affiliate marketing hacks

Affiliate Marketing Hacks – Moet je dat wel of niet doen?

Je bent misschien al wel een tijdje bezig met affiliate marketing en hebt wellicht al wel een mooie affiliate marketing website opgezet. Of misschien heb je wel gekozen om een eigen YouTube kanaal op te zetten. Super goed bezig want affiliate marketing is absoluut één van de mooiste manieren om een passief inkomen op te bouwen. In het volgende artikel gaan we kijken naar affiliate marketing hacks.

De kans bestaat namelijk dat het succes nog achterwege blijft en je misschien nog helemaal niet zoveel commissies scoort als je zou willen of verwachten. Dat is natuurlijk super vervelend maar dit is wel een reëel beeld bij affiliate marketing. Je succes komt namelijk niet aanwaaien in de eerste maand dat je begint. Affiliate marketing kost tijd en energie voordat je hier de vruchten van plukt.

De kans is dan natuurlijk groot dat je wat ongeduldig raakt en gebruik wilt maken van affiliate marketing hacks. Maar welke affiliate marketing hacks zijn er? En is het verstandig om affiliate marketing hacks toe te passen? Op deze 2 vragen willen wij antwoord geven zodat jij precies weet wat jouw opties zijn en of dit wel een goed idee is.

Wat zijn affiliate marketing hacks

Affiliate marketing hacks hebben eigenlijk maar 1 doel en dat is op zo’n snel mogelijke manier bezoekers naar jouw website of social media kanaal krijgen. De focus ligt hier bijna altijd op de korte termijn. Dit betekent dat je voor een korte periode veel bezoekers naar jouw website kunt genereren. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Op Facebook of Google voor een korte periode adverteren.
  • Een tijdelijke kortingsactie van een product op jouw website benadrukken door hier bijvoorbeeld een artikel over te schrijven.
  • Een mailing de deur uit sturen naar e-mail adressen die je gekocht hebt.

Bovenstaande voorbeelden zijn er op gericht om voor een korte periode zoveel mogelijk verkeer naar jouw website te genereren. Dit betekent uiteraard dat je ook meer commissies zult scoren voor deze periode maar dat is dus maar voor een korte periode en niet voor de lange termijn.

Dit zijn dus geen inkomsten waar je in de toekomst op kunt gaan bouwen omdat ze tijdelijk zijn. Wij vinden daarom het gebruik van affiliate marketing hacks zeker niet altijd verstandig. Vooral bij affiliate marketing is het verstandig om naar de lang termijn te kijken. Je wilt immers een passief inkomen opbouwen dat stabiel is en waar je op kunt vertrouwen.

Moet je wel of niet affiliate marketing hacks gebruiken?

Zoals je waarschijnlijk al wel had verwacht als je bovenstaande hebt gelezen zijn wij niet een heel groot fan van affiliate marketing hacks. Tuurlijk, het is erg fijn om op korte termijn even snel wat inkomsten binnen te harken maar daarna stopt het ook weer. En het is natuurlijk maar de vraag of jou affiliate marketing hack ook daadwerkelijk werkt.

We kunnen dit wellicht het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Hierboven hebben wij meerdere manieren van een affiliate marketing hack benoemd. En 1 ervan was het schrijven van een artikel of een review voor een product dat tijdelijk een korting had. Stel dat coolblue een korting geeft voor 2 weken van €450,- op een televisie.

Dat is voor mensen natuurlijk mega interessant en zal zeker makkelijk te promoten zijn via affiliate marketing. Je schrijft hier een uitgebreid artikel of review over. Daarnaast zul je waarschijnlijk ook Facebook advertenties erbij pakken omdat je tijdens deze 2 weken zoveel mogelijk bezoekers wilt bereiken.

Eigenlijk hebben wij hierboven al beschreven waarom wij geen fan zijn van affiliate marketing hacks. Je stopt ontzettend veel tijd en energie in het schrijven van een artikel of review voor een actie die maar 2 weken loopt. Na deze 2 weken zal de waarde van het artikel dat jij geschreven hebt heel erg laag zijn. Dat is toch zonde van jou tijd?

