Affiliate programma's Nederland

Affiliate programma’s in Nederland, Alles voor jou op een rijtje gezet

Jij bent dus op zoek naar de beste affiliate programma’s in Nederland? Dat kan best een lastige klus zijn aangezien het aanbod in affiliate programma’s enorm is, zelfs in Nederland. Daarnaast bestaan er ook nog affiliate netwerken waar jij je kunt aanmelden en dat maakt het wellicht nog wat verwarrender.

Maar wees gerust, in onderstaand artikel behandelen wij de beste affiliate programma’s in Nederland en bespreken we ook affiliate marketing netwerken. Want het kiezen van de juiste producten om te promoten bij affiliate marketing is erg belangrijk. Als je dus aan de slag gaat met affiliate programma’s die de moeite niet waard zijn dan is dat jammer van de tijd en energie.

Het verschil tussen affiliate programma’s en affiliate netwerken

In Nederland kennen we 2 verschillende manieren om affiliate producten te zoeken, namelijk affiliate netwerken en affiliate programma’s. Het is belangrijk om het verschil tussen beide toe te lichten. Een affiliate netwerk is een bemiddelende partij tussen de affiliate marketeer en de verkoper/Publisher van een affiliate product.

Bij een affiliate programma heb je rechtstreeks een account bij de verkopende partij en is er geen tussenkomst van een derde partij. In dit artikel zullen wij zowel affiliate programma’s als affiliate netwerken behandelen. Voor een affiliate marketeer of verkoper/Publisher maakt het niet veel uit of je gebruik maakt van een affiliate programma of een affiliate netwerk.

Het principe blijft bij affiliate marketing namelijk altijd hetzelfde. Je verdient een commissie wanneer een bezoeker een product of dienst aanschaft. Veel belangrijker is dat jij het juiste product(en) kiest en de basis van affiliate marketing goed onder de knie hebt. Kijk anders maar eens naar ons affiliate marketing stappenplan. Daar helpen wij jou op weg om te starten met affiliate marketing.

Een Marketing Strategie

Hoeveel affiliate programma’s zijn er in Nederland?

Affiliate marketing heeft de laatste jaren ontzettend veel aan populariteit gewonnen en online ondernemen is dan ook helemaal hot. Mede hierdoor zijn er in Nederland alleen al duizenden affiliate programma’s. Je kunt je vast wel voorstellen dat we onmogelijk alle affiliate programma’s kunnen bespreken. Daarom gaan wij vooral in op de beste en meest bekende affiliate programma’s en netwerken van Nederland.

Het precieze aantal affiliate programma’s in Nederland ligt over de 3000. Het is natuurlijk niet te doen om je voor alle affiliate programma’s aan te melden. Daarnaast zal het ook niet het gewenste resultaat geven maar alleen maar veel afleiding. Kijk dus goed welk programma of netwerk bij jou past en of het de producten of diensten aanbiedt die jij wilt promoten.

Affiliate programma’s in Nederland

Zoals beloofd zullen we hieronder een aantal goede affiliate programma’s of netwerken toelichten. Dit zijn programma’s die tot de beste van Nederland behoren of waar wij zelf een goede ervaring mee hebben. Uiteraard heb je voor deze affiliate programma’s wel een account nodig op hun website om gebruik te kunnen maken van hun diensten.

Er bestaat natuurlijk altijd een kleine kans dat je hieronder niet een affiliate programma of netwerk tussen ziet staan wat jou aanspreekt. Of wellicht niet de producten of diensten aanbiedt waar jij naar op zoek bent. Raak dan niet gelijk in paniek want je kunt altijd zelf ook op zoek gaan naar affiliate programma’s waar jou product categorie wel bij staat.

Veel grote merken en bedrijven hebben tegenwoordig wel een affiliate programma. Als je met affiliate marketing wilt beginnen is natuurlijk alleen het kiezen van een affiliate programma niet genoeg. Je hebt wel de juiste kennis nodig om er een succes van te maken.

Een goede online training kan jou hierbij een vliegende start geven. In onze review over de Affiliate Marketing Revolutie vertellen wij jou alles over deze nummer 1 cursus in Nederland.

Paypro

Wij beginnen met één van de bekendste en hardst groeiende affiliate netwerken van Nederland, namelijk PayPro. Doordat er op Paypro voornamelijk online producten of diensten word verkocht zijn de commissies veelal hoog en dat is voor affiliates erg fijn. Wanneer jij een verkopende bezoeker doorstuurt krijg jij direct en automatisch de commissie uitbetaald. Dit is bij andere affiliate netwerken wel eens anders.

Het affiliate programma van PayPro

De vele verschillende producten zijn onderverdeeld in handige categorieën zodat je makkelijk kunt zoeken naar producten om te promoten in jouw niche. Met de PayPro score die bij elk product staat kun je zien hoe goed een product converteert, dit is handig om te bepalen hoe goed een product of dienst loopt.

De verschillende categorieën waar je uit kunt kiezen bij Paypro zijn als volgt ingedeeld.

