bitcoin en de bijzondere verhalen van mensen die hier ontzettend veel geld mee hebben verdiend. Jij wilt waarschijnlijk ook gaan investeren in crypto als je op dit artikel terecht bent gekomen, en gelijk heb je. Maar wat zijn de beste cryptomunten voor de lange termijn?

In het volgende artikel helpen wij jou met het antwoord op deze vraag. We vertellen waar jij op moet letten om de beste cryptomunten te selecteren voor de lange termijn. Tevens geven wij jou de 8 beste cryptomunten om in te investeren. Let er op dat investeren iets anders is als crypto trading. Bij crypto trading ga je actief handelen op de crypto markt en hier kijk je vaak naar de korte termijn.

Dit kost vaak veel meer tijd en energie dan wanneer je gaat investeren. In het volgende artikel praten wij dus over crypto munten waarvan wij verwachten dat deze het op de lange termijn erg goed gaan doen. En dus de moeite waard zijn om in te investeren.

Criteria voor de lange termijn

Voordat we gaan kijken welke crypto munten het beste zijn voor de lange termijn willen we eerst met jou kijken waar je precies op moet letten. Welke criteria is nou belangrijk voor cryptomunten om interessant te zijn voor een investering voor de lange termijn? Er zijn namelijk meerdere manieren om geld te verdienen met crypto zoals we reeds hebben aangegeven.

Zo kun je bijvoorbeeld investeren in crypto voor de korte termijn. Of crypto gaan staken en rente krijgen op deze munten. Ook kun je cryptomunten gaan minen. Echter zijn dit allemaal vrij ingewikkelde processen waar je niet zomaar even instapt, je hebt dan wel echt kennis van zaken nodig.

Maar cryptomunten kopen en vasthouden voor de lange termijn vergt niet heel veel energie en kan je ook heel veel geld opleveren. Kijk maar eens naar de mensen die in 2017 Bitcoins hebben gekocht en vast gehouden. Echter zijn er helaas ook cryptomunten geweest die niets meer waren dan gebakken lucht en malafide praktijken.

Koop dus nooit zomaar onbekende cryptomunten zonder je eerst te verdiepen of er wel een betrouwbare partij achter zit. Een ander belangrijk criteria voor een cryptomunt is het nut van de munt. Wat voor functie vervult de munt en met welk doel heeft het bedrijf erachter de munt op de markt gebracht. Welke missie heeft het bedrijf en is de technologie achter de munt goed?

Natuurlijk is dit niet voor iedereen een makkelijke opgave om uit te zoeken. Toch is het wel belangrijk om dat soort zaken helder te hebben voor je investeert. Het helpt vaak om te kijken of er al veel meer mensen investeren in de crypto munt. Is dat het geval dan is de munt vaak wel te vertrouwen en gaat het niet om malafide praktijken.

Wanneer er namelijk veel mensen investeren in een crypto munt neemt het risico dat de koers van de munt gaat kelderen aanzienlijk af. Het is erg belangrijk om je eerst te verdiepen in een crypto munt en waar de munt voor staat voor je gaat investeren. Vaak kun je dan zelf goed bepalen of de koers van een cryptomunt op de lange termijn zal stijgen.

Beste cryptomunten op de lange termijn

Wij kunnen ons voorstellen dat het wellicht nog wat vragen bij je oproept hoe je nou een goede crypto munt kunt selecteren voor de lange termijn. Hierboven hebben wij wel een aantal belangrijke criteria benoemt maar grote kans dat het voor jou nog wel lastig blijft. Waarschijnlijk word het een stuk duidelijker wanneer je de hieronder benoemde crypto munten doorleest.

Wij vertellen namelijk niet alleen welke crypto munten voor de lange termijn interessant zijn maar ook waarom. Zo krijg je een goed beeld waarom wij deze munten interessant vinden en word het hopelijk voor jou ook een stuk duidelijker.

Wanneer je Cryptocurrency wilt kopen of verkopen kun je dat bij verschillende brokers doen. Niet elke broker heeft dezelfde munten en soms zal je dus bij een andere broker moeten kijken. Een aantal bekende en betrouwbare crypto brokers zijn Bitvavo en Binance, echter zijn er nog veel meer.

