Affiliate Marketing Website

Affiliate Marketing Website – Hoe bouw jij jouw eerste affiliate website?

Affiliate marketing kun je op vele verschillende manieren toepassen, je kunt immers via vele kanalen een product promoten. Toch is het opzetten van een eigen affiliate marketing website nog steeds 1 van de meest populaire methodes onder affiliate marketeers. En dat is niet voor niets want je werkt op die manier op een ontzettend mooie manier aan een passief inkomen.

Maar hoe begin je nou met het opzetten van een eigen affiliate marketing website? Met die vraag ben je vast op dit artikel terecht gekomen. Wij gaan in het volgende artikel stap voor stap laten zien hoe je tot de basis van een affiliate website komt. We gaan ervan uit dat je wel weet wat affiliate marketing is en wat je nodig hebt. Voor meer informatie hierover kun je terecht op ons artikel over beginnen met affiliate marketing.

Verschillende manieren voor een website

Er zijn zoals je wellicht zult verwachten meerdere manieren om een affiliate website op te zetten. Allemaal hebben ze voor- en nadelen. Zo kun je ervoor kiezen om een kant en klare website te huren. Voordeel is dat het inrichten en het onderhoud grotendeels voor jou gedaan word. Een nadeel is dat de kosten hiervan vaak aardig hoog liggen. Je moet hierbij al snel denken aan €30,- tot €50,- per maand.

Een andere mooie manier om een affiliate website op te zetten is met het CMS (Content Management System) WordPress. Je hebt hier vast wel eens van gehoord aangezien dit een van de meeste populaire CMS systemen ter wereld is. WordPress is volledig gratis en heeft een ontzettend breed scala aan plug-ins. Hierdoor kun je eigenlijk altijd alles realiseren zoals je dat zou willen.

Een WordPress website beginnen

Verder is WordPress ook ontzettend gebruiksvriendelijk waardoor iedereen ongeacht de kennis en ervaring een website kan opzetten. Wij vinden daarom ook WordPress de meest geschikte manier om voor een beginnend affiliate marketeer een website op te starten. Hieronder vertellen wij jou hoe je een affiliate marketing website opzet met behulp van WordPress.

Domeinnaam + webhosting

De eerste stap om een website op te zetten is het registreren van een domeinnaam + webhosting. De website heeft uiteraard een adres nodig zoals bijvoorbeeld www.rijkonline.nl, dit registreer je met een domeinnaam. Webhosting schaf je aan zodat je ruimte hebt om de website ook daadwerkelijk te kunnen installeren/draaien.

Kies een domeinnaam die aansluit bij de niche waar je producten in wilt gaan promoten. De beste domeinnamen zijn vaak al bezet dus je zult een beetje creatief moeten zijn. Ga je producten promoten in de afvallen niche dan is fitplaza.nl een goed voorbeeld mits deze vrij is uiteraard.

Een goede plek om een domeinnaam + webhosting te registreren is bij Neostrada. De prijzen zijn uitstekend en de support is erg goed. Je krijgt vaak binnen een dag al antwoord of hulp op jou vragen. Als je begint met een affiliate marketing website dan is het goedkoopste pakket in het begin al wel genoeg. Je kunt namelijk altijd later nog opschalen.

WordPress installatie

Nou je een domeinnaam + webhosting geregistreerd hebt kun je al beginnen met het installeren van WordPress. Dit is erg gemakkelijk bij Neostrada. Tijdens het registreren van de webhosting heb je een e-mail gekregen met de inlog gegevens naar het control panel van jouw nieuwe website. De eerste stap is om daar in te loggen zodat je daar WordPress kunt installeren.

Eenmaal ingelogd in het control panel dien je op zoek te gaan naar de knop WordPress. Als je op deze knop drukt kun je het installatie proces van WordPress starten. Je word door een installatie wizard begeleid waar je een aantal stappen doorlopen moet, zoals de titel van de website. Dit zijn instellingen die je later nog weer kunt wijzigen.

Wanneer je alles doorlopen hebt en WordPress geïnstalleerd is heb jij je eerste website al online staan. Uiteraard moet deze nog wel aangepast worden naar jou wensen, maar zo makkelijk is het dus om een website op te starten met WordPress.

Affiliate marketing website configureren

Nu de WordPress installatie is afgerond en de website online staat is het tijd om een aantal instellingen aan te passen. Zoals al eerder aangegeven is WordPress bijzonder gebruikersvriendelijk. Loop dus zelf rustig een keer door alle menu’s heen om te kijken wat je allemaal kunt configureren. Een aantal zaken zijn echter wel belangrijk bij een affiliate marketing website.