 1. Gezondheid
 2. Hobby
 3. Educatie
 4. Business
 5. Marketing
 6. Geluk en Relatie
 7. Entertainment
 8. Geld verdienen
 9. Overige

Daisycon

Eén van de grootste affiliate netwerken van Nederland is Daisycon. Hier vind je over de 1000 affiliate programma’s in verschillende categorieën. Het soort affiliate programma’s dat je bij Daisycon vind is weer anders als dat je bij Paypro ziet staan. Zo kun je bij Daisycon bijvoorbeeld ook energie leveranciers promoten of online software diensten zoals Exact Online.

Doordat het aanbod van affiliate programma’s weer erg verschilt met die van PayPro is het zeker geen verkeerd idee om je voor beide aan te melden. Je hebt dan gelijk ontzettend veel affiliate programma’s tot jou beschikking. Daisycon is bijvoorbeeld ook erg mooi om te gebruiken voor autoverhuurbedrijven of vakanties.

De verschillende categorieën waar de affiliate programma’s in zijn onderverdeeld verschillen ook weer sterk met die van Paypro. Hieronder de categorieën lijst van Daisycon.

 1. Auto’s & Motoren
 2. Boeken, Literatuur & Media
 3. Business-to-business
 4. Crypto
 5. Dagaanbiedingen & Veilingen
 6. Dating
 7. Duurzaam
 8. Elektronica
 9. Energie
 10. Erotiek
 11. Eten & Drinken
 12. Financiën & Verzekeren
 13. Games & Esports
 14. Goede doelen & Non Profit
 15. Kinderen & Ouders
 16. Loterijen en kansspelen
 17. Mode & Kleding
 18. Onderzoek panels & losse enquêtes
 19. Overigen
 20. Sport, Gezondheid & Verzorging
 21. Telecom
 22. Vakantie, Reizen & Uitgaan
 23. Werk & Opleiding
 24. Wonen, Huis & Tuin

Bol.com Partnerprogramma

Een ander groot affiliate programma in Nederland is het partnerprogramma van Bol.com. Iedereen met een affiliate website kan zich hiervoor aanmelden en vervolgens alle producten die op Bol.com staan promoten. Er staan natuurlijk ontzettend veel producten op Bol.com dus de keuze is erg groot. Daarom is het partnerprogramma van Bol.com ook zo populair.

De hoogte van de commissies die Bol.com uitbetaalt voor het aandragen van een betalende bezoeker zijn ingedeeld in categorieën. Het commissiemodel van het partnerprogramma van Bol.com ziet er als volgt uit:

Goud (8% van het verkoopbedrag):

 • baby
 • baby- & peuterkleding
 • schoenen
 • ebooks
 • mooi & gezond
 • sieraden, horloges & accessoires

Zilver (6% van het verkoopbedrag):

 • boeken
 • entertainment (dvd, muziek & games)
 • software
 • speelgoed
 • koken, tafelen & huishouden
 • dier
 • tuin & klussen
 • wonen & slapen
 • sport & vrije tijd
 • computer & elektronica accessoires

Brons (3% van het verkoopbedrag):

 • witgoed
 • bruingoed
 • computer- & game hardware
 • mobiele telefonie
 • elektronica
Het Bol.com affiliate programma

Iedereen kent natuurlijk Bol.com en veel mensen kopen hier ook hun online artikelen. Zeker een goede optie dus om mee te starten. Wil je meer informatie over het partnerprogramma van Bol.com? Lees dan eens ons artikel hoe je geld kunt verdienen via Bol.com.

Awin

Een ander ontzettend groot affiliate marketing netwerk waar jij je voor kunt aanmelden is AWIN. Zij opereren internationaal maar hebben een speciale Nederlandse afdeling. Ze hebben ruim over de 16.500 adverteerders en meer dan 225.000 affiliate marketeers (publishers) die zijn aangesloten bij hun netwerk.

Het mooie van AWIN is dat zij jou als affiliate marketeer ook proberen te helpen om zoveel mogelijk commissies te scoren. Het gebruik van de website word door veel mensen als een groot pluspunt ervaren en is makkelijk in gebruik. Ook zijn de commissies en de voorwaarden prima in orde.

Een account aanmaken bij AWIN is makkelijk en snel. Wel word jou aanmelding nog gecontroleerd en moet deze worden goedgekeurd. Dit is een proces dat bij veel affiliate programma’s en netwerken op die manier gebeurd. Je gaat immers wel geld uitwisselen als jij als affiliate marketeer successen gaat boeken.

Tradetracker

Een ander internationaal opererend affiliate netwerk is Tradetracker. Op het moment van schrijven zijn zij in meer dan 20 landen over de wereld actief. Op de website zijn meer dan 5000 actieve producten/campagnes te vinden en hebben het aanbod opgesplitst in 5 verschillende industrieën, namelijk de volgende:

 • Shopping
 • Travel
 • Finance
 • Services
 • Telecom

Ook Tradetracker doet ontzettend veel om hun adverteerders en publishers te helpen om het online inkomen te verhogen. Tradetracker heeft eigen software die ontzettend makkelijk en prettig te gebruiken is en biedt een uitgebreide mogelijkheid tot rapportages. De service van Tradetracker is ook uitstekend en alles bij elkaar genomen hoort dit affiliate netwerk absoluut in dit rijtje thuis.