Let wel op dat het hier gaat om een verwachting van ons en dat het geen investeringsadvies is. Zorg dat je altijd ook zelf het onderzoek doet en niet zomaar geld investeert. Doe dit ook altijd met geld dat je kunt missen en niet met de laatste euro’s van jou spaarrekening. Investeren in crypto brengt namelijk ook risico’s met zich mee.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat jij ondanks het lezen van dit artikel toch wat onzeker blijft over het investeren in Crypto. Je hoort immers zoveel verschillende verhalen en geluiden. Maar wellicht is het dan verstandig om eens te kijken naar een online training die jou van stap tot stap helpt bij het investeren in Crypto. Lees onze review over de Crypto Masterclass maar eens. Dit is dé nummer 1 crypto training van Nederland.

Bitcoin (BTC)

De eerste crypto munt waar wij onze lijst mee aftrappen is een munt die iedereen wel kent, namelijk de Bitcoin. Het Bitcoin netwerk werd voor het eerst gelanceerd op 3 januari 2009 en de rest is geschiedenis. Iedereen kent de succes verhalen van mensen die duizenden euro’s hebben verdiend door op het juiste moment Bitcoin te kopen.

De Bitcoin is en blijft een zeer verstandige keus om voor de lange termijn in te investeren. Op het moment van schrijven is de Bitcoin €30.094,- waard. Echter zijn experts er wel over uit dat het hier niet bij gaat blijven. De koers van de Bitcoin heeft al vele pieken en dalen gekend. Maar je kunt gewoon niet om deze crypto munt heen.

Voordelen Bitcoin

 • Decentralisatie
 • Snelle transacties
 • Bitcoin blijft door ontwikkelen
 • Steeds meer geaccepteerd als geldig betaalmiddel

Nadelen Bitcoin

 • Milieuvriendelijkheid, kost veel energie om Bitcoins te minen
 • Bitcoin heeft nog wel knelpunten die opgelost moeten worden

De koersverwachting van Bitcoin

Doordat de Bitcoin de allereerste crypto munt is die er op de markt is gekomen gaat deze al een tijdje mee. Hierdoor kent iedereen de munt en zijn er steeds meer grote bedrijven die het aandurven om in Bitcoin te investeren. Dit zorgt voor een veiligere koers van de munt en daarom ook een verstandige keus voor een investering op de lange termijn.

Veel experts verwachten dat de koers van de Bitcoin door zal stijgen tot boven de €100.000,-. Dit is uiteraard een verwachting en niet iets wat iemand kan garanderen. Echter ziet de toekomst van de Bitcoin er ontzettend rooskleurig uit. Er zijn zelfs ervaren crypto experts die de koers van de Bitcoin nog ver boven de €100,000,- zien stijgen.

De succes verhalen van mensen die miljonair zijn geworden door Bitcoin zal je niet snel meer lukken. De munt is al zeer volwassen geworden en kent al een wat stabielere koers. Zoals gezegd is de koers van de Bitcoin nu ruim €30.000,-. Stel dat jij nu €1000,- investeert in Bitcoin en de koerst zal doorstijgen naar €90.000,- is dat een stijging van 300%.

Dat betekent dat jou investering van €1000,- dan €3000,- waard is geworden. Dat is natuurlijk ontzettend makkelijk en lekker geld verdienen. Dan moet natuurlijk wel de verwachte koersstijging plaats vinden en dat kan niemand jou garanderen.

Ethereum (ETH)

De volgende coin in onze lijst van beste cryptomunten op de lange termijn is Ethereum. Waarschijnlijk heb je ook wel eens van Ethereum gehoord want het is na Bitcoin de populairste munt. Ethereum heeft veel overeenkomsten met Bitcoin maar kan nog meer. Zo ondersteund Ethereum bijvoorbeeld ook smart contract technologie.

Verder zijn de transacties van Ethereum sneller en kan de blockchain technologie van Ethereum meer transacties aan als die van Bitcoin. Ook kan Ethereum dApps maken. Dit zijn apps die op een decentraal platform draaien en niet beheerd worden door één centrale partij. Facebook en WhatsApp zijn voorbeelden van gecentraliseerde apps.