Daarom zullen wij de belangrijkste instellingen hieronder toelichten zodat jij zeker weet dat je deze niet mist of verkeerd hebt staan. Tijdens het installatie proces van WordPress heb je ook een admin gebruiker aangemaakt zodat je kunt inloggen op het admin gedeelte van jou WordPress website. Deze heb je nu nodig.

Het eerste wat je aan wilt passen is de opbouw van de permalinks. Een permalink is het adres dat je bovenin de adresbalk van je browser ziet staan. Elk artikel dat je schrijft krijgt een unieke permalink en deze kun je op verschillende manieren opbouwen. Voor een affiliate marketing website wil je dat deze word opgebouwd met de berichtennaam.

Dit kun je doen door in te loggen op het admin gedeelte van je WordPress website en op instellingen te klikken. Bij instellingen zie je een submenu “permalinks” staan en dat is het gedeelte waar je naar toe wilt gaan. Hier kun je vervolgens bij de algemene instellingen kiezen om de permalinks op “berichtnaam” te zetten. Dit is vooral belangrijk voor de SEO (Search Engine Optimization) van jouw affiliate marketing website.

Thema installeren

Als je WordPress net geïnstalleerd hebt staat er een default thema geïnstalleerd op jouw website. Waarschijnlijk niet het thema dat jij wilt gaan gebruiken. Een thema/theme zorgt voor de grafische vormgeving van jouw affiliate marketing website. Er zijn duizenden gratis WordPress thema’s maar er zijn ook premium thema’s waar je voor moet betalen.

Een WordPress Thema

Voor affiliate marketing is het belangrijk dat je een zo’n clean mogelijk thema kiest. Hoe minder poes pas er in het thema zit hoe minder de bezoeker word afgeleid. Een nieuw thema kun je installeren in het menu weergave en dan te kiezen voor thema’s. Kies dus een thema uit dat jou aanspreekt en installeer deze.

Menu toevoegen voor navigatie

Elke website heeft een menu nodig en dus ook jouw affiliate marketing website. Hier kunnen de bezoekers makkelijk navigeren naar de pagina waar ze naar toe willen gaan. Als eerst maak je pagina’s aan waar de menu’s naar toe gaan verwijzen. De meeste affiliate marketing websites hebben altijd een Home en Blog pagina.

Laten we die dus als eerst aanmaken. Ga binnen jouw WordPress admin gedeelte naar Pagina’s en verwijder de pagina’s die default zijn aangemaakt bij de installatie van WordPress. Maak nu 2 nieuwe pagina’s aan genaamd Home en Blog. Vervolgens ga je naar het menu weergave/menu’s aan de linkerkant en maak je een nieuw menu aan.

Zorg ervoor dat hier 2 knoppen zijn ingesteld voor Home en Blog en dat deze verwijzen naar jou aangemaakte pagina’s. Daarna is het nog belangrijk om in de linkerkant van het menu naar instellingen/lezen te gaan en jou homepagina en berichtenpagina in te stellen op jou aangemaakte pagina’s die hiervoor bedoeld zijn.

Overige settings langs lopen

Er zijn natuurlijk nog veel meer instellingen die je kunt configureren op een WordPress website. Maar je hebt nu al wel een website die je kunt gaan vullen met waardevolle content. Zoals gezegd is WordPress erg gebruiksvriendelijk en is het verstandig om eens rustig door alle menu’s en mogelijkheden heen te lopen.

Zo kun je bij het menu weergave/customizer veel grafische instellingen van het thema aanpassen. Ook kun je daar de titel van jouw website instellen, zeker niet onverstandig om eens te kijken dus.

Certificaat installeren

Wat ook erg belangrijk is voor een affiliate marketing website is het installeren van een certificaat op de website. Dit zorgt voor een extra stuk veiligheid van de website en is bijna noodzakelijk om goede posities bij de zoekmachines te kunnen behalen. Wanneer je inlogt bij Neostrada kun je bij het menu SSL-Certificaten een nieuw certificaat aanschaffen/installeren.

Vervolgens moet je inloggen op het cPanel van jouw website en hier het certificaat activeren. Neostrada heeft hier een ontzettend makkelijk stappenplan voor gemaakt. De laatste stap die niet in het stappenplan staat is dat je het adres wijzigt van http naar https. Dit kun je doen door op het admin gedeelte van WordPress in te loggen en naar instellingen/algemeen te gaan.

Affiliate marketing website plug-ins

Een ander punt waar aan gedacht moet worden is het installeren van nuttige plug-ins die kunnen helpen bij het optimaliseren van jouw affiliate marketing website. Er bestaan duizenden plug-ins voor WordPress die veelal gratis zijn. Natuurlijk zijn niet alle plug-ins noodzakelijk en zeker niet aan te raden om zomaar plug-ins te installeren.

