Affiliate Marketing betekenis

Affiliate Marketing betekenis – Hoe verdien je hier duizenden euro’s mee?

Affiliate marketing is een term die je de laatste tijd waarschijnlijk veel vaker bent tegen gekomen. Deze manier van geld verdienen word namelijk steeds populairder. Maar wat is de betekenis van affiliate marketing precies? Meer en meer mensen slagen erin om dankzij affiliate marketing hun 8 tot 5 baan op te zeggen. Deze manier van een passief inkomen opbouwen geeft je namelijk ontzettend veel vrijheid.

Maar wat is affiliate marketing nou precies en hoe kun je hier zoveel geld mee verdienen? Dat gaan wij jou allemaal uitleggen in het volgende artikel. Want je wilt vast meer informatie over affiliate marketing als je op dit artikel terecht bent gekomen. En gelijk heb je, want het is absoluut 1 van de mooiste manieren om naast jou baan een eigen business op te starten.

Affiliate marketing betekenis

Voordat we kunnen uitleggen waar je kunt beginnen om geld te verdienen met affiliate marketing is het natuurlijk belangrijk dat je precies weet wat affiliate marketing is. Bij affiliate marketing draait alles om het promoten van een product van iemand anders. Wanneer iemand via jou promotie een product aanschaft krijg jij een percentage van het verkoopbedrag als commissie.

Een commissie is dus eigenlijk een beloning van de verkoper omdat jij een klant hebt aangedragen. Voor de verkoper is dit een ontzettend mooie manier om zonder al te veel moeite extra reclame te maken voor zijn product(en). Voor jou als affiliate is het een ontzettend mooie manier om een passief inkomen op te bouwen.

Een passief inkomen is inkomen dat je verdient zonder dat je hier actief op dat moment wat voor hoeft te doen. Dit moet je niet verwarren met geld verdienen zonder dat je iets hoeft te doen. Je steekt er namelijk wel degelijk tijd en energie in om succesvol met affiliate marketing te beginnen. Maar je kunt bijvoorbeeld wel commissies verdienen terwijl je op vakantie bent, je hoeft niet actief te zijn om geld te verdienen.

In ons artikel over passief inkomen vertellen wij jou hier nog meer over en behandelen wij meerdere methodes hoe je een passief inkomen kunt opbouwen. Mocht je bijvoorbeeld eens verder willen kijken dan alleen affiliate marketing.

Hoe werkt affiliate marketing

Voordelen van affiliate marketing

Je weet nu de betekenis van affiliate marketing en wilt waarschijnlijk weten hoe je kunt beginnen. Maar voordat we gaan kijken hoe affiliate marketing precies werkt is het wellicht goed om eerst naar de voordelen te kijken wanneer je geld wilt verdienen via affiliate marketing. Want het is niet voor niets dat hier zoveel mensen mee starten, het biedt ontzettend veel voordelen als je eenmaal successen weet te behalen.

Vrijheid

De voornaamste reden dat mensen met affiliate marketing beginnen is dat het jou ontzettend veel vrijheid kan geven. Jij bepaalt zelf wanneer je aan je business werkt en vanaf waar. Wil je ’s morgens eerst sporten dan is er geen enkele baas of klant die jou tegen houd. Ook ben je niet 8 uur per dag bezig om jou affiliate marketing business te onderhouden.

De meeste mensen die succesvol zijn met affiliate marketing besteden zo’n 2 a 3 uurtjes per dag aan hun business. En dat is wanneer ze niet meer voor een baas werken. En wanneer je het trucje van affiliate marketing eenmaal kent kun je het blijven herhalen om je omzet te vergroten.

Onafhankelijk

Een ander groot voordeel van affiliate marketing is dat je van niemand afhankelijk bent. Je hebt geen eigen producten nodig en je hoeft ook geen helpdesk/klantenservice te draaien omdat je alleen maar klanten aanlevert. De verkoper is verantwoordelijk voor het volledige order proces en de afhandeling van eventuele klachten, vragen of RMA.