Daarom vinden wij een lange termijn strategie altijd beter als een korte termijn. Had jij bijvoorbeeld een artikel of review geschreven zonder de focus op de kortingsactie te leggen, dan had je hier ook na de kortingsactie nog de vruchten van geplukt. Tuurlijk zal het langer geduurd hebben voordat je hier dan veel bezoekers mee trekt, maar op de lange termijn levert dat uiteindelijk veel meer op.

Lange termijn Mindset

Wil je dus serieus bezig gaan met affiliate marketing laat dan de affiliate marketing hacks achterwege. Jij bent waarschijnlijk net als iedereen begonnen met affiliate marketing om financiële vrijheid te creëren. Dit gaat je niet lukken als je telkens afhankelijk bent van korte acties en inkomsten die niet stabiel zijn.

Daarom is het ontzettend belangrijk om naar de lange termijn te kijken, wat wil jij bijvoorbeeld over 1 jaar bereiken met jouw affiliate website? Of zelfs over 3 jaar? Dit is voor veel mensen niet makkelijk omdat we als mens nou eenmaal snel resultaat willen zien. En wanneer je een affiliate website begint zie je vaak pas de eerste resultaten na 2 a 3 maand.

Lange termijn doelen

Lukt het jou echter om naar de lange termijn te kijken en ook hiervoor de juiste Mindset aan te nemen dan zul jij jouw inkomsten stabiel zien groeien. Want wat is nou 1 of 2 jaar in een mensen leven als je daarna volledige vrijheid kunt creëren?

Toch haakt bijna 90% van de mensen die met affiliate marketing begint na 1 of 2 maand alweer af omdat ze niet snel genoeg resultaat zien. Om jou de juiste richting op te sturen geven wij hieronder tot slot nog een aantal tips die jouw kunnen helpen om naar de lange termijn te kijken. Want content die je vandaag maakt kunnen jaren later nog steeds inkomsten binnen halen.

Maak een lange termijn doel

De eerste tip die wij jou willen geven om aan de lange termijn te werken is om jezelf doelen te stellen. En dan niet doelen die je wilt behalen over 1 a 2 maand maar over 2 a 4 jaar. Wat wil jij nou bereikt hebben als jij 2 jaar onderweg bent met affiliate marketing? Wil je €5000,- per maand verdienen? Wil je volledig kunnen leven van de inkomsten die je binnenhaalt met affiliate marketing?

Door jezelf doelen te stellen zul je veel makkelijker lange termijn kunnen denken en vasthouden. Je wilt immers de doelen die je stelt behalen en daar naartoe werken. Spreek deze doelen ook uit en zet ze op papier, dan word het nog tastbaarder. Denk er ook over na hoe jij deze doelen wilt gaan bereiken. Wil jij hier naartoe werken door bijvoorbeeld elke week een waardevol artikel online te zetten op jouw affiliate website.

Als je een soort van strategie voor jezelf hebt bepaald weet je ook veel makkelijker wat je wilt gaan doen. Het stellen van doelen word door veel mensen onderschat maar kan ontzettend helpen bij het behalen van successen.

Blijf optimaliseren

Een hele belangrijke term bij affiliate marketing is consistentie, dit geld trouwens niet alleen bij affiliate marketing zo. Maar door consistent nieuwe en waardevolle content te blijven schrijven zul je uiteindelijk successen behalen. Echter is het ook erg belangrijk om telkens te willen verbeteren. Vraag jezelf telkens af hoe jij jouw content nog waardevoller kunt maken en beter kunt zijn dan jouw concurrenten.

Het optimaliseren van jouw affiliate marketing business is een continu proces. Dit betekent niet dat je 24 uur per dag moet onderzoeken wat er beter kan. Maar dat je wel telkens om je heen kijkt wat er in de markt veranderd en hoe jij hier op in kunt spelen. Kijk bijvoorbeeld eens hoe jouw concurrenten hun business hebben opgezet en hoe zij hun content schrijven.