Plug-ins kunnen jouw website namelijk ook vertragen en Google ziet niet alle plug-ins als een verrijking van de website. Daarom is het altijd goed om eerst uit te zoeken wat een plug-in precies doet en of hij betrouwbaar is. Hieronder ieder geval een lijst met de plug-ins die wij zeker aanraden.

Yoast SEO

De eerste plug-in die eigenlijk elke affiliate marketeer op zijn of haar affiliate marketing website zou moeten installeren is Yoast SEO. SEO (Search Engine Optimization) is een erg belangrijk onderdeel voor affiliate marketing en Yoast SEO helpt je hierbij. Een goede SEO helpt jouw website namelijk beter vindbaar te worden op zoekmachines zoals Google.

Yoast SEO WordPress plug-in

Wanneer je een artikel schrijft op jouw website en je hebt de Yoast SEO plug-in geïnstalleerd verteld hij jou welke punten aan het artikel verbeterd kunnen worden t.b.v. de SEO. Zo weet je zeker dat het artikel dat je wilt publiceren geoptimaliseerd is voor zoekmachines.

Wordfence Security

Naarmate jouw website populairder gaat worden binnen de zoekmachines zal de website ook interessanter worden voor eventuele hackers. Daarom is het belangrijk om de website zo goed mogelijk te beveiligen. Het toevoegen van een 2FA op jou account is een goed idee, dit zorgt voor een extra beveiligingsstap om in te kunnen loggen.

Daarnaast bestaat er ook een plug-in die jou helpt om de website goed te beveiligen en dat is Wordfence Security. De plug-in is gratis te gebruiken en vergt praktisch geen configuratie. Je krijgt bij het inloggen een goed overzicht welke bedreigingen geblokkeerd zijn en wat je kunt verbeteren. Geen overbodige luxe dus.

back-uppen met Updraftplus

Er kan altijd iets gebeuren met jouw website waardoor deze niet meer goed functioneert of zelfs crashed. Gelukkig maakt Neostrada back-ups van jou website, maar afhankelijk van het abonnement dat je hebt gekozen gaan deze niet oneindig terug in de tijd.

Daarom is het verstandig om ook voor een eigen back-up te zorgen. Wij gebruiken daar de gratis plug-in Updraftplus voor. Een handige plug-in die jou de mogelijkheid geeft om naar verschillende online diensten automatisch een back-up naar toe te schrijven. Zoals voor de meeste gratis plug-ins is er ook een premium mogelijkheid die je zelfs nog meer opties geeft.

Akismet Antispam

Wanneer je artikelen op jouw website gaat publiceren kunnen bezoekers ook reacties bij deze artikelen achter laten. Dit is ook goed voor de SEO en deze mogelijkheid moet je dus ook zeker aan laten staan. Echter is dat ook interessant voor spam websites om allerlei onzin te gaan posten.

Gelukkig moet jij nog wel alles reacties eerst goedkeuren voor ze op de website komen te staan, maar toch vervelend dat er zoveel rotzooi langs komt. Dit is echter ontzettend makkelijk tegen te gaan door de gratis plug-in Akismet Antispam te installeren op jouw website. Dat maakt jouw het leven een stuk makkelijker.

Ultimate Blocks

Bij het schrijven van artikelen op een WordPress website maak je gebruik van blokken. Dit is te vergelijken met alinea’s in stukken tekst maar dan met meer opties. Je hebt namelijk allerlei blokken om jouw artikel zo goed mogelijk te maken zoals het toevoegen van een afbeelding of YouTube video.

Ook het toevoegen van knoppen of CTA (Call to Action) buttons hoort tot de mogelijkheid. Wanneer je de gratis plug-in Ultimate Blocks installeert krijg je zelfs nog veel meer opties om de artikelen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Zeker een aanrader dus.

Conclusie affiliate marketing website

Zoals je hebt kunnen lezen stelt het opzetten van een eigen affiliate marketing website niet heel veel voor. Natuurlijk zal het de eerste keer wellicht wat meer tijd kosten als wanneer je het al eerder hebt gedaan. Maar het is absoluut voor iedereen mogelijk ongeacht de kennis of ervaring met websites.

Het belangrijkste bij affiliate marketing is dat je begint en doorzet. Wanneer je niet opgeeft ben je eigenlijk al voor 90% verzekerd van succes. Want de meeste mensen stoppen namelijk na 2 a 3 maanden als ze geen resultaten zien. Wil je nou een vliegende start maken met affiliate marketing?

Kijk dan eens naar onze review over de Affiliate Marketing Revolutie. Met deze online training leert Jacko Meijaard jou van begin tot eind om succesvol een eigen affiliate marketing website op te zetten.

Ook €200,- per dag verdienen met Affiliate Marketing?

Doe je zelf dan het grootste plezier en begin met de Affiliate Marketing Revolutie. De succes verhalen van mensen die dankzij deze online training financiële vrijheid hebben behaald is inspirerend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.