Affiliate Marketing Stappenplan

Affiliate marketing stappenplan – Volledig stappenplan voor beginners

Jij hebt vast gelezen over affiliate marketing en wilt graag beginnen om hiermee een passief inkomen op te bouwen. Of wellicht ben je al wel begonnen maar weet je niet goed of jij wel de juiste stappen hebt gevolgd. In het volgende artikel behandelen wij het affiliate marketing stappenplan. Zodat jij een goed overzicht hebt welke stappen jij moet langs gaan om succesvol te kunnen beginnen met affiliate marketing.

Affiliate marketing is ontzettend populair aan het worden en ontzettend veel mensen proberen hiermee te beginnen. Wij zeggen “proberen” omdat zo’n 90% van de mensen na 2 a 3 maand alweer stopt omdat ze geen inkomsten zien binnen komen. Het volgen van de juiste stappen is erg belangrijk en je moet consistent zijn. Wij helpen jou ieder geval op weg en de rest is aan jou.

Wat is Affiliate Marketing

Voordat we beginnen met het uitzetten van ons affiliate marketing stappenplan is het goed om even stil te staan bij de betekenis van affiliate marketing. Bij affiliate marketing draait alles om het promoten van andermans producten. In ruil hiervoor krijg jij per verkoop die via jou word aangedragen een percentage van het verkoopbedrag.

Hoe werkt affiliate marketing

Affiliate marketing kun je op veel verschillende manieren toepassen. Namelijk via social media, YouTube of het opzetten van een affiliate website. Nog beter is om de verschillende manieren te combineren maar je moet ergens beginnen. Wij zullen in dit artikel het stappenplan bespreken om een eigen affiliate website op te zetten.

Een eigen affiliate website is namelijk de perfecte basis om een passief inkomen op te bouwen. Veel mensen denken bij het opzetten van een eigen website dat dit niet voor ze is weggelegd. Maar niets is minder waar want het is stukken makkelijker dan de meesten denken.

Waarom geld verdienen met Affiliate Marketing

Affiliate marketing is één van de mooiste manieren om een passief inkomen te genereren, maar waarom is dat zo? Een passief inkomen is geld dat jij verdient waar jij op dat moment geen werk voor verricht. Dit moet je niet verwarren met slapend rijk worden want een affiliate website opzetten kost wel degelijk tijd en moet ook worden bijgehouden.

Toch heeft geld verdienen met behulp van affiliate marketing ontzettend veel voordelen. Wij hebben de belangrijkste voordelen van affiliate marketing voor jou op een rijtje gezet.

  • Je hebt ontzettend veel vrijheid
  • Je kunt prima beginnen met affiliate marketing naast jou eventuele huidige baan
  • De investeringskosten zijn ontzettend laag
  • Geen eigen pand nodig, je kunt alles vanachter jou computer of laptop thuis doen
  • Het internet is 24/7 online en je kunt dus geld verdienen terwijl je slaapt of op vakantie bent.
  • Je kunt erg gemakkelijk een groot publiek bereiken
  • Je hebt geen klantenservice nodig
  • Opschalen is erg makkelijk
  • Jij loopt geen risico
  • Je kunt overal aan jou business werken

Hoewel er ontzettend veel voordelen zitten aan het opzetten van een affiliate marketing business zijn er natuurlijk ook wel een aantal nadelen. Zo werk je bijvoorbeeld veelal alleen en heb je weinig sociaal contact. Dit kun je natuurlijk makkelijk oplossen door soms eens vanuit een openbare ruimte te werken.

Ook ben jij afhankelijk van andermans product, iets wat voor sommige mensen als vervelend kan worden ervaren. Voor de meeste mensen wegen de nadelen niet op tegen de vele voordelen. Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een manier om meer vrijheid te creëren en willen af van hun 9 tot 5 baan. Met affiliate marketing is dit absoluut mogelijk.

Affiliate Marketing Stappenplan

Zoals beloofd zullen wij hieronder een affiliate marketing stappenplan uitleggen. Dit zijn de stappen die jij het beste kunt doorlopen om een succesvolle en winstgevende affiliate website op te zetten. Zoals eerder gezegd zijn er veel meer manieren om affiliate marketing toe te passen maar een affiliate website is volgens ons de allerbeste basis.

Hier zie jij een Checklist

Een website is blijvend en zal niet zoals een social media post na enkele dagen al zijn kracht verliezen. Dat wil niet zeggen dat het toepassen van affiliate marketing via andere kanalen geen goed idee is. Echter is het verstandig om te beginnen bij het begin en een goede basis neer te zetten.