Veel mensen die crypto minen stellen hun mines tegenwoordig in om Ethereum te minen. Simpelweg omdat dit het meest rendabel is.

Voordelen Ethereum

 • Betrouwbaar
 • Razendsnelle transacties
 • Decentralisatie
 • Ontwikkelaars kunnen dApps ontwikkelen met Ethereum

Nadelen Ethereum

 • Meerdere currency’s kunnen gebruik maken van het Ethereum blockchain. Hierdoor kan het netwerk trager worden
 • Ontwikkeling van updates is traag waardoor er soms problemen ontstaan.

De koersverwachting van Ethereum

Het voorspellen van de koersverwachting van Ethereum is lastig omdat Ethereum nog volop in ontwikkeling is. Omdat de munt al een tijdje bestaat zie je dat er steeds meer samenwerkingen ontstaan en dat de munt steeds meer vertrouwen krijgt. Of dit ook resulteert in een koersstijging van de munt moeten we afwachten.

Dit is Ethereum

Wel is de verwachting dat Ethereum op de lange termijn ontzettend zal stijgen. Als je de koers van Ethereum over het afgelopen jaar bekijkt zie je ook dat deze verschuiving al gaande is. Steeds meer mensen zullen gebruik gaan maken van Ethereum en de verwachting is dat dit mooie cijfers gaat laten zien.

Cardano (ADA)

Een ander ontzettend ambitieus project is dat van Cardano. Cardano word ontwikkeld met een open source blockchain en is bedoeld om financiële applicaties uit te voeren. Hierbij moet je denken aan het versturen en ontvangen van digitaal geld. Ook Cardano wil in de toekomst bezig gaan met de mogelijkheid om dApps uit te voeren.

Cardano is uniek in de cryptowereld omdat Cardano als enigste zijn blockchain ontwikkeld met een wetenschappelijke benadering. Om dat te realiseren hebben zij een team van ingenieurs en academici opgebouwd. Het is ook niet gek dat Cardano een aantal overeenkomsten heeft met Ethereum. Dit komt omdat Cardano is opgezet door een medeoprichter van Ethereum.

Doordat Cardano gebruik maakt van Proof of stake om transacties te valideren is er veel minder rekenkracht nodig. Dit resulteert dat er fors minder energie nodig is per transactie. Dit zie je ook weer terug in de transactiekosten, deze zijn namelijk erg laag.

Voordelen Cardano

 • Decentralisatie
 • Goed aanpasbaar
 • Goede toekomstplannen
 • Goede samenwerking met regelgevers

Nadelen Cardano

 • Cardano moet zichzelf nog bewijzen
 • Volop in ontwikkeling

De koersverwachting van Cardano

Omdat Cardano nog volop in ontwikkeling is kunnen we ook over dit project lastig de koersverwachting bepalen. Wel zijn de meeste experts erg enthousiast over Cardano en verwachten zij dan ook op de lange termijn een positieve koers. Vooral omdat de toekomstplannen van Cardano ook erg goed zijn.

De Cardano als 1 van de beste cryptomunten op de lange termijn

Polkadot (DOT)

Een cryptomunt die word beschouwd als de Ethereum killer is Polkadot en heeft op het moment van schrijven een marketcap van boven de 15 miljard euro. Dit is op zichzelf al een hele prestatie omdat Polkadot pas gelanceerd is in 2019. Ook Polkadot is opgericht door een mede oprichter van Ethereum, maar waar staat Polkadot voor?

Polkadot is een sharding mechaniek dat uniek is op de markt. Het zorgt ervoor dat verschillende blockchains met elkaar kunnen samenwerken zonder enkele problemen. Bij veel crypto is de schaalbaarheid een probleem en Polkadot is ingevoerd als oplossing voor die schaalbaarheidsproblemen. Hiermee heeft Polkadot zich al bekroond tot één van de beste altcoins van 2020.