Opschalen

Is het jouw gelukt om succesvol een eerste affiliate marketing website op te zetten? Dan heb je nu een heel goed idee wat erbij komt kijken om een goede affiliate website online te zetten. Je weet welke plug-ins belangrijk zijn en goed werken en hoe je goede artikelen kunt schrijven. Anders was je eerste website immers geen succes geworden.

Dan is het nu relatief simpel om jouw inkomsten op te schalen door simpelweg jouw succesformule te kopiëren. Het opzetten van een tweede en zelfs een derde affiliate website zal voor jou dan geen probleem meer zijn. Hierdoor ga je nog meer verdienen en dat proces kun je blijven herhalen. Er is dus bij affiliate marketing geen plafond wat je zou kunnen bereiken. Zolang je maar lange termijn denkt en de affiliate marketing hacks links laat liggen.

Schaf een online cursus aan

Een andere optie om jouw te helpen om succesvol een affiliate marketing business op te zetten is het volgen van een goede cursus. Doordat je vaak stap voor stap leert hoe je moet beginnen en wat belangrijk is voorkom je veelal beginnersfouten. Daarnaast werkt een cursus ook ontzettend motiverend en dat helpt weer bij het langer termijn denken wat zo belangrijk is.

Er zijn ontzettend veel trainingen en cursussen te vinden maar helaas zijn ze niet allemaal van hoge kwaliteit. De nummer 1 cursus van Nederland is de Affiliate Marketing Revolutie en deze raden wij ook zeker aan. Je leert van A tot Z hoe je een affiliate business opzet aan de hand van duidelijke video’s. Lees onze review over de Affiliate Marketing Revolutie.

Schakel een coach in

Wil je nou een vliegende start maken met affiliate marketing en ook makkelijker lange termijn kunnen denken dan is het inschakelen van een coach zeker een optie. Iemand die precies weet wat wel en niet werkt en jou helpt om successen te behalen is natuurlijk ontzettend fijn. Zo weet je zeker dat jij je niet met de verkeerde zaken bezig houdt.

Ook helpt een coach ontzettend goed om lange termijn te denken. Omdat je immers zeker weet dat je met de juiste zaken bezig bent denk je ook na over waar jij wilt staan over een bepaalde tijd. Natuurlijk kost een coach geld en zal dit voor veel mensen een blokkade zijn. Echter een investering in jezelf is altijd zijn geld waard en al helemaal als je hierdoor succesvol een eigen affiliate marketing business kunt opzetten.

Luister podcasts

Dit is wellicht niet meteen het eerste waar je aan zult denken maar het luisteren van podcasts helpt ontzettend goed om lange termijn te denken. Dan bedoelen we natuurlijk niet zomaar podcasts met leuke verhalen maar podcasts van succesvolle ondernemers, het liefst natuurlijk ook affiliate marketeers.

Doordat je hoort hoe deze mensen successen behalen een jouw een kijkje laten nemen in hun business raak je hierdoor ontzettend gemotiveerd. Je wilt hetzelfde gaan bereiken en gaat automatisch ook lange termijn denken. Daarnaast krijg je vaak tijdens het luisteren van deze podcasts ook erg veel goede ideeën en tips. Een podcast die wij erg fijn vinden en regelmatig volgen is de podcast van Jacko Meijaard.

Conclusie over affiliate marketing hacks

Zoals je hebt kunnen lezen bestaan er zeker wel affiliate marketing hacks maar zijn wij er absoluut geen voorstander van om ze te gebruiken. Tuurlijk kun je er in een korte periode leuke inkomsten mee binnen halen, maar bij affiliate marketing moet je lange termijn denken. Je bent vast niet met affiliate marketing begonnen om telkens korte periodes geld te verdienen.

Je streeft waarschijnlijk naar financiële vrijheid en bent op zoek naar een stabiel passief inkomen met behulp van het internet. Kijk daarom altijd wat je over een langere periode zou willen bereiken en ga hier naartoe werken.

Financiële vrijheid met behulp van affiliate marketing?

Wil jij met behulp van het internet een volledig inkomen verdienen? Kijk dan eens naar de video training van Jacko Meijaard. In deze online video training leer je stap voor stap om een succesvolle eigen business op te zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.