Schaalbaar

Er zijn meerdere manieren om affiliate marketing toe te passen en wij zullen daar straks verder op in gaan. Maar zoals we hierboven al reeds vermeld hebben kun je affiliate marketing ontzettend makkelijk opschalen. Wanneer je eenmaal weet hoe het werkt kun je die succes formule keer op keer herhalen om je winst te vergroten.

Dit is vooral mogelijk omdat je nergens verantwoordelijk voor bent en geen eigen producten hoeft te verkopen. Hierdoor zijn de mogelijkheden eindeloos en zijn bedragen van €10,000,- per maand zeker niet ondenkbaar. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die nog veel meer per maand verdienen.

Internet is altijd online

Wellicht een vreemd voordeel om zo te noemen “internet is altijd online” maar het is zeker waar. Hierdoor kun jij zelfs geld verdienen wanneer je slaapt of op vakantie bent. Je hoeft niet actief bezig te zijn om commissies te kunnen scoren met affiliate marketing. Ook hoef je niet te regelen dat producten worden opgestuurd wanneer je wat verkoopt.

Verder kun je ook altijd en overal aan jouw business werken, het enigste wat je nodig hebt is een laptop of computer en internet. Daardoor kun je zelfs op vakantie jouw business nog laten groeien.

Hoe werkt affiliate marketing?

Je weet nu de betekenis van affiliate marketing en welke fantastische voordelen het heeft om hier mee te starten. Dan is het goed om te kijken hoe je kunt beginnen met affiliate marketing en hoe het werkt. Er zijn namelijk meerdere manieren om affiliate marketing toe te passen. In veel gevallen is het combineren van deze manieren een goed idee en dat zullen we toelichten.

Je kunt natuurlijk oneindig veel manieren bedenken om een product van iemand anders te promoten. Maar de meest gebruikte manieren van het toepassen van affiliate marketing zijn het opzetten van een affiliate website, een eigen YouTube kanaal starten of via social media de producten van iemand anders promoten.

Voor bovenstaande manieren werkt het in grote lijnen hetzelfde. Je kiest een product dat je wilt promoten en van de verkoper ontvang je een unieke affiliate link. Deze link verwerk je in jou website, YouTube kanaal of social media post. Wanneer een bezoeker op deze link klikt weet de verkoper dat de bezoeker via jou is aangedragen omdat het een unieke link is.

Besluit de bezoeker vervolgens om het product aan te schaffen dan weet de verkoper dat de commissie voor jou bedoeld is. Wel is het belangrijk dat je een zo groot mogelijk publiek bereikt om de kans op verkopen te vergroten. Dit kun je doen door consistent interessante content te plaatsen op jou website, YouTube kanaal of op jou social media account.

Hierboven noemden we al kort even het combineren van de verschillende methodes. Daarmee bedoelen wij dat je in de blogs op jouw affiliate website prima filmpjes van jouw YouTube kanaal kunt verwerken. En kun je in jouw posts op social media ook goed reclame maken voor jouw affiliate website.

Uiteraard is het belangrijk dat je niet in 7 sloten tegelijk springt en eerst begint met het opzetten van 1 goede affiliate marketing methode. Ons advies voor beginnende affiliate marketeers is het opzetten van een affiliate marketing website. Later hier meer over in dit artikel.

Affiliate marketing netwerken

In het artikel hebben we al benoemd dat je een unieke affiliate link gebruikt voor het promoten van producten. Maar hoe kom je aan die affiliate link en waar kies je de producten die je kunt promoten? Je hebt hier meerdere opties voor. Zo hebben de meeste grote merken wel een affiliate programma waar jij je voor kunt aanmelden.

Wanneer je daar dan een account aanmaakt kun je die producten gaan promoten. Hier krijg je dan per product een unieke affiliate link die je kunt gebruiken. Een andere manier is om je aan te melden bij affiliate netwerken. Dit zijn websites waar verkopers hun producten kunnen aanbieden voor affiliate marketeers. Hier kun je dus kiezen uit duizenden producten in van allerlei verschillende categorieën.

Ook hier maak je een account aan en per product krijg je een unieke affiliate link die gelinkt is aan jou account. Als beginnend affiliate marketeer raden wij aan om te beginnen bij een affiliate marketing netwerk. Hieronder een lijst van de grootste en meest betrouwbare affiliate netwerken van Nederland.