Wehkamp

Een vergelijkbaar affiliate programma zoals dat van Bol.com is die van Wehkamp. Een online webshop die ontzettend veel producten verkoopt in verschillende categorieën. Wehkamp biedt uitstekende voorwaarden en eigenlijk komt het neer op persoonlijke voorkeur of je kiest voor Wehkamp of Bol.com.

Natuurlijk kun jij je ook prima aanmelden voor beide affiliate programma’s en zo jouw keuze aan affiliate producten te vergroten. Pas er echter wel voor op dat je in het begin niet overal verschillende accounts hebt en overal producten promoot. Dit kan het nogal onoverzichtelijk maken en jouw focus verminderen.

De hoogte van de commissies kunnen bij Wehkamp wel wat hoger liggen als bij Bol.com, namelijk oplopend tot 12%. Ook biedt Wehkamp wekelijks nieuwe acties waarbij je ook nog eens promotiemateriaal aangereikt krijgt. Veel mensen zijn ook erg te spreken over het affiliate programma van Wehkamp en zeker de moeite waard om eens naar te kijken.

Hieronder een overzicht van het commissie model dat Wehkamp hanteert op hun website.

Het commissiemodel van Wehkamp

Plus500

Wil je liever beginnen met affiliate marketing in de wereld van de aandelen en CFD’s? Dan is Plus500 absoluut een aanrader om naar te kijken. De commissies die zij uitkeren zijn ontzettend hoog en kunnen oplopen tot boven de €600,- per aangedragen klant. Je kunt je dus voorstellen waarom dit zo interessant is.

Plus500 is zelfs uitgeroepen tot beste financiële affiliate programma en dat is natuurlijk niet voor niets. Plus500 biedt handelsfaciliteiten aan op zowel aandelen, forex, grondsstoffen, cryptocurrency, ETF’s, opties en indexen. Heb je dus een affiliate marketing website in de aandelenmarkt, dan is het zeker de moeite waard om eens naar Plus500 te kijken.

Bitvavo

Ben jij een kenner op het gebied van crypto of heb jij een affiliate website in de niche van de crypto? Dan heeft Bitvavo een ontzettend mooi affiliate programma opgezet. Bitvavo is een plek waar mensen Cryptocurrency kunnen kopen en verkopen. Dit is misschien wel de hardst groeiende markt van de wereld op dit moment.

Zeker een goede keus om in deze niche te beginnen zouden wij zeggen dus. De commissies zijn ook hoog in deze wereld omdat er ontzettend veel geld mee word verdiend. Bij Bitvavo krijg je 15% commissie op alle handelskosten van de door jou aangeleverde gebruikers die betalen. Zeker geen verkeerde deal dus.

Daarnaast is het proces om mee te doen met het affiliate programma van Bitvavo ontzettend makkelijk. Je maakt een account aan op de website van Bitvavo en je kunt al gelijk jouw affiliate link gebruiken.

Neostrade

Een ander goed affiliate programma waar wij dankbaar gebruik van maken is die van Neostrada. Zij zijn een hostingprovider waar klanten domeinnamen en hostingpakketten kunnen registreren. Het opzetten van domeinnamen en websites is nog nooit zo hard gegaan als de laatste jaren en daarom ook zeker de moeite waard om hier naar te kijken.

Het logo van Neostrada

Neostrada heeft prima voorwaarden en geeft een 25% commissie over het totaalbedrag van de eerste bestelling. De service bij Neostrada is ook ontzettend goed en erg snel. Je krijgt daarnaast ook zoals dat bij vele affiliate programma’s is veel promotie materiaal aangeboden. Hierbij moet je denken aan banners en tekst links die je kunt gebruiken op jouw website of social media kanalen.

Conclusie over affiliate programma’s in Nederland

Zoals je in het afgelopen artikel hebt kunnen lezen zijn er meer dan genoeg goede affiliate programma’s in Nederland. En we hebben nog maar een heel klein deel behandeld van de vele affiliate marketing programma en netwerken die er bestaan. Maar de programma’s/netwerken die we hierboven hebben behandeld behoren volgens ons wel tot de besten.

Voor alle producten en diensten bestaat er wel een affiliate programma waar jij mee kunt beginnen. Zo kun je ook altijd een product uitzoeken om te promoten waar jij feeling mee hebt. Belangrijk om naar te kijken bij een affiliate programma is uiteraard de hoogte van de commissie, betrouwbaarheid van de partij en hoe makkelijk je kunt beginnen.

Vaak is het goed om een aantal affiliate programma’s te combineren omdat je niet altijd alles op 1 paard wilt wedden. Stel dat een affiliate programma er mee stopt dan is het goed dat je ook andere affiliate programma’s kunt gebruiken. Zo weet je zeker dat de commissies door zullen blijven lopen.

Wil jij ook €250,- per dag verdienen met Affiliate Marketing?

Ben jij op zoek naar een stap voor stap begeleiding bij het opzetten van een eigen online affiliate marketing business? Dan is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard voor jou de perfecte stap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.