Affiliate marketing beginnen

Affiliate Marketing Beginnen? Wat heb je nodig om te starten?

Als je op deze pagina terecht bent gekomen wil je vast met affiliate marketing beginnen. En gelijk heb je, want affiliate marketing is een ontzettend mooie manier om een passief inkomen op te bouwen. Je kunt erg goed met affiliate marketing beginnen naast jou huidige baan en het word ook steeds populairder.

Maar waar moet je beginnen en wat heb je allemaal nodig om te kunnen starten? Natuurlijk moet je weten wat de betekenis is van affiliate marketing maar dit heb je ongetwijfeld al uitgezocht. In dit artikel vertellen wij jou wat je nodig hebt om te kunnen beginnen met affiliate marketing. Zo voorkom je beginnersfouten.

Affiliate marketing beginnen met een website

Zoals we al hadden gezegd gaan we ervan uit dat jij weet wat affiliate marketing betekent maar dat je graag wilt weten hoe je met affiliate marketing kunt beginnen. Er zijn verschillende mogelijkheden om affiliate marketing toe te passen, een product promoten kun je immers op ontzettend veel platformen.

Toch zijn er een aantal mogelijkheden die eruit springen en ook door de meeste mensen gebruikt worden. Dit zijn namelijk YouTube, social media of het opstarten van een eigen affiliate website. Deze 3 zijn ook ontzettend goed te combineren door bijvoorbeeld een YouTube filmpje uit jouw eigen opgezette kanaal te gebruiken in een artikel op jouw affiliate website.

Maar ervan uitgaande dat jij nieuw bent en wilt beginnen met affiliate marketing is het verstandig om te starten met een affiliate website. Je leert namelijk met een affiliate website alles wat je moet weten en je bouwt op een ontzettend mooie manier aan een passief inkomen. Wat je wilt bereiken met jouw website is een autoriteit worden op het internet, daar wil je naartoe werken.

Je zult wellicht denken dat je veel kennis en ervaring nodig hebt voor het succesvol opzetten van een affiliate website. Dit is echter absoluut niet het geval en dat is ook het mooie eraan. Iedereen is in staat om een affiliate website op te zetten en hier geld mee te verdienen. Hieronder vertellen wij jou wat je nodig hebt en helpen wij jou op weg.

Kies je Niche

De eerste stap die je moet zetten is het bepalen van de niche waar je een website wilt starten. Een niche kun je zien als een soort van onderwerp waar jou website over gaat. Het is verstandig een niche te pakken waar je passie en feeling mee hebt. Je kunt dan namelijk veel makkelijker artikelen schrijven die ook waarde kunnen bieden aan de bezoekers. Voorbeelden van een niche zijn:

 • Afvallen
 • Gezondheid
 • Sport
 • Geld verdienen
 • Dieren

Bij het kiezen van de niche is het wel verstandig om te kijken welke producten er te promoten zijn in die niche en hoeveel concurrentie er al is. We zeggen niet dat veel concurrentie een reden is om een niche niet te kiezen, hier is vaak wel het meeste geld te verdienen. Maar het duurt dan vaak wel wat langer om te scoren binnen Google en bezoekers te krijgen op jouw website.

Wat je kunt doen om sneller resultaat te zien is het starten van een affiliate website in een micro niche. Je gaat dan wat specifieker kiezen voor een bepaald onderwerp en houd het iets minder algemeen als bijvoorbeeld “dieren”. Een voorbeeld van een micro niche kan zijn “golden retrievers”. Je schrijft dan specifiek over het honden ras golden retrievers en dat is een micro niche van dieren.

Welke producten ga je promoten?

Het onderzoeken in welke niche je een affiliate website wilt beginnen gaat eigenlijk samen met het kiezen welke producten je gaat promoten. Het is altijd verstandig om meerdere producten te promoten op jouw affiliate website. Een verkoper kan er namelijk voor kiezen om te stoppen met een product en dan heb jij een affiliate website die geen product meer heeft om te promoten.

Belangrijk is om te kijken naar een product dat een goede reputatie heeft, dus al veel verkocht word. Je weet dan zeker dat het product goed in de markt ligt. Ook wil je natuurlijk een goede commissie kunnen verdienen zodat je per verkoop wel wat verdient. Dit zijn eigenlijk de belangrijkste aspecten voor het kiezen van een product dat je wil gaan promoten.