Een affiliate website opzetten

Er zijn dus meerdere manieren om te kunnen beginnen met affiliate marketing heb je kunnen lezen in dit artikel over de betekenis van affiliate marketing. Echter wanneer je begint met affiliate marketing adviseren wij om te starten met een affiliate website. Hierdoor leer je op de beste manier wat belangrijk is bij affiliate marketing.

Daarnaast is een affiliate website een ontzettend goede basis om andere methodes in te zetten om je omzet te vergroten. Maar waar begin je en heb je kennis en ervaring nodig om hier mee te kunnen beginnen? Nee, dat zeker niet. In ons artikel over het affiliate marketing stappenplan vertellen wij jou stap voor stap hoe je een affiliate website opzet. Maar in het kort komt het op het volgende neer:

  1. Kies een niche waarin je een affiliate website wilt opstarten
  2. Registreer een domeinnaam en webhosting
  3. Installeer een CMS en richt je website in
  4. Doe een goed zoekwoorden onderzoek
  5. Begin content te schrijven op jou website

Dit zijn in het globaal de stappen om met een affiliate website te beginnen. In de link die we hierboven reeds gegeven hebben gaan we hier veel dieper op in. Vooral het schrijven van de content is belangrijk om succesvol te zijn met affiliate marketing. Doe dit consistent en heb geduld en je zult hele mooie resultaten zien.

Kosten affiliate marketing

Een van de andere voordelen die we niet genoemd hebben in ons reeds eerdere hoofdstuk is dat de opstart kosten van affiliate marketing ontzettend laag zijn. Zelfs een student met een bijbaantje zou met gemak kunnen beginnen met affiliate marketing. Maar hoeveel kosten moet je maken en waarom?

Kosten van affiliate marketing

Zoals we in het vorige hoofdstuk al aangaven moet je een domeinnaam + webhosting registreren. Het registreren van een domeinnaam kost €1,95 per jaar, ontzettend goedkoop dus. Daarnaast neem je ook een stuk webhosting af en dit is al mogelijk vanaf €12,- per jaar. Verder is het verstandig om ook een SSL certificaat op je website te zetten voor de veiligheid. Een domeinnaam en webhosting registeren kan snel en veilig bij Neostrada.

Een SSL certificaat kost ook nog eens gemiddeld €12,- per jaar. En dat zijn in principe de enigste noodzakelijke kosten die je moet maken. Er zijn daarnaast nog wel kosten die je wellicht gaat maken maar niet noodzakelijk zijn. Zoals het aanschaffen van producten die je promoot zodat je hier makkelijker over kunt schrijven.

Of een aantal tools die het makkelijker maakt om zoekwoorden onderzoek uit te voeren. Ook niet alle plug-ins zijn gratis waar je wellicht gebruik van wilt gaan maken op je website. Dit zijn vaak echter zaken die je gaat inzetten wanneer je al geld verdient met jouw affiliate website.

Conclusie over affiliate marketing

In het afgelopen artikel heb je alles kunnen lezen over de betekenis van affiliate marketing. Hopelijk heb je nu een betere kijk op affiliate marketing en weet je of dit wellicht iets voor jou is. Steeds meer mensen beginnen met affiliate marketing en het word ook steeds populairder. Dit is vooral te danken aan de vrijheid die je creëert met deze manier van geld verdienen.

Toch stopt 90% van de mensen die begint met affiliate marketing al na 2 a 3 maand alweer. Dit komt omdat ze dan nog geen resultaat hebben gezien en er dan geen heil meer in zien. Dat is jammer want het opzetten van een succesvolle business met affiliate marketing vergt geduld. Maar als je consistent bezig gaat met het toevoegen van waardevolle content dan zul je ontzettend mooie resultaten zien.

Wil jij ook €250,- per dag verdienen met Affiliate Marketing?

Dan raden wij jou aan om de Affiliate Marketing Revolutie te volgen van Jacko Meijaard. In deze online cursus leer je stap voor stap over het opzetten van een succesvolle affiliate marketing business.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.