Voordelen Polkadot

 • Schaalbaarheid
 • Polkadot kan makkelijk upgraden
 • Interoperabiliteit
 • Sharding

Nadelen Polkadot

 • Bestaat nog niet lang

De koersverwachting van Polkadot

Omdat de Polkadot nog zo’n ontzettend jong project is kan de koers van deze cryptomunt nog erg fluctueren. Dat zie je ook terug in de koers schommelingen die de munt doormaakt. Echter heeft de munt sinds de lancering al zeker mooie stappen gemaakt.

Omdat het project een uniek mechanisme hanteert dat de schaalbaarheidsproblemen waar veel crypto munten mee kampen oplost verwachten experts dat de koers van Polkadot zeker zal gaan stijgen. De toekomst voor de Polkadot ziet er dus erg goed uit.

De koersverwachting van de Polkadot

Binance Coin (BNB)

Een bijzondere cryptomunt op de markt is de Binance Coin. Deze cryptomunt is gelanceerd in 2017 en is de munt van het razend populaire cryptoplatform Binance. Wanneer je gebruik maakt van Binance Coin op het platform van Binance krijg je korting bij het kopen en verkopen van Cryptocurrency’s.

Binance Coin is op de markt gebracht om het cryptogeld platform te ondersteunen en zo de activiteiten te voeden. BNB is gebaseerd op de Ethereum blockchain maar je kunt Binance Coin niet minen omdat ze vooraf al zijn gewonnen en uitgegeven. De verwachting is echter wel dat de korting die Binance Coin geeft elk jaar gehalveerd zal worden.

Voordelen Binance Coin

 • Lage transactie kosten
 • Populariteit van het Binance platform blijft groeien
 • Schaalbaar

Nadelen Binance Coin

 • De korting verdwijnt in de toekomst

De koersverwachting van Binance Coin

Omdat de populariteit van het Binance platform maar blijft groeien is de verwachting dat de Binance Coin zeker mee zal groeien. Als we kijken wat de munt al bereikt heeft in de korte tijd dat de munt bestaat zijn veel experts ontzettend benieuwd wat het plafond is voor deze munt.

Litecoin (LTC)

Een cryptomunt die al sinds 2012 bestaat en niet meer weg te slaan is uit de top 10 lijst van Cryptocurrencies is Litecoin. De munt is opgericht door Charlie Lee en hij is een ex medewerker van Google. Litecoin heeft veel overeenkomsten met Bitcoin maar heeft de ambitie om nog groter te worden. De Litecoin is absoluut een cryptomunt die thuis hoort in ons rijtje van beste cryptomunten op de lange termijn.

Het doel dat Litecoin heeft is om financiële transacties sneller en goedkoper uit te voeren dan dat Bitcoin dat doet. Ook Litecoin maakt gebruik van blockchain technologie en daardoor worden banken buiten spel gezet wanneer er een financiële transactie plaats vind. Net als Bitcoin accepteren steeds meer bedrijven Litecoin als een geldig betaalmiddel.

De Litecoin is 1 van de beste cryptomunten op de lange termijn

Voordelen Litecoin

 • Decentralisatie
 • Transacties zijn erg snel
 • Transacties zijn goedkoop
 • Veranderingen kunnen snel aangepast worden in het protocol

Nadelen Litecoin

 • Reputatie – Litecoin word veel gebruikt op het darkweb

De koersverwachting van Litecoin

De verwachtingen van experts over de Litecoin verschillen nogal van elkaar maar zijn wel allemaal positief. De lange termijn verwachting van de koers is dat de Litecoin alleen nog maar groter zal worden. Wel is de Litecoin sterk afhankelijk van de koers van de Bitcoin. Stijgt de koers van de Bitcoin dan zie je vaak dat de koers van de Litecoin mee stijgt.

IOTA (MIOTA)

Een andere zeer interessante crypto munt die in ons rijtje van beste cryptomunten op de lange termijn is opgenomen is IOTA. Deze cryptomunt maakt geen gebruik van blockchain technologie zoals de meeste andere cryptomunten maar van Directed Acyclic Graph (DAG). Wij zullen jullie de technische uitleg besparen. Maar deze techniek maakt het mogelijk om technologische middelen te verhandelen zonder transactie kosten.