Stap 1 – Zorg voor de juiste informatie

De allereerste stap die wij gaan bespreken is waarschijnlijk ook gelijk de minst leuke in het proces. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat jij de juiste informatie hebt hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing. Zorg er daarom voor dat jij weet wat belangrijk is en waar affiliate marketing om draait.

Veel mensen slaan deze stap over en willen gelijk beginnen met het opzetten van een website of het aanmaken van een YouTube kanaal. Dit zijn ook de mensen die vaak al na 3 a 4 weken weer stoppen omdat ze geen inkomsten binnen zien komen. Veel leer je natuurlijk gaande weg maar zorg wel dat jij de basis weet over affiliate marketing en wat belangrijk is.

Uiteraard is er ook heel veel onzin te vinden op het internet over affiliate marketing, helaas geldt dat voor heel veel zaken zo. Daarom hebben wij een aantal interessante websites voor jou verzameld om te beginnen. Kijk ze eens rustig door en je zult merken dat je veel beter begint te begrijpen waar affiliate marketing om draait.

WebsiteBijzonderheden
https://www.ondernemeneninternet.nl/affiliate-marketing/Goede website met nuttige basis informatie
https://www.internetsuccesgids.nl/Ontzettend veel eerlijke en goede informatie over affiliate marketing en leuke artikelen

Stap 2 – Meld je aan bij een affiliate netwerk

De volgende stap is om jezelf aan te melden bij een affiliate netwerk. Dit zijn websites waar jij een ontzettend breed scala aan producten vindt die jij kunt gaan promoten. Elk product heeft een unieke affiliate link die jij kunt gebruiken voor de promotie. Wanneer mensen via jou affiliate link het product kopen dan weet de verkoper dat de klant is aangedragen via jou promotie en krijg jij een percentage van het verkoopbedrag mee.

De diversiteit aan producten bij een affiliate netwerk is enorm groot zodat jij een ruime keuze hebt om een product te promoten. Veel grote bedrijven of merken hebben vaak ook een eigen affiliate programma waar jij je bij kunt aanmelden om hun product(en) te promoten. Maar wanneer je begint met affiliate marketing is het aanmelden bij een affiliate netwerk het makkelijkst.

Er zijn meerdere grote affiliate netwerken in Nederland maar wij adviseren om te beginnen bij Paypro. Dit is een van de bekendste en betrouwbaarste netwerken met mooie producten om te gaan promoten. Andere goede affiliate netwerken zijn Daisycon en Tradetracker. Maar ook Bol.com heeft bijvoorbeeld een eigen affiliate programma waar jij je kunt aanmelden en alle producten kunt gaan promoten. Keuze genoeg dus kunnen we wel zeggen.

Stap 3 – Kies een niche

De volgende stap is het uitzoeken van een niche voor jou affiliate website, dit zal het type producten dat jij gaat promoten bepalen. Je kunt een niche vergelijken met een soort van onderwerp dat jou website gaat krijgen. Voorbeelden van een niche zijn gezondheid, financieel, afvallen of muziek. Uiteraard zijn er nog wel veel meer voorbeelden van een niche, maar zo krijg je een goed idee wat we bedoelen.

Het is verstandig als je net begint met affiliate marketing om een niche te kiezen waar je affiniteit mee hebt. Ben jij bijvoorbeeld ontzettend goed in piano spelen is de keuze logisch dat je kiest voor de muziek niche. Je schrijft dan namelijk veel makkelijker content voor jou website. Het is een goed idee om op het affiliate netwerk waar jij je hebt aangemeld te kijken welke producten je allemaal kunt promoten.

Zo krijg je namelijk een goed overzicht welke niches er allemaal zijn en welke producten jij straks kunt gaan promoten. Er zijn namelijk ook niches waar het lastig is om producten voor te vinden die jij kunt promoten zoals bijvoorbeeld de computer niche. Het is niet onmogelijk maar bij Paypro zijn hier bijvoorbeeld geen producten voor.

Vaak zijn er dan wel andere affiliate netwerken of programma’s waar dit wel kan maar het is goed om te weten wat jou opties zijn. Kies dus niet te snel een niche maar doe je onderzoek. Een niche website is overigens niet de enigste optie voor een affiliate website.

Je kunt ook kiezen om een review website op te zetten waar jij je focust op het schrijven van reviews over verschillende producten. Doordat je over allerlei producten een review schrijft kies je hier niet een niche. Ons advies is echter om je te focussen op een niche website. Je kunt hier veel meer geld mee verdienen en kan veel groter worden als een review website.