Maar hoe kom je aan de producten die je kunt gaan promoten? Daar zijn affiliate netwerken voor. Dit zijn netwerken waar verkopers hun producten beschikbaar maken voor affiliate marketeers. Je kunt hier vaak kiezen uit duizenden producten in verschillende niches. Het enigste wat je hoeft te doen is aanmelden.

Je krijgt dan per product een unieke affiliate link die gekoppeld is aan jou account. Koopt een bezoeker vervolgens een product die via jouw link is aangedragen dan ontvang je hier een commissie voor. Hieronder een lijst van de 3 beste en meest populaire affiliate netwerken.

 1. Paypro
 2. Daisycon
 3. TradeTracker

Registeren van een domeinnaam & webhosting

Wanneer je eenmaal een niche en producten hebt uitgekozen is het zaak om een domeinnaam + hosting te registreren. Kies een domeinnaam uit die wat verteld over het onderwerp van jouw website. Sta er echter niet dagen bij stil want de beste domeinnamen zijn vaak toch al bezet. De hosting heb je nodig om de website op te kunnen draaien, hier staan de bestanden van je website op.

Als je net begint met een nieuwe affiliate website kun je prima uit de voeten met het goedkoopste abonnement. Naarmate de website vordert en groeit kan het zijn dat je moet opschalen, maar dat kan dan altijd nog. Er zijn meer dan genoeg goede opties om een domeinnaam + hosting te registreren. Onze voorkeur gaat uit naar Neostrada voor de goede prijzen en de snelle support wat je hier krijgt.

Een (WordPress) website

Wanneer je eenmaal een domeinnaam + hosting geregistreerd hebt ben je zover om een affiliate website te gaan opzetten. Hier zijn meerdere manieren voor zoals bijvoorbeeld een website te huren. Dit is echter vaak erg duur en ook zeker niet nodig. Een goedkopere en betere optie is om een website te ontwikkelen met het CMS (Content Management Systeem) systeem WordPress.

Een WordPress website opzetten

Je hebt vast al wel eens van WordPress gehoord, het is namelijk het bekendste CMS systeem dat er bestaat. Dit komt omdat het ontzettend makkelijk en gebruiksvriendelijk is. WordPress maakt het voor iedereen mogelijk om een professionele website te ontwikkelen zonder ontzettend hoge kosten.

Als je een domeinnaam + webhosting bij Neostrada hebt geregistreerd kun je in het control panel WordPress installeren/activeren. Hiervan krijg je de inloggegevens zodra je een domeinnaam + webhosting hebt aangevraagd. De website is de basis van jou allereerste affiliate business. Het is nu zaak om de website te gaan vullen met waardevolle content zodat je bezoekers gaat genereren. Want hoe meer bezoekers hoe meer kans op commissies.

Zoekwoorden onderzoek

Je website vullen met waardevolle content is niet zomaar wat artikelen online zetten in de hoop dat je hoog gaat scoren in Google. Hiervoor moet je zoekwoorden onderzoek doen zodat je weet welke zoekwoorden je moet gebruiken. Zoekwoorden zijn de zoektermen die mensen intypen in Google om informatie over een bepaald onderwerp te vinden.

Hoe meer mensen op een zoekterm zoeken hoe meer bezoekers je uiteraard kunt genereren. Echter heb je op de zoekwoorden met een hoog zoekvolume ook meer concurrentie. Daarom zal jouw website eerst een goede reputatie moeten opbouwen om ook op de hogere zoekwoorden te kunnen scoren.

Er zijn goede tools die jou kunnen helpen met het opsporen van goede zoekwoorden. Zo kun je met Ubersuggest en Semrush bekijken hoeveel bezoekers per maand zoeken op een bepaalde zoekterm. Zo kun je goed bepalen of een zoekwoord interessant is of niet. Staar je echter niet volledig blind op het zoekvolume maar gebruik ook je gezonde verstand.

Waar zou jij op zoeken als je informatie wilt van een bepaald onderwerp? Vaak zijn dat de beste zoekwoorden namelijk. Het is een goed idee om een aantal zoekwoorden te verzamelen zodat je niet telkens opnieuw zoekwoorden hoeft te vinden om over te schrijven.