Dit maakt het ideaal voor een andere populaire opkomende technologie, namelijk the Internet of Things (IoT). En dat is ook precies waar IOTA op wil aansturen, het Internet of Things groter maken. IoT is een verzamelnaam van fysieke voorwerpen zoals auto’s, huishoudelijke apparaten en wearables die met het internet verbonden zijn en via het internet gegevens kunnen versturen.

Voordelen IOTA

 • Decentralisatie
 • Geen transactiekosten
 • Schaalbaar
 • Modulair

Nadelen IOTA

 • Kan niet gemijnd worden
 • Groei van het netwerk is afhankelijk van gebruikers

De koersverwachting van IOTA

Wij zien erg veel positieve ontwikkelingen rondom IOTA en het is absoluut een groeiende community. Er zijn steeds meer developers die mee werken aan dit project. Ook ontstaan er steeds meer samenwerkingen wat allemaal zal bijdragen dat deze cryptomunt door steeds meer mensen gebruikt zal gaan worden.

Een exact bedrag eraan vast hangen is lastig omdat je nooit zeker kunt weten wat de koers over een aantal jaren gaat doen. Het is altijd een goed idee om naar het nieuws te kijken rondom een cryptomunt waarin je wilt investeren. Vaak is het namelijk zo dat de koers omhoog schiet wanneer er positief nieuws te melden is.

De koers van IOTA

De laatste coin in onze lijst van beste cryptomunten op de lange termijn is de Chainlink. En ondanks dat deze munt de laatste in de lijst is zegt de volgorde absoluut niets over de potentie van deze cryptomunt. Chainlink bestaat sinds 2017 en levert een unieke service. Chainlink is namelijk een gedecentraliseerd oracle platform dat smart contracts kan voorzien van externe data.

Je zou Chainlink kunnen zien als een link tussen blockchains en de “echte” wereld. Smart contracts controleren informatie en wanneer er voldaan word een bepaalde voorwaarden gaan ze over tot uitvoering van de overeenkomst. Echter lopen ze hierbij tegen het probleem dat ze niet goed bij externe gegevens kunnen. Hier komt Chainlink om de hoek kijken. Zij proberen namelijk dat probleem op te lossen.

 • Unieke toepassing binnen de crypto wereld
 • Toepasbaar op alle platformen
 • Een brug tussen crypto en de “echte” wereld
 • Niet altijd betrouwbaar doordat het gebruik maakt van externe data
 • Geen “echt” toekomstplan

Het stijgen en dalen van de koers van Cryptocurrency is iets heel gewoons. Vooral de laatste tijd is het erg onrustig in de crypto wereld. Dat is voor Chainlink niet anders, de koerst is flink gestegen en ook wel weer gedaald de laatste maanden. Dit is echter op de korte termijn.

De verwachting op de lange termijn ziet er erg goed uit voor Chainlink, vooral omdat zij een oplossing bieden voor een probleem waar veel Cryptocurrency tegenaan lopen. Experts in crypto verwachten dat de Chainlink flink over de kop zal gaan op de lange termijn.

Conclusie over de beste cryptomunten op de lange termijn

Zoals je in ons artikel over de beste cryptomunten voor de lange termijn hebt kunnen lezen zijn er nogal wat ambitieuze projecten. Sommigen heb je wellicht al eerder van gehoord maar wij kunnen ons ook goed voorstellen dat er een aantal tussen staan die je nog niet kent. Belangrijk is dat je altijd zelf je eigen onderzoek doet voor je in een crypto munt gaat investeren.

Je hoort vaak genoeg op het nieuws dat bijvoorbeeld de Bitcoin in waarde is gedaald de laatste maand. Dit zijn echter koers dalingen voor de korte termijn. En aangezien wij kijken naar de lange termijn moet je hiervan niet gelijk in paniek raken. Blijf altijd kijken naar de potentie van een munt op de lange termijn en handel nooit vanuit emotie.

Wij hopen dat je een iets beter beeld hebt gekregen wat er belangrijk is bij het investeren in crypto op de lange termijn.

Stap voor stap begeleiding bij het kiezen van de winnende cryptomunt?

Met behulp van de Crypto Masterclass leer jij stap voor stap hoe je in de winnende cryptomunten kunt investeren en hoe je deze opspoort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.