Stap 4 – Kies jou product(en)

Wat vaak een beetje samenvalt met het uitzoeken van een niche is het kiezen van de producten die je gaat promoten. Want als jij weet in welke niche jij wilt gaan zitten kun je ook kijken naar producten. Er zijn altijd wel meerdere producten die je kunt promoten in een niche en wij adviseren ook om je niet op 1 product te focussen. Een verkoper kan namelijk altijd kiezen om te stoppen met een product.

Als jij dan jou volledige affiliate website hebt opgebouwd rondom 1 product dan is dat wel erg zuur. Verder is het goed om te kijken naar producten waarbij een goede commissie word gegeven en ook hoog staat aangeschreven bij de affiliate netwerken. Zo geeft Paypro bijvoorbeeld een “Paypro score” om de populariteit van een product weer te geven.

Blijf gewoon actief kijken naar producten want ook op affiliate netwerken komen er wekelijks nieuwe producten bij. Hier kunnen ook ontzettend interessante producten voor jou affiliate website bij zitten.

Stap 5 – Domeinnaam en hosting

Nu je weet waarover jij een affiliate website wilt gaan maken en welke producten jij hierop wilt gaan promoten is het tijd om een domeinnaam aan te vragen. Een domeinnaam is het adres dat mensen intypen in een browser om op jouw website uit te komen. Daarbij heb je ook een stuk hosting nodig om jou daadwerkelijke website op te draaien.

Het vinden van een goede domeinnaam

Dit klinkt wellicht ingewikkeld maar alles is aan te vragen bij 1 partij en het inrichten van de technische zaken regelen zij ook op de achtergrond. Er zijn ontzettend veel websites waar jij een domeinnaam + hosting kunt aanvragen. Wij hebben zelf een goede ervaring met Neostrada. Zij hebben een snelle service en goede support.

Je zult niet alle domeinnamen kunnen kiezen omdat vaak de mooiste domeinnamen al in gebruik zijn. Je zult dus een beetje creatief moeten zijn. Belangrijk is dat de domeinnaam het onderwerp van jou website omvat. Dus als je een affiliate website in de niche gezondheid begint moet de domeinnaam niet fietsenwinkel.nl zijn. Staar je echter niet blind op de domeinnaam, kies er 1 die aansluit bij jou niche.

Stap 6 – Installeer een CMS

De volgende stap in ons affiliate marketing stappenplan is het installeren van een CMS op jou website/hosting. Een CMS staat voor Content Management Systeem en gebruik je om jouw website op te zetten en te beheren. Het zet een grafische schil om de website heen zodat het voor iedereen toegankelijk word om een website op te zetten en niet alleen maar voor programmeurs.

De bekendste, betrouwbaarste en gebruiksvriendelijkste CMS is WordPress, hier heb je vast wel eens van gehoord. Deze kun je erg makkelijk installeren wanneer je hosting hebt aangeschaft bij jou domeinnaam. Bij Neostrada krijg je na aanschaf van de domeinnaam en hosting een e-mail met inlog gegevens voor het control panel van jouw domeinnaam.

Als je eenmaal inlogt op het control panel krijg je een hoop opties te zien, laat deze rustig voor wat ze zijn. Waar je naar op zoek bent als je WordPress wilt gebruiken en installeren is uiteraard de knop WordPress. Hier installeer je WordPress mee op jou website. Het installatie proces is ontzettend makkelijk en na enkele seconden zal je zien dat je zelfs al een website online hebt staan.

Dan is het alleen nog zaak om de website vorm te geven met een mooi thema en een menu toe te voegen. Houd het thema van de website zo clean en rustig mogelijk, je wilt geen poespas op de website. In grote lijnen is dat alles wat je hoeft te doen om de basis voor een affiliate website neer te zetten. Wanneer je ermee bezig gaat zal je zien dat het makkelijker is dan je had gedacht.

Stap 7 – Zoekwoorden onderzoek

Nu jij de basis voor jouw affiliate website hebt staan is het zaak om de website te gaan vullen met waardevolle content (artikelen). Zo krijg je namelijk bezoekers naar jouw website toe. Om er zeker van te zijn dat jij artikelen schrijft waar mensen ook naar zoeken is het belangrijk om een zoekwoorden onderzoek te doen.

Deze stap is ontzettend belangrijk en word door veel mensen ook vergeten of verkeerd gedaan. Wanneer je namelijk artikelen gaat schrijven waar vervolgens niemand op zoekt krijg je geen bezoekers en dus ook geen inkomsten. Belangrijk om in het achterhoofd te houden is dat je schrijft voor mensen en niet voor robots. Denk dus logisch na over wat jij zou zoeken en kijk op Google met welke suggesties Google zelf al komt.