Goede artikelen

Nadat je de website online hebt en een aantal goede zoekwoorden hebt gevonden om over te schrijven is het tijd om de website te gaan vullen met waardevolle content. Want we hebben het al eerder gezegd, om succesvol een affiliate website op te zetten is het schrijven van waardevolle content ontzettend belangrijk.

Hierbij is het ook van belang dat je rekening houd met SEO (Search Engine Optimalization). Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten als je een artikel schrijft. Je doet er goed aan om de plug-in Yoast SEO te installeren op je WordPress website. Deze plug-in geeft jou een goede baseline van de SEO aandachtspunten. Maar verdiep je ook zeker eens in SEO om hier wat meer over te leren.

Goede artikelen schrijven voor jouw website

Bij het schrijven van artikelen denk dan vooral hoe jou artikel andere mensen kan helpen of amuseren. Mensen komen op jou artikel met een reden en schrijf met die gedachte ook het artikel. Kijk anders maar eens naar onze review over de Affiliate Marketing Revolutie. Hier laat Jacko Meijaard jou stap voor stap zien hoe je succesvol een affiliate website opzet.

Mocht je toch al wat verder zijn met affiliate marketing en al reeds een affiliate website hebben opgezet. Dan kun je eens kijken naar de online cursus “Affiliate Marketing in 10 dagen“. Deze cursus is bedoeld voor mensen die al wel met affiliate marketing bezig zijn maar waar het nog niet helemaal wil lukken.

Geduld en doorzettingsvermogen

Oké, je hebt nu een affiliate website opgezet en bent begonnen met het schrijven van artikelen? Je zult wellicht nu denken wat de volgende stap is. Maar dat is simpelweg het door blijven ontwikkelen van goede content en geduld hebben. Dat is wel gelijk het stuk waar 90% tot 95% van de mensen die beginnen met affiliate marketing falen.

Zij zien na 2 tot 3 maand nog niet het resultaat waar ze op gehoopt hadden en stoppen dan vaak alweer. Echter heb je bij het opzetten van een eigen affiliate marketing business geduld en doorzettingsvermogen nodig. Je zult niet gelijk resultaat zien, vooral als je begint zijn er een aantal zaken die je even onder de knie moet krijgen.

Echter wanneer jij doorzet en het geduld opbrengt om rustig door te blijven gaan zul je beloond worden met mooie commissies. Gemiddeld komt de eerste commissie binnen na 3 a 4 maand nadat je begonnen bent. Daarna zal het alleen maar harder gaan omdat jouw website blijft groeien en dat zien de zoekmachines uiteraard ook wel.

Conclusie over beginnen met affiliate marketing

Je hebt in het afgelopen artikel kunnen lezen wat je allemaal nodig hebt om te kunnen beginnen met affiliate marketing. Je hebt gezien dat dit niet extreem lastig is en iedereen kan beginnen met affiliate marketing, ongeacht de kennis en ervaring. Dat is ook gelijk het mooiste aan affiliate marketing, iedereen kan hiermee beginnen en je kunt hier prima mee starten naast een huidige baan.

We hebben voor jou nog even op een rijtje gezet wat de zaken zijn die je moet regelen om te kunnen beginnen.

 1. Kies jouw niche waarin je wilt starten
 2. Maak een keuze welke producten je wilt gaan promoten
 3. Registreer een domeinnaam met webhosting
 4. Installeer een (WordPress) website
 5. Doe een goed zoekwoorden onderzoek
 6. Begin met het schrijven van goede content op de website
 7. Heb echt geduld en doorzettingsvermogen

Als je bovenstaand rijtje aanhoud dan weten wij zeker dat je mooie successen kunt behalen met affiliate marketing. Het is ook niet voor niets dat affiliate marketing zo ontzettend populair aan het worden is. Belangrijkste om succesvol te zijn is dat je begint en doorzet, zoals dat met de meeste zaken in het leven is.

€250,- per dag verdienen?

Wanneer je snel en succesvol een affiliate marketing business wilt opzetten is de online training van Jacko Meijaard absoluut een aanrader. De Affiliate Marketing Revolutie is een begrip geworden op het internet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.