Met tools als Answerthepublic kun je kijken waar mensen zoal op zoeken en komt deze tool ook met alternatieven. Je kunt dan vervolgens met SemRush kijken hoevaak er op een bepaalde zoekterm per maand gezocht word. Per gevonden zoekwoord maak je dan vervolgens een uitgebreid artikel.

Long tail zoekwoorden

In het begin is het een goed idee om je te focussen op long tail zoekwoorden. Hier zit namelijk minder concurrentie op en zo kun je dus makkelijker bezoekers naar jou website krijgen. Long tail zoekwoorden dat zijn zoekwoorden die uit meer dan 2 woorden bestaan. Laten we als voorbeeld nemen dat jij een artikel over “afvallen” wilt schrijven.

Uiteraard word er op het zoekwoord “afvallen” ontzettend vaak gezocht maar omdat dit erg globaal is zal hier ook heel veel concurrentie op zitten. Hierdoor is het vooral in het begin lastig om hoog in Google te scoren. Wat je beter kunt doen is om specifieker te gaan zitten met jou zoekwoord. Bijvoorbeeld “afvallen met een keto dieet”.

Natuurlijk zoeken hier maandelijks wel minder mensen op als op het zoekwoord “afvallen” maar je hebt hier ook veel minder concurrentie op. Hierdoor scoor je relatief snel in Google en genereer je vooral in het begin veel sneller bezoekers op jou website.

Stap 8 – Content

Als je alles goed hebt voorbereid en de basis van jou affiliate website goed hebt staan dan is de volgende stap in ons affiliate marketing stappenplan om content te gaan schrijven. Je zult de website moeten vullen met waardevolle en informatieve artikelen zodat jou website waarde krijgt. Je wilt een autoriteit worden met jou affiliate website in de niche waar je zit.

Dit kun je alleen bereiken door goede artikelen te schrijven op jou website. Google moet jou gaan erkennen als expert in de niche waar jij zit. Je zult merken dat dit wat tijd kost maar zolang jij goede artikelen blijft schrijven komt dit vanzelf. Belangrijk is om vanuit het oogpunt van de bezoeker te denken. Waar kun jij de bezoeker mee helpen? Welk probleem kun jij voor ze oplossen?

Kijk ook per zoekwoord waar je over gaat schrijven wat de concurrentie schrijft over dat onderwerp en zorg dat jij een beter artikel schrijft. Op den duur zal Google dit belonen door jou artikelen hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen. Hierdoor krijg je meer bezoekers en dus meer kans op commissies.

nieuw artikel schrijven in WordPress

Denk aan SEO

Het belangrijkste om te scoren op Google is dus om goede artikelen te schrijven waar bezoekers wat aan hebben. Maar ook het toepassen van SEO helpt mee om in Google hogerop te komen. SEO betekent Search Engine Optimalization en houd in dat jij rekening houd in jou artikelen met een aantal zaken waar Google op let.

Zo is het namelijk belangrijk dat je kopteksten gebruikt in jou artikelen en af en toe eens een afbeelding. Ook het gebruik van een YouTube filmpje in jou teksten word beloond door Google, nog beter als je deze zelf maakt in een eigen YouTube kanaal. Zo zijn er nog een aantal belangrijke punten waar jij rekening mee kunt houden op jouw website en in jouw artikelen.

Wat ook ontzettend belangrijk is om niet te doen is het kopiëren van teksten van andere websites. Google zal dit herkennen en jou hier voor straffen door jou lager in de zoekresultaten te laten verschijnen. Schrijf dus eigen en unieke teksten. Wees je dus bewust van de belangrijkste SEO punten en pas deze op de juiste manier toe.

Conclusie Affiliate Marketing Stappenplan

Zoals je hebt kunnen lezen in ons affiliate marketing stappenplan is het helemaal nog niet zo ingewikkeld om een eigen affiliate website op te zetten. Er zijn een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Het aller aller belangrijkste is dat je begint en consistent goede content blijft plaatsen op jouw website.

Zorg dat je door blijft gaan en niet zoals de andere 90% van de mensen die begint alweer stopt na 3 a 4 weken. De aanhouder wint en dat zal zeker beloond worden. Hopelijk hebben wij jou met ons affiliate marketing stappenplan kunnen inspireren om te beginnen met deze mooie manier van geld verdienen. Wij wensen jou ieder geval veel succes en plezier.

Wil jij ook €10.000,- per maand verdienen?

Met de Affiliate Marketing Revolutie leer jij stap voor stap om een succesvolle en winstgevende affiliate website op te zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.